Idol 2008: Top-8


Στα μούτρα σου. Ugh.

Όχι κακή η inspirational βραδιά του Idol, και μόνο το γεγονός οτι κανείς δεν τραγούδησε R Kelly είναι για μένα μια μικρή νίκη. Σχόλια μετά το άλμα, κατά τα γνωστά.

Michael Johns, 'Dream On': Απίστευτο κομμάτι, φοβερή ερμηνεία. Καταλαβαίνω κάπως αυτό που είπε ο Simon για το impersonation, και αυτός ο φόβος πάντα υπάρχει σε iconic κομμάτια σαν αυτό, αλλά πιστεύω πως ο Michael έβαλε κάποια μικρά δικά του χαρακτηριστικά σε αυτά τα 90'' ώστε να μην προσεγγίζει το καραόκε. Υποπτεύομαι πως ο Simon αναφερόταν στις τελευταίες νότες που ο Michael έκανε ίδιες με του Tyler (με έχετε ακούσει να τραγουδάω; Μεγάλες στιγμές!) αλλά έλα τώρα, όταν το κομμάτι σου δίνει την ευκαιρία για ένα εντυπωσιακό falsetto στο θεό, εσύ μπορείς να το κάνει, και δεν το κάνεις, τότε μάλλον δεν έχει πάρει χαμπάρι οτι διαγωνίζεσαι στο 'American Idol'. Και ο Michael το έχει καταλάβει. Επιτέλους.

(Βλέπετε πόσο ζεν είμαι για τον Randy Jackson; Ούτε που ανέφερα αυτόν και την αστοιχείωτη μανία του να βάζει κάθε τραγουδιστή μέσα σε ένα μικρό genre κουτάκι γιατί η μουσική του παιδεία είναι μικρότερη κι απ'του τσιουάουα της Paula Abdul. Ζεν. Ομμμμμ...)

Syesha Mercado, 'I Believe': Fantasia ε; Η Syesha δεν κρατάει τίποτα πίσω! Whitney, Fantasia, ό,τι νά'ναι, αρκεί να φωνάζει! Μόνο που κάποιος πρέπει να τις θυμίσει οτι κανείς δεν ερμήνευσε παλιότερα Idols και έζησε για να το διηγηθεί. Τεσπά, εγώ βρίσκω ανυπόφορο τόσο το κομμάτι, όσο και τη Syesha οπότε μπορείτε να υποθέσετε πόσο συναρπαστικά ήταν αυτά τα 90'' για μένα. Tουλάχιστον η Fantasia έχει ένα 'tude που την κάνει υποφερτή ακόμα και όταν τραγουδάει schmaltz σαν αυτό, ενώ τούτη απλά φ-ω-ν-ά-ζ-ε-ι. Βγάλε το σκασμό, ήρθε η ώρα να φεύγεις!

Jason Castro, 'Over the Rainbow': O Jason Castro ως Jason Castro κτλ. Γλυκούλι και χαριτωμένο. Επίσης έχει πλάκα πόσο πολύ σκοτώνονται πλέον στο Idol να υπογραμμίζουν οτι οι εκτελέσεις αυτές δεν είναι πρωτότυπες αλλά τις έχουν σηκώσει από τον τάδε τύπο που έχει 27 hits στο MySpace του, γιατί μπορεί αυτός την άλλη μέρα να βγάλει δελτίο τύπου και να ζητάει λεφτά από το FOX και ξαφνικά να βρεθεί με 2,700,000 hits στο MySpace του.

Kristy Lee Cook, 'Anyway': H Cook τραγουδάει νότα προς νότα Martina McBride, σίγουρα τσιμπώντας μερικές ψήφους από το κοινό που βλέπει εδώ και 3 χρόνια το show ελπίζοντας για το δεύτερο ερχομό της Carrie Underwood. Προφανώς η Kristy δεν είναι ούτε μια ίντσα μπογιάς από τα Grammy της Carrie, αλλά αυτό που έκανε εδώ θα είναι αρκετό για να ξεγελάσει για μια ακόμα εβδομάδα τον κόσμο από το να της δείξει την πόρτα της εξόδου. Αχ, τα ήξερα εγώ αυτά, οτι θα μας κουβαλιότανε μέχρι την 6άδα, τα ήξερα....

David Cook, 'Innocent': Αυτές τις μαλακίες ακούει ο David Cook; Δεν είναι να απορείς που γέλαγε όταν τραγούδαγε το 'Eleanor Rigby'. Κολεγιακές σαχλαμάρες ερμηνευμένες με τον πλέον cheesy τρόπο. Τα πάντα σε αυτό που βλέπω και ακούω είναι άβολα και πομπώδη, και το κλείσιμο με τη μούτζα σηκώνει τουλάχιστον βιασμό επί σκηνής για να ξεπληρώσει την ενόχληση που μου επέφερε.

Carly Smithson, 'The Show Must Go On': Oy. Αν υπήρχε ποτέ μια μπάντα που δεν θα έπρεπε ποτέ κανείς στο Idol να αγγίζει, είναι οι Queen. (εκτός από τον Michael Johns, apparently.) Ο ήχος τους είναι υπερβολικά πολύπλοκος για την απλοϊκότητα που απαιτούν τα 90'' του show και όποιος τους έχει αγγίξει ως σήμερα βγαίνει είτε ως καραόκε (και αυτόματα κακό καραόκε, γιατί σοβαρά τώρα, ποιος από εμάς δεν έχει τραγουδήσει τους Queen σε καραόκε μια φορά στη ζωή του;), είτε ένα ανυπόφορο χάλι σαν αυτό που έκανε εδώ η Carly, ή παλιότερα ακόμα και ο Daughtry. Απλά δε βγαίνει ρε παιδί μου. Αποστασιοποίηση ερμηνευτικά, τρελό άγχος να χωρέσουν 2-3 vocal runs κάπου μέσα σε ένα έτσι κι αλλιώς απίστευτα πυκνό κομμάτι, και 3-4 βεβιασμένες αλλαγές κλειδιού "για να μη λένε οτι είναι καραόκε". Απίστευτο χάλι, απίστευτο.

(Κάτι τέτοια βλεπω και εκτιμώ ακόμα περισσότερο τον Michael που τραγούδησε Queen όχι μία, αλλά δύο φορές, και αποχώρησε δυνατότερος και τις δύο. Πώς;!)

David Archuleta, 'Angels': Φυσικά τι άρεσε στον Randy; Τα vocal runs σε ένα τραγούδι που δεν τα χρειάζεται ούτε στο ελάχιστο. Δεδομένου οτι ο Robbie Williams έχει δώσει με αυτό το κομμάτι μια από τις αγαπημένες μου ερμηνείες ever, σε οτιδήποτε, και ο Archie απλώς ακολουθούσε χωρίς να εισάγει τίποτα (εκτός από περιττούς λαρυγγισμούς) μου είναι αδύνατον να μην μισήσω αυτό που είδα. Όχι, σοβαρά, δείτε αυτό και πείτε μου αν είναι δυνατόν να πάρετε στα σοβαρά μετά τον μικρό David. Ή τον μεγάλο. Ή οποιονδήποτε άλλον, εδώ που τα λέμε.

Brooke White, 'You've Got A Friend': Eντάξει γλυκούλι κτλ.


Should go: Τους μισούς ήθελα να τους χαστουκίσω απόψε, αλλά worst offender ήταν η Carly με το hot mess των Queen και ο David Cook με την επίδειξη κακού γούστου και του εμετικού "give back" της παλάμης του.

Will go: Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία για την bottom-2-ness της Carly και της Syesha, δύο ερμηνεύτριες που κατ'επανάληψη έχουν αποτύχει να συνδεθούν με το κοινό και κάνουν τα τραγούδια τους και τις επιλογές τους όλο και πιο βεβιασμένες όσο περνάνε οι εβδομάδες. Η Syesha μάλλον θα φύγει γιατί πήγε δεύτερη και ο μόνος λόγος για να τη θυμάται το κοινό μέχρι το τέλος θα ήταν για το οτι τραγούδησε το coronation song της Fantasia πολύ πολύ χειρότερα από αυτήν. Tην λυπητερή τριάδα θα συμπληρώσει... δεν ξέρω. Θα μπορούσε να είναι ξανά η Brooke αλλά πήγε τελευταία και ίσως τη σκαπουλάρει. To άγχος των κριτών να κρατήσουν τον Johns μακριά από το καθαρό rock με υποψιάζει πως το rock κοινό κανιβαλίζεται από τους δύο εκπροσώπους του και ενδεχομένως κάποιος εκ των δύο να αποτελέσει το "σοκαριστικό αποτέλεσμα" της εβδομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου