'The Office': Chairmodel


Σύντομα spoilers με μεγάλη καθυστέρηση για το φανταστικό 'Office' της περασμένης Πέμπτης, γιατί ακόμα κι αν άργησα να το δω δε γίνεται να μη γράψω δυο λόγια.

Πιάνω τον εαυτό μου να θέλει να δει κάτι να χαλάει με τη σειρά, γιατί πιστεύω ακράδαντα οτι η γιγάντωση κάποιου ρομάντζου που ξαφνικά αποκτά κεντρικό ρόλο σε μια σειρά που δεν ήταν about that, δε μπορεί παρά να επιφέρει την καταστροφή της. Όμως αυτοί οι μπάσταρδοι του 'Office' έχουν βαλθεί να γράψουν τηλεοπτική ιστορία, ξαναγράφοντας το βιβλίο των κανόνων από την αρχή. Γιατί η προσοχή και η λεπτομέρεια και η αγάπη και η ειλικρίνεια με την οποία χειρίζονται τη σχέση του Jim με την Pam είναι κάτι που ειλικρινά δεν θυμάμαι να έχω ξαναδεί. (Ο παραλληλισμός με Monica/Chandler θα ήταν άστοχος, καθότι οι δυο τους δεν ήταν το κεντρικό ζευγάρι της σειράς, και όλοι θυμόμαστε τι τραβήξαμε με αυτό.)

Μέσα από τη σεζόν έχουμε δει λοιπόν τον Jim να αποκαλύπτει μικρούλες πτυχές της προσωπικότητάς του που ίσως δεν είναι όσο αψεγάδιαστες θα ήθελε να πιστεύει η Pam και το κοινό, και έχουμε δει την Pam με τη σειρά της να αλλάζει, αλλά τους δυο τους να συνεχίζουν να είναι τέλειοι μαζί, και να το ξέρουν, και να μην πολυγίνεται και θέμα. Τα πάντα συμβαίνουν με μικρές κινήσεις, με μισές ατάκες, με αστραπιαία βλέμματα. Τίποτα δεν έχει καταλάβει θέση μεγαλύτερη από αυτή που θα έπρεπε, και γι'αυτό αυτή η σχέση παραμένει, αντίθετα σε κάθε λογική, τέλεια.

Όλα αυτά με αφορμή το έξυπνο fake proposal που δείχνει ξεκάθαρα προς το season finale, καθώς και από τη θέση του μέσα σε ένα επεισόδιο που είχε ως κεντρικό άξονα κάτι εντελώς διαφορετικό. Υπό μία έννοια αυτό το 20λεπτο είναι σα μικρογραφία όλης της σειράς.

Οι απεγνωσμένες προσπάθειες του Michael να βρει ταίρι ήταν πιστευτές και άβολες και αστείες, όπως πρέπει να είναι, με απόλυτο highlight την ξεκαρδιστικά ανυπόφορη συνάντησή του με την κοπέλα που του έστειλε η Pam, και τις σχετικές casual προσβολές που ξεστόμιζε και την κατά λάθος κλήση του στην Jan κτλ. Επίσης υπέροχο; Το κλείσιμο με την επίσκεψη στο νεκροταφείο. Ο συνδυασμός μπουρδουκλωμένων και αυτοσχέδιων στίχων για το 'American Pie' ήταν κάτι τόσο τυπικά Michael & Dwight, και την ίδια στιγμή σχεδόν συγκινητικό. Well done, Team Office.

Για κλείσιμο, απλά πρέπει να το αναφέρω. Creed: "One more [chair] to go." Παρακαλώ;! Απλά, το δυνατότερο γέλιο του επεισοδίου! Μου είχε λείψει ο Creepy Creed!

6 σχόλια:

  1. Latrepsa ton Kevin akoma perissotero s'auto to ep.

    "It's just nice to win one." :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι μωρέ το αρκουδάκι το κακόμοιρο! Ποιος να τό'λεγε οτι θα στεναχωριόμασταν λιγάκι και για αυτόν... Ας πάρει καμιά groupie για να περνάει την ώρα του... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. exo mia ipopsia oti H protasi gamou sto season finale tha mas piasei Kotsous, tha skasei ekei pou den to perimenoume!
    yo!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ή απλά δε θα γίνει καθόλου, αυτό θα είναι τρελό twist!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. nai nai nai... afti einai H amesos epomeni ekdoxi mou... lol
    exoume na fame teasarisma akoma... lol
    posa epeisodia menoun akoma re thirio???

    ΑπάντησηΔιαγραφή