'The Office': Night Out


Spoilers για το νέο 'Office' μετά το άλμα.

Ωραίο επεισόδιο, όχι όσο αστεία ήταν δύο προηγούμενα, αλλά εξακολουθεί να είναι η σταθερότερη κωμωδία μετά την απεργία. Το ταξίδι του Michael στη Νέα Υόρκη ήταν λίγο-πολύ άψογο όμως, από τον Dwight να κάνει χωρίς καν να το αντιλαμβάνεται την παίκτρια να τον θέλει απεγνωσμένα, μέχρι τη λεπτότητα του drug storyline του Ryan.

Γενικά έχω τα προβλήματά μου με το Dwight-humor στη σειρά, αλλά εδώ ήταν όλα pitch-perfect. Εκτός από το υποσυνειδητο φλερτ, είχαμε τις συνεχείς προσβολές και την επιθετικότητά του προς τον φίλο του Ryan ("He looks like a Tolkien character", "Do you have powers?" κτλ), και το από-το-πουθενά νανούρισμα που του έλεγε η μαμά του που ήταν όσο creepy έπρεπε για να είναι ταυτόχρονα πιστευτό στα πλαίσια του αρακτήρα, και πάρα πολύ αστείο.

Όσο για τον Ryan, απόλυτα λογική η εξέλιξη που του επεφύλασσαν οι συγγραφείς, αν και αναρωτιέμαι αν η Mindy Kaling (που έγραψε το επεισόδιο) ίσως μπήκε υπερβολικά στο πνεύμα του χαρακτήρα της, της Kelly, και έγραψε ό,τι πιο εφιαλτικό για τον πρώην γκόμενό της στη σειρά. Ναρκωτικά, πλήρης αποτυχία των ψευδοχιπ ιδεών του, ένα στουντιάκι του κώλου για σπίτι, γενικότερα... εφιάλτης.

Κι ενώ περιμένω να δω πού θα το πάνε, τόσο με τον Ryan και την ξαφνική βαρύτητα της κατάστασής του, όσο και με τον Single Michael, στέκομαι για μια στιγμή να απολαύσω την απόλυτη τελειότητα της αναφοράς στο 'Wire' τόσο επειδή οι αναφορές στο 'Wire' στην ποπ κουλτούρα είναι σπάνιες, όσο και επειδή ήταν απλά... τέλεια!
("I don't understand a word of it!")

Στο μεταξύ στο Scranton είχαμε ένα subplot που σαν setup ήταν περισσότερο φτηνό και πρόχειρο από όσο θα ήθελα, αλλά έδωσε την ευκαιρία για μπόλικα αστεία (η Pam να ρίχνει τη μπάλα στη μούρη της Meredith, ο Creed να είναι μόνος που ήξερε το όνομα του Hank) και έστρωσε το έδαφος για αρκετά ακόμα hints για την πορεία της σεζόν και της εξέλιξης ορισμένων χαρακτήρων. Συγκεκριμένα του Jim, που για μια ακόμα φορά νοιάζεται για τη γνώμη των γύρω του περισσότερο από όσο αφήνει τον εαυτό του να πιστέψει.

Και φυσικά είχαμε το instant classic στιγμιότυπο με τον Toby να ξεχνιέται και να δείχνει πόσο γουστάρει την Pam, και καπάκι να σπάει την απίστευτα άβολη στιγμή για να τρέξει και να πηδήξει πάνω από το συρματόπλεγμα για να φύγει όσο πιο μακριά μπορούσε, και όσο πιο γρήγορα! Αναρωτιέμαι αν θα τον ξαναδούμε, και υπό ποιες συνθήκες.

2 σχόλια: