'Survivor': He thought he was the dumbest


Δράμα! Κωμωδία! Δράση! Σοκ! Γυμνές γιαγιάδες! What in the Nickelodeon is going on here;! Spoilers μετά το άλμα για το καλύτερο επεισόδιο 'Survivor' που έχω δει...

Διάβολε, δεν το πιστεύω πόσο καλό ήταν αυτό το επεισόδιο. Ήταν τόσο καλό που στην ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας μου ξέφυγε κι ένα "woo!" σαν αυτά που φώναζα όταν σκόραρε η Ιταλία στο περασμένο μουντιάλ. Και μετά τη φωνή απλά έκατσα εκεί με ένα ηλίθιο σοκαρισμένο ύφος στο πρόσωπό μου, bested μόνο από αυτό της Eliza που έμοιαζε να έχει πάθει έμφραγμα. They went ahead and did it. Αυτό που οι παραγωγοί tease-αραν πρακτικά από την αρχή της σεζόν, επιτέλους συνέβη, και δε θα μπορούσαν να έχουν βγάλει καλύτερο επεισόδιο από αυτό το γεγονός. Ozzy is gone.

Είναι ενδιαφέρον οτι, απουσία κάποιου ξεκάθαρου στρατηγικού παίχτη, ο Ozzy είχε εξελιχθεί σε ηγέτη της merged φυλής. Οι στρατηγικοί παίχτες είτε είχαν κερδίσει τις πρόσφατες σεζόν και άρα δεν πήραν πρόσκληση για αυτή την έκδοση της σειράς (Yul, Todd) είτε βρέθηκαν εκτός παιχνιδιού για διάφορους λόγους (Yau-Man, Fairplay, Penner) αφήνοντας πρακτικά το πεδίο ανοιχτό για τον ισχυρότερο παίκτη στις δοκιμασίες να πάρει και τον έλεγχο της φυλής. Όμως ο Ozzy δεν υπολόγισε της τελευταία thinker του παιχνιδιού (Cirie) ή την αναπάντεχη γέννηση μιας νέας (Parvati), και πώς να το υπολόγιζε εξάλλου; Στη σεζόν του ήταν απλά η μυϊκή του δύναμη που τον έκανε χρήσιμο στον Yul ο οποίος σκεφτόταν όλες τις περίπλοκες σκέψεις αντ'αυτού, για παράδειγμα το πώς παίζεις σωστά ένα Immunity Idol και άλλα τέτοια ζόρικα.

Ποια ήταν η ακολουθία των γεγονότων που έφερε τον Ozzy στη θέση του στο Συμβούλιο αντί να σκαρφαλώνει στα δέντρα να κόβει μπανάνες; Για αρχή, ήταν το ψεύτικο Idol. Βάζοντάς το εκεί έφερε την Eliza σε μια θέση να γνωρίζει ποιος έχει το πραγματικό, πληροφορία που μοιράστηκε με όλη τη φυλή την περασμένη βδομάδα, σε μια πράξη που είχε τον χαρακτήρα του "I'm going down, but I'm taking you with me." Έτσι τώρα όλοι ήξεραν την αλήθεια για την επιπλέον ισχύ του έτσι κι αλλιώς ανίκητου Ozzy, κι αυτός δεν έδειξε καν να νοιάζεται!

Μετά, άφησε τη Cirie να πάει στο Exile Island σα χαζός, τη στιγμή που εύκολα μπορούσαμε να δούμε πως τόσες ώρες παρέα με τον εαυτό της, αυτή δε θα της άφηνε να περάσουν χωρίς να σκεφτεί κάποιο σχέδιο εις βάρος του Ozzy μετά την αποκάλυψη της Eliza. H Cirie γύρισε με αυτό το σχέδιο στο σακίδιό της, και ήθελε πλέον δύο πράγματα: a) τα νούμερα και b) τη δυνατότητα. Και ο Ozzy της έδωσε και τα δύο, ως μεγάλος thinker που είναι.

a) Γύρισε από το μεγάλο γλέντι που είχε φαγητά, ξερατά, βυζιά και ό,τι άλλο θες, και κάθισε και περιέγραψε κάθε στιγμή στους πεινασμένους tribemates του! Αυτό πρέπει να είναι το κλασικότερο λάθος στην ιστορία του show, αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις παρακολουθήσει, δε θες πολύ μυαλό για να καταλάβεις οτι το να περιγράφεις ζουμερά κοτόπουλα σε 4 πεινασμένους ανθρώπους δεν πρόκειται να σε ανεβάσει στα μάτια τους, ειδικά σε μια στιγμή που δε θες να τους μπει στο μυαλό η σκέψη "Και δεν τον διώχνουμε το μαλάκα;"!

b) Παραιτήθηκε από τη δοκιμασία για να φάει 4 ντόνατς, μια μέρα αφού είχε φάει τον άμπακο;! Τόση σιγουριά πια; Ίσα ρε μεγάλε! Εκεί είναι που μπαίνει η αλαζονεία και η σιγουριά που τον κάνει κινούμενο στόχο και ευάλωτο, από τη στιγμή που είναι ανίκανος να δει οτι είναι κινούμενος στόχος και ευάλωτος.

Πριν ξαναπιάσω λίγο το θέμα "ηλίθιος" που έθεσε ο James κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, θέλω να σταθώ λίγο σε αυτή τη δοκιμασία, που μπορεί και να είναι ό,τι αστειότερο έχω δει σε αυτό το show. Πάμε ένα play-by-play, είναι ανεκτίμητο:
  • H Cirie κι ο Erik παραιτούνται για ένα μπολάκι ζαχαρωτά (!) μετά από μόλις 20 λεπτά. (!!) Και καλά η Cirie, είναι βασίλισσα του παιχνιδιού κτλ, αλλά ο αλλος; Τέτοια σιγουριά πια; Το καταλαβαίνει οτι τώρα είναι ο αμέσως επόμενος που θα φύγει;
  • H Alexis ενθουσιάζεται τόσο πολύ στη θέα του Probst στα 45', που ρίχνει πάνω της μπογιά πριν καν προλάβει να πει οτι θέλει την όποια βλακεία κρατάει πίσω από την πλάτη του. Του κρατάει μούτρα. Ο James γελάει σα χάνος, φωνάζωντας "Dumb, dumb, duuuumb!"
  • Η Natalie αποχωρεί με τον ίδιο τρόπο, αφού ο Probst έχει διευκρινήσει οτι θέλει υπεύθυνη δήλωση για να πάρει ο διαγωνιζόμενος το γαμο-μπισκότο. Ο James γελάει σα χάνος. "That would suck", λέει.
  • "Οh, bitch!" Ο James γεύεται κι αυτός λίγη μπογιά αφού κουνάει το χέρι του υπερβολικά κατά τη διάρκεια του γέλιου τους εις βάρος της Alexis και της Natalie.
  • Κανείς δεν παίρνει το γαμο-μπισκότο.
  • O Ozzy πιστεύει υπερβολικά στο hype του, και αποχωρεί από τη δοκιμασία που θα τον είχε σώσει, για να βάλει στην παραγεμισμένη κοιλιά του τρία ντόνατς. Τρία. Ντόνατς.
  • Πολλή βροχή...
  • ...κάνει την Amanda να θέλει πιπί. Σοβαρά. Η Amanda αποχωρεί για να τρέξει στη ζούγκλα να κάνει τσίσα.
  • Κι αν νομίζατε οτι το βραβείο ηλιθιότητας επρόκειτο να μοιραστεί εξίσου σε όλους τους παραπάνω, τότε χάσατε την ανατροπή στις καθυστερήσεις. O Jason, δηλαδή ο Jason που ήταν #1 προς αποχώρηση, παραιτήθηκε από τη δοκιμασία επειδή η υπόλοιπη φυλή του υποσχέθηκε οτι δεν θα τον καταψηφίσει.
  • Μετά από 6 ώρες με το χέρι κρατημένο όρθιο, η Parvati αποχωρεί θριαμβεύτρια, με ασυλία, όντας το μοναδικό μέλος της φυλής (μαζί με τη Cirie) που δε διεκδικεί βραβείο ηλιθιότητας, και με ένα σχέδιο εξόντωσης του φαινομενικά ανίκητου ηγέτη στρωμένο μπροστά στα πόδια της. Ποιος να το έλεγε πριν 2 μήνες, οτι θα έφτανε η μέρα που θα παραδεχόμουν την Parvati ως mastermind. Damn.
  • Έτσι η φυλή υπόσχεται στον Jason οτι δε θα τον ψηφίσει, και ο James, για μια ακόμα φορά, γελάει. Είναι τόσο αστείο.
Φτάνουμε κάπως έτσι στο συμβούλιο, όπου ο Probst μόνο που δεν παρακάλεσε τον Ozzy να παίξει το Idol, αλλά αυτός έτσι χαμένος όπως ήταν στην Ozzyland του, ούτε καν που σκέφτηκε την πιθανότητα η φυλή να στραφεί εναντίον του γιατί είναι ψιλοανίκητος και, εσχάτως, ενοχλητικός. Η παραγωγή έκανε θαυμάσια δουλειά στο στήσιμο της ανακοίνωσης του αποτελέσματος, φέρνοντας τον Ozzy στο 4-1 πριν αρχίσει η ψαλίδα να κλείνει, το στόμα της Eliza να ανοίγει, και το υποχθόνιο χαμόγελο της Cirie να πλαταίνει.

Στο τέλος, όταν ανακοινώθηκε η επική ανατροπή που δίχως αμφιβολία θα μηνμονεύεται για πάντα ως μια από τις 3-4 κορυφαίες στιγμές στην ιστορία του show, o Οzzy δεν πίστευε αυτό που συνέβη (όπως και η Eliza, απολαυστικότατη, χάρη στην οποία μάλιστα ξεκίνησε όλο αυτό) και μέχρι και τη συνέντευξη της αποχώρησής του ακόμα δεν είχε ηρεμήσει. Dude, relax. You got outwit από την Parvati, deal with it.

(Τώρα που το σκέφτομαι... he got outwit από την Parvati. Ouch.)

Φανταστικό, φανταστικό, φανταστικό επεισόδιο, από την αρχή ως το τέλος. Και με ηθικό δίδαγμα. Όσο πιο ηλίθιοι οι παίκτες, τόσο πιο απολαυστικό το παιχνίδι. Και με ένα ερώτημα που μόνο η ιστορία θα απαντήσει. Καθρέφτη, καθρεφτάκι μου, ποιος είναι ο πιο ηλίθιος;

5 σχόλια:

  1. den to pisteyw oti exeis tag 'dumb people'!!

    dustuxws emena mou ekane spoi lto wikipedia (i'm one of the dumb ones) otan mpika na dw an exei bgei neo episodio, afou katebasa ena dud/io apo to mininova.

    anyway

    apolaustikotato! ma kala, toso parea me ton james ekane, den emathe oti den exei noima na to kratas to idol xwris na to paizeis otan paizetai to kefali sou 50/50? dammit man!

    i parvati pragmatika ekane malakia omos, pos den to blepeis ayto? prodwse to alliance tis! se mia fasi tou paixnidiou pou aytoi oi 4 an8rwpoi tha mpoun oloi sto council pou tha apofasisei to nikiti. me ton ozzy na kinei ta nimata enantion tis sto council pleon, den uparxei periptosi na bgei nikitria... an eixe kanei conspiracy me tin amanda kai ton gigantoblaka kati tha swzotan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. για κάτι τέτοια βλέπουμε survivor :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θέμα είναι οτι η Parvati ήταν ως τώρα τίποτα παρά μια flirty bimbo στη συνείδηση των υπολοίπων της φυλής, οπότε ακόμα κι έτσι αν έφτανε στον τελικό μέσω της συμμαχίας της, δεν υπήρχε ούτε μία στο δισεκατομμύριο να της έδιναν τα λεφτά απέναντι σε κάποιον σαν τον Ozzy ή τον James. Οπότε με το να τους πετάξει έξω τη στιγμή ακριβώς που εκείνοι δεν κοιτούσαν, ξεφορτώνεται και τους δυνατότερους (και άρα πιο προφανείς για τη νίκη) παίχτες, αλλά και βάζει τους ουδέτερους στο τριπάκι να την εκτιμήσουν ως στρατηγικό μυαλό.

    Περιμένω πώς και πώς τιτανομαχία Parvati-Cirie σε 2 επεισόδια. Η νικήτρια παίρνει τα λεφτά. Ούτε στην πιο τρελή μου φαντασία δεν θα είχε εξελιχθεί τόσο καλά μια σεζόν που έχασε τους καλύτερους παίχτες της τόσο νωρίς. Γι'αυτό βλέπουμε 'Survivor', indeed! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πραγματικά το καλύτερο επεισόδιο στην ιστορία του Survivor..!
    Η Parvati μετά από αυτή την κίνηση ανέβηκε κατά πολύ στην εκτίμησή μου και ένα final 3 μαζί με Cirie (και μια από τις αόρατες fans) θα είναι το ιδανικό (για την queen of blandness-Amanda ελπίζω σύντομο elimination..) James,Erik and Jason don't stand a chance.. Μου φαίνεται πάντως παράξενο που δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι τα νήματα κινούσε και κινεί η Cirie,με στρατηγική ίδια σχεδόν με αυτή που είχε στην original season της..

    Η έκφραση στο πρόσωπο της Eliza ήταν priceless, κάπως έτσι ήμουν και γω την ώρα που το έβλεπα..!
    Ozzy, your tribe has spoken (όταν το έιπε ο Jeff φαινόταν εντελώς heartbroken.. major Ozzy man-crush :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν είχα δει την original season της Cirie αλλά είναι ξεκάθαρο οτι η τύπισσα τους κάνει όλους ό,τι θέλει εκεί μέσα. Έχει πολύ πλάκα οτι, ενώ πιστεύει στο hype της (99% αυτοκτονικό χαρακτηριστικό για όποιον παίκτη το αποκτήσει, βλέπε και Ozzy) δεν έχει πιστέψει οτι το παιχνίδι θα κερδηθεί από μόνο του. Κάνει συνεχώς και κινήσεις και μάλιστα τις σωστές.

    Αν και θα είχε πολύ ενδιαφέρον να βλέπαμε πώς θα είχε εξελιχθεί η στρατηγική της αν δεν είχε αποχωρήσει ο Penner. Τι κρίμα.

    Και περιμένω με μεγάλη περιέργεια να δω την επόμενη κίνηση της Parvati. Έχει την προσοχή μου. Άραγε ήταν απλώς φωτοβολίδα ή έχουμε μια απροσδόκητη δυναμική παρουσία στα υπόψην για τον τελικό; Η λογική πάντως λέει οτι την Cirie δεν την κερδίζει (οποιονδήποτε άλλον, ναι) οπότε δε θα αργήσουμε να μάθουμε ποια είναι η ισχυρότερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή