'30 Rock': Cooter (Season 2 Finale)


Faster than a speeding bullet κτλ, spoilers για το season finale του '30 Rock' μετά το άλμα.

Sorry, αλλά meh. Προφανώς έχω αναλυτικότερη άποψη, αλλά η πρώτη μου αντίδραση ήταν αυτή ακριβώς η μισητή λέξη. 'Meh'.

Καταρχάς τσαντίζομαι όταν σειρές εκφυλίζονται σε συρραφή ανεξάρτητων plotlines. Hello, μία σειρά βλέπω, όχι τέσσερις. Σε μετρημένες και σωστές δόσεις αυτό μπορεί να λειτουργεί σαν παρένθεση στο "A" story (βλέπε πολλά παραδείγματα, από το επεισόδιο όπου ο Kenneth ξεναγεί ένα παλιό αστέρα στα στούντιο του NBC Μέχρι το 'Office' αυτής της βδομάδας) αλλά εδώ όλοι έτρεχαν με τα δικά τους. Η κορύφωση μπορεί να ενέπλεξε Jack και Liz, αλλά το έκανε με τρόπο βιαστικό και σχεδόν forced, μόνο και μόνο για να μας χώσουν στο στόμα στα καπάκια ένα βεβιασμένο cliffhanger-συρραφή sequences.

Το κάθε στόρι από μόνο του είχε τις στιγμές του, αλλά άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο, στο τέλος κατάφεραν να με ξινίσουν. Το pregnancy scare της Liz είχε το ξεκαρδιστικό αστείο με τα sperm-flavored Μεξικάνικα πατατάκια και τη σύντομη επιστροφή του ζωντόβολου boyfriend τηςο οποίος μας εξήγησε τι σημαίνει pre-natal, god bless him, αλλά τελικά είναι δύσκολο να νοιαστείς για τα συναισθήματα κάποιου ανθρώπου όταν έχει σχεδόν εξελιχθεί σε καρτούν. Tina Fey, υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη Liz Lemon από τον JD και αυτή τη στιγμή την πατάς.

Ο Jack στη Washington έδωσε την ευκαιρία για λίγο πατροπαράδοτο republican-bashing, από αυτό που κάνει διαρκώς το 'Weeds' και με χαλάει γιατί είναι πολύ εύκολο, κι από αυτό που η Fey νόμιζα οτι επίσης θεωρούσε εύκολο. Το ταβάνι στάζει αλλά όχι στην πραγματικότητα γιατί o Cooter είδε ένα report που έλεγε οτι δεν στάζει; Αλήθεια; Τι, ο Λάκης Λαζόπουλος το έγραψε το σενάριο; Υπήρχαν αστείες στιγμές, και πάλι, (το κερί εκεί που θα έπρεπε να υπάρχει λαμπτήρας, το origin story του ονόματος του Cooter) αλλά σε γενικές γραμμές έμοιαζε με ένα σύνολο αστείων που η Fey περισσότερο έσπρωξε πάνω στη σειρά παρά προέκυψαν οργανικά. Και καλύτερα να μην πιάσω καν το εντελώς flat αστείο με την Gay Bomb και το πόσο καθόλου μα καθόλου αστείο ήταν το payoff του.

Ο Tracy και το porn videogame του δε μου έκαναν τίποτα (εκτός από έναν random sex sound της Jenna που με έκανε να λυθώ στα γέλια), αλλά τουλάχιστον το page-off του Kenneth με τον Donny ήταν και πάλι πολύ αστείο χάρη στο πόσο κακός archvillain είναι ο Donny! Απίστευτα κακό γέλιο, τραγικά στημένες παγίδες, ανούσια over-the-top διάλογος... απλά τέλειο! Και για bonus points, είχε και την καλύτερη στιγμή του Pete για όλη τη σεζόν. (Όχι οτι αυτό λέει τίποτα. Η προηγούμενη κάτοχος του τίτλου είναι η σκηνή που παγιδεύεται κάτω από το μηχάνημα των αναψυκτικών και μένει εκεί για όλο το επεισόδιο.)

Αν οποιαδήποτε (πλην 1-2 εξαιρέσεων) κωμωδία έβγαζε ακριβώς αυτό το επεισόδιο, θα προσκυνούσα προς όλες τις κατευθύνσεις της πυξίδας για να δείξω τον ενθουσιασμό μου, αλλά το '30 Rock' με έχει συνηθίσει σε πολύ-πολύ καλύτερα αστεία, σε πολύ απαιτητικότερα αστεία, και κυρίως σε καλύτερα δομημένα επεισόδια από αυτό.

Αυτά για φέτος.

3 σχόλια:

  1. Μολις τελειωσα την μεταφραση και μου εσπασε και τα νευρα...
    Τεσπα, γελασα με αρκετα αστεια στο επεισοδιο, το κερι φυσικα, ο vilain page, το περιβαλλον του γραφειου του Cooter με την τελευταια ταμπελα Space for rent, o Pete ματσο τοξοβολος, η αγαπη του cooter για τα στυλο, η εμμονη του Cooter οτι δεν σταζει επειδη ειδε ενα report, η διαφωνια στο μιτινγκ με το dam και το damn, τα γαριδακια με το evaporated bull semen και βεβαια ο glasses που επαιζε 3 μηνες το παιχνιδι!
    Αυτα που δεν μου αρεσαν, το επεισοδιο φαινοταν οτι δεν ειχε ροη, συμφωνω οτι η Λιζ δεν εχει καποιο νοημα σαν χαρακτηρας πολλες φορες (ηταν συγκινητικη οταν ελεγε never mind στο τηλεφωνο αλλα δεν ειχαν δουλεψει πολυ σε αυτο το σημειο για να μας συγκινησει στην πραγματικοτητα) και τελος λιγο περισσοτερο Eddie Falco δεν θα χαλαγε.... :)

    Τελειώνοντας να πω ότι φετος ειδαμε δυο ειδων 30 Rock. Το pre strike και post strike 30 Rock, με το πρωτο να υπερτερει σαφως του δευτερου. Τι λες εσυ γι αυτό το τελευταιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν συγκινητικη οταν ελεγε never mind στο τηλεφωνο αλλα δεν ειχαν δουλεψει πολυ σε αυτο το σημειο για να μας συγκινησει στην πραγματικοτητα

    Ναι, ακριβώς, μου φάνηκε σαν Generic Συγκινητική Στιγμή (ΤΜ) παρά σαν κάτι που κέρδισε το επεισόδιο. Δε μπορείς να κάνεις φαρσικό χιούμορ και στη μέση να κολλάς με το ζόρι κάτι τόσο κυριολεκτικό. Το 'Arrested Development' δε θα έκανε ποτέ τέτοιο λάθος στον τόνο.


    Συμφωνώ με αυτό που λες στο τέλος, απόλυτα. Ακόμα και οι κατά τόπους στιγμές που ένιωσα οτι η σειρά έφτανε τα συνήθη ύψη της, ήταν συνήθως περιστασιακές, και περιτρυγιρισμένες από επεισόδια με προβλήματα ρυθμού, ύφους, δομής, και αρκετές φορές ακόμα και άνισου χιούμορ.

    Ακόμα κι έτσι είναι κατ'εμέ η καλύτερη κωμωδία στην τηλεόραση, αλλά μόνο επειδή η 2η αστειότερη ('How I Met Your Mother') είχε κι αυτή παρόμοια post-strike προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. itan ontos uneven... to Gay Bomb pou allou to exoume dei? ime toso sigouros oti to exoun xrisimopoiisei palia san concept allou

    ΑπάντησηΔιαγραφή