FinaleWatch: 'Brothers & Sisters'


Back in action! Για τις επόμενες 2-3 μέρες θα ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα διάφορα season finale που παράπεσαν, στις τρελές μέρες που προηγήθηκαν. Φυσικά δε βλέπω όλες τις σειρές που παίζονται στην τηλεόραση, αλλά θα αναφερθώ οπωσδήποτε σε όσα φινάλε είδα τις αμέσως προηγούμενες μέρες.

Πρώτα, spoilers για το 'Brothers & Sisters', μετά το άλμα.

Παρακολούθησα το μεγαλύτερο μέρεος της σεζόν κρατώντας τον εαυτό μου με το ζόρι ξύπνιο όποτε η κάμερα έδειχνε κάτι άλλο πλην του Justin ή της Rebbecca, οπότε με αυτό σα δεδομένο, διασκέδασα το φινάλε περισσότερο από όσο περίμενα. Αρχικά λόγω της προσεκτικής περαιτέρω ανάπτυξης του συγκεκριμένου storyline των όχι-αδερφιών-τελικά, το οποίο ταιριαστά και δίκαια έδωσε στη σεζόν το τελευταίο της πλάνο. Βy the way, είναι λάθος που μια σκηνή φιλιού μεταξύ δύο παιδιών που μέχρι πριν μια βδομάδα νόμιζαν οτι είναι αδέρφια, με άφησε με ένα χαζούλι χαμόγελο;

Αλλά αναπάντεχα, το καλύτερο κομμάτι αυτού του επεισοδίου είχε να κάνει με τον Kevin και τον Scotty, που έχουν περάσει από μπόλικα, όχι πάντα ενδιαφέροντα εμπόδια, αλλά που εδώ είδαν τη σχέση τους να κορυφώνεται με τρόπο υπέροχο, και ταιριαστά Walker-ικό. Εξάλλου η σκηνή της πρότασης γάμου στο πρηγούμενο επεισόδιο πρέπει να είναι και ό,τι πιο ωραίο έκανε η σειρά σε όλη της τη 2η σεζόν.

Πολύ όμορφη ήταν και η σκηνή όπου ο Saul επιτέλους παραδέχτηκε στον Kevin αυτό που οι πάντες ήδη ήξεραν, οτι είναι gay. Με μια ελπίδα ζούμε όλοι, και η ελπίδα μου αυτή τη στιγμή είναι οτι μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Saul θα έχει στην επόμενη σεζόν περισσότερα να κάνει από ό,τι φέτος. Νιώθω οτι η τελευταία φορά που ενεπλάκη σε κάτι ενδιαφέρον ήταν στο περσινό φινάλε, όταν έπεσε και το πρώτο καρα-hint για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του. Να περιμένουμε του χρόνου την επιστροφή του πατέρα της Summer από το 'O.C.', δηλαδή του Milo;

Δεν ήταν όλα καλά όμως καθώς οι showrunners της σειράς επέτρεψαν σε μια πολύ κακή απόφασή τους να επισκιάσει όλα τα παραπάνω θετικά στοιχεία στη συζήτηση για το show. Κι άλλα πράγματα στη σειρά βρίσκω βαρετά μέχρι θανάτου (οτιδήποτε έχει να κάνει με τις οικογενειακές επιχειρήσεις ή την Kitty και τον Sam Seaborn ή τη Nora και τον συνάδελφο του Mel Gibson από το 'Lethal Weapon', για ονομάσω λίγα από αυτά) αλλά κανένα από αυτά δεν κάνουν αρκετά ισχυρή εντύπωση για να επισκιάσουν τα θετικά, όπως συνέβη εδώ με την αποκάλυψη για την ύπαρξη ενός ακόμα WalkerSpawn.

Δηλαδή πραγματικά, ποιος το σκέφτηκε αυτό το πράγμα, και ποιος θεώρησε οτι ήταν καλή ιδέα; Φυσικά μπορεί να εξελιχθεί στο πιο σπουδαίο storyline που έχει δει ποτέ σαπουνόπερα, αλλά το ένα πράγμα που απαιτώ από αυτού του είδους τις σειρές είναι να μην επαναλαμβάνονται, και οπωσδήποτε όχι μέσα σε διάστημα δύο ετών. Ελπίζω να μην μάθουμε στο μέλλον οτι και ο νέος Walker τελικά δεν είναι εξ αίματος αδερφός των υπολοίπων, αν πχ δει ο Greg Berlanti οτι έχει φοβερή χημεία με τη Rachel Griffiths, ε;

Εν ολίγοις θα προτιμούσα η επιστροφή μέσω flashbacks του Tom Skeritt να περιοριζόταν στις αναμνήσεις του Kevin και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια του δικού του coming out, παρά να έδενε με αυτή την ανοησία για το νέο χαμένο αδερφό. Oh well. Καλή σεζόν, γενικά.

4 σχόλια:

  1. Mου αρέσει πολύ η σειρά αν και δεν τυγχάνει ιδιαίτερης συζήτησης όταν τελειώνει κάθε επεισόδιο...

    Kevin+Scottie με κέριδσαν σιγά σιγά και αθόρυβα! αν και ο hot ρεπουμπλικανός παπάς ακόμα μου κάνει σαν πιο spicy γκομενοκατάσταση για τον Kevin... :P

    H Nora είναι η αγαπημένη μου, δε με νοιάζει αν τη δείχνουν να σφουγγαρίζει το σαλόνι η να καπνίζει χασίς, εγώ θα την απολαύσω!

    Δυστυχώς σε ένα βαθμό την επανάληψη την έχει αυτή η σειρά...μια με το νεο Walker!Spawn, μια με την εταιρία να είναι στα πρόθυρα της χρεωκοπίας για δεύτερη φορά, το κουράζουν το πράγμα... όσο για το ρομαντζο Justin-Rebecca... δε μου λέει κάτι, μάλλον θα γίνουν βαρετοί με το που θα τα φτιάξουνε!

    Τον θείο Saul τον έχουν παραπετάξει εντελώς στην άκρη, πέρα απο το gay hint που μετά ξεχάστηκε για μια ολόκληρη σεζόν (τουλάχιστον ειχε αστείο payoff σε αυτό το επεισοδιο!), κάτι δε μου πάει καλά στην όλη υπόθεση... σαν να τον έκαναν gay επειδή δεν ειχαν τι άλλο να τον κάνουν! Gay χαρακτήρας υπάρχει ήδη στη σειρά και το οτι είναι γκει δεν προσθέτει κάποιο δράμα, οπότε γιατί ξαφνικά να προκύψει και δεύτερος, ο οποίος μάλιστα μέχρι πρότινος νταραβεριζόταν με την γκόμενα του νεκρού γαμπρού του?

    τσκ τσκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι στον ρεπουμπλικάνο παπά! Ψηφίζω να τον ξαναφέρουν στη σειρά... κι ας τον κάνουν και γκόμενο του Saul! LOL

    όσο για το ρομαντζο Justin-Rebecca... δε μου λέει κάτι, μάλλον θα γίνουν βαρετοί με το που θα τα φτιάξουνε!

    Μάλλον συμφωνώ... Αλλά όχι οτι θα παρατηρούσα και τίποτα, καθώς μου είναι φυσικώς αδύνατο να βαρεθώ κοιτώντας την Emily VanCamp. So, I wouldn't know. :P

    Gay χαρακτήρας υπάρχει ήδη στη σειρά και το οτι είναι γκει δεν προσθέτει κάποιο δράμα

    Ah, νομίζω οτι απάντησες στην ερώτησή σου! Η gayness του Saul προσθέτει δράμα, λόγω της άρνησής του να το παραδεχτεί εδώ και δεκαετίες! Σε αντίθεση ακριβώς με τον Scotty ο οποίος ούτε προβλήματα έχει, και οικογένεια γαμώ τα παιδιά έχει (ακόμα και οι ρεπουμπλικάνοι συγγενείς του είναι ανοιχτόμυαλοι του κερατά, ξερωγω) οπότε μια χαρά καρα-casual είναι ως χαρακτήρας.

    Ο πιο tight-ass στα θέματα gayness από όλο το σόι μοιάζει να είναι ο ίδιος ο Saul, οπότε το arc του έτσι αποκτά μια διάσταση που του Scotty δεν είχε ποτέ. Για να τον δούμε και του χρόνου. Ελπίζω ειλικρινά μην του φορτώσουν εκεί κανά γκόμενο και μέχρι τα sweeps του Νοέμβρη να τον δούμε τον θείο Saul σε απόλυτη ειρήνη και να περνάει μια χαρά κτλ. Θέλει ζόρι το πράγμα, ελπίζω να το στραγγίξουν λιγάκι. (Drama whore! LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ouf, molis teleiwsa dyo season se treis meres...( h enallaktikh htan na diavasw ydrologia.... :P )
    Se genikes grammes mporw na pw oti to katafxarisththhka!
    Gia ton Saul (pou mexri pou to eida sto imdb nomiza oti ton lene Saw!!!lol) elpizw kai egw na mhn to perasoun sta grhgora...nomizw oti einai xarakthras h ekseliksh tou opoiou tha einai toulaxiston endiaferousa - den thymamai pouthena allou outing 60+xronou- (an to doume kai genikotera, apogohteumenou me thn zwh tou kai ths epiloges tou meshlika, yparxei para polys kosmos pou tha tautistei mazi tou), opote nomizw oti mporei na prosthesei para polla sto senario...
    twra gia thn rebbeca, nomizw oti apo thn arxh to eixan sxediasei na paei etsi (dhl. R for Ryan) den einai kati out of the blue...h alhtheia einai vevaia oti einai kapws too much, alla an h Sarrah den eixe anoiksei to stomataki ths sthn Rebbeca den tha eixame tetoia provlhmata
    twra...(m'aresei pantws pou h Sarrah einai h monh pou stathera den vazei nero sto krasi ths gia thn Holly...catfight!

    Gia justin kai rebbeca pantws exoun toso kindyno na ginoun varetoi oso kai oi kevin-scotty.
    alhtheia mhpws na tous steiloun se kanena college??? ws pote tha kathetai o Justin (enw egw akomh tha xrwstaw thn rhmada thn ydrologia,e???lol!)
    xmmm, den mou erxetai kati allo , paramono oti genika h seira einai solid entertainment (opws elege kai o tyler se prohgoumeno post!) me sympathestatous-aksiagaphtous kai realistikous (ok, se epipeda sapounoperas) xarakthres, me poly kalh dynamikh san synolo cast, kai kalogrammenous dialogous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. nomizw oti apo thn arxh to eixan sxediasei na paei etsi (dhl. R for Ryan) den einai kati out of the blue...
    Όχι, είναι παραδεκτό κι από τον Greg Berlanti οτι αλλάξανε ρότα όταν συνειδητοποίησαν τη χημεία του Justin και της Rebbecca. Αυτή επρόκειτο εξαρχής να είναι το 'R', και κανένας άλλος.

    Κατά τα άλλα με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο, ειδικά στα του Saul! Και κάτσε διάβασε και καμια υδρολογία, τι έχει και την παρατάς έτσι; (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή