FinaleWatch: 'CSI'


Έγραψε τις προάλλες στο παραδίπλα post για το φινάλε του 'House' ο φίλος Cotsos:
Γενικά πάντως με την υπερφόρτωση από σειρές και πληροφορίες, νομίζω κάπου χάνουμε όλοι -κι εγώ μέσα- την απόλαυση. Πχ. CSI finale.
Κι ενώ η υπερφόρτωση από σειρές προσωπικά δε μου στερεί την απόλαυση (ίσα-ίσα, απολαμβάνω πολύ περισσότερο κάτι που ξεχωρίζει ανάμεσα σε περισσότερα δείγματα), δυστυχώς βρίσκω απόλυτα σωστό το υπόλοιπο του quote, και ειδικά στην περίπτωση του φινάλε του 'CSI'. Για περισσότερα, με μπόλικα spoilers, συναντήστε με μετά το άλμα.

Δεν είναι οτι δεν είχα ψιλοπροβληματάκια και με το υπόλοιπο επεισόδιο (θα επανέλθω), αλλά ήταν το φινάλε του που με ξενέρωσε, για το λόγο που φαντάζομαι οτι υπονοήθηκε παραπάνω. Δεν είχα προσωπικά καμία αγάπη για το συγκεκριμένο χαρακτήρα, κι επιπλέον η δολοφονία του δίνει ξεκάθαρο πάτημα στη σειρά να χτίσει άλλο ένα ongoing storyline του χρόνου, το οποίο με εξιτάρει απίστευτα μετά το θρίαμβο του Miniature Killer arc. Τότε προς τι το ξενέρωμα;

Γνωρίζαμε όλοι οτι ο Gary Dourdan θα αποτελούσε παρελθόν για τη σειρά μετά από αυτό το επεισόδιο, και υποτευόμασταν οτι η Team 'CSI' δε θα ήταν τόσο άκαρδη που θα ξεπόστελνε τον χαρακτήρα του βάζοντάς τον ντροπιασμένο στη φυλακή. Οπότε ήταν φως-φανάρι οτι κάτι άλλο θα συνέβαινε και ο Warick θα κατέληγε αθώος, άρα πώς θα έφευγε από τη σειρά; Well, duh. Όλο το τελευταίο 15λεπτο του επεισοδίου ήταν μια επίπονη αντίστροφη μέτρηση προς την αναπόφευκτη δολοφονία του φινάλε.

Από εκεί και πέρα το υπόλοιπο επεισόδιο δεν ήταν κακό, αλλά έμοιαζε κατά τόπους περισσότερο sloppy από όσο θα ήθελα από το 'CSI'. Υπερβολικά πολλά κρέμονταν πάνω στην υπόθεση από πλευράς των σεναριογράφων οτι είχαμε αγωνία για την εξέλιξη του επεισοδίου (και οτι γνωρίζαμε και το background του, επίσης), κάτι που προσωπικά δεν ένιωσα σε κανένα σημείο. Απόλαυσα βέβαια τον λιγοστό Jay Karnes, σε ρόλο που αφήνει υποσχέσεις για επιστροφή την επόμενη σεζόν (ειδικά τώρα που το 'Shield' έκλεισε, και ο William Petersen θα έχει ακόμα πιο μειωμένο ρόλο στη σειρά), και όπως ήδη είπα περιμένω πολλά να προκύψουν από αυτή την εξέλιξη. Ελπίζω να μην κλείσουν όλα σε ένα επεισόδιο του χρόνου.

Ένα άλλο θέμα για την ερχόμενη σεζόν, είναι πλέον ο αποδεκατισμός των CSIs. Εκτός η Jorja Fox, νεκρός ο Gary Dourdan, μισά επεισόδια ο Petersen, τι απομένει; To μπούστο της Marg Helgenberger; Η πρόσληψη της Lauren Lee Smith (την οποία ερωτεύτηκα στο 'The L Word') είναι μια πρώτη καλή κίνηση, αλλά και πάλι υπάρχει μια αίσθηση οτι η σειρά βρίσκεται σε σταυροδρόμι υπερβολικά κρίσιμο για να καλυφθεί με την αντικατάσταση ενός castmember. Αλλά το 'CSI' έχει κερδίσει υπερβολικά πολλή καλή θέληση σε αυτά τα δύο χρόμνια που το παρακολουθώ, για να διανοηθώ να ανησυχήσω.

Ανεξάρτητα της ένστασής μου για την προβλεψιμότητα αυτού του φινάλε, για 2η συνεχή χρονιά το 'CSI' θα είναι ένα από τα 2-3 shows που θα περιμένω με περισσότερη αγωνία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

7 σχόλια:

  1. dark tyler έγραψε
    Οπότε ήταν φως-φανάρι οτι κάτι άλλο θα συνέβαινε και ο Warick θα κατέληγε αθώος, άρα πώς θα έφευγε από τη σειρά; Well, duh. Όλο το τελευταίο 15λεπτο του επεισοδίου ήταν μια επίπονη αντίστροφη μέτρηση προς την αναπόφευκτη δολοφονία του φινάλε.

    Αυτό ακριβώς... Απίστευτα κακογραμμένο το τέλος. Η έκπληξη θα ήταν αν δεν πέθαινε.
    Ή αν αποκαλυπτόταν ότι ήταν ξερωγω και αυτός πουλημένος or somethin...

    Δεν ξέρω πως θα το έβλεπα αν δεν ήξερα από πριν ότι είναι το τελευταίο του Warrick. Φαντάζομαι πάλι θα το υποπτευόμουν.

    Θέλουμε κι άλλο Jay Karnes πάντως...

    Για το πρώτο μισό του quote που διαφώνησες, άρχισα να το αντιλαμβάνομαι φέτος που ήταν η πρώτη full season με καμμιά 25άρα σειρές. Στα procedurals τύπου CSI's, Bones, Numbers,Criminal Minds,πλέον έχω αφομοιώση τόσο πολύ τη -απλοική ΟΚ- σεναριακή δομή τους που βρίσκω κατά 90% τους ενόχους από την στιγμή που εμφανίζεται ο χαρακτήρας.

    Ρίξτε μια ματιά πάντως στο finale του CSI NY. Δεν χρειάζεται continuity (έληξε το arc με τον cab killer δτο προτελευταίο επεισόδιο) και κάνει και guest o γαμάτος Elias Koteas.
    Για το Miami τι να πω... Ο τύπος είναι καρτούν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχουμε και εδιτ...

    Η πρώτη μόνο παράγραφος είναι του tyler προφανώς.

    Και η ατάκα πιο κάτω είναι "φέτος που ήταν η πρώτη ΜΟΥ full season με καμμιά 25άρα σειρές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pantws den einai tateleytaia episodia me jorja kai warrick, ypey8ynos ths seiras exei yposthri3ei oti kai oi dyo -idiaitra h Jorja 8a emfanistoyn sthn season 9 .Kai me thn le3h emfanish den ennooyme flashbacks ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Του Warrick πιθανολογώ θα είναι κάποια ήδη γυρισμένη σκηνή στο νεκροτομείο, στο φέρετρο ή θα έχουμε άμεση συνέχεια του επεισοδίου με τον Warrick να πεθαίνει σιγά σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω CSI από τότε που άρχισε, ever, και είναι από τις πιο αγαπημένες σειρές μου - μαζί με το Law and Order.

    παρόλο που ήξερα ότι ο Γουόρικ θα φύγει, η σκηνή της δολοφονίας ήταν δυνατή. Το θέμα είναι πως δύσκολα θα βρεθεί άνθρωπος με την κατάλληλη χημεία για να συνεργαστεί με τους παλαίμαχους των 9 ετών εκεί.
    Όλο το CSI είναι ο Petersen - Grisom. Αν φύγει αυτός, ας κλείσει και την πόρτα.

    Το ΝΥ εχει βελτιωθεί πολύ, όσο για το Miami, ειλικρινά απορώ γιατι το κρατάνε! εχει καταντήσει κωμωδία...

    [Speaking of Jay Karnes (σπουδαίος), ακόμα ένας του The Shield επιστρατεύτηκε σε παλιά και πολύ αγαπημένη σειρά, το Law and Order (18 χρόνια!) φέτος, δίπλα στον Jeremy Sisto, ο Anthony Anderson, aka Antwon Mitchell (respect στον τύπο, από τους καλύτερους της σειράς).]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στα procedurals τύπου CSI's, Bones, Numbers,Criminal Minds,πλέον έχω αφομοιώση τόσο πολύ τη -απλοική ΟΚ- σεναριακή δομή τους που βρίσκω κατά 90% τους ενόχους από την στιγμή που εμφανίζεται ο χαρακτήρας.

    Αυτό το βρίσκω γαμάτο, προσωπικά! Raising the bar, κτλ.

    'ΝΥ' το κατέβασα, αν προλάβω να το δω εδώ γύρω, θα ποστάρω κάτι εδώ στα σχόλια...


    Για Warrick, what Cotsos said... Για την άλλην τώρα, δεν ξέρω. Μοιάζει η ηθοποιός ιδιαίτερα ανοιχτή στο ενδεχόμενο να πηγαινοέρχεται στη σειρά μια στο τόσο. Και κάπου εκεί βλέπω να προορίζεται και ο Petersen...


    Όλο το CSI είναι ο Petersen - Grisom.

    Ως πολύ μεγάλος φαν του ηθοποιού και του χαρακτήρα, νομίζω οτι δεν είναι όσο essential είναι πχ ο House στο 'House'. Το arc του Liev Schreiber πέρσι, ας πούμε, ήταν από τα high points της σεζόν, για μένα. Όλα θα κριθούν από το πώς θα χειριστούν οι παραγωγοί την ολοένα και μεγαλύτερη απομάκρυνσή του από το show.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασικά το CSI NY έχει βελτιωθεί αισθητά και έχει ξεπεράσει κατά πολύ το Miami, που τις τελευταίες 2 σεζον έχει γίνει σαπουνόπερα κινούμενη γύρω από τον Horatio την οικογένεια του και τις superhuman δυνάμεις του (go to brazil 600$, dodge bullets 100$, kill 7 people with a single ammo case 24$, go back to miami 700$, do it in 5 minutes: priceless). Το καλό με το NY είναι ότι έχει 3-4 mini plots όλη την χρονία που διαρκούν 2-3 επεισόδια και μετά κλείνει με ένα φιναλε που αν και φέρνει πολύ σε die hard ταιριάζει απόλυτα στον Sinise. Όσο για το CSI, άμα ο Grissom κάνει 5-10 καλά επεισόδια την χρονία είμαστε όλοι ευχαριστημένοι αφού το υπόλοιπο cast με το κατάλληλο σενάριο κρατάει μια χαρά την κατάσταση (εδώ τα δυο επεισόδια με τα lab rats ήταν από τα καλύτερα που είχαμε δει τα τελευταία χρόνια).

    ΑπάντησηΔιαγραφή