FinaleWatch: 'Desperate Housewives'


Τέλος για σήμερα, spoilers μετά το άλμα για το δίωρο φινάλε 'Desperate Housewives'.

Αρχικά δηλώνω ικανοποιημένος από την ιστορία της Katherine. Εκτός του οτι έδωσε σε όλη τη διάρκεια της σεζόν την ευκαιρία στη Dana Delany να αναδειχθεί στη νέα MVP του show, άφησε έστω και την τελευταία στιγμή τον Nathan Fillion να δείξει τι σίδερα μασάει. Νόμισε ο κακομοίρης ο Gary Cole οτι έτσι εύκολα ξεφορτώνονται τον Captain Mal;

Κι ενώ το μυστήριο το είχαμε μυριστεί λίγο-πολύ πώς θα εξελισσόταν, εδώ και μήνες, αυτό το μικρό έξτρα άγγιγμα με το νεκρό μωρό αρκούσε για να μην κάνει όλη την τελευταία ώρα μια απλή αφήγηση πραγμάτων που ήδη υποψιαζόμασταν. Επιπλέον, κάθε ώρα που φέρνει τις Delany και Cross να μοιράζονται όσο πολύ screen time μοιράστηκαν εδώ, είναι μια ώρα για την οποία δε θα με ακούσετε να γκρινιάζω. Πολύ.

ΟΚ, θα γκρινιάξω λιγάκι, γιατί ως συνήθως τα storylines κάθε άλλου χαρακτήρα ήταν για κλωτσιές. Η Lynette θυμίζει όλο και περισσότερο μια μαύρη τρύπα ψυχών, με ό,τι ιστορία ανθρώπινης δυστυχίας και μιζέριας σκέφτονται οι σεναριογράφοι, να την φορτώνουν σε αυτή. Εδώ η αντοχή μου δοκιμάστηκε από το διαολόσπερμα που έκανε τον Michael Myers να θυμίζει το αγοράκι από το 'Jerry Maguire', σε ένα από τα πιο κουραστικά storylines που έχει κάνει ποτέ η σειρά. Αν είναι να έχεις έναν χαρακτήρα να θέλει παθολογικά να ξεκάνει κάποιον άλλον, ας μοιάζει τουλάχιστον με την Michelle Trachtenberg, ε;

Στο μεταξύ οι ιστορίες της Susan και της Gaby δε με έκαναν να θέλω να βγάλω τα μάτια μου και να τα φάω, όπως της Lynette, αλλά με το ζόρι κρατιόμουν ξύπνιος όποτε εμφανίζονταν οι δυο τους στην οθόνη. Κάτι με το γελοίο όνομα του γιου της Susan και κάτι με ένα αρκουδάκι με λεφτά για τη Gaby, δεν ξέρω, κατά κύριο λόγο έβλεπα πώς μοιάζουν τα βλέφαρά μου από πίσω.

Και φτάνουμε στο πολυσυζητημένο (από πριν την προβολή του φινάλε, κιόλας) χρονικό άλμα των τελευταίων λεπτών. Χωρίς αμφιβολία μια τέτοια κίνηση δίνει στους συγγραφείς νέο χώρο να παίξουν μπάλα, αλλά αποτελεί ταυτόχρονα τη φτηνότερη των λύσεων. Βαριόμαστε να δουλέψουμε με τους χαρακτήρες εκεί που τους έχουμε φέρει; Πάμε ένα χρονικό άλμα μισής δεκαετίας (!) ώστε όλοι να έχουν αποδεσμευθεί από ό,τι δε μας βολεύει.

Not a fan, λοιπόν, αλλά και μόνο για την πρόσθεση (και επισήμως) της Katherine στον στενό κύκλο των 4 πρωταγωνιστριών, είμαι σχετικά excited για τη συνέχεια. Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι η Lynette θα συνεχίσει να μου αφαιρεί κάθε θέληση για ζωή ακόμα και 5 χρόνια στο μέλλον, και δεν έχω καμία όρεξη να μάθω για ποιο λόγο η Susan και ο Mike δεν είναι ακόμα μαζί (ποτέ δε νοιάστηκα για αυτούς τους δύο, και δε θα ξεκινήσω τώρα), αλλά ενώ μέχρι φέτος είχα έναν χαρακτήρα να με κρατά καρφωμένο στην οθόνη, από του χρόνου θα έχω οριστικά δύο. Και αυτό μου είναι αρκετό. Μάλλον.

(By the way, δε θεώρησα οτι είναι απαραίτητο να το αναφέρω, αλλά μιας και μου ήρθε τώρα, here goes. Dana Delany for Emmy consideration! Go Team Dana!)

7 σχόλια:

  1. Πράγματι, την ξεσκίσανε την κακομοίρα τη Lynette με τη μια συμφορά πάνω στην άλλη αυτή τη σεζόν, αλλά αν όλα αυτά έγιναν για να αιτιολογήσουν τον υπέροχο λόγο του Tom στους μελλόνυμφους τότε μάλλον άξιζε τον κόπο...!

    Η ιστορία της Katherine τελικά άκρως ικανοποιητική, τελικά απο την αρχή της σεζόν φαινόταν οτι εκείνη η "γρατζουνιά" στο παρκέ θα είχε πίσω της μια άκρως τραγική ιστορία και έτσι αποδείχτηκε, γενικότερα όλα τα flashbacks της Katherine μας έδωσαν ίσως την καλύτερη "μυστήρια" ιστορία όλης της σειράς, κι ας μην ήταν ιδιαίτερα περίπλοκη!

    Για το time-jump θα συμφωνούσα μαζί σου σε οποιαδήποτε άλλη σειρά, αλλά στη συγκεκριμένη απλά παραλάσσει λίγο το formulaic "ένας νέος γείτονας μετακομίζει στην αρχή της σεζόν και κρύβει ένα απαίσιο μυστικό...!" που χρησιμοποίησαν εως τώρα για Katherine, Mrs.Applewhite και Orson! Λογικά του χρόνου θα μας απασχολήσει το μυστηριώδες origin του Gale Harold, που σημαίνει οτι θα έχουμε Susan overload στην επόμενη σεζόν..αυτό τώρα ειναι καλό η κακό????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. exw anameikta sunais8hmata...

    egw den tin paw tin kainouria. ine bree #2, den blepw ton logo uparksis k twn duo tous, k malista oristikopoiisis tis deyteris enw i kakomoira i ksanthopseira exei perasei toses sezon elpizontas na prostethei sto diaolo-kast k sunexws trwgei porta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τον υπέροχο λόγο του Tom στους μελλόνυμφους τότε μάλλον άξιζε τον κόπο...!

    Ντροπή μου που δεν το ανέφερα! Με πήραν και τα ζουμιά εκεί, άσε! Υπέροχη στιγμή, υπέροχη. Season highlight, χωρίς υπερβολή.


    παραλάσσει λίγο το formulaic "ένας νέος γείτονας μετακομίζει στην αρχή της σεζόν και κρύβει ένα απαίσιο μυστικό...!"

    Γιατί, ο Gale Harold τι θα είναι δηλαδή; :P


    ine bree #2

    Όχι ρε, η Katherine έχει μια ζεστασιά και μια ανθρωπιά που η Bree δεν έχει ούτε στις πιο συγκινητικές στιγμές της. Οι συγγραφείς μπορεί να τις γράφουν και τις δύο με όμοιο τρόπο, αλλά θες οι διαφορετικές συνθήκες υπό τις οποίες τις γνωρίσαμε, θες η διαφορετική προσέγγιση των δύο ηθοποιών, οι χαρακτήρες καταλήγουν όχι απλά να μην αλληλοαντιγράφονται, αλλά να συμπληρώνονται υπέροχα. Για μένα, αυτό το Marcia Cross/Dana Delany είναι ίσως το καλύτερο ερμηνευτικό one-two punch στην τηλεόραση, μετά τους Olmos/McDonnell στο 'Battlestar Galactica'.

    By the way, αυτό το πράμα με την Edie πια! Ποτέ δεν το κατάλαβα! Δεν την βαριέσαι; Εγώ πανηγύριζα πέρσι όταν νόμιζα οτι την ξεφορτωθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. mou arese alla to perimena poli kalitero.i "apokalipsi" den itan ke toso apokalipsi afu itan arketa fanero pleon.i istoria tis susan itan kapo vareti,tis gabby itan ok,ke tis lynette-tom itan arketa kali me apokorifoma ton logo tou Tom,iperoxi skini.
    sto telos mu arese pu petaxtikane 5 xronia brosta.den me endiaferi an ine efkoli lisi i oxi,me niazi pu pleon tha ine akomi pio endiaferon ke kapos diaforetiko.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί, ο Gale Harold τι θα είναι δηλαδή; :P

    E, τουλάχιστον είναι "απο πρίν" στη γειτονιά και δεν χρειάστηκε να παντρευτεί την αναλογή του Νοικοκυρά στο διάστημα τριών επεισοδίων (λέγε με Orson)! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή