'Gossip Girl': All About My Brother


Huh?! Didn't see that coming! Huge spoilers για το πιο busy επεισόδιο 'Gossip Girl' εδώ και μήνες, μετά το άλμα.

Κατ'αρχάς είχαμε επιτέλους το payoff σε αυτή την retrospectively άνιση μάχη για τη θέση της Queen Bee ανάμεσα στη Blair και την μικρούλα τη Jenny Humphrey. Pfff. Όπως της είπε και ο Prince Asshole, δεν είναι παρά μια γκομενίτσα από το Brooklyn, οπότε τι δουλειά είχε εξαρχής να μπλέκεται με την υψηλή κοινωνία; Και πώς να μη φάει τα μούτρα της; Σε κάθε χτύπημα που έτρωγε από τη Blair εγώ πανηγύριζα βέβαια, αλλά οι δύο τελευταίες της σκηνές στο επεισόδιο, μία όπου πετάει λευκή πετσέτα, και η άλλη όπου κλαίει στην αγκαλιά του πατέρα της, αναγνωρίζοντας και στις δύο περιπτώσεις οτι είναι φτιαγμένη από διαφορετικής ποιότητας -και κόστους!!- υλικό, ομολογώ οτι με έπιασαν κάπως.

(Μιλώντας για τον Rufus, πάνω στην ώρα για το γάμο της Lilly οι δυο τους μας υπενθυμίζουν την παρουσία τους στη σειρά. About time.)

Τώρα λοιπόν που η Blair ξεμπέρδεψε με τα ενδοσχολικά της προβλήματα, πού θα στρέψει τα αδιαμφισβήτητα ταλέντα της; Κοινώς, η πόλη έχει ήδη μία σκυλάρα, δεν χρειάζεται και δεύτερη. Και τι δε θα έδινα για να δω bitch-off με τη Georgina στο season finale, κάτι που μοιάζει και πολύ πιθανό μάλιστα αν αναλογιστούμε τη σοκαριστική αποκάλυψη του φινάλε. Σοβαρά όμως, σκιάχτηκα. Δεν περίμενα στην καμία να πάρει τέτοια κατεύθυνση η σειρά, και η παραπλάνηση πως το ένοχο μυστικό ήταν απλώς μια sex tape έκανε καλά την δουλειά της. (Από την άλλη μπορεί απλώς να ήμουν υπερβολικά απασχολημένος με το να βάζω τα concepts "Serena", "Michelle Trachtenberg" και "σεξ, μαζί" στην ίδια σκέψη, για να σκεφτώ μια ενδεχόμενη ανατροπή.)

Τώρα λοιπόν μάλλον ξέρουμε τι ήταν αυτό που έβαλε φρένο στις άγριες μέρες της Serena, κι αν η σημερινή βερσιόν της είναι πλέον υπερβολικά μαλακή για να σαπίσει στο ξύλο τηςGeorgina (όπως αξίζει σε άτομο που δηλώνει πως έκανε το βεβιασμένο coming out του Eric "γιατί μπορούσε"), η Blair έχει μόλις αποδείξει οτι τέτοια κολλήματα δεν έχει. Ίσως να έκανε κι ένα team-up με τον, step-brother της Serena, Chuck για να σώσουν τη φίλη τους; Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε τα εξής καλά: την Blair και τον Chuck ξανά μαζί. Τελεία.

Και μια και ανέφερα τον Eric, από τη στιγμή που είχε ανακοινωθεί πως ένας χαρακτήρας θα κάνει coming out πριν το τέλος της σεζόν, δε νομίζω να είχαμε αμφιβολία ποιος θα ήταν. Και από την αρχή του επεισοδίου ήταν εξίσου προφανές οτι τα έχει κρυφά με τον Prince Asshole της Little Jenny, οπότε ευτυχώς υπήρχαν μερικά άλλα στοιχεία που έκαναν την όλη ιστορία να αξίζει. Κατά κύριο λόγο, το πώς η Blair εκμεταλλεύτηκε την ιστορία για να επωφεληθεί (αλλά σε ένα όμορφ άγγιγμα, μόνο αφού ο Eric της έδωσε το ΟΚ), το ημι-σοκ της αποκάλυψης από την Georgina, και κυρίως ο σοκαριστικά ωμός τρόπος με τον οποίον ο Asshole βασικά έκανε παζάρια με τη Jenny αφού την είχε ξεφτιλίσει, και αυτή τα δέχτηκε αδιαμαρτύρητα πάνω στην απόγνωσή της.


Επίσης ενδιαφέρον στο επεισόδιο, το οτι για πρώτη φορά από όσο θυμάμαι, η Gossip Girl συμπεριφέρεται σαν χαρακτήρας και αποκτά ψήγματα προσωπικότητας. Και με αυτά αναφέρομαι απλώς στο οτιαποφάσισε να ζητήσει αποδείξεις την ίδια στιγμή που η εγκυρότητά της είχε αρχίσει να αμφισβητείται. Τώρα, δεν έχω αμφιβολία οτι αυτό συνέβη για λόγους κατά βάση σεναριακής ευκολίας (ώστε να πρέπει δηλαδή η Blair να έχει τα μηνύματα από το κινητό του Asshole) όμως, όπως συμβαίνει και στο 'Office' όταν οι οπερατέρ του ντοκιμαντέρ-μέσα-στο-show εμφανίζουν δίεγματα ύπαρξης, έστω κι αυτή η μικρή αναφορά είναι σημαντική, γιατί αυτομάτως βάζει τον αφηγητή κατά κάποιο τρόπο μέσα στην ιστορία που αφηγείται, καθαιρώντας τον από Θεό. Το επόμενο βήμα μπορεί μόνο να είναι η αποκάλυψη του προσώπου της/του Gossip Girl....

Πριν κλείσω, υπενθυμίζω πως η συζήτηση αφορά μόνο όσα έχουμε ήδη δει στη σειρά, και όχι όσα φημολογούνται/έχουν διαρρεύσει/έχουν συμβεί στα βιβλία. Εξάλλου, μεταξύ της επερχόμενης ένωσης των van der Woodsen και των Bass (με τον Rufus να καραδοκεί αλλά τους συγγραφείς να έχουν πραγματικά γράψει τους εαυτούς τους σε γωνία), και φυσικά την απίστευτη αποκάλυψη της Serena στην Blair (με την Georgina να καραδοκεί και κάποιον να πρέπει να την κοπανήσει σε καμιά γωνία), έχουμε μπόλικο speculation ενόψει των 2 τελευταίων επεισοδίων.

12 σχόλια:

  1. Εγώ στην αρχή νόμιζα ότι η S σκότωσε την Georgina, φαινόταν να τα είχε χάσει τόσο πολύ όταν πήγε στην Blair που έμοιαζε να το είχε μόλις κάνει. Δεν νομίζω πάντως πως η Georgina είναι για τα δόντια της Blair, ξεφεύγει πολύ από μια αφελή, αν και έξυπνη bitch.
    Where is Chuck ?! Βρήκαν χρόνο για όλα σε αυτό το επεισόδιο, αυτόν ξεχάσανε? Αυτός ναι, είναι πιο πολύ για τα δόντια της G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. YAY Τράχτενμπεργκ!
    Βγάλε όλα
    τα άπλυτα στη φόρα!!

    ΘΕΟΣΤΑΛΤΗ η παρέμβαση της G τελικά που έδωσε ένα γερό σπρώξιμο στην πλοκή με αποτέλεσμα να παρακαλάω να μου έρχονται πιο σιγά για να μπορώ να τα χωνεύω!!!

    H Blair είναι το τελειότερο πρόσωπο του Gossip Girl και δε χωράει καμία αμφιβολία γι'αυτό! Επιτέλους ξέχασε τα sidequests με τις κινέζες (δλδ την έκανε τσιράκι της) και επικεντρώθηκε στην τελική εξουδετέρωση του εχθρού Jenny - και φυσικά τα κατάφερε. Ειδικά στη σκηνή που μπαίνει η Jenny για να παραδεχτεί την ήττα της και η B κάθεται χαλαρά και θριαμβευτικά στον καναπέ της, ήθελα να προσκυνήσω τη Μεγάλη Θεά.

    Η γλυκιά little bitch Jenny μπορεί μεν να έχασε αλλά μας χάρισε μερικές από τις καλύτερες στιγμές σε ολόκληρη τη σειρά. Βέβαια είμαι σίγουρος ότι κάποια στιγμή θα ξαναβρεθεί στη high society κι αυτή τη φορά θα τα καταφέρει (αν είναι στο πλευρό της Blair ίσως;)
    Πέρα από την ξεφτίλα τώρα, πρέπει να παραδεχτείς ότι τουλάχιστον είναι πρακτικό μυαλό. Σου λέει χαρά από την κρυφή δε θα δω, ας πάρω τουλάχιστον λίγο status!

    Ο Eric έκανε κρα ότι ήταν γκέι από την πρώτη κιόλας στιγμή που εμφανίστηκε. Ότι και καλά τον έκλεισαν στο ίδρυμα επειδή είχε κατάθλιψη και λοιπά, ok ok σας πιστέψαμε. Η έκπληξη είναι ότι η διακριτική του (έως τώρα) παρουσία έδωσε το καλύτερο επεισόδιο ever. To μόνο που μένει τώρα είναι να τον δούμε και σε σχέση - I was thinking... Chuck? :P "Incest" is SO gay! LOL

    Επίσης ενδιαφέρον στο επεισόδιο, το οτι για πρώτη φορά από όσο θυμάμαι, η Gossip Girl συμπεριφέρεται σαν χαρακτήρας και αποκτά ψήγματα προσωπικότητας.
    Ναι ναι αυτό ήταν τέλειο!! Θέλω Kristen Bell στη σειρά!!!

    "Ι killed somebody"??
    Μήπως αυτό στη γλώσσα των upper east siders είναι συνθηματικό για το "I sucked somebody to death and then I let him bang me like there's no tomorrow"?? Πιο πιθανό το βρίσκω! (Sorry για τις εκφράσεις :P)

    ΥΓ: ΠΡΕΠΕΙ να έχουμε war της Βασίλισσας με την Τράχτενμπεργκ.

    YΓ2: Τι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ατάκες είχε το επεισόδιο, γέλασα τόσο πολύ! Ειδικά το "Now you know how Vanessa Hudgens feels" και το άλλο με την Katie Holmes ήταν κ-ο-ρ-υ-φ-α-ί-α!!

    ΥΓ3: η Blair εκμεταλλεύτηκε την ιστορία για να επωφεληθεί αλλά σε ένα όμορφo άγγιγμα, μόνο αφού ο Eric της έδωσε το ΟΚ
    H διαφορά ανάμεσα σε bitch (Blair) και evil (Georgina) που σου έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ante, epitelous ena episodio pou euxaristithika!

    kuriws epeidi ethese ta oria uparksis tou Gossip Girl san blog, kai fanike epitelous simantiko stin ploki. apo tin arxi tis season i uparksi aytou tou blog den mou kollouse me tipota.

    gia ta gay issues, nai to eixane parei xampari k oi petres, dusmoiri adelfomana esy 'how could i not know!'

    i michelle trachtenberg ine to kalutero kommati tou show ayti ti stigmi, mia katharoaimi skila!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αξεπέραστο, ηδονικό επεισόδιο, ακόμα χειροκροτάω!!!!

    Ντάξει για τον Eric το κατάλαβα απο τη στιγμή που ο Dan έγινε μάρτυρας στο φιλί (εξάλλου ταιριάζει και με την μυστηριώδη απόπειρα αυτοκτονίας του, δυστυχώς δεν υπάρχει πιο συνηθισμένο πράγμα απο gay teenager που λόγω κοινωνικής πίεσης επιχειρεί να αυτοκτονήσει), όμως ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ δεν περίμενα να αποκαλυφθεί τόσο στεγνά απο τη Georgina, που όντως με αυτή την κινηση on top of all others αποδεικνύεται σημαντικότατη και μισητή καρασκυλάρα achvillain της σεζόν!

    Στην αμέσως επόμενη σκηνή όπου επιτέλους συναντιούνται Serena-"Sarah", περίμενα (λόγω φόρτισης κι απο το οτι αποκαλυψε τον Eric) να της χώσει μπουνίδι με το θα την δει η Serena και να έχουμε cheering moment! :D

    Δυστυχώς δεν το κανε, αλλά το cheering moment ήρθε αμέσως μετά που η ΘΕΑ Blair εστειλε το e-mail στο Gossip Girl! όπως είπε και ο neverlandean δεν υπάρχει τελειότερο πρόσωπο στη σειρά. Ειδικά σε αυτό το επεισόδιο, ήταν ταυτόχρονα justified deus ex machina για τον Eric και classy super-bitch που κατέστρεψε την Ποταπή Jenny και τον prince Arsehole, και φυσικά βυθίστηκα σε ωκεανούς ηδονής όταν η Jenny πήγε μετά να την προσκυνήσει και η Blair έδειχνε ανωτερώτητα και κατανόηση.

    Τι μας επιφυλάσσει άραγε το μέλλον?
    Η Jenny σε κάθε επεισόδιο γινόταν και πιο εκνευριστική wanna-bitch (βρήκα καινούρια λέξη, yay!)και στο showdown με τον daddy της μου ρθε να την πνιξω. Η νέα ντροπιαστική της ήττα όμως την έβαλε στη θέση της και με την παραδοχή της στη Blair μυρίζομαι οτι θα γίνει πιο συμπαθής τώρα (ή ισως χαθει στο background για να ερθουν μπροστά Chuck -Nate/Vanessa)
    Xμμμ, τώρα που τον ανέφερα συνηδητοποίησα οτι έλειπε ο Nate απο το επεισόδιο! Αυτό λέει πολλά, εε? :p

    Στο μέτωπο Serena/Georgina δεν ξέρω τι να περιμένω. Λογικά οι φίλοι της Serena θα τη βοηθήσουν να κατατροπώσει την καρασκυλάρα. Σοκαριστική η αποκαλυψη, δε λέω, όμως κατα καποιο τρόπο ανακουφίστηκα... πιστεύω αν ήταν sex tape θα έπεφτε πιο βαρύ στη σχεση Dan/Serena, τώρα ίσως ο Dan να πάρει και το μέρος της! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. P.S. Γαμάτος ο τίτλος του επεισοδίου... τώρα έκανα σύνδεσμο του Αλμοδοβαρ με το gay content! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. alitheia, eleipe o Nate!

    oute pou to pira xampari. leei polla gia ton xaraktira k ton ithopoio :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Wow, σε όλους άρεσε πολύ αυτό το επεισόδιο, ε; Nice!

    Θέλω να κρατήσω τον νέο αγαπημένο μου όρο ("wanna-bitch"!), τον νέο αγαπημένο μου ευφημισμό ("Ι killed somebody" κατά τον Neverlandean!), και να ευχηθώ ο Eric πράγματι να κάνει the nasty με τον Chuck, το οποίο δεν αποκλείω καθόλου γιατί ήδη στα post-strike επεισόδια τους έχουμε δει να περνάνε μια χαρούλα μαζί. Incest το 'Brothers & Sisters'; Gay incest το 'Gossip Girl'! (LOL) Ποιος θα σπρώξει το φάκελο περισσότερο;

    Κατά τα άλλα, θα συμφωνήσω και για την άμεση ανάγκη personality infusion για τον Nate, και θα προσκυνήσω κι εγώ για την τέλεια Αλμοδοβαρική αναφορά μετά τη Μιρέλα. Ο Josh Schwartz κάνει τις καλύτερες ποπ αναφορές από οποιονδήποτε άλλον δημιουργό στην τηλεόραση.

    Μέχρι την επιστροφή του Joss Whedon, that is.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. to almodovariko itan toso duh-profane spou den to anefera hehe :p

    o chuck prepei na fanei ws metro/omnisexual opos tous aksizei :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To kalitero episodio tis siras meta to The Blair Bitch Project! fantastiko!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. xtes ta teleiosame me tin panagiota.
    super episodio afto kai to epomeno... to teleftaio den me pethane kai poli, alla nomizo pos apo to 1o tis 2is season tha to piasoun asta-na-pane, opote cool...

    kai nai, ego eimai aftos pou se kathe plano tis mikris Jenny, fonazo "s' agapo" stin tileorasi (kai H panagiota deixnei katanoisi) :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή