'Gossip Girl': Desperately Seeking Serena


Kαθυστερημένα spoilers για το χορταστικό 'Gossip Girl' αυτής της βδομάδας, μετά το άλμα. Και ναι, εσείς που δεν το βλέπετε: η μικρή Dawn Summers είναι αυτή.

Ξεκινάω από τον κράχτη του επεισοδίου. Η Michelle Trachtenberg, hotter κάθε λεπτό που περνάει, αφήνει πίσω για τα καλά την αθώα (όσο και ενοχλητική) Dawn και μετατρέπεται με σχεδόν ανησυχητική ευκολία σε σκυλάρα ολκής, villain με "V" κεφαλαίο, κακό κορίτσι με τίποτα άλλο παρά μπελάδες στο μυαλό της, δηλαδή βασικά μια Ginger.

(H Ginger ήταν μια φίλη της Valerie Malone στο '90210' που την επισκέφθηκε στην αρχή της 6ης σεζόν ακριβώς πάνω που η Val είχε αποφασίσει να βάλει μυαλό. Η Ginger έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της για να δει τη φίλη της να επιστρέφει στιν ένδοξες Bad Grrl μέρες της. Μετά από αυτό το μάθημα Soap 201, επιστρέφω στο GG.)

H Georgina λοιπόν κατέφθασε μες στα τρελά κέφια και φέρνοντας ακριβώς το επίπεδο σκυλοσύνης που υπονοούσαν τα δωράκια της από την περασμένη βδομάδα. Όπως βέβαια πολύ σωστά μου τονίστηκε σε συζήτηση για το επεισόδιο, η Georgina δεν είναι bitch τύπου Blair, αλλά περισσότερο αυθεντική villain σαν την Ginger που λέγαμε παραπάνω, από τους χαρακτήρες που μπαινόβγαιναν κάθε 5 επεισόδια στις προχωρημένες σεζόν του 'Melrose Place'.

Το θέμα όμως είναι οτι η Trachtenberg κατέχει απόλυτα αυτού του τύπου τον χαρακτήρα, το ζευγάρι Serena-Dan είναι πιο βαρετό από βλέφαρα ασθενή σε κώμα, και μια περιέργεια για πιθανή επαναφορά της Κακής Serena την έχω, οπότε καλοδεχούμενη η Georgina για την ώρα. Κι επιπλέον, πώς να μην πάθεις ένα κάποιο -θετικό!- σοκ με χαρακτήρα που με το καλημέρα γίνεται αιτία να χάσει η φίλη της το SAT test; Τόσο ξεδιάντροπα soapy τηλεόραση, και τόσο διασκεδαστική, που θα έπρεπε να είναι παράνομη.

Το άλλο ενδιαφέρον κομμάτι του επεισοδίου είναι φυσικά η συνεχιζόμενη επιχείρηση Queen Bee της Blair, η οποία ξέσπασε εδώ πάνω σε μια άμοιρη nerdy κινεζούλα, το οποίο είναι καλό για ζέσταμα υποθέτω αλλά ελπίζω να μην ήταν αυτά τα δύο επεισόδια όλη η μάχη. Όχι τίποτε άλλο, αλλά τώρα που η Jenny βρήκε στο δρόμο (...) έναν ολόδικό της γαλαζοαίματο που μοιάζει πιο βαρετός από βλέφ-- όχι, το είπα αυτό, πιο βαρετός από τον Dan και τη Serena, γιατί να μην προσπαθήσει ξανά για την πρωτοκαθεδρία;

Όσο για την ευχάριστη έκπληξη, αυτή ήρθε από τον Archibald και τη Vanessa. Δεν ξέρω τι ζέστανε πιο πολύ την καρδιά μου, η θέα των δυο τους γούτσι-γούτσι (ωραία χημεία, συμπαθητικά παιδιά, χαρακτήρες σε προσωρινή limbo... το τέλειο ζευγάρι!) ή η θέα των πρώην τους στη θέα τους γούτσι-γούτσι. (μάλλον σε αυτή την περίπτωση την καρδιά μου τη ζέστανε το δηλητήριο που κυκλοφορεί στις φλέβες μου αντί αίματος.) In any case, έτσι, να βλέπουμε να ανάβουν πάλι τα αίματα, 3 επεισοδιάκια έχουν μείνει για φέτος.

11 σχόλια:

  1. sigoura mono 3???
    den mporei
    thelo ki allo

    alla aytin i skini sto finale ola ta lefta!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3 επεισοδιάκια έχουν μείνει για φέτος;;; Δλδ περίμενα τόσους μήνες και το μόνο που παίρνω είναι αυτό;;;;;

    Εμένα η Darena μου αρέσει δεν έχω πρόβλημα, την G σου είπα δεν τη συμπάθησα είναι ΚΑΚΙΑ δε μου αρέσουν εγώ θέλω BITCH!!! Η Jenny είναι μαλάκω, θα καταπιαστεί με τους έρωτες και θα ξεχάσει το μέτωπο με τη B. H Natessa ντιπ βαρετή ως ζεύγος, υπάρχει δεν υπάρχει ένα και το αυτό θα προτιμούσα το καλό παιδί ο Nate να τα έμπλεκε με τη Jenny muhaha.

    Πρέπει να αναζοπυρωθεί και το ειδύλλιο Bluck γιατί δε νοείται να είναι μια Waldorf Salad μπουκάλα για τόσο καιρό.

    Αν είναι να κάτσει καιρό η G, τουλάχιστον να χωρίσει τους happily ever after αλλά να την κλάσει ο Dan και να μπλέξει (με κάποιο τρόπο) με τη Blair, οπότε η Serena θα τα πάρει και θα ξαναγίνει το πορνίδιο που ήταν παλιά. Είδες τι ωραία που τα βόλεψα;

    ΥΓ: Άκου Τράχτενμπεργκ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Awesome!

    Πολύ μου αρέσουν οι εξελίξεις...
    For the record, εγώ υποστηρίζω Darena, δε χρειάζεται όλα τα ζευγάρια να είναι μέσα στην ίντριγκα...αν και μάλλον, ούτε κι αυτοί θα γλυτώσουν.

    Η Georgina τα σπάει! Βέβαια αυτο που έκανε στο τέλος-τέλος το περίμενα απ'αυτήν, αλλά απο το επόμενο επεισόδιο. Τι βρώμικο μυστικό μπορεί να κρύβει αυτη και η Serena? Ιντριγκιάστηκα πάλι!

    H super-bitchy εξολόθρευση της Κινέζας απο τη Blair ήταν χορταστικότατη, όμως μου χτυπάει άσχημα που μια Blair Waldorf τρέχει έτσι απελπισμένα πίσω απο τις φίλες που την έφτυσαν...ξέρω οτι η bitchyness της βασίζεται στην ευαισθησία της και την ανασφάλεια του να την αποδεχτούν οι συγκεκριμένες, αλλα, hell, δε φταίει μόνο η μικρή βρώμα η Jenny (πολύ μου την έσπασε όταν πέταξε το νούμερο του παιδιού στα σκουπίδια)για την κατάντια της!

    Natessa δεν πρόκειται να κρατήσει για πολύ. Είναι ντιπ για ντιπ ολοφάνερο οτι η Vanessa θέλει τον κολλητό της κολασμένα. Εδώ διάβασε για τα SAT για πάρτη του!

    Αυτό που ευχαριστιέμαι απρόσμενα είναι το interaction Dan-Blair, ακόμα κι αν απλώς λένε καλημέρα ο ένας στον άλλο! Χμμμμ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ego pali giati vlepo oti vasika i serena me tin georgina vgalana ta matakia tous kai tora i serena den jerei pou pataei kathe fora pou vlepei tin georgina???
    kai fisika thelo kai ego epistrofi sto aplos kammeno zeygari blair-chuck tora omos.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναιιιι, απαιτούμε άμεση αναζωπύρωση του Blair/Chuck! Και είναι πράγματι εντυπωσιακή η χημεία της με τον Dan (μέσα από τις ελάχιστες σκηνές τους), κρίμα που ο Dan μοιάζει να είναι βασικά μπλεγμένος ανάμεσα σε οποιαδήποτε κοπέλα της σειράς εκτός από τη Blair.

    Αν και υποπτεύομαι πως αυτή η χημεία οφείλεται στη Leighton Meester. H κοπέλα είναι για το 'Gossip Girl' ό,τι ήταν η Melinda Clarke για το 'O.C.': έχει χημεία με οτιδήποτε αναπνέει. (Εκτός από τον Kevin Sorbo, για κάποιο λόγο.)

    Και η Vanessa φυσικά και είναι λογοδοσμένη η κοπέλα :P αλλά όσο ο δικός της είναι απασχολημένος με την πάμπλουτη ξανθιά βαρεμάρα και την σκυλάρα φίλη της, ας έχει κι αυτή ένα boy toy για να περνάει την ώρα της. Καλά παιδάκια και οι δύο... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. egw bariemai akoma!!!

    i trachtenberg poly kali, tin theloume monimi!!

    alla oloi oi alloi xaraktires... how boring!! i S ine kakomoira, o prince charming bland, o archibald floros, i mayroula kenos toixos...

    mono i B exei mia cute kakia pou den paei pouthena, kai to show kremetai apo ton chuck kai tin little sis...

    btw, ti apegine i alli kinezoula, to didumo tis mayroulas socialite? exasa 2 episodia prin to strike k tora den tin blepo pouthena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ηθοποιός που την παίζει έφυγε για να σπουδάσει κατά τη διάρκεια της απεργίας, χωρίς να ενημερώσει κανέναν από το show. True story! LOL

    Οπότε τους άφησε με δεμένα χέρια και αναγκαστικά την ξεπέταξαν με μια αναφορά του στυλ "Η Τέτοια έφυγε γιατί όλη της η οικογένεια μετακόμισε εκεί."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. that's a shame

    itan i agapimeni mou xaraktiras sti seira!!! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η β α σ ω ένακε το παρακάτω σχόλιο, το οποίο παραθέτω με μικρο-edits γιατί σε σημεία περιείχε spoilers:

    ---------------

    Ο/Η β α σ ω είπε...

    Ap'oti fainetai to mustiko ths S einai [spoiler].oti k an alh8euei anyway h S mallon 8a thn pathsei polu xontra..

    [spoiler] epishs o Chuck ginetai bi/gay sta vivlia opote isws kati analogo kai sth seira..?

    to Dan-Blair akougetai polu interesting..alla th Vanessa th sumpa8hsa sthn arxh mono k mono giati perimena pote 8a dialusei to Darena (giati truth be told h S mou ka8etai sto stomaxi)

    kai kati teleutaio!o Nate dn einai ka8olou to kalo paidaki..h alh8eia 8a lampsei!sta vivlia einai sketos malakas dn nomizw na ekane k 360ara strofh sth seira!k sto telos 8a meinei autos mpoukala k full erwteumenos me th Blair..etsi gia na ma8ei !!

    mallon fainetai upervolika oti eimai Blair-fan...heh

    4:12 μμ, Μάϊος 05, 2008

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Hey, Blair-fan, join the club. ;)

    Πάντως όσο αφορά στη σχέση βιβλίων-σειράς, ο Josh Schwartz έχει ξεκαθαρίσει οτι δεν τα βλέπει ως κάτι δεσμευτικό. Επιθυμεί να διατηρήσει το πνεύμα τους, αλλά όσοι τα έχετε διαβάσει, ας είστε έτοιμοι για πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις.

    By the way, επειδή το 'Gossip Girl' είναι λίγο ιδιόμορφη περίπτωση, δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η πολιτική σχετικά με τις πλοκές των βιβλίων. Ιδανικά θα ήθελα να μην ξέρω τίποτα, ακόμα κι αν μια εξέλιξη στα βιβλία δεν σημαίνει οτι θα μεταφερθεί και στην οθόνη.

    Πάντως το βέβαιο είναι πως ό,τι έχει διαρρεύσει σχετικά με μελλοντικά storylines, μυστικά ή αποκαλύψεις στη σειρά, θα συζητιέται εδώ μόνο αφού προβληθεί το σχετικό επεισόδιο.

    Άντε, σε λίγες ωρίτσες θα ξέρουμε και το μυστικό της Serena. (Ελπίζω να μην το κρατήσουν για το finale, δε μπορώ να περιμένω τόσο!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή