'Gossip Girl': Woman on the Verge


Spoilers για το προτελευταίο 'Gossip Girl', μετά το άλμα.

Θα πιάσω και τα Georgina/Sarah/Serena stuff, αλλά πρώτα μια στιγμή για το Rufus/Lily appreciation society. Τα πισωκαρφώματα σε αυτή τη σειρά είναι όλα υπέροχα και απολαυστικά (ερμ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό!) αλλά το μόνο πράγμα που μου έλειπε για να νιώσω οτι είναι όσο καλή μπορεί να είναι, ήταν η υπέροχη χημεία που έφερναν στην οθόνη ο Matthew Settle και η Kelly Rutherford. Φαναστείτε τη χαρά μου σε ένα επεισόδιο, λοιπόν, όπου η κορύφωση δύο παράλληλων storylines έχει στηθεί γύρω από το gig του Rufus στο οποίο αναγκάζεται να εμφανιστεί και η Lily.

(Εδώ είναι που σφίγγουμε το χέρι του σεναριογράφου που έστησε μια τέτοια 'σύμπτωση' ώστε για μια φορά να μοιάζει απολύτως πιστευτή και να μη μπορούμε να δούμε μέχρι και τα γρανάζια πίσω από κάθε σεναριακό μηχανισμό που έφερε τους δυο τους μαζί. Ή ίσως και να φαίνονταν τα γρανάζια, αλλά να ήμασταν υπερβολικά απασχολημένοι με ό,τι άλλο συνέβαινε επί της οθόνης για να τα προσέξουμε. Either way, kudos.)

Το συμπαθέστατο τραγουδάκι του Rufus έντυσε λοιπόν όλο το δράμα για το οποίο θα μιλήσουμε παρακάτω και έφερε στην επιφάνεια αισθήματα που η Lily δεν έκανε και καμιά φοβερή προσπάθεια να καταπιέσει. Το ύφος της όταν ακούει τις χαρακτηριστικές νότες του ρεφρέν είναι ανεκτίμητο, και για όλη την υπόλοιπη σκηνή μέχρι το αναπόφευκτο φιλί ("Get out of my way, Rufus." - "No.". Υπέροχο!) είχα ένα σαχλό χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μου. Όπως και με το 'O.C.', είναι η ανθρωπιά και η ζεστασιά που φέρνουν στη σειρά κάποιες σκηνές μεταξύ των ενηλίκων, που ανεβάζουν το show ένα κλικ πάνω από άλλες νεανικές σαπουνόπερες, από τις οποίες το 'Gossip Girl' είναι έτσι κι αλλιώς βέβαια πολύ πιο καλοφτιαγμένο.

Απόδειξη γι'αυτό ήταν η προηγούμενη επεισοδιάρα, αλλά και κομμάτια του Gerogina storyline από το επεισόδιο αυτής της βδομάδας. Ο τρόπος που η Blair συγκέντρωσε τα στρατεύματα στο αρχηγείο της για να σώσουν τη Serena δε μπορούσε παρά να μου φέρει στο μυαλό καταστάσεις 'Buffy', όπου στο season finale όλοι (περιαστασιακά, ακόμα και πρώην ή νυν arch-villains) παραμερίζουν τα προσωπικά τους προβλήματα για να συνασπιστούν απέναντι στον μεγάλο κακό. (Είναι ενδιαφέρον πως τότε η Michelle Trachtenberg ήταν ένας από τους όλους, ενώ τώρα είναι ο μεγάλος κακός. Funny how things turn out.)

To πρόβλημά μου βέβαια εδώ είναι οτι όλη αυτή η μάζωξη δεν πολυοδήγησε πουθενά, καθώς βασικά καθόντουσαν και φρόντιζαν τη Serena, αλλά η Georgina συνέχιζε ανενόχλητη να κάνει ό,τι γουστάρει. Φυσικά, θα μου πείτε, τα season finales γι'αυτό το λόγο υπάρχουν, οπότε ας περιμένουμε να δούμε την εκδίκηση της Blair & Co. εκ μέρους της Serena, και μετά το ξανασυζητάμε. Το queen bee story arc έκανε τόσο αποτελεσματική δουλειά στη σκιαγράφηση της αδυσώπητης πλευράς της Blair, που δεν θα δεχτώ οτιδήποτε λιγότερο εντυπωσιακό από αυτό τώρα, στην τελική μάχη.

Κατά τα άλλα, χαίρομαι που υπήρχε ένας τρόπος οι ανησυχίες της Serena για την αμαρτωλή της νύχτα να είναι legitimate αλλά παράλληλα να μην έχει actually σκοτώσει κάποιον. (γιατί ένοχη, ξε-ένοχη απόλαυση, hellο shark!) Επιπλέον, ο τρόπος με τον οποίο το σενάριο οδήγησε στη διάστασή της με τον Dan ήταν μεν εμφανές οτι έινε ώστε να είναι δυνατό το cliffhanger με τη Georgina, αλλά προς τιμήν των σεναριογράφων έμοιαζε σωστό σε κάθε κρίσιμο σημείο του. Το set-up για αυτές τις εξελίξεις γίνεται εδώ και τουλάχιστον 3-4 επεισόδια, οπότε δε μου είναι τόσο δύσκολο να δω τον Dan α) να πιστεύει οτι η Serena είναι όντως παρελθόν γι'αυτόν και β) να θέλει τη Georgina, γιατί όσο δεν λες out loud το όνομά της, η Trachtenberg είναι απίστευτα hot.

Κι ένας ακόμα λόγος που θέλω να μην καταλήξουν μαζί οι δυο τους στο τέλος της σεζόν; Να έχει κάποιο νόημα το αναπόφευκτο cliffhanger με Rufus/Lily. Γιατί να σκάμε αν ξέρουμε οτι θα επαναληφθεί το σενάριο του πρώτου τους 'χωρισμού', όπου τα έσπασαν πριν καλά-καλά τα βρουν επειδή η Serena γούσταρε τον Dan;

11 σχόλια:

  1. para poli kalo episodio,alla oxi san to proigumeno!
    ena episodio emine.. :/ sigoura tha ine iperoxo finale.
    btw giati den vazis ke vathmologies sta episodia (genika se ola ta reviews olon ton siron) ? :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kalo itan more...

    akoma kati den mou kathetai mind you...

    to gig tou daddy-cool itan... meh. den epeise oute gia misi stigmi oti prokeitai ontos gia rock star, oso ksexasmenos k an ine. san aggouri itan panw stin skini. to tragoudi sumpathestato omos, kai nai exoun foberi ximeia, mallon tin kaluteri ximeia se oli ti seira. den diwxnoume ta moulika na blepoume lily + rufus? :)

    georgina = thea. that's all. i trachtenberg otidipote exei kanei, ever, ine monadiko.

    daddy bass = sugnwmi, exei katalabei kaneis giati ton pantreyetai i lily? lefta exei k dika tis idi, ximeia den exoun katholou, apla oute gia mia stigmi den exw kataferei na skeftw to dilemma tis na dialeksei anamesa stous 2.

    lily watching her daughter's sex tape: em, pali kala pou to ekleise meta apo kana 2lepto pou epairne tin koroula tis mati na xarientizetai k na etoimazetai gia threesome. PERV!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xμ, ενδιαφέρον τελικά αυτό που πράγματι "έκανε" η Serena! Περίμενα να έχει 'οντως σκοτώσει κάποιον σε self-defense or something, αλλά αυτό που έγινε λειτουργεί ως προς τον χαρακτήρα της (οτι δηλαδή κατηγορούσε τον εαυτό της για κάτι που δεν ήταν υπεύθυνη, ταιριάζει με την reformed Serena που γνωρίσαμε απο τα πρώτα επεισόδια!)και επίσης την βοηθάει να τη βγάλει καθαρή απο το ένοχο παρελθόν της μέσα σε ένα μόλις επεισόδιο, και η μόνη κύρωση που μπορεί να έχει απο αυτό είναι οτι η Georgina θα της μαγαρίσει τον γκόμενο! :-P

    Πολύ καλή η επανασύνδεση Rufus-Lily, ο τύπος βέβαια ατάλαντος επι της σκηνης αλλά ευτυχώς η αμέσως μετά σκηνή ήταν γαμάτη!

    To team-up Blair-Chuck-Nate είναι επικό, άσε που πήραν και τη Vanessa για sidekick! Tέλειος ο διάλογος όπου απαριθμούσαν στη Serena τις βρωμιές που οι ίδιοι έχουν κάνει "...I'm Chuck Bass!!!"
    Eλπίζω τέτοιο team-up να μην πάει χαμένο και να κόψουν τον κώλο της uber biatch Georgina στο φιναλε (ποιος θα το περίμενε οτι η εκνευριστική nu-sister της Buffy θα έβγαζε ερμηνειάρα με τέτοια πουτανιά στο βλέμμα! θεά! θεά!)

    Μία απορία μόνο μου μένει για το φινάλε και αυτή είναι σε τι στυλ θα επιλέξουν να το παίξουν... θα έχουμε ένα suspense thriller όπου το προαναφερόμενο team-up θα ψάχνει τη Georgina στους δρόμους της NYC πριν μαγαρίσει τον Dan-sell in Distress (χα! νέα λέξη πάλι!), ή θα ξεκινήσουμε με την επόμενη μέρα και το aftermath του μαγαρίσματος με το αναπόφεκτο payback απο τη Blair?

    ότι και να γίνει, θέλω Blair uber-bitchiness στο φινάλε!!!!

    Υ.Γ. Έλειπε η Jenny, αυτή τη φορά το κατάλαβα, μπορώ να πω οτι μου έλειψε και λίγο! Shocking???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. den epeise oute gia misi stigmi oti prokeitai ontos gia rock star

    Συγγνώμη, αλλά στην εποχή του David Cook: American Idol Winner (πες το wishful thinking) δε δυσκολεύομαι καθόλου να πιστέψω ένα κύμα νοσταλγίας για κάποιον σαν τον Rufus!


    daddy bass = sugnwmi, exei katalabei kaneis giati ton pantreyetai i lily?

    Για να το θέσω κομψά, επειδή δε θέλει να την ανακαλύψει κάποιος νεκρή δίπλα στις γάτες της, 5 μέρες αφότου έχει πεθάνει. Μεγαλώνει ο άνθρωπος, απελπίζεται κτλ. Το δίλημμα είναι αποκλειστικά στα πλαίσια της σχέσης της κόρη της με τον γιο του Rufus. Να χωρίσουνε τα μούλικα!!


    "...I'm Chuck Bass!!!"

    Τέλεια ατάκα, ναι. Και τέλειο timing, και τέλειο delivery!


    giati den vazis ke vathmologies sta episodia

    Γιατί δε με εκφράζει η όλη φιλοσοφία των 'αστερακίων'. Τα θεωρώ αναγκαίο κακό όταν πρόκειται για κάποιο περιοδικό μαζικής κυκλοφορίας, αλλά όταν είμαστε μεταξύ μας και κάνουμε το χόμπι μας και μιλάμε για πράγματα που μας αρέσουν και γκρινιάζουμε για αυτά για τα οποία μας αρέσει να γκρινιάζουμε, οι βαθμολογίες είναι νομίζω περιττές. Καταλαβαινόμαστε και με σκέτα λόγια. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. aaa, egw thelw na bathmologeis me mikra kefalakia Tyler

    ma.. itan xeiroteros apo opiondipote american idol. xeiroteros k apo archie...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ε όχι δα. Τον Rufus τουλάχιστον τον πίστεψα όταν τραγούδαγε, you know; Μπορεί να είναι ατάλαντος, αλλά είναι ειλικρινής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. katarxin o dan thelei epeigontos sex!!!
    den mporei toso malakopitouras!!!
    tora.....to teaser afissa pou eida gia to season finale ma to TBC kai tin skini apo to vgazoume ta matia mas chuck-blair aplos to thelo tora!!!
    einai toso ma toso lathos zeygari...pou to kanei zeygari forever..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΑ ΕΛΕΟΣ!! ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΙ LISA LOEB??????? ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG??? ΤΣ ΤΣ ΤΣ ΑΙΣΧΟΣ!!

    Επίσης έλεος γιατί σ'αυτό το επεισόδιο η Blair ήταν ΑΝΥΠΟΦΟΡΑ καλόκαρδη, συμπονετική και γλυκούλα. ΑΠΑΠΑΠΑΠΑΠΑ!! Μη ξαναδώ τέτοια! Η καλύτερη στιγμή το βλέμμα που έριξε στον Chuck λίγο πριν την ατάκα let's get that bitch! Μάλλον πρέπει να υπάρχει μια Jenny για να της ανάβει τα φιτίλια.

    Επίσης να θυμίσω στους Jenny haters ότι το μικρό έχει δώσει καταπληκτικές στιγμές στο show, το προηγούμενο επεισόδιο είναι χαρακτηριστικό όπως επίσης και το περιστατικό με το φόρεμα και η απίστευτη φάρσα με το τηλέφωνο στο club τότε που παίζανε truth or dare με τη Blair και τις άλλες τσουλίτσες.

    Blair <3 <3
    Jenny <3

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά, η φάση στο κλαμπ με τη Jenny ήταν όλα τα $$$. Θέλω σε κάποια φάση να κάνω κανά poll μέσω του μπλογκ (είμαι διστακτικός ακόμα βέβαια, δεν ξέρω) και κάποια κατηγορία τύπου 'Bitchiest Move on Gossip Girl' θα είναι από τις σίγουρες!

    Lisa Loeb... Τι μου λέει ρε συ; Δε θυμάμαι. Κάτι μου έλεγε και όταν την είδα, και όταν διάβασα το όνομά της, και όταν την άκουσα να τραγουδάει, αλλά δεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ax thodori... den megaloses esi me "reality bites"... katevase to "stay" tis lisa loeb kai tha deis... kommatar-one-hit-wonder!

    :D :D :D

    lisa loeb reeeeeeeeeee!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χμ... Έχω issues με το 'Reality Bites', θα πρέπει να συζητηθεί κάποια στιγμή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή