'HIMYM': How I Met Your FRIENDS

Θα είμαι σύντομος γιατί έχω άλλα 2 season finales να γράψω (και τα δύο πιο ενδιαφέροντα από αυτό) και ένα συγκλονιστικά υπέροχο και ανεπανάληπτο νέο να μεταδώσω. Σύντομα spoilers για το απογοητευτικότατο season finale του 'How I Met Your Mother', μετά το άλμα.

Συχνά συγχωρώ στη σειρά το οτι δεν είναι πολύ αστεία κατά τόπους, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να με αποζημιώσει σε άλλους τομείς. Αυτό το επεισόδιο όχι μόνο ήταν ελάχιστα αστείο (*), αλλά και δραματικά ήταν τόσο... κατασκευασμένο που έπιασα τον εαυτό μου να σκέφτεται φρικτούς παραλληλισμούς τύπου season 8 από 'Friends' και άλλα τέτοια.

(*) Το 'date-time continuum' και το concept (και μόνο) της λίστας 'θαυμάτων' του Marshall με έκαναν να σκάσω ένα χαμόγελο. Και το δεύτερο δεν ήταν καν καλό σε εκτέλεση: το επεισοδιάκι με τα μικρά καπέλα τράβαγε για πάντα και για πάντα και για πάντα, και το punchline δεν άξιζε με τίποτα τόσο build-up.

Ώστε η Stella και ο Ted χώρισαν δύο φορές, εκ των οποίων η μία εντελώς διφορούμενη (ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΤΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ), και όλα αυτά ώστε να καταλήξουμε το επεισόδιο με μια εντελώς τραβηγμένη πρόταση γάμου; Yuck. Την ξέρει 5 λεπτά, και εμείς την έχουμε δει ακόμα λιγότερα, και τώρα επειδή το επεισόδιο ήταν τίγκα στο επιτηδευμένο drama θα πρέπει να χωνέψουμε οτι ο Ted σηκώθηκε και έκανε πρόταση γάμου; Έλα τώρα.

Το χειρότερο είναι οτι δεν ψαρώνω με τίποτα. Το cliffhanger μυρίζει φτιαχτίλα, από αυτά που ξέρεις οτι είναι ζήτημα ενός cold open για να λυθούν, βαλμένα εκεί απλώς και μόνο για να έχουμε να 'συζητάμε' κάτι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι η Μητέρα, δεν είναι; Well, θα μάθουμε. Υπομονή. Δεν αγάπησα αυτό το show επειδή κρέμασε μια long-running απορία μπροστά στα μούτρα μου, το αγάπησα για το effortless charm του και για το χιούμορ του, αρετές που ήταν εκκωφαντικά απούσες και οι δύο από αυτό το φινάλε.

Το χρεώνω κι αυτό στην απεργία (οι Bays & Thomas προφανώς θα είχαν στη διάθεσή τους α) καλύτερα αστεία και β) περισσότερο χρόνο να απλώσουν τη σχέση του Ted με τη Stella) και προχωράω παρακάτω, ελπίζοντας σε όλα όσα έχω ιερά να μην έχουμε και απεργία ηθοποιών μες στο καλοκαίρι. :S

12 σχόλια:

  1. Awwww, έλα τώρα, πρέπει να παραδεχτείς όμως οτι το make-up ανάμεσα σε Ted και Barney ήταν loveable!

    τα παράπονά σου για το υπόλοιπο επεισόδιο ήταν όντως σωστά... γενικά ο Ted, αν και ειναι ο κεντρικός χαρακτήρας, είναι ο μόνος εκει μέσα που δε μου κάθεται καλά. Απο το ΠΡΩΤΟ επεισόδιο της σειράς είχε το realisation οτι θέλει να παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί, και ΤΡΕΙΣ ολόκληρες σεζόν μετά χωρίζει με καποια και ο ουσιαστικός λόγος είναι... ο φόβος για σοβαρή δέσμευση?

    Make up your mind already!!!!

    Πολύ γλυκό και το insinuation οτι η Robin είναι ο μόνος πραγματικός έρωτας του Barney... ευελπιστούμε σε εξελίξεις next season!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. pera gia pera apogoiteftiko season finale... ksenerosa trela...
    mona kala stoixeia H simfiliosi ton brothers kai pou den eidame na vlepei o barney tin robin, alla einai les kai to eidame.
    sixama!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kala den anaferate tin skini Barney sto krebati? eixa luthei sta gelia!!!!

    genika omos nai, apogoiteytiko. esy na ta akous Tyler pou mou tin itheles gia mana tin kse'i'gkloti

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαιιιι το ξέχασα αυτό! Το πιο λατρεμένο μου είναι αυτό που είπατε, με τον Barney να κοιτάζει τη Robin. Απλά τέλειο payoff σε τρεις σεζόν σχέσης μεταξύ τους, και χωρίς περιττές σάλτσες!

    Τη Stella ακόμα τη θέλω ως μητέρα, δεν έχω πρόβλημα. Απλά πρέπει να της ξαναγράψουν επεισόδιο εξίσου καλό με το 'Ten Sessions'!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Emena mou arese pantws i istoria tis Robin :P

    "Longer than I'm proud of"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H stella den einai H mitera giati tha vlepame kai tin kori tis anamesa sta 2 paidia tou Ted pou kathontai ston kanape otan tous eksistorei ta diafora...
    Iparxei tosi alitheia stin xazomara mou!!!
    :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kala, ayto eksigeitai aneta, epeidi i kori tis ine 30-feyga tote k tha exei barethei na akouei to story (ase pou itan ekei!). apla nomizw oti ta paidia tha ikseran oti Stella ine to onoma tis manas tous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν με ενθουσίασε. Η σκηνή επανένωσης Ted - Barney ήταν μια καλή στιγμή. Κι εκεί που ο Barney κοιτάζει τη Robin. Πρόταση γάμου στη Στέλλα;; jesus!

    μου φάνηκε βεβιασμένο και κάπως χλιαρό. Κρίμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. "did we break up or...
    WE WERE ON A BRAKE?!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και ατακάρα που θυμήθηκα βλέποντας το φινάλε του 'American Idol': Bruce Springsteen is like the American Bryan Adams!

    ΑπάντησηΔιαγραφή