'The Office': Goodbye, Toby


Spoilers μετά το άλμα για ένα ακόμα πολύ, πολύ αστείο season finale για το 'Office'.

Και θα εστιάσω μάλιστα στο χιούμορ, γιατί για μια ακόμη φορά οι Greg Daniels & Co. αποδεικνύουν οτι κάνουν φανταστική κωμωδία, αλλά σπαταλούν πολύ περισσότερο χρόνο από όσο θα ήθελα στο να δημιουργούν σαπουνόπερα με κωμικό περιτύλιγμα.

Αφού επαναλάβω για μια ακόμα φορά το πόσο γαμάτο θα ήταν αν ο Toby απλώς εξαφανιζόταν μετά το εντυπωσιακό του άλμα πάνω από το φράχτη και δεν τον ξαναβλέπαμε ποτέ, θα παραδεχτώ οτι ο proper αποχαιρετισμός του είχε θετικά στοιχεία που δεν είχα προβλέψει τότε. Και βασικά, την αντίδραση του Michael. Το παράλογο και σχεδόν προαιώνιο μίσος του Michael για τον HR αντιπρόσωπο ήταν σα νερό που σιγόβραζε για 4 ολόκληρα χρόνια, και τη στιγμή που πάει να σκάσει η πρώτη μπουρμπουλήθρα, κάποιος απλά σβήνει το μάτι-- αυτό ακριβώς συνέβη όταν η Holly και εν συνεχεία η Pam ήρθαν και στρογγυλοκάθισαν στην συνέντευξη εξόδου του Toby, πριν ο Michael βρει την ευκαιρία να εκδηλώσει όλο το μίσος που συγκρατούσε όλα αυτά τα χρόνια (όχι πάντα πετυχημένα) και αναγκάζοντάς τον να παραδόσει με τόνους awkwardness ερωτήσεις τύπου "How dare you?" Αυτό είναι κωμωδία!

Τι άλλο; Κάθε σκηνή μεταξύ του Michael και της Holly, με την Amy Ryan υπέροχη σε έναν ρόλο εντελώς διαφορετικό από αυτόν που το Hollywood προσπαθεί να της φορέσει. Η Ηolly είναι σαν τον Michael, αν αυτός δεν ήταν ακόμα παγιδευμένος στα 13 του, και με μισό I.Q. από τον υπόλοιπο ανθρώπινο πληθυσμό. Θα πει την κακιούλα της για τον Toby, θα συνεχίσει την random Yoda impersonation, βασικά είναι η τέλεια γυναίκα για αυτόν. (Και με εκνεύρισε όλο και περισσότερο ότι αναπτύχθηκε ως η τέλεια γυναίκα ακριβώς επειδή τον Michael τον περίμενε μια φτηνιάρικη σαπουνίλα στη γωνία του super-market. Αλλά ας μην ξεφεύγω.)

Λάτρεψα κάθε σκηνή με αυτήν τριγύρω, από τις προαναφερθείσες αναφορές στον Yoda, μέχρι την σπουδαία κωμική στιγμή του Michael να συγκρατεί ένα "That's what she said!" τόσο προφανές που σχεδόν το έβλεπα να μου κουνιέται μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου. Τι τέλεια, ξεκαρδιστική ειρωνία, τη μία φορά που αυτή το αστείο έπρεπε να γίνει, ο Michael να αυτολογοκρίνεται επειδή είναι in love!

Όμως! Το απολύτως απόλυτο κωμικό highlight του επεισοδίου, αν όχι της σεζόν, ήταν το όλο subplot της Holly με τον Kevin. Δεν πρόκειται για ένα από αυτά τα χαζά αστεία όπου ένας χαρακτήρας νομίζει κάτι για τον άλλον χάρη σε μια σειρά ανόητων συμπτώσεων, αλλά για τους συγγραφείς να εκμεταλλεύονται με τον καλύτερο τρόπο συμπεριφορές ήδη υπάρχουσες, και συγκεκριμένα το ύφος, την κίνηση και την ομιλία του Kevin. Κάθε σκηνή απλώς αποτελούσε ένα ακόμα "Mα ναι!!! Πώς δεν το είχαν σκεφτεί τόσο καιρό αυτό το αστείο;!;!", με κάθε μικρό κομμάτι συμπεριφοράς του Kevin να πετυχαίνει τον σκοπό του στο πλαίσιο του αστείου, χωρίς να είναι τραβηγμένο ούτε στο ελάχιστο. Δείτε μόνο την (μη) αντίδρασή του όταν η Holly του εξηγεί πολύ αργά οτι "αυτό εκεί δεν είναι κέρμα, είναι ένα κουμπί!", *τοποθετεί κουμπί στην άκρη της παλάμης*. Κο-πα-νιό-μουν από τα γέλια!

Άλλες ξεκαρδιστικές στιγμές:
  • "You cheated on me even though I specifically asked you not to?"
  • O Andy να καλεί την Angela στη σκηνή, "ΝΟ!!", *ρίχνει κάτω το συνθεσάιζερ*
  • Η γυμνή πλάτη του Dwight. Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί οτι 4 χρόνια η σειρά χτίζει προς αυτή ακριβώς τη στιγμή, και μπορεί να έχει και δίκιο.
  • Creed.
  • H old-school φάρσα του Jim στον Dwight πριν τα credits.
  • O Oscar και το σχόλιό του για το "εγκληματικό" μούσι του Ryan.
  • O Toby να τσακίζεται να φέρει κάμερα για μια φωτογραφία με την Pam.

Τώρα. Είμαι σίγουρος οτι πολύς κόσμος νοιάζεται για όλες τις 'εξελίξεις' εξίσου πολύ με όλα τα παραπάνω, αν όχι περισσότερο, αλλά όσο καλά κι αν έχουν παίξει ως τώρα τα χαρτιά τους οι συγγραφείς στη σκιαγράφηση όλων των χαρακτήρων, εγώ νομίζω οτι μπούχτισα με όλα αυτά. Σε αυτό το επεισόδιο μόνο είχαμε, τι;

Μια πρόταση γάμου όπου η τύπισσα δέχτηκε και λίγο μετά έκανε σεξ με τον πρώην της. Μια μη πρόταση γάμου που θα οδηγήσει πιθανώς το ζευγάρι σε μια άβολη κατάσταση, δεδομένης κιόλας μιας τρίμηνης απομάκρυνσης. Μια εγκυμοσύνη που αποτραβάει τον τύπο (παρ'ότι δεν είναι ο πατέρας, κι ας συζούσε με την τύπισσα όταν αυτή έμεινε έγκυος) από ένα άκρως επιτυχημένο νέο φλερτ.

...I never signed up for this.

Still, η κωμωδία είναι πιο κοφτερή από ποτέ, όπως υπογραμμίζω σε όλο το προηγούμενο κομμάτι του ποστ, οπότε δεν είναι οτι θα κάτσω να σκάσω κιόλας! Καθένας κρατάει όποιο στοιχείο του show τον τραβάει και τουλάχιστον, τονίζω και πάλι, το 'Office' ό,τι κάνει ως τώρα, το έχει κάνει σχεδόν αψεγάδιαστα. Κι αν κυκλοφορεί κάποια μικρή μουρμούρα σχετικά με το όλο non-proposal contrivance που οι συγγραφείς σκέφτηκαν για να κρατήσουν το δράμα ζωντανό στο ευτυχισμένο ζευγάρι, είμαι σίγουρος οτι δεν θα εξελιχθεί σε κάτι κακό. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτούς τους τύπους. Ακόμα.

3 σχόλια:

  1. Teleio epeisodio. latrepsa kai fisika pethana sta gelia. an kathomoun kai simeiona kathe fora pou gelaga, tha eixa grapsei mia olokliri kolla me skines.
    nomizo pos me afto to finale dosan nea othisi stin seira.
    kai fisika agonio (akoma den teleiose kala kala kai mou leipei) gia ta epeisodia tis epomenis season. provlepete toso akwardness... yeahhh...

    "Tha ithela tin prosoxi sas. Einai mia teleia vradia, exoun erthei kai edo oi goneis mou..." >>> loooool

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέφτηκα ΤΟΣΕΣ φορές να πιάσω ένα χαρτί και να σημειώνω αστεία. Πραγματικά, δεν ξέρω γιατί δεν το έκανα, ξέρω οτι έχω χάσει ένα κάρο από δαύτα. Τόσο μα τόσο αστείο επεισόδιο...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμφωνώ με όλα τα σχόλια, ήταν πραγματικά κορυφαίο φινάλε και συνέχισε την παράδοση των φοβερών και τρομερών Casino Night και The Job.
    Όσο για αγαπημένη στιγμή, σίγουρα, η ντελιριακή εκτέλεση του "Goodbye Toby", βγαλμένη από το πάνθεον των ερμηνειών Michael Scott. By the way παρήγγειλα τα dvd των προηγούμενων κύκλων οπότε θα' χω κάτι να με κρατήσει ως το Σεπτέμβρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή