'Survivor': About that, Jeff...


Spoilers για ένα ακόμα nail-biting 'Survivor', μετά το άλμα.

Wow. Για ένα θεσμό που στα όσα χρόνια υπάρχει στο show έχει αποφέρει τόσα λίγα, το Hidden Immumity Idol σίγουρα έχει δικαιολογήσει την ύπαρξή του αυτή τη σεζόν. Στις 4 τελευταίες εβδομάδες έχει σηκώσει όσο παιχνίδι δεν είχε σηκώσει σε 3 χρόνια, με Ozzy και Jason να αποχωρούν ταπεινωμένοι και τώρα την Amanda να σώζει το παιχνίδι για αυτήν και, πιθανώς, την Parvati.

Aν η Amanda αποχωρούσε σε αυτό το σημείο (ή πρόδιδε οτι έχει το Idol στην κατοχή της, άρα τα πυρά λογικά θα στρέφονταν προς την Parvati) τότε το παιχνίδι άνοιγε διάπλατα για μια πιθανή συμμαχία Natalie-Alexis-Erik για τελικό, αλλά τώρα η δύναμη αλλάζει χέρια. Όσο για την έξοδος του James, κρίμα μπορεί να είναι να αποχωρείς με τέτοιο τρόπο, αλλά ας μην ξεγελιόμαστε, ο τύπος θα ήταν ο πρώτος που θα έφευγε έτσι κι αλλιώς, η αποχώρησή του για ιατρικούς λόγους απλά επέσπευσε το αναπόφευκτο.

Τώρα, αυτό όλο δε σημαίνει οτι η Amanda είναι το απόλυτο φαβορί που την κάνουν οι υπόλοιπες να μοιάζει. Ναι, σίγουρα, θα κέρδιζε οποιονδήποτε εκ των 3 fans στο τελικό, αλλά αυτό θα ήταν επειδή σε αντίθεση με την Alexis και τον Erik έχει παίξει έστω και ελάχιστα το παιχνίδι, κι επειδή σε αντίθεση με την Natalie δεν είναι μια αντιπαθέσταση σκυλάρα από την κόλαση. Αλλά όλοι θυμόμαστε πως χάρισε τη νίκη στον Todd στην Κίνα, όταν σε εμάς τους θεατές ήταν σαφές οτι έπαιζε εξίσου στρατηγικό παιχνίδι με εκείνον: η κοπέλα απλά παραείναι καλούλα για να μπορέσει μπροστά στοτελικό συμβούλιο να πείσει για το πόσο στρατηγικό παιχνίδι έχει κάνει. Αντ'αυτού, νιαούριζε συγγνώμες αριστερά και δεξιά, όσο ο Todd έπαιρνε credit για κάθε έξυπνη κίνηση που συνέβη στο παιχνίδι. Αμφιβάλει κανείς οτι η Parvati θα την κατασπαράξει με εξίσου μεγάλη ευκολία στον τελικό;

Αυτή τη στιμή η συμμαχία Parvatti-Amanda-Cirie μοιάζει κλειδωμένη για τον τελικό, μια εξέλιξη που σημαίνει οτι (για πρώτη φορά) στο φινάλε θα φτάσουν όσοι άξιζαν να είναι εκεί, δεδομένου του παιχνιδιού τους, σχηματίζοντας μια αληθινά ενδιαφέρουσα τελική μονομαχία. Η Amanda εκεί θα είχε το πλεονέκτημα οτι δεν έχει βλάψει ιδιαίτερα κανένα μέλος του συμβουλίου (ακόμα και εδώ με την Alexis έπαιξε πολύ έξυπνα τα χαρτιά της. Πρώτα βεβαιώθηκε οτι όλοι θα την καταψήφιζαν, και μετά έπαιξε την ασυλία, για να μπορεί να τους πει οτι "Εγώ έκανα ό,τι μπορούσα για να μην το παίξω, αλλά δε μου αφήσατε επιλογή."), η Cirie οτι έχει ενορχηστρώσει όλο το παιχνίδι χωρίς κανείς ποτέ να μη διανοείται να την βάλει σε στόχο (ΠΩΣ;!), ενώ η Parvati οτι είναι μια πιο εμφανής φιγούρα στρατηγικού παιχνιδιού, το οποίο είναι επικίνδυνο μέχρι να φτάσεις στον τελικό (όλοι θέλουν να σε πετάξουν έξω γιατί σε αναγνωρίζουν ως επικίνδυνο) αλλά πλεονέκτημα αφού φτάσεις εκεί. (Και πάλι, βλέπε Todd, ο οποίος επίσης ήταν η δημοφιλής απάντηση στην ερώτηση "Πποιος θεωρεί λανθασμένα οτι έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού.")

Είναι όμως όντως τόσο απλά τα πράγματα; Αυτές οι σίγουρες τριάδες είναι για να σπάνε, κι αν η Natalie είναι χαμένη υπόθεση ακόμα και αν καταφέρει να φτάσει τελικό (θα την ψηφίσει η Alexis και τέλος), ο Erik είναι λίγο πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση. Κατά πρώτον, δύο challenges έχουν μείνει, μπορεί κάλλιστα να κερδίσει και τα δύο και να περάσει τελικό χωρίς να πολυσκάσει. Αλλά ακόμα κι αν χάσει κάποιο, και έχει έστω ελάχιστο μυαλό απάνω του, θα έχει αρκετά καλό case αν προσπαθήσει να ενορχηστρώσει την έξοδο πχ της Amanda. Αλλά τι λέω, το πιθανότερο αν φύγει η Amanda πριν τον τελικό είναι να το ενορχηστρώσει η Cirie και να το κάνει να μοιάζει σα να το σκέφτηκε ο Erik.

Σοβαρά τώρα, εμένα αυτή είναι η ερώτησή μου: πώς μπορεί να χάσει αυτό το παιχνίδι η Cirie;

Πριν κλείσω, να σημειώσω μερικά ακόμα πραγματάκια:
  • H Amanda έπαιζε τρελά over-the-top το αθώο θύμα στο συμβούλιο. Ευτυχώς που δεν κοίταζαν οι άλλες δύο, γιατί κάπου μεταξύ του ψεύτικου αποκεφαλισμού και των ατελείωτων pouts, ακόμα και οι πέτρες το είχαν καταλάβει οτι θα βγάλει Idol.
  • "It's Jeff Probst!!! He's just STANDING THERE!!!!!!!!!!!!!11111one"
  • Οι αντιδράσεις της Eliza από τη θέση της στο συμβούλιο είναι ανεκτίμητες. Πρέπει να στήσω κάποιο σχετικό φωτογραφικό αφιέρωμα όταν τελειώσει η σεζόν.
  • Bloodiest season ever; Τι συμβαίνει πια φέτος και οι παίχτες πέφτουν σαν τις μύγες; Από τους 20 οι δύο έχουν αποχωρήσει για ιατρικούς λόγους (Penner, James), μία έχει παραιτηθεί γιατί έβρεχε (η τρελή κυρία Kathy), και δύο έχουν ψηφιστεί εκτός παιχνιδιού κατόπιν δικής τους παράκλησης. (Fairplay, Chet)
  • Στεναχωρήθηκα που η Amanda δεν κέρδισε το reward challenge γιατί χάσαμε την ευκαιρία ίσως να την ξανακούσουμε να επικοινωνεί με την αδερφή της αναπαράγοντας ήχους πουλιών.
  • Όχι άλλα lame immunity challenges. Πλησιάζουμε στο φινάλε, θέλουμε δράση, ξύλο και αίμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου