'So You Think You Can Dance': Top 16


Amazing. Spoilers μετά το άλμα για την 3η βδομάδα 'So You Think You Can Dance'.

Πρόκειται όχι μόνο για την καλύτερη χορογραφία της βραδιάς, αλλά και της σεζόν ως τώρα, κατά τη γνώμη μου. Οι NapTab είχαν κάνει κάτι πολύ παρόμοιο την πρώτη βδομάδα αλλά και μόνο για την εκφραστικότητα της Chelsie το αποτέλεσμα εδώ είναι ένα σκαλί παραπάνω. Ειλικρινά, δε μπορώ να σταματήσω να βλέπω αυτό το routine, σε σημεία είναι ανατριχιαστικό. Όσο για το ζευγάρι γενικότερα, ακόμα κι αν δεχτούμε οτι τους προσέχουν από την παραγωγή δίνοντάς τους πάντα καλές χορογραφίες, ο τρόπος που πάντα τις αναδεικνύουν στο μέγιστο τους κάνει αυτή τη στιγμή με διαφορά the couple to beat.

Από αρκετά κοντά πάντως είναι οι Katee & Joshua που επίσης έλαμψαν αυτή τη βδομάδα, τόσο με το very hot χορευτικό τους, όσο και με τις ενδυμασίες τους. (Σημείωση προς το wardrobe department του show: να αγοράσετε περισσότερο υλικό. Και κανά διαφορετικό πατρόν.) Το τρίτο από τα ζευγάρια που έχουν ξεχωρίσει, οι Twitchington, χωρίς εδώ να είναι κακοί, νομίζω εδώ απέδωσαν με μονοδιάστατο καρτουνισμό τους χαρακτήρες τους, σε μια χαριτωμένη χορογραφιούλα που όμως για τον ένα ή τον άλλον λόγο είχα προλάβει να βαρεθώ πριν καν τελειώσουν τα 100'' της.

Ε, κατά τα άλλα τι να πουν και οι υπόλοιποι οι άμοιροι. Ο Will συνεχίζει να είναι δραματικά καλύτερος της Jessica, η Comfort πρέπει να πανηγυρίζει που έφυγε το κομμάτι ξύλου που χόρευε μαζί της, η Chelsea ήταν για μένα η σωστή επιλογή για αποχώρηση, οι Courtney/Gev συνεχίζουν να είναι καλοί αλλά να μην αφήνουν τίποτα πίσω, και η άλλη Kourtni (sp?) να μην έχει τίποτα από τη χαρισματικότητα των auditions. (By the way, εκτιμώ την προσπάθεια διεύρυνσης των contemporary χορογραφιών, αλλά erm.)

Τα αποτελέσματα για μια ακόμα σερί βδομάδα ήταν ακριβώς αναμενόμενα, και απορώ από πού της ήρθε της Μαίρης η ιδέα οτι φέτος οι χορευτές είναι όλοι τόσο κοντά ο ένας με τον άλλον όσο αφορά το διαγωνισμό. Αλήθεια; Γιατί εγώ βλέπω 3 ζευγάρια να καλπάζουν, τον critically acclaimed Will να ακολουθεί ιδρωμένος, και όλους τους υπόλοιπους να ακολουθούν με κιάλια. Η ουσία είναι οτι κάθε φορά είναι πανεύκολο να προβλέψεις ποιος θα φύγει, καθώς ακόμα και το cannon fodder έρχεται σε πολύ μεγάλες διαβαθμίσεις.

Αλλά δεν πειράζει. Σε αντίθεση με το Idol, όπου πάλι είναι πάντα εμφανές ποιοι, λίγο-πολύ, θα απαρτίζουν την τελική τεσσαροπεντάδα, εδώ η διαδρομή προς εκεί είναι πάντα τόσο συναρπαστική που δε θα με πείραζε ακόμα κι αν το διαγωνιστικό κομμάτι δεν υπήρχε καν. Εκτός από όταν το results show ανοίγει με ομαδικές χορογραφίες σαν αυτή της Mia Michaels (την καλύτερη ως τώρα), οπότε το θέλω εκεί που είναι!

Κλείνουμε με το flashback στις χορογραφίες of the year past, με μια επιλογή πανεύκολη όσο λίγες. Ένα από τα εντυπωσιακότερα πράγματα που έχω δει στη ζωή μου, και μακράν ό,τι καλύτερο χορογράφησε ποτέ ο Wade Robson, μια αξέχαστη jazz routine από τους Jamie και Hok:

2 σχόλια:

  1. apistefta xoreftika ke ta 2,idika to proto ine ekseretiko!!!den parakoloutho to show,alla ida ta videos ke entiposiastika!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. peirazei oti apo tora fainetai i teliki tetrada kai psiloxaliemai????
    asta na pane.....
    pantos vlepontas stigmes apo to elliniko so you think...ena exo na po!!!
    na einai eytixismenoi oi amerikanoi pou den exoun metajopoulo...vevea exoun hasselhoff alla ti na kanoume?

    ΑπάντησηΔιαγραφή