'So You Think You Can Dance': Top-14



Too. Μuch. Αwesomeness.

Μια βραδιά όπου τα 7 ζευγάρια χόρεψαναπό 2 φορές το καθένα, και η οποία βραδιά περιείχε από 2 χορογραφίες των Mandy Moore και Mia Michaels δε θα μπορούσε να μην είναι η καλύτερη της σεζόν ως τώρα! Στην κορυφή βγήκαν και πάλι τα 3μιση γνωστά ζευγάρια, δηλαδή Katee/Joshua, Kherington/Twitch, Chelsie/Mark και ο Will, οι οποίοι είχαν και τις 4 show-stopping χορογραφίες, όχι τυχαία υποθέτω. Εξακολουθώ να ξύνω το κεφάλι μου για τη λογική με την οποία οι κριτές επιμένουν οτι αυτή η σεζόν είναι η πιο δύσκολη γι'αυτούς, και όλοι οι χορευτές είναι τόσο απίθανοι, και είναι τόσο δύσκολο να διώξουν κάποιον κτλ κτλ. Τι καπνίζουν; Κάθε βδομάδα είναι πανευκολότατο να προβλέψουμε με ακρίβεια 100% τόσο την τριάδα του πάτου, όσο και τους χορευτές που θα πάνε σπίτι. Η μόνη μου αμφιβολία εδώ και κανά μήνα είναι αν τη δεκάδα θα κλείσει η Jessica ή αν θα τρυπώσει μέσα η Comfort. Πέραν αυτού, όλα προβλέψιμα και ήρεμα.

Με τη διαφορά, όπως λέγαμε και την προηγούμενη βδομάδα, οτι όσο η διαδικασία μέχρι τον τελικό είναι διανθισμένη με τέτοια μικρά αριστουργήματα, να τα βράσω τα αποτελέσματα και τις κατατάξεις. Ορίστε, δείτε εδώ τι κάνει η Mandy Moore. Η γυναίκα χορογράφησε μια φρενήρη jazz πάνω σε Holly Valance (ή Λευτέρη Πανταζή, όποιο κόνσεπτ προτιμά ο καθένας) και το best. couple. ever! δε μένει πίσω ούτε δευτερόλεπτο. Και είμαι και λίγο ερωτευμένος και με την Chelsie και τα several χαμένα cars της οικογένειάς της, ομολογώ. Enjoy:


To καλύτερο της βραδιάς είναι μια ισοπαλία ανάμεσα σε αυτό και την απίστευτη ιστορία που διηγήθηκαν οι Katee & Joshua με την χορογραφία της Mia Michaels που άνοιξε το ποστ, παραπάνω. Δείτε το περπάτημα στον αέρα! Δείτε το άλμα της Katee στην αγκαλιά του Joshua και το φρενάρισμά της πρακτικά εν πτήσει! Δείτε απλά βήματα να καθηλώνουν! (Kαι απολαύστε τον ορισμό της σωστής μουσικής επιλογής.) Έχει πολλά επαναλαμβανόμενα tics η Mia, αλλά ο λόγος που είναι -ακόμα- φρέσκια είναι οτι πολύ πιο συχνά από ό,τι το αντίθετο, θα δώσει κάτι εντελώς καινούριο, είτε θεματικά είτε στην εκτέλεση.

Οι 'δεύτερες' χορογραφίες τόσο της Mandy όσο και της Mia θα μπορούσαν να είναι πρώτες σε οποιαδήποτε άλλη βραδιά (και ειδικά της Mandy θα ήταν και σε αυτή τη βραδιά, αν δεν την ερμήνευε εξ ημισείας η παντελώς κρύα Jessica) και αξίζει να τις δείτε ή απλά να τις θυμηθείτε. Εδώ Will & Jessica χορεύουν smooth jazz πάνω στο 'Alone' των Heart και εδώ οι Twitchington σε άλλη μια εμπνευσμένη contemporary routine της Mia. (See; Δεν γελάει πάντα η Kherington! Την έφτιαξε η Mia...)

Κατά τα άλλα ποιος να ασχοληθεί και γιατί, ε; Απλά να σχολιάσω οτι τα σόλα των Courtney & Gev ήταν απίστευτα, πολύ-πολύ καλύτερα από ό,τι χόρεψαν μέσα στο show, αλλά δεν άλλαξαν την πεποίθησή μου οτι κανείς από τους δυο τους δεν πρόκειται να χορέσει στον τελικό. (Που αυτή τη στιγμή μοιάζει να πηγαίνει προς μια 4άδα Katee, Twitch, Chelsie & Will, λογικά.) Πάντως για δεκάδα δεν τίθεται θέμα.

Και κλείνοντας, η αναδρομή μας στο χρόνο! Με σεβασμό λοιπόν και χωρίς να ξεχνάε το διασκεδαστικότατο West Coast Swing του Benji, ερμηνευμένο από τους Sara & Pasha (Sara σε αγαπώ!) θα πρέπει σε αυτό το σημείο να υποκλιθούμε στο high concept αριστούργημα του Wade Robson: H μάχη του καλού με το κακό με superhero comic-book αισθητική, Roisin Murphy στα ηχητικά 'εφέ' και Lauren & Neil να απολαμβάνουν και οι ίδιοι όσο και εμείς. Μια από τις 4-5 καλύτερες χορογραφίες της 3ης σεζόν.


Well, οι ήχοι-Chewbacca μπορούν να αγνοηθούν, απλά.

2 σχόλια:

  1. Ax aytes tis 2 bdomades trexw k den prolabainw shmera 8a hremhsw epitelous. Bariemai na grapsw th gnwmh mou idiws mias k symfwnw me th dikh sou lol.

    Ton Mark den ton blepeis sthn 4ada? De 8a 8ela Will me tipota. Me ekneyrizeiii ok alla einai kalos... Katee for the win!!! Ektos ki an ginei kamia strabh k molis apoxwristei h Katee ton Joshua xasei "ayto to kati" opws h Fotopoulos me ton Moosha? Musha? (whatev) sto season 2.

    Eida oti thn Holly Valance th grapsane Vance. Poios na thn kserei bebaia ekei 8a mou peis lol

    YPEROXO to prwto video, k gw ayto 8a anebaza sth 8esh sou. Sto west coast swing bebaia den ta phgane toso kala ektos ap to teleytaio booty shake. Twn Pasha-Sara htan kalytero.

    Den eida akomh poios efyge, prospa8ousa na apofygw na to diabasw ki olas. Xmmm. Alla kati mou leei pws einai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαι ο Mark είναι γαμάτος, μακάρι να μπει 4άδα αντί του Will ή του Twitch, καμία αντίρρηση! Όπως έγραψε και το Entertainment Weekly, 'o Mark συνεχίζει την season long audition του για ταινία του Tim Burton-- και το λέμε για καλό.'

    Κοινώς, τον λατρεύουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή