Daddy issues


Tα παρα-άργησα αυτή τη βδομάδα, αλλά λόγω δουλειάς είχαν μαζευτεί τα πάντα σε μια διαθέσιμη μέρα. Στο πρώτο από πολλά ποστ που θα ακολουθήσουν το τετραήμερο (ελπίζω!), σχόλια μετά το άλμα για -κατά σειρά- 'Grey's Anatomy', 'Fringe' και 'Chuck', σε όλη τους την Daddy Issue Glory.

Το 'Grey's Anatomy' (5x05 There's No 'I' in Team) συνεχίζει το πολύ καλό φετινό του σερί, με ένα ακόμα επεισόδιο που ισορροπεί αποτελεσματικά ανάμεσα στο δράμα και την κωμωδία. Το εύρημα με την uber-εγχείρηση ντόμινο είναι από εκείνα που ξέρετε οτι θα συζητάμε ακόμα για χρόνια από τώρα (τύπου 'Into You Like a Train') και οι συγγραφείς το χειρίστηκαν εξαιρετικά ως προς τη δυναμική μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων. Χωρίς πολλούς-πολλούς παραλληλισμούς, μόνο με πολύ καλό δράμα. Η πολυ-σεκάνς των συνεχόμενων payoffs (ο Karev να φωνάζει στο θυμωμένο γιο του Carl Lumbly,
η Lexie να τα λέει στον George "Dr. O'Malley" όπως είναι, η Cristina να εξηγεί στην τύπισσα που έδωσε το νεφρό της οτι ο γκόμενός της έκανε επιλογή και διάλεξε τη γυναίκα του, η Bailey να πηγαίνει την εν λόγω σύζυγο στο δωμάτιο της κοπέλας που έσωσε) ήταν απλά αυτή η υπέροχη στιγμή που ξέρεις οτι η Shonda μπορεί να προσφέρει και γι'αυτό ανέχεσαι το show ακόμα κι όταν είναι κακό. Πόσο μάλλον όταν είναι τόσο καλό.

Στα άλλα θετικά, ο Carl Lumbly ως μυστικός κατ-- ερμ, ως ετοιμοθάνατος πατέρας, η Izzie να συνεχίζει την πορεία της προς το φως, η σκηνή του βασανισμού των interns από την Cristina στην τραπεζαρία, η επιστροφή του McHunky (McVorenus? αναρωτιέμαι ποιο θα επικρατήσει) τη στιγμή ακριβώς που η Cristina είχε τις κάβλες της, και όλες οι σκηνές της Callie με τον Mark. Νομίζατε οτι θα έλεγα Erica, ε; Φοβάμαι πως οι δυο τους έχουν μηδενική χημεία, αλλά τι να κάνουμε, θα το υποστούμε. :(

~-~

Tι έχω να σχολιάσω για το 'Fringe' (1x06 The Cure)... Χμμμ... Αναρωτιέμαι αν αυτή η κοπελίτσα στο εργαστήριο του κούκου επιστήμονα θα αποκτήσει ποτέ προσωπικότητα στο show ή αν απλώς θα είναι εκεί για πάντα. Μπορεί να εξελιχθεί στην Fringe-version του Ronnie από το 'Shield', όπου για 5 χρόνια απλώς θα υπάρχει για να γεμίζει το κάδρο και να παίρνει κάτι σαν 7 ατάκες ανά σεζόν, και ξαφνικά θα γίνει απίστευτα σημαντική στο τέλος της σειράς, η μυθολογία θα περιστρέφεται πλέον γύρω της κτλ. Έχω κι άλλο ένα εξίσου ουσιαστικό σχόλιο να κάνω, ο Chris Eigeman (ο Jason από την 4η σεζόν 'Gilmore Girls', για όποιους αναρωτιόντουσαν Πού Στα Κομμάτια Τον Ξέρω Αυτόν Τον Τύπο!!) δείχνει πάρα πολύ γερασμένος, αλλά χάρηκα που τον είδα ξανά σ
την τηλεόραση. Από όλους τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες που γράφτηκαν για να τους αντιπαθήσουμε, ο Jason μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής και λυπόμουν που ο Eigeman δεν είχε καταφέρει να κάνει τίποτα αλλο high-profile μετά την έξοδό του από το 'Gilmore'.

Επίσης, για το 'Fringe', yawn! Από όλα τα network shows αυτό βρήκε να τρέχει στο 50λεπτο; Να εδώ ένα επεισόδιο το οποίο εστίασε στην πρωταγωνίστρια για να μας αποκαλύψει κάποια σημαντική πτυχή του παρελθόντος της (και, όντας JJ Abrams show, αυτό σημαίνει για τον πατέρα της) και πάλι δεν νοιάστηκα καθόλου. Κάτι λέει το γεγονός οτι καλύτερο επεισόδιο μακράν ως τώρα, είναι
εκείνο ακριβώς που δεν είπε απολύτως τίποτα. Από εκεί και πέρα, είχε μπόλικα creepy visuals αυτή η ώρα, κι αυτό τους το δίνω, αλλά... ακόμα δεν το νιώθω καθόλου το show. Tίποτα.

~-~

Όπως δεν πολυένιωθα και το 'Chuck' (2x04 Chuck Versus the Cougars), απόδειξη το οτι είχα δει όλα τα φετινά επεισόδια αλλά δεν έμπαινα καν στον κόπο να γράψω γι'αυτά. Το show δεν είχε κλικάρει ακόμα φέτος, ενδεχομένως να έφταιγε η υπερβολικά βαριά (ξαφνικά) εστίαση στη σχέση του Chuck και της Sara, αλλά αυτό νιώθω πως ήταν το καλύτερο φετινό τους ως τώρα. Δηλαδή και πάλι η ώρα ήταν τίγκα στη σχεσεολογία των δύο ηρώων, και πάλι η κατασκοπική ζωή του Chuck με τα όσα συμβαίνουν στο Buy More ήταν παντελώς αποκομμένα, αλλά αυτή τη φορά δούλεψαν τα πάντα.

Δένοντας άπταιστα με το γενικευμένο κίνημα της μελαγχολίας για τα 90s, το επεισόδιο έπιασε τη θρυλική και άχρωμα campy δεκαετία της εφηβείας μας και την έκανε μια ongoing ποπ αναφορά, από το 'MmmBop' μέχρι τις 'Heathers'. Me likey! (Kαι ο Casey DJ! Instant classic!) To πάρτι στο Buy More είχε ξεκάθαρη χροιά ενός generic πάρτυ σε ακριβό σπίτι από κουμπωμένο έφηβο του οποίου οι γονείς έχουν φύγει για τριήμερο και αυτός βρίσκει ευκαιρία να γίνει δημοφιλής. Οι flashback σκηνές της Sara περιέργως δεν ήταν καθόλου cheesy, προσωπικά πίστεψα και το ύφος και το setting του 1998, ενώ η ιστορία πίσω από την ιστορία μοιάζει να έχει ζουμί. Και εντάξει, το show μπορεί να μην είναι του JJ Abrams, αλλά ως κάποιου είδους απόγονος του 'Alias' προφανώς και όφειλε να βάλει τον πατέρα της Sara με πολύ χοντρό τρόπο μέσα στο παιχνίδι.

(Ναι, τυπικά δεν τον έβαλε ακόμα, αλλά προφανώς υπάρχει λόγος που δεν είδαμε ακόμα το πρόσωπό του, και αυτός ο λόγος είναι οτι μέχρι να αποφασίσει ο Schwartz να τον γράψει στο παρόν timeline της σειράς, θα έχει καταφέρει να ψήσει τον Steven Seagal να πάρει το ρόλο. Ξέρετε οτι το θέλετε.)

Ε, και επειδή πρέπει να το αναφέρω, δε μπορώ να προσποιούμαι οτι δε συνέβη ποτέ: η Nicole Richie ήταν... σοκαριστικά μη προσβλητική ή ενοχλητική. Τολμώ να πω... καλή; Mοιραζόταν πολύ άνετα και φυσικά την οθόνη με τη Strahovsky, στις σκηνές μάχης (αναπάντεχα καλοφτιαγμένες, δεδομένου του show) δεν έμοιαζε πανηγυρικά εκτός τόπου... Τι να πω, ίσως ήταν οι γελοιδώς χαμηλές προσδοκίες, αλλά η παρουσία της Richie δε με αποσυντόνισε στιγμή κατά την παρακολούθηση. Well done;

12 σχόλια:

  1. Dikio exeis file!!!Mark/Callie is love!!!Kali i erica alla o Mark einai theos!!!
    Episis GO LEXIE!Kala tou tin eipes!

    ALLLA prosekses sto telos tin skini alex/izzie me to "I care about you" oti emoize TERMA me tin "admit it" skini apo tou house sto "Birthmarks"?Xwrs to make-out fisika...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα άλλα δύο δεν τα είδα ακόμα, αλλά για το grey's να σχολιάσω ότι μάλλον η καλύτερη σκηνή ήταν η Bailey να εκθέτει όλα τα χαρίσματα των πρώην intern της (δηλαδή κλασικά να λέει ό,τι λέμε εδώ και καιρό).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το Chuck εγώ προσωπικά το βρίσκω καταπλητκικό μέχρι τώρα.Απλά κουράζει μερικές φορές το απαραίτητο event στο Buy More. Ωραίο το 90's soundtrack σε αυτό.

    Fringe βαρετό μέχρι αηδίας. Έλεγα και αλλού, ότι ίσως πρέπει να σκεφτούμε ξανά πόσο outdated θεωρούμε ότι είναι τα X-files. Βάλε τα σενάρια (τα σενάρια μόνο, γιατί στα υπολοιπα δεν μπορείς να συκγκρίνεις την τεχνολογία του 93 με αυτήν του 2008) των πρώτων επεισοδίων δίπλα δίπλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το Chuck είχε την πλάκα του. Ήταν ωραία και η όλη κατάσταση με την ανακάλυψη κομματιού του παρελθόντος της Σάρα για να φανεί στο τέλος πως και πάλι δεν ήταν ακριβώς έτσι αλλά και πως δεν είχε σημασία.

    Το Fringe μου αρέσει αρκετά. Δεν με συνταράσσει αλλά έχει ενδιαφέρον και σε αυτό το επεισόδιο τον κύριο αβοκάντο, το πιο φιλικό απ'όλα τα φρούτα. Περιμένω βέβαια να υπάρξει και κάτι το πιο κοσμοιστορικό.

    Το επεισόδιο στο Grey's ήταν χειρότερο και από τα προηγούμενα δυο. Τρελή μαλακία η ιδέα να βάλουν όλους τους ασθενείς μαζί αλλά κάπως έπρεπε να γίνει κάτι για να αλλάξει κάτι στο τέλος και κάπου εκεί παρολίγο να κοιμηθώ. Νότα ελπίδας στο τέλος και ταυτόγχρονα η απάτη που με έκανε να ξαναδώ και να το μετανιώνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Frige: βαρεμάρα, ας ονομαστεί Cringe καλύτερα!
    Πραγματικά, σε κάθε επεισόδιο, πέρα απο ένα εμπνευσμένο teaser που όμως μαντεύουμε πάνω-κάτω τι τρέχει, ακολουθούν τρία τέταρτα όπου απλά επαληθεύονται οι υποψίες που είχαμε απο το teaser, αργάαα και υποτονικά. Και το subplot με τον πατριό, wtf?!?!


    Αγαπάμε Chuck! πράγματι τα πρώτα επεισόδια δε με ενθουσίασαν (ο Ινδός στο Buy More είναι ο πιο lame wannabe funny χαρακτήρας ever!), πέρα απο την εμπνευσμένη fantasy scene με τη Sarah στην αρχή του δεύτερου επεισοδίου. Θέλω πιο tongue in cheek καταστάσεις, και το νέο επεισόδιο τις παρέδωσε! Έκανε κλικ σε όλους τους τομείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχοντας δει 5 επεισόδια Grey's μέσα σε μια βδομάδα(για να μη μένω πισω στα reviews του tyler,χα!),θα διαφωνήσω κάθετα με τον φίλο Hellboy.Προς το παρόν,η 5η season εξελίσσεται ΠΟΛΥ καλύτερα από την 4η.Meredith και Derek μπορεί να μην έχουν και σπουδαία σχέση,αλλά τουλάχιστον ΕΙΝΑΙ σε σχέση!Η Christina πάει σιγά σιγά να ξαναγίνει Christina(όχι άλλη post-Burke γκρίνια επιτέλους!),η Bailey συνεχίζει να είναι κορυφή(και απολαυστική η Chandra-εγώ πότε θα πάρω ΕΜΜΥ-Wilson) και η Izzie είναι προτιμότερη σε οποιοδήποτε storyline δεν περιλαμβάνει το να κοιμάται με τον παντρεμένο κολλητό της ή να σώζει τραυματισμένα ελάφια...
    Λίγο μόνο τον Alex να προσέξουν(είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες της σειράς,αλλά νομίζω ότι η Shonda το παρακάνει λίγο με το φετινό του bad boy image,μετά από το περσινό character development προς το τέλος της season) και να κοπεί το love story της συμφοράς με την Callie και τη Hahn γιατί δεν παλεύεται.Ή τουλάχιστον η Shonda να δει λίγο L-Word μπας και της έρθει έμπνευση στο θέμα.
    Αλλά γενικά βλέπω μεγάλη βελτίωση σε σχέση με τα περσινά τέρατα!
    Και μπορεί να πάει και καλύτερα(in Vorenus we trust).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Kana report paizei simera?
    Ok iparxoun polli bossy tipoi edw alla den ftaime emeis!Esi ftais pou grafeis wraia!Alla argeis panathema se!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το καλό πράμα αργεί! :P

    Xεχε, ναι, για σήμερα παίζουν άλλα που χρωστάω από τη βδομάδα, αλλά πιο απόγευμα γιατί τώρα ακόμα ξυπνάω. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επίσης:

    ίσως πρέπει να σκεφτούμε ξανά πόσο outdated θεωρούμε ότι είναι τα X-files.

    Συμφωνώ απόλυτα, έστω κι αν προσωπικά δε θεώρησα ποτέ μου οτι τα 'X-Files' ξεπεράστηκαν ποτέ από οτιδήποτε. Έχω δηλώσει ξανά και ξανά πόσο μεγάλος φαν της σειράς ήμουν και παραμένω, και για να στηρίξω αυτή την άποψη προκαλώ τον οποιονδήποτε που διαφωνεί να βάλει να δει σήμερα οτιδήποτε άλλο παιζόταν στην τηλεόραση το 1993 και να μη γαμηθεί στα γέλια. (Εκτός ίσως από το 'NYPD Blue' που είναι επίσης τεράστια σειρά;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εντάξει και το ER στις πρώτες σεζόν του 93-96 ήταν groundbreaking και ούτε και αυτό (εκτός πάλι από το θέμα της αισθητικής) είναι outdated μιας και τα είδα από την αρχή πέρσυ τέτοιο καιρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ούτε αισθητικά με ενοχλεί το 'X-Files'. Η κινηματογραφικότητά του δεν έχει γεράσει καθόλου άσχημα, και μιλάμε πάντα συγκριτικά. Αισθητικά, τα 90s μου ματώνουν τα μάτια σε γενικές γραμμές, οπότε...

    Πάντως έχεις μάλλον δίκιο για 'ER', απλά δεν έχω δει καθόλου, οπότε δεν το σκέφτηκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Elate re!Afiste to grey's isixo!
    Einai poli kalitero apo to House tis 5is season!
    *krivete gia na apofigei pirovlolismous!*
    Kai nai ok exw mia kakia gia to House giati mou skotosane tin bitch mou gia na exei o wilson periodo 4 episodia!Poli kratise o thimos!
    Alla epeidi einai greys discussion as mpoume sto thema!
    GREYS TOTALLY RULE kai autos o owen moukia kai sixiwrio einai panagia mou!
    Kia poli kalos ithopoios!(ok exw crash mazi tou apo to "Rome".No judgement!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή