Gossip Girl 2x06 'New Haven Can Wait'


Σχόλια για το catfight-tastic 6ο επεισόδιο 'Gossip Girl', μετά το άλμα.

Όπως έγραψε κι ο Michael Ausiello στο EW, στο χθεσινό επεισόδιο η Blair και η Serena ξεσπούν σε μεταξύ τους πόλεμο, κι εμείς ευχαριστούμε το θεό που μας έδωσε ποτέ την τηλεόραση. Μια απόλαυση διαρκείας ήταν δηλαδή αυτό το επεισόδιο, από πού να το πιάσεις.

Όχι, ξέρω: "The rain in Spain stays mainly in the plain." Aπό τα χιλιάδες πράγματα που θα μπορούσε να έχει ονειρευτεί η Blair, ο Schwartz και ο σεναριογράφος Joshua Safran πήγαν κι έκαναν μια απόλυτα random και απόλυτα υπέροχη αναφορά στο 'My Fair Lady';! Χειροκρόταγα την οθόνη! Και δεν είναι οτι σταμάτησα μετά και καθόλου.

Έχουμε το κλασικό λοιπόν επεισόδιο-προπομπό της κολεγιακής σεζόν ή Εκεί Που Οι Σειρές Πάνε Για Να Πεθάνουν. Μέτρα: 'Buffy', 'Gilmore Girls', 'Veronica Mars' κι ένα σωρό άλλα teen dramas, που βλέποντας τους ήρωές τους να πηγαίνουν κολλέγιο, έφτασαν στο δημιουργικό τους ναδίρ. Ποια είναι η μοναδική σειρά στην ιστορία των Πάντων που είδε κολλέγιο και όχι μόνο δεν καταστράφηκε, αλλά έκανε και την καλύτερή της σεζόν; 'The OC'. Του Josh Schwartz. Συγχωρήστε μου λοιπόν την αισιοδοξία, αλλά έχω κάθε πίστη πως και το 'Gossip Girl' μια χαρά θα τα καταφέρει-- ετούτο το επεισόδιο απλά με καθησύχασε ακόμα περισσότερο.

Είχαμε βασικά αυτό το παιχνίδισμα που διαρκώς κατά τη διάρκεια του επεισοδίου άλλαζαν οι προβλέψεις για το ποιοι χαρακτήρες θα πάνε Yale και ποιοι όχι. Τη μια στιγμή έβλεπες να στήνονται βολικά τα πιόνια ώστε να πάνε όλοι και να συνεχιστεί η σειρά χωρίς bump, την άλλη την πούλευαν όλοι, στο τέλος απλά... μείναμε με την απορία. Και δεν έμεινε και κανείς χωρίς κάτι ενδιαφέρον ή/και αστείο να έχει να ασχολείται.

Ο Chuck βασικά βρέθηκε να ελέγχει τη μυστική αδελφότητα του Yale (!), ο Nate να βρίσκει hot γκόμενα πριν καν εκκινήσει η 3η σεζόν (και μάλιστα με ήδη έτοιμο το έδαφος για την αναπόφευκτη σύγκρουση κουλτουροκόσμων τους), ο Dan-- βασικά ο Dan απλά έτρεχε τριγύρω και σκόνταφτε και πάταγε μπανανόφλουδες και μας διασκέδαζε γενικότερα, και όσο για τη Blair και τη Serena... hello!

Τι εξαγορές με γατίσια μπιμπελό είχαμε, τι καρφώματα ένοχου παρελθόντος είχαμε, τι εκμετάλλευση celebrity status είχαμε, τι honest-to-god, actual ξεμάλλιασμα στο κατώφλι του πρύτανη είχαμε...! Χριστούλη μου, όποτε αυτές οι δυο τα ξαναβρίσκουν στεναχωριέμαι σα να πέθανε η γάτα που δεν έχω: γύρευε τώρα πότε θα ξαναδούμε τόσο απολαυστικό bitchfight. Τι να πιάσουν τώρα οι διάφορες Τζενούλες μπροστά στην Serena out of the past.

Και μιας και την ανέφερα και αυτή, μπορεί ο χαρακτήρας να με αφήνει ακόμα παγερά αδιάφορο, αλλά πρέπει να πω οτι βρήκα πολύ ενδιαφέρον και δυναμικό ως statement το arc της μικρής Jenny, όνειρο εναντίον υπευθυνότητας και τα συναφή. Πιο πολύ εκτίμησα την απουσία ξεκάθαρης απάντησης, το πώς η τελική απόφαση ήρθε με πολλά ερωτηματικά και εσωτερική πάλη για τον Rufus. Θα μπορούσε να έχει προκύψει ανυπόφορα preachy.

Το ένα πρόβλημα που έχω έρθει να έχω με τη σειρά σε αυτό το σημείο είναι η αφήγηση και το πώς όλο και περισσότερο θυμίζει όλες τις υπόλοιπες αφηγήσεις τύπου 'Desperate Housewives', που είναι ΟΚ φαντάζομαι για τις άλλες σαπουνόπερες, αλλά όχι γι'αυτήν εδώ, διάολε. Θέλω cheekiness, όχι ένα closing statement που να περιλαμβάνει και να συνδέει όλα τα storylines της βδομάδας! Ugh.

Πέραν αυτού, είπαμε: Thank god for TV.

11 σχόλια:

  1. kala i eisagogi itan apsogi
    to catfight theiko
    i blair thea
    o chuck katestrepse se mia mera tin ennoia secret society se panepistimio!!!
    afti i seira ajizei apeira emmy tora!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σκέτη απόλαυση!

    Όμως πραγματικά πιστεύει κανείς οτι τα κορίτσια τα ξαναβρήκαν πραγματικα, η ήταν απλά για να υπάρχει ένα closure μέχρι την επόμενη εβδομάδα... όχι τιποτε άλλο, αλλά το παρατράβηξαν λίγο αυτή τη φορά και δε θά'πρεπε να συμφιλιωθούν οι B & S τόσο εύκολα...

    To subplot του Chuck το 'φχαριστήθηκα. Δε μπορώ να περιγράψω πόσο χαζή μου φαίνεται η έννοια της secret society απο πλούσια fratboys, και εδώ δέχτηκε ένα γερό kick in the ass απο τον Chuck...μα, καλά, ήταν δοκιμασίες αυτές? "Κάνε μας ένα γαμάτο πάρτυ με Ρωσίδες"?? "Βρες μας τον γιο εκείνου του τύπου γιατί μας έπιασε φαγούρα να τον δείρουμε"???

    Lame! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. kai jexasa to simantikotero!!!
    tis ekfraseis tis blair kathe fora pou tin agkaliaze i serena(ena vima prin pukarei to proino itan)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Sovara twra gamato episodio alla exo mia MEGALI aporia.
    O Nate kouklos/teos einai ktl alla einai -pos na to po eugenika- xazoulis...
    POS THA MPEI STO YALE?
    Oi goneis tou ok aknane dwrees alla afou o pateras tou efage ta lefta toson polwn kai apo to Yale den to kovo na mpei...
    Kai oson afora gia ton college-teen series provlima tha ithela aplos 1 SEIRA,MONO 1 pou na min pane oloi sto kollegio!
    As kanei kai kapoios kati allo!
    Den einai oloi college material*cough*nate*cough* kai stin alithinei zoi den pane oloi kolegio...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Kai oson afora gia ton college-teen series provlima tha ithela aplos 1 SEIRA,MONO 1 pou na min pane oloi sto kollegio!
    As kanei kai kapoios kati allo!


    Μόλις υπογράμμισες τον πιο βασικό ίσως λόγο για τον οποίον το 'OC' (of all the shows) απέφυγε την Κατάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Nai alla sto O.C tote anevalan to kollegio gia tou xronou,otan den tha ipirxe i seira.
    Ego leew giati den iparxei ENAS mono xaraktiras pou aplos na thelei na doulepsei,i na kanei kati allo ka na min paei kollegio!
    Alla pote den simvainei auto kai oloi MA OLOI exoun tis ikanotites kai to mualo kai tin oreksi kai pane!
    Auto einai kathara atirelistiko kai tha ithela toulaxiston o nate i i esto i jenny na min paei!
    Etsi gia to gamoto!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. erm
    kai sto dawson's creek den eixan paei oloi kollegio an thimaste???
    leo tora!!!
    panto sto gossip exoume sigoura nate kai serena na min pigainoun kollegio
    sorry alla tin fantazeste tin serena kollegio???olo to kollegio!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο ρεαλισμός είναι ένα θέμα, αλλά το αν τσουλάει η σειρά είναι άλλο. Το 'ΟC', νομίζω, είναι το μόνο που συνδύασε και τα δύο στην κολλεγιακή σεζόν του. Αν πήγαν κολλέγιο αργότερα στη ζωή τους... καλώς έπραξαν. Οι συγκεκριμένοι 4 χαρακτήρες της συγκεκριμένης σειράς ήταν απόλυτο λογικό για μένα οτι θα σπούδαζαν!

    Για το 'Gossip Girl' θα δούμε πάντως. Είμαι σχετικά βέβαιος οτι δε θα πάνε όλοι τους κολλέγιο, αλλά και να πάνε δε θα το έβρισκα μη ρεαλιστικό. Παιδιά πλουσίων οικογενειών είναι, από τζάκι, σχεδόν αδιανόητο θα είναι να μην πάνε.

    Το πρόβλημά μου γενικά πάντως δεν είναι ποιοι πάνε και ποιοι όχι. Είναι οι contrivances που σκαρφίζονται οι showrunners για να εξακολουθούν να έχουν το καστ τους μαζεμένο. Με τη 'Veronica Mars' να παραμένει, δυστυχώς, top offender στο συγκεκριμένο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη Buffy ο Xander δεν πήγε πανεπιστήμιο και, μία σεζόν αργότερα, κι η ίδια η Buffy τα παράτησε. Στη συνέχεια προσπάθησε βέβαια να επιστρέψει, αλλά απ' όσα είδαμε δεν τα κατάφερε ποτέ. Και προσωπικά δε θεωρώ ότι η σειρά η συγκεκριμένη απέτυχε στο college θέμα. Ίσα ίσα, ήταν αρκετά ρεαλιστική: όλοι απομακρύνθηκαν λίγο μεταξύ τους, όλα ήταν ξένα και complicated...

    Τη Veronica Mars νομίζω άλλα τη φάγανε κι όχι η μετάβαση στο πανεπιστήμιο. Αν είχε δημιουργική ελευθερία ο Rob Thomas και δεν είχε το μαχαίρι στο λαιμό από το κανάλι για τα ratings να το κάνει πιο approachable, σίγουρα θα είχαμε δει μια διαφορετική college-y Veronica Mars.

    Πάντως δε νομίζω να χαλάσει το Gossip Girl του χρόνου. Στο κάτω-κάτω, πόσες φορές έχουμε δει τους χαρακτήρες στο σχολείο; Εγώ απειροελάχιστες σκηνές θυμάμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Συμφωνώ-- στο 'Gossip Girl' η ίδια η πόλη είναι κι αυτή ένας χαρακτήρας, η δράση λαμβάνει χώρα στο περιβάλλον στο οποίο κινούνται οι χαρακτήρες, και όχι απαραίτητα το σχολικό.

    Και για τη 'Buffy' συμφωνώ επίσης, γι'αυτό και διαχώρισα αμέσως παραπάνω το ρεαλισμό από το κατά πόσο είναι λειτουργική η σεζόν. Η 'Buffy' υπήρξε απόλυτα ρεαλιστική στην πορεία που ακολούθησε ο κάθε χαρακτήρας, αλλά η 4η σεζόν ως σύνολο είχε αρκετές αμηχανίες που την έκαναν την πλέον άνιση όλης της σειράς, για μένα. Ως προς τους χαρακτήρες και το τι έφερε στη ζωή τους αυτή η αλλαγή, τα πάντα ήταν σωστά, άλλα πράγματα δεν δούλεψαν.

    (Και μιλάμε πάντα αναλογικά, έτσι; Η χειρότερη σεζόν της 'Buffy' παραμένει κάτι του στυλ 4/5 ας πούμε. Πλην πρώτης. :P)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εγώ με τη συγκεκριμένη σειρά-σκοτεική απόλαυση,ένα θέμα έχω:είμαι ΠΑΝΤΑ με τη Blair.Ό,τι κι αν κάνει,ό,τι κι αν γίνει,ακόμα και να τους βγάλουν όλους θύματά της στο τέλος,εγώ πάντα αυτή θα προσκυνώ!(και να φανταστείς,όταν ξεκίνησε η σειρά,συμπαθούσα κυρίως τη Serena...Nτροπή!)
    Είμαι καλά γιατρέ μου?

    Υ.Γ.Θέλουμε κι άλλο catfight!!Νομίζω η bitchy Serena είναι πολύ πιο ενδιαφέρουσα από το μάλλον βαρετό μετανοημένο good girl της 1ης χρονιάς...

    Υ.Γ.2.Άσχετο(όπως κι εγώ άλλωστε).Με Anatomy θα ασχοληθείς καθόλου?Το έχω παρατήσει από καιρό(βλέπω που και που σκόρπια επεισόδια),αλλά διαβάζω καλό buzz για την 5η season και σκέφτομαι μήπως ξαναρχίσω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή