How I Met Your Mother 4x04 'Intervention'


Σχόλια για το 4ο HIMYM μετά το άλμα.

Υπάρχουν κάποια gags τόσο αστεία και αξέχαστα, για τα οποία αξίζει πολλές φορές ένα ολόκληρο επεισόδιο. Τα οποία απλά τα βλέπεις και φωνάζεις στην οθόνη ΔΩΣΤΕ ΕΝΑ ΕΜΜΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΓΑΜΩ ΤΟΝ ΤΖΕΡΕΜΥ ΠΙΒΕΝ ΜΟΥ ΓΑΜΩ. Και τα οποία βασικά σβήνουν οτιδήποτε άλλο μπορεί να παίξει κατά τη διάρκεια αυτών των 20 λεπτών.

Ο Barney ως 82χρονη εκδοχή του εαυτού του, είναι αυτό το gag.

Μπορούμε να το κουράσουμε το θέμα. Να μιλήσουμε πάλι για τη Stella, πόσο την έχουμε βαρεθεί όλοι και πόσο καλύτερο και αστειότερο και ελαφρύτερο είναι ένα επεισόδιο χωρίς αυτή. Να μιλήσουμε για το πόσο δίκιο έχουν οι φίλοι του Ted που πήγαν κι έστησαν intervention για να ξεκολλήσουν το φίλο τους από αυτή την... πέτρα να την πω; Μπορούμε επίσης να πούμε οτι το επεισόδιο ήταν το αστειότερο φέτος για όλα τα random flashback jokes, για την αγγλική προφορά της Lilly ή για τη μεθυσμένη uber-Καναδή Robin.

(Ή να πούμε πόσο πολύ θέλουμε να ρίξουμε φάπες στον Ted, a) επειδή είναι κουραστικός και self-righteous μέχρι αηδίας και b) γιατί πρέπει να πάει και να χαλάσει ένα απόλυτα ανάλαφρο και ξερκαρδιστικά καρτουνίστικο επεισόδιο με αυτό το λογύδριό του στο τέλος.)

Αλλά! Ξέρουμε πολύ-πολύ καλά για ποιο λόγο θα θυμόμαστε το επεισόδιο, και είναι φυσικά ο Barney. Θα ήθελα πραγματικά να μπορέσω αυτή τη στιγμή να γράψω επί τόπου μια ωδή στον Neil Patrick Harris σαν εκείνη που δημιούργησε ο Marshall για το burger, αλλά δυστυχώς δεν είμαι fictional χαρακτήρας και άρα θα αρκεστώ σε αυτό: ο άνθρωπος είναι ιδιοφυία! Και ο Barney, και ο NPH!

To "έρχομαι από το μέλλον" bit, το πώς την έπεισε για την μελλοντικότητά του ("σε 4 δευτερόλεπτα εκείνη η γυναίκα θα σφαλιαρίσει αυτό τον άντρα"), το ρίξιμο της 31χρονης ("ugh!"), το ρίξιμο της Γαλλίδας, το faux-παράκουσμα λέξεων ("You're setting sail...?"), μέχρι το παραμικρό τρεμούλιασμα των δαχτύλων του ή το γεροντίστικο χορό του για το 'Let it snow'. Δεν ήξερα αν έπρεπε να μείνω με το στόμα ανοιχτό ή να πεθάνω στο γέλιο. Έκανα και τα δύο.

Οπότε τώρα μας μένει το speculation για το τι έχει συμβεί στον ένα χρόνο που μεσολάβησε του time jump. (Θα το σχολίαζα περισσότερο, αλλά όταν ακόμα και το 'Desperate Housewives' έχει φτάσει στο σημείο να πηδήξει μπροστά στο χρόνο, ξέρεις οτι αυτό το gimmick τα έχει μάλλον φάει τα ψωμιά του ως shock effect.) Είναι ένας βολικός τρόπος για να έχουν κάνει όλοι τους όσα θα έπρεπε να κάνουν, αλλά από την άλλη μας γλιτώνει από το να μπούμε στη διαδικασία να φάμε στη μάπα: a) το pining του Barney για την απουσία της Robin και κυρίως b) ένα χρόνο γάμου Ted/Stella. Και ποιος έχει ακόμα το διαμέρισμα, άραγε;

10 σχόλια:

  1. Κάτσε, επειδή δεν ξέρω παραπάνω spoiler, ήταν κανονικό άλμα και θα συνεχίσει η σειρά από εκεί?

    Γιατί εγώ κατάλαβα ότι απλά έδειξαν μια σκηνή από το μέλλον για tease, όπως έχουν κάνει πολλές φορές (με την κατσικα πχ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι βρε Tyler teaserάκι ήτανε, αμέσως χάρηκες κι εσύ! :P

    Αν μη τι άλλο είδαμε πάλι ένα κλασσικό επεισόδιο HIMYM! Άντε τώρα να ξεφορτωθούν τη Στέλλα γιατί το έχει κουράσει ο Ted με τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να μη μείνει γεροντοκόρη, ούτε βιολογικό ρολόι να είχε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι, το επόμενο επεισόδιο ξεμπερδεύει την Στέλλα οριστικά.

    @cotsos: Οχι απλώς ήταν teaser. Θυμηθείτε και το άλλο με την κατσίκα, που είπε οτι στο τέλος έγιναν όταν η Robin έμενε στο διαμέρισμα _στο μέλλον_ (2007 τότε) αρα ο ένας που θα μένει στο διαμέρισμα θα είναι η Robin.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A, sorry guys, απλά το διάβασα λάθος. Μου φάνηκε απόλυτα λογικό εκείνη τη στιγμή να έκαναν όντως χρονικό άλμα.

    (Σιγά το teaser, τότε. :P)

    Και το πιστεύετε οτι η πρώτη μου αντίδραση ήταν "ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΣΙΚΑ;!;!" (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στο κομμάτι με το λόγο του Ted στο τέλος, έσκασα στα γέλια εκεί που κάθονταν οι άλλοι στο booth τους και τους λέει "get out of our booth" στη μέση της πρότασης..
    Γενικότερα τώρα, ο γέρο-barney δεν με συγκλονισε ιδιαίτερα αν και είχε τα γέλια του.Αυτό που δεν κατάλαβα ήταν γιατί απέκλισαν οι άλλοι τι Γαλλίδα...
    Το αγαπημένο μου κομμάτι ήταν με τις ζημιές στο διαμέρισμα.. ιδιάιτερα η encyclopaedia!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Bah! Eixa tin idea tou mellontikou eautou polu prin ton Barney and, let me tell you, folks. It doesn't work.

    Kai, nai. Kai gw skeftika tin katsika :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Now that was awesome. Επιτέλους ένα HIMYM επεισόδιο που είχε όλα όσα έχουμε μάθει να περιμένουμε από ένα HIMYM επεισόδιο. Όχι χαζο-filler για burger ή πρήξιμο για τη Stella, αλλά μια good ol'fashioned σαλάτα από flashbacks, flash-forwards και μπλα-μπλα-μπλα. I loved it. HIMYM ftw. :P

    (Κι εγώ αναρωτήθηκα για την κατσίκα.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mono egw tin ixa ksexasei tin katsika? to teaser me mperdepse, giati oloi tous itan akribws oi idioi, k meta ekane k to finale pisw sto parwn... to dialusane ligo. genika anameikta sunais8hmata pantws. nai, teleios o Old Man Barney, k to running gag me ta interventions, alla merika flashbacks itan astoxa k not-so-funny k to fobero lightbulb moment tou Ted apla sad...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. fovero episodio,apo ta kalitera !
    ekpliktikos o Barney,ante na kerdisi kana emmy/golden globe !

    ΑπάντησηΔιαγραφή