How I Met Your Mother 4x06 'Happily Ever After'


Σχόλια για την αυλαία στο arc της Stella, μετά το άλμα.

Πάει αυτό, λοιπόν. Θα μπορούσα να αντέξω και χω
ρίς αυτό τον επίλογο, αλλά φαντάζομαι οτι έπρεπε να δούμε τον Ted να αντιδρά κάπως στα γεγονότα του προηγούμενου επεισοδίου. Μου τη δίνει όταν μια σειρά το παίζει σε διπλό ταμπλό με το ρεαλισμό κατά τέτοιο τρόπο: από τη μία νοιαζόμαστε για τα συναισθήματα του Ted γιατί "έτσι γίνεται στην πραγματικότητα", και από την άλλη περνάμε το μισό επεισόδιο κάτω από το τραπέζι. Sigh.

Τελοσπάντων, η σκηνή κάτω από το τραπέζι δούλεψε κατά έναν περίεργο old-school sitcom τρόπο ενώ δε θα έπρεπε. Ίσως ήταν τα αστεία, τι να πω. Οι ιστορίες και των 3 φίλων του Ted ήταν επιτυχημένες ως προς τους χαρακτήρες, αλλά κ
αι κωμικά, και η όλη υπο-τραπέζια αποστολή συνοδεύτηκε από διάφορα χαριτωμένα tie-in jokes: τον σερβιτόρο που προσπαθεί να χωθεί στην κουβέντα (πάντα αστείο!) ή τον Barney να εξαφανίζεται στο διπλανό τραπέζι.

Επί της ουσίας είναι από αυτά τα σενάρια που ξέρεις τόσο ακριβώς πώς θα καταλήξουν, που σχεδόν σιχτιρίζεις που κάθισες να τα παρακολουθήσεις να αναπτύσσονται, διάολε. Για μια στιγμή καταχάρηκα όταν πίστεψα τον οργισμένο λόγο του Ted στη Stella, αλλά γρήγορα προσγειώθηκα στην πραγματικότητα. Δεν ξέρω τι με έκανε να το χάψω-- ίσως είναι οτι η σειρά έχει γίνει τελευταία τόσο άτολμη και συ
μβατική ως δομή και περιεχόμενο, σε σχέση με παλαιότερες σεζόν, που τη μία φορά που επιχειρούν τέτοιο δούλεμα δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το υποπτευθώ; Ή ίσως να ήταν οτι ήθελα πολύ να συμβεί έτσι, δεν ξέρω. Ο Josh Radnor ήταν πολύ πειστικός στην έκρηξή του στο ταξί, γι'αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, αρκετά καλά αστεία, αλλά όλο και μεγαλύτερη έλλειψη των ξεχωριστών στοιχείων που ανέβαζαν τόσο πολύ τ
η σειρά στην Κλίμακα Sitcom Πειραματισμού Friends / Coupling TM. Ας δούμε πού στέκεται η φετινή Stella-themed σεζόν στην κλίμακα, και σε σχέση με το ίδιο της το παρελθόν κιόλας.

So there you go.

14 σχόλια:

  1. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά! Το 'Friends' είναι ένα -συνήθως- πολύ αστείο sitcom, αλλά σεναριακά είναι όσο συμβατικό πάει! Είναι απλά 6 τύποι και λένε αστεία! Η κλίμακα δεν έχει να κάνει με ποιότητα, έχει να κάνει με το πόσο εφευρετικά και αντισυμβατικά είναι τα σενάρια. Το 'Coupling' είναι σαφέστατα το golden standard.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλούλι ήταν, τίποτα το ιδιαίτερο - έβγαλε πάντως γέλιο σε κάποια σημεία.

    Friends οσο συμβατικό κι αν ήταν παίζει οτι είναι ο,τι πιο αστείο (και σταθερά) έχω δει σε σειρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μένα οι 3 πρώτες σεζόν είναι σταθερά από τα ξεκαρδιστικότερα πράγματα που έχω δει ποτέ, οι 3 επόμενες επίσης αστείες, αλλά μετά η αίσθηση επανάληψης άρχισε να επηρεάζει όχι μόνο τις πλοκές αλλά και τα αστεία. Η 9η σεζόν, Χριστέ μου η 9η σεζόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oso kai na gelas me ta filarakia to coupling ontos einai aplos apsogo se idees....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. To 'The Girl With Two Breasts' πρέπει να είναι όσο καλό μπορεί ποτέ να είναι το σενάριο μιας ημίωρης κωμωδίας.

    Πρέπει να τα ξαναδώ αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αχ, μου θύμησες το Coupling. Τα ξαναβλέπω όλα τώρα :-)

    Πόσο πολύ τα σπάει. Και φυσικά μιλάμε για το Αγγλικό έτσι, γιατί κάτι Αμερικάνικα και Ελληνικά, well, they were out of the zone...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να θυμηθούμε και μια αγαπημένη ατάκα του Steve,

    "This is not, I repeat, not an American sitcom!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τι να λέμε τώρα, το Coupling είχε Daleks. Μαθηματικά οι πιθανότητες να υπάρξει ποτέ καλύτερο sitcom τείνουν στο άπειρο :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ok to eida

    k psilobarethika

    mono i robin me diaskedazei pia! ti apisteyti kanaeziki profora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για τα Friends η αλήθεια είναι οτι έχω δει πολύ περισσότερες φορές τις πρώτες σεζόν. Την 9 και τη 10 παίζει να της είδα απλώς μια φορά για να δω τι γίνεται... Αλλά οκ οι περισσότερες σειρές δεν φτάνουν καν σε τόσες σεζον.
    Anyway θα κάτσω να δω Coupling μου φαίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το Arrested Development πού τοποθετείται στην κλίμακα;; :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν είναι sitcom το 'Arrested Development', οπότε παίζει με εντελώς άλλους κανόνες. Αλλά αν έπρεπε να μπει κάπου, η κλίμακα θα γινόταν κάπως έτσι.

    (Και δεν ξέρω ΚΑΝ τι είναι ο κάθετος άξονας.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή