Survivor on shuffle

Ένα take του τελευταίου 'Survivor' μετά το άλμα. Τα υπόλοιπα χθεσινά θα τα γράψω πιο αργά σήμερα.

Πειράζει που είδα το επεισόδιο χθες το βράδυ και αυτή τη στιγμή δε μπορώ να θυμηθώ ποιος έφυγε; Δεν είναι απλά οτι οι περισσότερες φιγούρες είναι καρα-αδιάφορες, είναι οτι εκείνες που επιβιώνουν το κάνουν μέσω τύχης και μέσω διαρκών μαγειρεμάτων από τους παραγωγούς, οι οποίοι μοιάζουν ψιλοαπελπισμένοι από το επίπεδο της σεζόν. Δηλαδή συγγνώμη, τρεις ανακατατάξεις στις φυλές; Σοβαρολογούμε τώρα;

Η Crystal πρέπει να είναι το πιο άχρηστο ον που έχει περπατήσει ποτέ τις παραλίες του 'Survivor'-- έριξε τα ξύλα σε μισό δευτερόλεπτο. Έλα τώρα. Και σα να μην έφτανε αυτό, είναι και αντιπαθέστατη. Ο τρόπος που λάμπει όταν περνάει το δικό της στο Tribal με κάνει να θέλω να της στρίψω το λαρύγγι. Και κακό παιχνίδι κιόλας. Έχει ήδη δύο εχρθούς στο Tribal Council, κατόρθωμα τρομακτικό αν αναλογιστούμε οτι εκεί βρίσκεται για την ώρα μόνο ένα μέλος! (Η δεύτερη είναι η Sugar, που έβαλε τα κλάμματα όταν συνειδητοποίησε τη μαλακία που έκανε στο προηγούμενο επεισόδιο.)

Σε αυτό το σημείο δε μοιάζει να υπάρχει κανείς που να κάνει κάποιο ουσιώδες παιχνίδι στρατηγικής και να μη βασίζεται απλώς και μόνο στην κωλοφαρδία και τις διαρκείς random αποφάσεις των παραγωγών για να μη φύγει από το παιχνίδι. (Όσο για το πόσο random; Αναλογιστείτε μόνο την προχειράτζα αυτού του challenge, που και να ήθελε δε θα μπορούσε να ήταν περισσότερο σχεδιασμένο για ατομική πρόκληση που τελευταία στιγμή μετατράπηκε σε ομαδική. Ugh.)

Οι μόνοι χαρακτήρες που μου λένε κάτι σε αυτό το σημείο είναι ο Bob που είναι ήρεμη δύναμη και μοιάζει να ξέρει να προφυλάσσεται, και φυσικά ο Randy (a.k.a. Ο Βασιλιάς των Πάντων!) που κάνει φοβερά καλή τηλεόραση και είναι και καλός παίχτης, από όσο μπορούμε να κρίνουμε. Βάζω κι ένα ερωτηματικό στον Charlie και περιμένω το merge της επόμενης εβδομάδας μπας και πάρει επιτέλους μπρος η σεζόν.

7 σχόλια:

  1. nai, poly koulo olo... diladi poso tha kratisoun ta nea teams? oi alloi tha ine 4 atoma sto council, k meta 3 k 2 pou tha psifizoun o enas ton allo k sto telos 1 pou tha psifizei ton eayto tou! basika prepei na ta exasan oi paragwghoi pou ena tribe exane kathe bdomada no matter what k epsaxnan luseis na tous bazoun parapanw meli :P

    o ace den pigaine na tin kremasei tin sugar an den eixe kerdisei deytero immunity? lathos thumamai?

    egw latreuw tin mexikana noikokura, den kserw ti lete... i kopela thelei ride ston teliko k den ntrepetai na to diatumpanisei! hahaha

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Whot?? Δυο απανωτά blindsides και έχεις και παράπονο;; Προφανώς οι νέες ομάδες έγιναν για να κερδίσουν κανένα challenge οι losers της Fang (και έγινε) αλλά φαντάζομαι ότι στο επόμενο κιόλας επεισόδιο θα έχουμε merge. Επιπλέον έφυγε ο αρχηγός της Kota και οι φίλες του θα πάθουν πατατράκ μόλις το δουν.

    Επίσης ΑΙΣΧΟΣ που δεν εκτιμάς καν το πώς οι άχρηστοι Kenny & Crystal κατάφεραν ΔΙΣ να χρησιμοποιήσουν δύο τούβλα-παίχτες προς όφελός τους (Sugar και Suzie). Αν καταφέρουν να τις κρατήσουν με το μέρος τους και να πάρουν μαζί τους τον Matty, πάνε σφαίρα για τελικό.

    Ποιος Randy και ποια Charlie.

    Σε λίγο θα μας πεις ότι είναι βαρετή η Jenny Humphrey!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ine FLAWED teleiws i stratigiki Kenny-Cristal

    ayta ta back-stabings ine gia to proto miso tou paixnidiou. tora kathe paixtis pou koroideuoun k xrisimopoioun mpainei sto council k xanoun psifous gia ton teliko (ektos an ftasoun ta duo tous, alla toso axristi pou ine i olumpionikis sta athlimata, to aporw). allo to blindside to persino k propersino, k allo na kaneis summaxies k na tis spas gia psullou pidima

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι ρε, είναι αυτό που λέει ο Μανώλης. Δε μπορείς να κάθεσαι και να τη βαράς για ένα μήνα και να θυμηθείς στη μέση του παιχνιδιού να το ρίξεις στις random συμμαχίες.

    Και εκτός αυτού, πραγματικά το μισώ όταν η επέμβαση της παραγωγής είναι ΤΟΣΟ εμφανής στην εξέλιξη του παιχνιδιού. Τουλάχιστον ας γινόταν πιο ευφάνταστα. Ας έδιωχναν κάποιον στην ψύχρα, επί τόπου, μετά το γεύμα, όπως έγραψε και το EW.

    Δεν ξέρω, απλά με τσαντίζει όταν επιβιώνει κάποιος ηλίθιος εξαιτίας 100% τύχης και διαρκούς ανακατέματος της τράπουλας. Τα απανωτά blindsides της Μικρονησίας τα αχαιρόσουν, γιατί ένιωθες οτι κάποιος τα είχε ΚΕΡΔΙΣΕΙ! Εδώ απλά κάθονται ο Kenny και η άλλη η κουτσή και συνεχώς τα πράματα έχονται έτσι ώστε με ένα απλό ψέμα-πάνω-στην-απόγνωση να μπορούν να πετάνε κόσμο έξω! Ugh.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν ξέρω αν το 2ο tribal swap ήταν στα σχέδια της παραγωγής εξ'αρχής, αλλά μετά από 16 seasons του survivor πρέπει να προστίθενται συνέχεια νέα στοιχεία για να έχει ενδιαφέρον το παιχνίδι.. Ο παράγοντας τύχη πάντα παίζει ρόλο, αλλά δεν αρκεί.

    Αν είναι αδικία που ξαναχωρίστηκαν σε φυλές, τότε με αυτή τη λογική και το Final2 αντί F3 στη Μικρονησία ή μερικές season πριν,όταν οι παίκτες που αποχώρησαν επέστρεψαν ως νέα φυλή και 2 από αυτούς ξαναμπήκαν στο παιχνίδι, πώς θα τα χαρακτήριζες;
    Τα twists είναι εδώ και πολλές season βασικό κομμάτι του παιχνιδιού και οι παίκτες δεν πρέπει να επαναπαύονται ποτέ. (όπως έκανε ο Marcus με την onion alliance και ονειρευόταν final4)
    Αντιθέτως, οι Kenny/Crystal έχουν καταφέρει να χρησιμοποιήσουν πολλούς προς όφελός τους και έχουν κάνει το καλύτερο παιχνίδι μέχρι στιγμής κατά τη γνώμη μου.
    Ο Bob είναι πρόβατο για σφαγή.
    Ο Randy όντως παίζει ενδιαφέρον παιχνίδι.
    Η Susie μετά την ένωση θα έιναι πολύτιμη παίκτρια γιατί ως αδύναμη δεν πρόκειται να κερδίσει καμία immunity και θα τη σύρουν μέχρι final4 λογικά.
    Οψόμεθα..

    Kenny ftw!! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπάρχει narrative με twists, και μετά υπάρχει το 'Wild Things'.

    To να υπάρξει μια ανατροπή (προσχεδιασμένη ή μη) προκειμένου να πάρει έξτρα γεύση το παιχνίδι είναι αποδεκτό, αλλά το να στριφογυρίζεις τα πράγματα όλη την ώρα επειδή η σούπα είναι άγευστη, είναι κάτι άλλο. Στη Μικρονησία είχαμε συμμαχίες, και συμμαχίες-μέσα-στις-συμμαχίες, εδώ έχουμε δυο τύπους που προσγειώνονται όπου τους πάει ο αέρας, και για καλή τους τύχη βρίσκουν μπροστά τους καταστάσεις από τις οποίες μπορούν να τη γλιτώσουν αν πουν ψέμματα στον κατάλληλο άνθρωπο, έχοντας διαρκώς το πλεονέκτημα του καθαρού μητρώου.

    Ο Fairplay (στην αρχική του σεζόν) και ο Rob (στον Αμαζόνιο)ξεφορτώθηκαν σχεδόν μόνοι τους το μισό καστ ξεγλιστρώντας διαρκώς με ψέμματα και φτιάχνοντας συμμαχίες για πρωινό, αλλά δεν τους αλλάζανε συνεχώς την ομάδα! Η Parvatti και ο Yul βασίστηκαν σε γερές συμμαχίες κι από εκεί και πέρα έκαναν το διαφορετικό παιχνίδι τους.

    Το φετινό βασίζεται ως τώρα αποκλειστικά στην τύχη και την ανατροπή, δεν υπάρχει ούτε ψήγμα στρατηγικής!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Hehehe love 'Wild Things' :P

    Σχετικά με την έλλειψη στρατηγικής, θυμήσου κάποιες κινήσεις του Kenny που αποδεικνύουν το αντίθετο:
    -επέμεινε για επιλογή της Kelly στο πρώτο tribal swap
    -Jacquie axed
    -Ace axed
    -Marcus axed
    Λίγο πολύ συνέβαλε σε όλα αυτά.. και επίσης κατάφερε μέχρι αυτό το επεισόδιο, παρά την όχι ιδιαίτερη ικανότητα στα challenges, να μη σκεφτούν να τον διώξουν. Α ναι, και η μόνη νίκη της Fang σε IC ήταν χάρη σ'αυτόν. Τεσπα, enough with the kenny-love :P
    Γενικά εκτιμώ τους παίκτες που μπορούν να προσαρμόζονται σε δεδομένη κατάσταση και μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή