Doctor Who: The Next Doctor


Σύντομα σχόλια μετά το άλμα για τη νέα Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Doctor Who.

Είμαι έτοιμος. Αν αυτό το Christmas Special επιβεβαίωσε κάτι, είναι πως πλέον είμαι αληθινά έτοιμος για το επόμενο κεφάλαιο της σειράς. Russell T. Davies, I am so over you. Για όλο τον ενθνουσιασμό που μου δημιουργεί πάντα το άνοιγμα κάθε επεισοδίου, ξέρω οτι περίπου τις μισές θα οδηγήσει σε απογοήτευση αλλά με το χθεσινό special μου δημιούργησε για πρώτη φορά κάτι νέο: βαρεμάρα και πλήρη αδιαφορία. Είμαι έτοιμος τώρα.

Κατ'αρχάς πάλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να μην το ρίξω στο FF. Όταν το μυστήριο με τον "επόμενο" Doctor λύθηκε -απογοητευτικά- πάνω στο μισάωρο, δεν πίστευα στα μάτια μου οτι το επεισόδιο είχε ακόμα μισή ώρα να παίξει. Για να κάνουμε τι;!, αναρωτιόμουν. Σκέφτηκα προς στιγμή οτι με τόση ώρα να απομένει θα είχαμε σίγουρα κάποια γερή ανατροπή, κάτι που να επιβεβαιώνει το αρχικό teasing, οτι τελικά ο David Morrisey μπορεί και να είναι ο επόμενος!

Αλλά ο RTD πιστός στους περιορισμούς της φαντασίας του απέρριψε αυτή την ενδιαφέρουσα προοπτική που ήθελε τον Ten να αναγεννάται, ιδανικά, πανέξυπνα, στον επόμενο εαυτό του, στήνοντας έτισ μια απροσδόκητη Two Doctors Story. Για να αφήσει έτσι ένα διαπροσωπικό δράμα χαμηλών τόνων (που ήταν στα πρώτα 30 λεπτά αυτή η ιστορία) στις συνήθεις ανεξέλεγκτες Michael Bay-esque φανφάρες του με κάτι γιγαντιαίους Cybermen, το μέλλον όλο του σύμπαντος και πάλι να κινδυνεύει, με τα συνήθη "I'm so so sorry", τον Doctor να δίνει στον εχθρό του την επιλογή, "You made me do this!", τη γνωστή μαγική επιστήμη, τους Cybermen ή/και Daleks να εξαφανίζονται οριστικά για μια ακόμα τελευταία φορά...

...και γενικώς το όλο πράγμα ήταν τόσο αφόρητα πολυπαιγμένο και πολυφορεμένο που κοίταγα το υποθετικό ρολόι μου μετά από κάθε σκηνή. Αλήθεια όμως τώρα. Αλήθεια. I'm ready to move on.

13 σχόλια:

  1. Περίμενα να δω μία αναγέννηση και αντ' αυτού τίποτα το συγκλονιστικό. Το μόνο ενδιαφέρον είναι ότι θα μου άρεσε η Ροζίτα για καινούργια σύντροφος.
    Χρόνια Πολλά σε όλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάνω κάτω τα ίδια σκεφτόμουν και γω. Tουλάχιστον είχε Giant Effin' Robot Blowing Things.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό με τον RTD είναι οτι κάνει αυτο που ονομάζεται masturbating writing :P

    Αρχίζει ομορφα και καλα και όσο προχωράει καυλώνει όλο και περισσότερο με τις ίδιες του τις ιδέες.

    Έτσι, για κάθε "It makes a noise, that's sonic" ατάκα που έχουμε στην αρχή, παίρνουμε ένα απογοητευτικό "σου άνοιξα τα μάτια και βλέπεις την φρίκη για πρώτη φορα" στο φινάλε.

    Από την άλλη, είχε giant steampunk cyberking mecha, αναφορά στο blink και παιδάκια να δουλεύουν σε εργοστάσιο. Always a Christmas plus.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Βασικά μου άρεσαν διάφορα μικροπραγματάκια στο πρώτο μισό, γι'αυτό ξενέρωσα από το πόσο προβλέψιμα επανήλθε στις γνωστές του μανιέρες. Το TARDIS/αερόστατο, η αναφορά στο 'Utopia' με το ρολόι, είχε γενικά διάφορα χαριτωμένα πραματάκια, και ο Morrisey επίσης δεν ήταν κακός. Αλλά σχεδόν όλο το δεύτερο ημίωρο ήταν για σκουπίδια.

    (Και λέω "σχεδόν" γιατί ναι, γιγαντο-cyberman-bot-thing είναι όπως κι αν το κάνεις keeper.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήταν όντως βαρετό από τη μέση και μετά αλλά τι να κάνεις.

    Δεν πιστεύω πάντως να περίμενε κανείς αναγέννηση μιας και ο Tennant έχει 4 special να κάνει ακόμα. Του χρόνου και κάτι ψιλά για καινούργιο Doctor, no sooner.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ego perasa mia xara!!!!
    kai to gelio tou eixe
    (pethana me to sonic!!!!)
    to deytero miso ontos kapos jinomouna kai imouna etoimos fia fast forwrd!!!
    kai ayto to telos
    ayto to telos......
    eytixos den eixe kylie na pethenei pali!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εμένα μου άρεσε, παιδιά! Μετά την πλήρη απογοήτευση του φινάλε της 4ης season δεν περίμενα και πολλά και τουλάχιστον γέλασα αρκετά, πέρασα καλά, πήρα και την αναφορά μου στη Sally και το Don't Blink... και είχα και έναν απολαυστικό goofy Morissey. Δεν ήταν και τίποτα το σπουδαίο και σίγουρα δεν ικανοποίησε (αν σκεφτείς το κενό που προηγήθηκε και το αντίστοιχο που θα ακολουθήσει), αλλά... έχω δει ΠΟΛΥ χειρότερα από τον Davies. Οπότε θα το δεχτώ και θα πω κι ευχαριστώ.

    PS. Αυτή η companion του faux-Doctor μόνο σε μένα θύμησε τη Martha Jones;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτή η companion του faux-Doctor μόνο σε μένα θύμησε τη Martha Jones;

    Φαντάζομαι οτι κι αυτό ήταν στο πλαίσιο των αναφορών στην 3η σεζόν, μαζί με το ρολόι και το blink. (Το οποίο ήταν πολύ χαριτωμένο ως αναφορά, by the way!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Χα,χα,χα...

    http://io9.com/5118884/even-two-doctors-are-no-match-for-a-plasticine-dog

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. εγω αυτο που παρατηρησα ειναι η απιστευτη βελτιωση των special effects!
    bravo! bravo!
    κατα τα αλλα, οντως ηταν ψιλοβαρετο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. o more...
    teleiose i tetarti season kai perimenoyme na axisei i pempti...

    tora an sto endiameso exoyme kai 3-4 episodiakia etsi gia na syntiroyne to endiaferon, ok prosopika den ta metrao kai poly.

    (alla ok nai... oligon ypnos. NEXT PLEASE)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. MAD MEN REVIEWS!!!!!!!!!!!
    EXEIS ARGISEI APISTEYTA!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Tην έχω τελειώσει τη σεζόν εδώ και λίγο καιρό, δεν έπαθα την ίδια απίστευτη πλάκα που είχα πάθει με την πρώτη, θα τα πούμε και σε λίγες μέρες που θα έχουμε το countdown σειρών και επεισοδίων για το 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή