Mean Girls


Σχόλια μετά το άλμα για τα χθεσινά 'Office' και '30 Rock'.

Στο 'Office' (5x09 The Surplus) έριξα πολύ γέλιο, και ούτε που θυμάμαι πότε ήταν η τελευταία φορά που έπαιξε απέναντι σε επεισόδιο '30 Rock' και ήταν αστειότερο. Φυσικά ξέρουμε γιατί συνέβη αυτό: πολύ απλά γιατί ήταν από τις φορές που θυμήθηκαν οι συγγραφείς οτι η σειρά υποτίθεται πως είναι workplace comedy και, όπως και κάθε φορά που εστιάζουν στην κωμική πλευρά των μικρολεπτομερειών της εργασιακής καθημερινότητας, το αποτέλεσμα ήταν κωμικός χρυσός.

Βασικά βγάλτε το τρίγωνο Dwight/Angela/Andy (που εξαρχής μου φαινόταν περιττό, πόσο μάλλον τώρα πια) και έχετε στα χέρια το τέλειο επεισόδιο 'Office'. Από το όλο το b-story των 3 γκούφηδων στην εξοχή ας κρατήσουμε απλώς το ξεκαρδιστικό στιγμιότυπο του Andy να πατάει τα σκατά αγελάδας μέσα στην κουζίνα: το gag ήταν σα να ξεπήδησε από κάποιο επεισόδιο του 'Arrested Development'. Έξω από αυτό, σκουπίδια.

Αλλά στην καλή πλευρά του επεισοδίου, χριστέ μου πόσο γέλιο έριξα με τον Michael. Δώστε σημαντική απόφαση σε αυτό τον άνθρωπο και αφήστε την hilarity να ensue. Η εξήγηση σαν σε 8χρονο που έγινε σαν σε 5χρονο, τα βεβιασμένα γέλια των Oscar και Jim γυρίζοντας από το γεύμα με το αφεντικό τους, η Pam να ανοίγει flirt more > ON, η απέραντη lameness της πρότασης του Toby και η αντίδραση του Michael ("You are a silent killer"), το "Motherf..." και το κόψιμο στο πλάνο με τη ματωμένη γούνα-- εκπληκτική, απίστευτα αποτελεσματική, αυθεντική κωμωδία. This is the show I fell in love with.

Και κερασάκι η εσωτερική ερωτικοworkplace comedy των Pam & Jim, που για πρώτη φορά όσο θυμάμαι στα χρονικά της σειράς, λειτουργούν σε κωμικό πλαίσιο ως ζευγάρι. Φανταστικός τρόπος για τους συγγραφείς να χρησιμοποιήσουν τους δυο τους για να προσθέσουν επίπεδα στο χιούμορ του a-story του επεισοδίου. Η εκδίκηση του Jim, ένα τέλειο payoff που ψηνόταν υποδειγματικά για όλο το 20λεπτο. Amazing. :)

~-~

Αντίθετα δεν ενθουσιάστηκα με το '30 Rock' (3x05 Reunion), που είδε το επεισόδιο της βδομάδας να ξεκινάει με ένα δίχως προηγούμενο χατ τρικ flat jokes! (Τα κατά σειρά αστεία των Kenneth, Tracy, Jenna από τα δικά του reunions.) To υπόλοιπο επεισόδιο δεν ήταν κακό, απλά τίποτα το write Βlog about. (:P) H Fey έπαιξε με τη γνωστή θεματική της γύρω από την επιρροή που ασκεί η ζούγκλα του λυκείο στο άτομο καθόλη τη διάρκεια της ζωής του, με διασκεδαστικά και πάλι αποτελέσματα.

Η βασική ανατροπή οτι η ίδια η Liz ήταν που έκανε τη ζωή κόλαση στους συμμαθητές της είχε πλάκα και ήταν συνεπέστατη με τη Liz που έχουμε γνωρίσει τόσα χρόνια στο show, αλλά τα πιο συγκεκριμένα αστεία δεν σου έσκιζαν την κοιλιά από τα γέλια κιόλας. Το πιο διασκεδαστικό, τουλάχιστον την πρώτη φορά, εκείνο με τον gay-που-δεν-ξέρει πρώην συμμαθητή: αυτά τα αστεία για να είναι τέλεια θέλουν είτε μια φορά είτε επανάληψη μέχρι κατάπτωσης, βλέπε Tobias Funke. Πλάκα-πλάκα, μία η κουράδα του Andy στο 'Office' και μια ετούτος εδώ στο '30 Rock', πεθύμησα πάλι το 'Arrested Development' και ΑΝΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΩΡΕ;

Ahem. Πίσω στο θέμα μας, διάφορα μικρά αστειάκια που δούλεψαν ήταν οι οδηγίες του τυπάκου στο ξενοδοχείο ("It's a trap" κτλ), οι εξομολογήσεις της Liz στο αεροπλάνο, "cat anus!", το πόσο γρήγορα πήρε στον Jack να ξεπεράσει την ευτυχία των 3Bs με το που άκουσε οτι το alter ego του είχε γιο με την Donna (τι θα έλεγε ο Josh;!), και φυσικά τα ίδια τα 3Bs που ήταν σαν κάτι που θα σκεφτόταν ο Barney Bro Stinson.

To subplot πίσω στο κτίριο του NBC, απλά το αγνοούμε. :j

3 σχόλια:

  1. Mιλώντας για subplot ή έστω την αχνή ύπαρξη του, η φωτογραφιση της κόρης του αφεντικού με τον μονοκερω αγκαλιά
    είχε την πλάκα της (έχει βγει comic για lesbian unicorn porn στο παρελθόν, μολις βρω το λινκ θα επανέλθω).
    Ο Baldwin πάντως συνεχίζει να τα σπάει. Ρολος ζωης βρε αδερφέ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ego xtipiomoun otan o Andy (prin akoma pane sto agroktima) leei sto lunch break tin ora pou angela kai dwait malonoun: "let's three way this little issue"... asteia tragiki eironia!

    gamato epeisodio... sex wars!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η φωτογραφιση της κόρης του αφεντικού με τον μονοκερω αγκαλιά
    είχε την πλάκα της


    Γιατί, που της κουνάγανε τα κλειδιά για να προσέξει προς τον φακό; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή