Lost 5x03 Jughead


Αγαπώ, αγαπώ, αγαπώ! Σχόλια για το 'Lost' μετά το άλμα.

ΟΚ, οι τελευταίοι που πίστευαν πως οι Cuse/Lindelof δεν έχουν ένα πολύ ισχυρό πλάνο για το πού κατευθύνεται όλο αυτό, έξοδος πίσω αριστερά, ευχαριστώ.

Τώρα, δεν είναι υπέροχο το πόσο εντυπωσιακά έχουν αρχίσει να δένουν τα πάντα μεταξύ τους; Κάπου εξακολουθεί να υπάρχει μέσα μου αυτή η ένσταση για το οτι υπονοώντας τα πάντα στο τέλος έχεις ελάχιστο περιθώριο για εκπλήξεις (βλέπε το όλο θέμα με τη μαμά του Daniel στο οποίο θα επανέλθω) αλλά είναι τουλάχιστον άκυρο να μιλάω για απουσία εκπλήξεων στο επεισόδιο που μας έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα gasps στην ιστορία της σειράς, οπότε το φυλάω στο συρτάρι για την ώρα.

GASP! "Put your gun down, Widmore!" Widmore! Πόσο τα πάντα εξηγεί αυτό; Για την επίγνωση του περί της ιστορίας του νησιού, για την αίσθησή του οτι δικαιωματικά του ανήκει, για το οτι ήξερε πολύ καλά να κυνηγήσει την απόκτηση των ημερολογίων του Black Rock, για την επιμονή του να βάλει τον Locke σε αυτή την πτήση, για τον πόλεμό του με τον Ben-- μπορεί ο Widmore να περίμενε πως αυτός θα ήταν ο ηγέτης, και του έφαγε τη θέση ένας τιποτένιος μικρός που ήρθε από τον έξω κόσμο;

Περιττό να πω οτι η θέαση περασμένων επεισοδίων του Locke είναι απαραίτητη, αλλά από κάποια διάσπαρτα που θυμάμαι, η συνάντησή του με τον Immortal Richard εξηγεί λίγο ως πολύ ξεκάθαρα τόσο τι δουλειά είχε ο Rich στο μαιευτήριο όταν ο John γεννήθηκε, αλλά και την πίστη του στο οτι αυτός ήταν ο Εκλεκτός ηγέτης των Others, όσο βέβαια και στην περίφημη σκηνή όπου ζητά από τον μικρό John να διαλέξει ένα αντικείμενο "που [τ]ου ανήκει ήδη".

Κόλαση! Όσο για τους δύο ήρωες που έλαβαν το κύριο focus αυτής της ώρας, δηλαδή τους δυο ανθρώπους-κλειδιά όσο αφορά στα ταξίδια στο χρόνο, έχουμε από τη μία τον Daniel και τα σκιώδη του πειράματα και από την άλλη τον Desmond που προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστικό της πρώτης του συνάντησης με τον Dan (που βολικά θυμήθηκε μόλις στο περασμένο επεισόδιο).

Ο Dan μαθαίνουμε πως χρηματουδοτούνταν από τον Widmore όλο τον καιρό που διεξήγαγε πειράματα, κι επιπλέον οτι στο νησί γνώρισε μια Ellie (Eloise!) που κάτι του θύμιζε. Hello, mother; Κι αν αυτή ήταν η μητέρα του, τότε πόσο συμπτωματικό μπορεί να είναι το οτι στο ίδιο στρατόπεδο βρισκόταν ως Other και ο μετέπειτα σπόνσοράς του; Να τολμήσω να σκεφτώ οτι ο Widmore είναι πατέρας του Dan; Ή έστω πως τον ήξερε από μικρό;

Το οποίο από την άλλη κάνει για μια πολύ άβολη δυναμική του τριγώνου Ben/Widmore/Eloise, καθώς η μητέρα του Dan από όσο ξέρουμε βρίσκεται στο πλευρό του Ben αυτή τη στιγμή. (Και, ειδικά μετά την επιβεβαώση πως η μαμά Faraday βρίσκεται στο L.A. δε νομίζω να αμφιβάλει κανείς οτι είναι όντως αυτή, ε;) Tι ακριβώς χωρίζει τα δύο στρατόπεδα; Τι έκανε αυτό τον πόλεμο τόσο άγριο;

Αυτό που ξέρουμε σίγουρα είναι τι παραμένει ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα ως μελλοντική απώλεια, και είναι φυσικά η Penny. H Penny που έχει πλέον ένα μικρό αγοράκι με τον Dez, ονομασμένο Charlie (μικρό, ταπεινό man-tear), και τόσο καιρό οι δυο τους ζουν ευτυχισμένα off the grid. Αλλά τώρα που o Dez οφείλει να ξαναμπεί στο παιχνίδι και μαζί του να παρασύρει την Penny, μπορεί να είναι μακριά η στιγμή που θα συναντήσει το οδυνηρό της τέλος; Ελπίζω να τη γλιτώσει γαμώτο. Just this once, που θα έλεγε και ο Moffat.

Αυτή που δεν τη γλιτώνει είναι η Charlotte, που είδε τον Dan να της εξομολογείται τον μεγάλο της έρωτα την ώρα που πίδακες αίματος κυριολεκτικά ξεμύτισαν. (Ew, gross.) Αντίος. Το ενδιαφέρον εδώ είναι οτι ο Dan έχει ένα λόγο παραπάνω να είναι τόσο invested στο όλο θέμα, καθώς αν κατάλαβα καλά, τα πειράματά του τα πλήρωσε μια που μάλλον ήταν πρώην του. Οπότε τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω να θέλει να σώσει την εν δυνάμει νυν.

Ουφ. Από το πολύ το mind-fuck θα μου ματώσει και η δικιά μου μύτη στο τέλος. Gotta run εγώ, έχει ένα κάρο ακόμα πράγματα το επεισόδιο προς σκέψη όσο το κουράζω στο μυαλό μου: για τη βόμβα, για το μηχανισμό του χρονικού πήγαινε-έλα, για την πλήρη απουσία των Oceanic Six (σε όφελος του επεισοδίου, πρέπει να πω), για τη φοβερή χημεία των Sawyer/Miles (hello spin-off!) αλλά δε θα τελειώσω ποτέ. Ας έχουμε να λέμε και κάτι μέχρι το επόμενο.

.

22 σχόλια:

  1. Πολύ καλό.

    Πού είχαμε μάθει ότι ο Whidmore ήθελε να βάλει τον Locke στο αεροπλάνο?
    Στο περσινό flashback είχαμε τις δύο σκηνές με τον Richard που ανέφερες.

    Ααααα! Το θυμήθηκα τώρα! Λες για τη σκηνή που είναι ο Abaddon μεταμφιεσμένος νοσοκόμος και του λέει πρώτη φορά για το walkabout-walkaround(?).
    Χμμμ... Ναι ίσως προσπάθησε ο Whidmore να τον σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση.
    Αλλά δεν μου αρέσει γενικά η θεωρία ότι όλοι-ή σχεδόν όλοι- ήταν manipulated για να είναι στην πτήση.

    Δεν την πολυσυμπαθώ την Σάρλοτ -εδώ που τα λέμε ποιά ήταν η προσφορά της στη σειρά ως τώρα storywise?- αλλά δεν θέλω να πεθάνει ακόμα.
    Ίσως της βρει και αυτής constant o Farraday και μάθουμε τη σύνδεσή της με το νησί που υποννοήθηκε πέρσυ από τον Miles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό σημαίνει ότι το επόμενο θα είναι Oceanic 6 100%? Aaaargh...Ας ελπίσουμε ότι θα έχει πολύ Ben.
    Και Desmond αν πάει LA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. penny + desmond going to la --> συνάντηση με hawking --> συνάντηση με ben --> oh my god they killed penny
    ειδικά αν χρησιμοποιηθεί η τελευταία φράση, λέω στη λιστα με τα τοπ του 09 να μπει το λοστ στο ν1 από τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Charlotte... είναι η ασθένεια του νησιού ή απλώς ενας brain tumor που ήρθε βολικά όπως στη libby γιατι ήταν άχρηστοι όλοι και απο το επόμενο θα μιλάει και αυτή στον Hugo?

    Και το gasp της υπόθεσης. Οταν θα βρεθούν πάλι στο νησί, θα είναι οι μέν Oceanic six, 3 χρόνια γηραιότεροι και οι άλλοι Oceanic στη τρελλη -blink_by_time_zap_bloddy_knee_nose- χαρά; Η απλώς οι άλλοι γεράσανε και είπαμε να τους βάλουμε να είναι 3 χρόνια μεγαλύτεροι; Και ακόμα, αφού λέει να γυρίσουν όλοι πίσω, που είναι το εισιτήριο για Michael και Walt, οεο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι ξέρω, ο μιχαλιός πάει στην προηγούμενη σεζόν (μάλλον, δεν ξέρουμε ακόμα για εκεί τι έγινε), και η libby πέθανε απο lead poisoning.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ire giro stis 5 nixtes na do to 1o epeisodio kai to 2o akoma na to do...

    tha epaneltho... :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόλις άκουσα το όνομα theresa θυμήθηκα κατευθείαν το theresa falls down the stairs... λέτε να έχει σχέση; Πολύ spooky πάντως εκείνη η σκηνή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. A cane and a moustache: για την Charlotte και το τι έπαθε, κάνεις την ερώτηση «έπαθε αυτό ή έπαθε το άλλο;», αντί να ρωτήσεις το απλούστερο, σωστότερο και τιμιότερο «τι έπαθε;».
    Στην ερώτηση που έκανες, η απάντηση είναι “Mu”.
    Στην ερώτηση που έπρεπε να κάνεις, η απάντηση ήταν το θέμα του πιο γαμάτου επεισοδίου του Lost: “The Constant” (4×05)
    Κράζω το Lost ενίοτε, αλλά το αναγνωρίζω όταν το πάνε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΖΙΟΤΖΙΟΥ> ακόμα δεν έχουν εξηγήσει ποιά είναι η μυστηριώδης αρρώστεια που κυκλοφορούσε απο τη πρώτη σεζόν. Απο την άλλη έχουμε και το πρόβλημα με το χρόνο βασισμένο μάλλον στην ίδια "φυσιολογική" ασθένεια που είχαν και οι χαρακτήρες απο το "Timeline" του αείμνηστου Crichton καθώς και όλα τα συμπτώματα της Charlotte δείχνουν και brain tumor (blame house και καθημερινές soap operas). Τι να υποθέσει κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Επίσης η απάντηση σε όλα ειναι: "The world is square" και ούχι Mu ούτε 42.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά ας μην ξύνουμε πληγές των πρώτων σεζόν (υπερδυνάμεις του Walt anyone?).
    Απλά οι περισσότεροι υποθέσαμε ότι το υπόλοιπο πλήρωμα της Danielle πέθανε επειδή δεν μπήκαν στο νησί από τις σωστές συντεταγμένες, όπως ο Minkοwski στο freighter,όπως ο Desmond αλλά βρήκε constant. Αυτή ήταν η "αρρώστεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. an esi agapas agapas agapas...ego latrevo latrevo latrevo! ti episodio ki afto!
    wtf scene : "put the gun down WIDMORE!!!"
    pios to perimene??
    oso gia tin ellie ..foveri character! elpizo na tin xanadume sintoma!
    iparxun theories pou lene oti eki pou tha thapsun tin vomva tha ine o mellontikos swan station.
    mou arese pou idame ke desmond na prospathi na vri tin mitera tou dan.
    onomasan to moro tous charlie.. :)
    i charlotte tha mas afisi toso grigora..?
    to episodio itan apolafstiko.poli kalitero apo ta prota 2.
    pame gia to epomeno...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απλή υπόθεση (picking up the pieces) αλλά:

    Ellie -> Eloise Hawking / Farraday -> Dan Farraday.

    Οσο για το "jughead" και εγώ το σκέφτομαι, ο Dan είπε να βάλουν πολύ τσιμέντο (όπως και στο chernobil). Αυτό είναι κάτι που ο Dr.Bishop μάλλον θα μπορέσει να απαντήσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Λες για τη σκηνή που είναι ο Abaddon μεταμφιεσμένος νοσοκόμος και του λέει πρώτη φορά για το walkabout-walkaround(?).
    Χμμμ... Ναι ίσως προσπάθησε ο Whidmore να τον σπρώξει προς αυτή την κατεύθυνση.
    Αλλά δεν μου αρέσει γενικά η θεωρία ότι όλοι-ή σχεδόν όλοι- ήταν manipulated για να είναι στην πτήση.

    Ναι, σε αυτό αναφερόμουν. Δε νομίζω πάντως οτι παίχτηκε manipulation για τους πάντες να είναι στην πτήση, αλλά μόνο για τον Locke. Ίσως και για την Claire, όταν με το καλό μάθουμε ποιος ακριβώς ο ρόλος της.


    oh my god they killed penny
    Δεν θέλω!

    υπερδυνάμεις του Walt anyone?
    Ενδέχεται να μην έχουμε τελειώσει με αυτό ακόμα! Για ποιο λόγο εμφάνιζαν τον γίγαντα Walt ως όραμα του Locke αν σκόπευαν να τον σκουπίσουν κάτω από το χαλί;

    Απλά οι περισσότεροι υποθέσαμε ότι το υπόλοιπο πλήρωμα της Danielle πέθανε επειδή δεν μπήκαν στο νησί από τις σωστές συντεταγμένες, όπως ο Minkοwski στο freighter,όπως ο Desmond αλλά βρήκε constant. Αυτή ήταν η "αρρώστεια".
    Συμφωνώ. Στην οποία περίπτωση, όμως, ποιον και πώς σκοπεύει να κάνει constant της Charlotte o Dan;

    iparxun theories pou lene oti eki pou tha thapsun tin vomva tha ine o mellontikos swan station.
    Makes sense, όντως.

    adam and eve anyone?
    Charlotte/Daniel ή Sawyer/Juliet, όπως είχαμε υποθέσει κάποιοι μετά το περσινό season finale; Σίγουρα πάντως τώρα έχουν το άνοιγμα για το εξηγήσουν κι αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μιας που ψάχνουμε παλιά plotholes, θυμήθηκα τις προάλλες και έψαξα το επεισόδιο της πρώτης σεζόν με το πρώτο flashback της Claire, που πηγαίνει στο psychic (o Suvarov του 24) και της λέει ότι δεν πρέπει να αφήσει κανέναν άλλον να μεγαλώσει το παιδί της. Τότε όλοι νομίζαμε ότι μιλούσε για την υιοθεσία που σκεφτόταν η Claire, αλλά πλέον αποκτά τελείως άλλο νόημα.Το έδεσαν ωραία και αυτό. (και μετά ο psychic την έβαλε με το ζόρι στην πτήση, που αν αποφασίσουν να το εξηγήσουν και αυτό μπορεί να τον έβαλε ο Whidmore ή ο μπαμπάς Shepard να το κάνει)

    Πωπω με όλα αυτά μαζεμένα θα πρέπει του χρόνου να κάψουν 1-2 επεισόδια με τελείως exposition,που θα καλύπτουν τα πάντα. Από Black Rock μέχρι αγάλματα με 4 δάχτυλα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιθανότατο να δούμε και το άγαλμα τώρα με τα time jumps πιό μεγάλο και κανένα Έλληνα ρε παιδιά, το μοναδικό σήριαλ που δεν έχει Έλληνα... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. mexri stigmis pados, to "lost" den me exei stin nea season...

    giati pane na skotosoun (pethane idi? perimenontas tin arxi tou 4ou epeisodiou) tin Charlotte, tin arxaiologo pou eixe vrei se anaskafes to sima tis Dharma mazi me kati kokkala deinosavron (an thimamai kala)???

    Tin Penny tin miso kiriolektika... o xeiroteros xaraktiras tis seiras...

    Kai o kinezos (parea ma Dan kai Charlotte) den eixe constant re si tyler, giati den matose kai aftos? (oute aftos eixe to hatch).

    Meta apo theasi kai ton trion epeisodion, to mono pou me ekane na meino me to stoma anoikto einai to oti o spasarxidis efivos sto camp tou 1954 itan o Wildmore... Mipos kai aftos meta apo tosa xronia thelei na epistrepsei sto nisi gia tous idious logous pou theloun na epistrepsoun sto nisi? (leo tora...)

    O Ben anoikse tin malakia tou xoroxronou... pos stamataei omos H malakia afti??? kanonika den tha eprepe na stamatisei tin ora pou vrisketai to tora (to "3 xronia meta")??? kai pos tha ginei afto mias kai sinexos taksidevoun sto parelthon?

    Apo ta liga pou exo akousei, to taksidi ston xrono simainei kai taksidi ston xoro, opote logiko to nisi na allazei sinexos topothesia.

    O Jacob einai kai aftos paron en eti 1954... gia na doume... tha ton doume???

    tyler kanonise meta apo to telos olon ton season na kanoume omadiki provoli olon ton seasons, kapoion avgousto pou tha exoume adeia apo douleia... lol.... fuck!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Tin Penny tin miso kiriolektika... o xeiroteros xaraktiras tis seiras...
    Γιατί;

    O Ben anoikse tin malakia tou xoroxronou... pos stamataei omos H malakia afti???
    Remains to be seen! Από όσο ξέρουμε μπορεί και να μη σταματάει ποτέ.

    kanonika den tha eprepe na stamatisei tin ora pou vrisketai to tora (to "3 xronia meta")??? kai pos tha ginei afto mias kai sinexos taksidevoun sto parelthon?
    Γιατί να σταματήσει στο δικό μας "τώρα"; Στο παρελθόν μπορεί να ταξιδεύουν ενδεχομένως επειδή για το νησί δεν υπάρχει μέλλον. Μια θεωρεί που στέκει αυτή τη στιγμή (αλλά μπορεί άνετα να καταρριφθέι στην πορεία, πάντως) είναι οτι με το γύρισμα του τροχού το νησί καταστράφηκε και τώρα απλώς είναι καταδικασμένο να χοροπηδάει σε στιγμές του παρελθόντος του.

    to taksidi ston xrono simainei kai taksidi ston xoro
    Όχι απαραίτητα. Όχι δηλαδή όπως αντιλαμβάνεται τον χώρο ο εξωτερικός παρατηρητής. Για κάποιον που κοιτάζει το νησί απέξω δεν υπάρχει αντιληπτή διαφορά στο αν αυτή τη στιγμή επάνω του συγκρούονται το 2004 με το 1959, ο χώρος που κοιτάει είναι ο ίδιος. Βλέπει ένα νησί να παραμένει στη θέση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Hellboy> κάνει διαπραγμάτευση με τους Λίβυους τρομοκράτες για να πάρει... πλουτώνιο. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Πωπω με όλα αυτά μαζεμένα θα πρέπει του χρόνου να κάψουν 1-2 επεισόδια με τελείως exposition
    Πάντως γενικά δεν πολυκάνουν ξερό exposition, ό,τι απαντάνε είναι σε στυλ "ο Widmore ήταν πρώην Other" και σε αφήνουν να τα συνδέσεις τα υπόλοιπα. Ελπίζω να το διατηρήσουν αυτό.

    Ο Drew Goddard που είναι ρε παιδια;
    Δεν το είχα συνειδητοποιήσει.Αλλά όντως, έχουν προσλάβει δύο καινούριους φέτους στο staff για να καλύψουν την απουσία του Goddard ο οποίος πτοφανώς θα είναι ιδιαίτερα απασχολημένος με το 'Cabin in the Woods' που αρχίζει γυρίσματα σε ένα μήνα.

    Το επόμενο επεισόδιο είναι του Vaughan, τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή