Things I don't like right now, Three: 'Buffy the Vampire Slayer, Season 8'

Όταν βγήκε η one-shot σαχλαμάρα του Jeph Loeb επέλεξα να την αγνοήσω αφού δεν έκανε και τίποτα για τη μυθολογία της 8ης σεζόν. Αλλά μετά ήρθε το τεύχος της Jane Espenson που είναι μεν από τις καλύτερες τηλεοπτικές συγγραφείς αλλά δε σημαίνει πως θα ήταν ικανή να μεταφέρει τις ικανότητες και σε ένα μέσο διαφορετικών αναγκών. Όμως το πρόβλημα δεν ήταν μόνο στον κακό ρυθμό και την άτσαλη σκηνοθεσία: η κατεύθυνση ήταν πολυπαιγμένη, κουρασμένη, και απότομη. Οι καλοί παρεξηγούνται από το κοινό αίσθημα και οι κακοί είναι το cool new thing; Αλήθεια; This satire has no bite, darling.

Ό,τι αμφιβολία μπορεί να είχα σχετικά με το αν είναι θέμα ενός-δύο τευχών ή γενικότερο, εξανεμίστηκε με το τρίτο σερί clunker τεύχος (#22, 'Swell'), όπου ο Steven DeKnight παραδίδει το τελειωτικό χτύπημα: υπερεπεξηγηματικοί διάλογοι, απλοϊκά συναισθήματα, γελοία -στα όρια της κωμικής- υπερβολή όχι μόνο στη μετάδοση αλλά και στο ίδιο το μεταδιδόμενο μήνυμα. Δε μπορεί να είναι τυχαίο πως η ανθρωπιά των τευχών του Whedon, η coolness του Faith/Giles spy thriller του Vaughan και η ευαίσθητη φαρκομωδία ηθών του Goddard έχουν δώσει τη θέση τους σε μια συγχυσμένη μυθολογία τώρα που ο 'executive producer' έχει τα χέρια του γεμάτα με το 'Dollhouse' και το 'Cabin in the Woods'. Η 8η σεζόν έχει μετατραπεί σε κάτι που λες και βγήκε από τις σελίδες του 'Amazing Spider-Man': στραβά αρμενίζουμε, κοινώς.

.

8 σχόλια:

  1. Den eisai monos sou se auto, an kai to teuxos ths harmony htan kapws diaskedastiko -well harmony in a reality tv show? apo mono tou akougetai arketa asteio- h poreia ths season 8 einai ka8odikh se endiaferon kai poiothta. Wraies oi vamp ekdoxes twn gremlins alla den odhghse pou8ena , h olh good girls are the villains ekdoxh einai arketa fthnh, dld o main villain ths season epi8umei na fanei h buffy sta matia tou average joe ws villain?????? Krima re paidia pou kai o Angel htan sthn kolash kai dne mporei na vgei sthn Oprah na uperaspistei thn timh ths Buffy.

    Twra nomizw oti o Joss exei arxisei kai kourazetai logw fortou ergasiwn me Dollhouse, Cabin Fever klp -kati pou paradexthke lian prosfatws se mia sunenteu3h tou- kai auto ephreazei polu arnhtika thn season 8. Elpizw na mhn sunexistei gia polu alla exoun anakoinw8ei hdh ta epomena teuxh opote to mellon provlepetai dusoiwno an kai to arc ths Faith me ton Giles mas gemizei elpida...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. na feroun goddard k vaughan pisw tote! i ton polyagapimeno lobdell pou exei k prouphresia

    oxi ayta ta xalia. loeb? pukes!

    k to teleytaio itan ontos baretotato.... i Harmony kapos trogotan, an k ithele pio poly xwro na anapneusei. pote ksanaexoume joss episode?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 20,21 και 22 είναι μέχρι τώρα τα χειρότερα τεύχη με του Loeb να μην είναι, τι έκπληξη, το χειρότερο από τα τρία. Βέβαια, χωρίς να πέφτει τόσο χαμηλά, δεν μου άρεσε ούτε το Fray-arc. Κακό εξάμηνο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Της Fray ήταν σημαντικό και είχε τις στιγμές του, απλά την ένιωθες τη βιαστικίλα να χύνεται από το καπάκι. Κατα τα άλλα η όλη κατεύθυνση δε μου κάνει απολύτως τίποτα. Δεν είναι οτι είναι πολυπαιγμένη, είναι οτι η εκτέλεση είναι πρόχειρη και δε φέρνει απολύτως τίποτα νέο.

    Το ρόστερ για την υπόλοιπη σεζόν είναι κάτι του στυλ: Petrie-Krueger-TheOtherDrew για το υπόλοιπο αυτό 'Five by Five' arc, Espenson μετά ένα αρκ που δε θυμάμαι τι θα είναι, μετά ο Brad Meltzer το προτελευταίο (που μάλλον ξέμεινε στο ρόστερ από την εποχή ακόμα που νομίζαμε οτι είναι καλός) και ο Joss επιστρέφει για το season finale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Της Espenson νομίζω είναι με τον Oz. Έχει ανακοινωθεί νομίζω επίσημα.(αν θεωρείται spoiler, edit)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όχι, όχι, έχει ανακοινωθεί, έχεις δίκιο, απλά δεν το θυμόμουνα. Oz τόσο κοντά στο φινάλε... Ενδιαφέρον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Nai na pros8esoume ligh intrigka kai isws ligo angst parapanw :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή