The XLIII: Half-time show


Το περασμένο weekend ήταν εκείνη η πολυαναμενόμενη στιγμή κάθε τηλεοπτικής σεζόν για το απόλυτο αμερικάνικο υπερθέαμα, το Super Bowl. Μια pop culture παράδοση τόσο γερή και παραδοσιακή που δεν έχει ποτέ την παραμικρή σημασία ποιοι στέκονται αντίπαλοι, ποιος τραγουδάει στο ημίχρονο, ποια σποτάκια θα συζητιούνται την επόμενη, ποια σειρά θα λάβει το post-Super Bowl spotlight κι αν θα το δικαιολογήσει ποιοτικά. Τίποτα από αυτά δεν μετράει: όλη η Αμερική θα παρακολουθήσει, όπως και νά'χει. Και κάθε χρόνο κι εγώ μια ματιά τη ρίχνω στο όλο event, ξεκινώντας από το show του ημιχρόνου.

Αφού προσπεράσω το γεγονός οτι για πρώτη φορά φέτος αποφάσισα να παρακολουθήσω και το ίδιο το Super Bowl εκτός από όλα του τα περιφερειακά (ΚΑΙ ΠΩΡΩΘΗΚΑ*), ας πούμε δυο λόγια τον Boss, ε; Ο Springsteen πήρε επιθετικά τον έλεγχο του κοινού με τις πρώτες του λέξεις (όπου μας διέταξε να παρατήσουμε τα dips και να ανεβάσουμε την ένταση) και μας κράτησε για όλο του το 12λεπτο. Ούτε στιγμή δεν έχασε την αμέριστη προσοχή μου (εκτός από όταν συνειδητοποίησα οτι αυτός που τραγούδαγε δίπλα του όλη την ώρα ήταν ο Sylvio από τους 'Sopranos' και αφαιρέθηκα για λίγο), από το πρώτο του slide επί σκηνής που φρέναρε μόνο πάνω στην κάμερα, μέχρι το τελευταίο στριφογύρισμα της κιθάρας γύρω από το λαιμό του. Φανταστικό half-time show, και αν και ο Prince παραμένει ακόμα στην κορυφή της σχετικής λίστας, ο Bruce είναι αμέσως εκεί κοντά.

(Μόλις βρω λίγο χρόνο θα γράψω για τα commercials -αν υπάρχουν αρκετά ενδιαφέροντα- και για το Super Bowl επεισόδιο του 'Office'.)

(* Σκεφτείτε τώρα πέταγμα σαν ελατήρια με τις απαραίτητες φωνές σε πακετάκι, 5.30 το πρωί, σαν αντίδραση στις αλεπάλληλες ανατροπές και συγκινήσεις του τελευταίου τετάρτου. Μεγάλες στιγμές!)

.

10 σχόλια:

  1. αφήνω τα σχόλια για το half time show και πιάνω το super bowl :

    φοoooooβερό παιχνίδι! (το τελευταίο catch θα μείνει σίγουρα στην ιστορία)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι να πρωτοπιάσεις! Το catch-ballerina; Το αμέσως προηγούμενο touchdown των 65 γυαρδών; Την όλη επική ανατροπή που αυτό είχε ολοκληρώσει; Το ΕΝΑ. ΟΛΟΚΛΗΡΟ. ΓΗΠΕΔΟ. που κατάπιε ο άλλος στο κλείσιμο του ημιχρόνου μετά το interception; Έπος!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. entaksei, ine apla culture shock na diabazw ton queer-friendly Tyler (gay-adjacent?) na perigrafei pdosofairiko (podosfairo ine to super-bowl? oute me noiazei)...

    ante k o Fragoulis sto sxoliasmo aek-olumpiakos :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γιατί καλέ, όλες τις φορές που αργούσα να ποστάρω στο μπλογκ επειδή είχε Τσάμπιονς Λιγκ εσύ πού ήσουν; :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. den exw kanena kollima pou ise str8, exw pollous str8 filous, alla den xreiazetai na to diatympanizeis toso ksediantropa k na mas to tribeis sti mouri :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ φίλε Manolis Vamvounis


    κατούρα και λίγο

    κατά τα άλλα ματσάρα, αλλά τι να καταλάβουν οι Μανώληδες Βαμβούνηδες αυτού του κόσμου που δεν βλέπουν τίποτα άλλο εκτός από κλωτσοσκούφι στο ελληνικό πρωτάθλημα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.nytimes.com/interactive/2009/02/02/business/media/20090202-business-superbowlads.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτοί είναι καλοί ρε εκεί στους Times... (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή