24: Under Siege


TELL ME WHERE THE PHONE IS!!!!!!

Είχαμε... πόσο; Σχεδόν τρία χρόνια να δούμε επεισόδιο τόσο καλό; Ναι.

Δεν έχεις και πολλά να πεις σε κάποιες τέτοιες περιπτώσεις. Ο Jack επιτίθεται με taser σε ένα τηλέφωνο. Ο Jonas του Jon Voight casually πετάει ατακάρα "Stress is the fertilizer of creativity" πριν το ρίξει στα darts. Kαι ας μην πιάσω το "Oh, Chinese? But I was looking forward to Sheila's cooking!" που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ατάκα από παλιό καλό James Bond εποχής Sean Connery.

Γενικά όλο το 'event' (ουσιαστικά η δεύτερη ώρα δηλαδή) ήταν ένας τόσο ιδανικός συνδυασμός σασπένς, δράσης, cool στιγμών και εξωφρενικά γελοίων καταστάσεων, που για μια στιγμή ένιωσα λες και όλη η μνήμη μου από το '24' είχε σβηστεί και έβλεπα ξανά την πρώτη σεζόν από την αρχή. Τόσο καλά πέρασα! Ατάκες, χαστούκια (σοβαρά, τι χαστουκάρες), uber-arch villains, Agent Pierce shooting a guy dead ενώ πέφτει ο ίδιος κάτω από πυροβολισμό... Τι μπορεί να ήθελε ποτέ του κάποιος από το '24' και να μην το παρέδωσε αυτή η ώρα;

Δεν ξέρω αν φταίει η γενική μου ευφορία, αλλά αυτή ήταν η φορά που δεν ούρλιαζα στην οθόνη σχετικά με το Θέμα Που Δεν Λέει Να Πεθάνει. Ή την περισσότερη ώρα, τελοσπάντων. Γιατί κυρίως εκτίμησα το πώς η Rene μετά το ξέσπασμα του προηγούμενου επεισοδίου, συμμάζεψε τον εαυτό της και επιδόθηκε σε καλή αστυνομική δουλειά, εντοπίζοντας τον Juma χωρίς πολλά-πολλά (βασανιστήρια.) Εκεί μπορεί να παιχτεί το debate αν θέλουν να κάνουν καθόλου σοβαρή δουλειά οι συγγραφείς, αλλά τελοσπάντων ό,τι κι αν κάνουν, ένιωσα εδώ πως επιτέλους γεννήθηκε μια άξια companion για τον Jack Bauer στις περιπέτειές του. Απλά μην το συζητάνε τόσο πολύ το ζήτημα.

That said, τέλειο επεισόδιο. Λάτρεψα τα πάντα, μέχρι και την σχεδόν meta επιπέδου ευκολία με την οποία οι Σανγκαλέζοι παραβίασαν την one-man security του Λευκού Οίκου. (Ίσως αν είχε μαγειρέψει η Sheila...;) Κι άλλα πολλά τέτοια, για όνομα του θεού της τηλεόρασης, κι άλλα.


.

6 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω... Μεγάλη χαζομάρα μου φάνηκε. Όχι, τεράστια. Ο νο1 τρομοκράτης μέχρι τότε στο νοσοκομείο με ελλειπή φύλαξη. Η Ρενέ βρίσκει τον Τζούμα και ξαφνικά σ'αυτήν τη σεζόν έχουν ξεχαστεί οι δορυφόροι για να τον παρακολουθήσουν... Το ασπρόσπιτο το πλέον ανασφαλές μέρος της Αμερικής. Αχ, ναι είχαν μπει και οι X-men κάποτε και αν θυμάμαι καλά και οι εξωγήινοι και σκότωσαν την Glenn Close. Τι άλλο; Μα φυσικά η διαφήμιση των βασανιστηρίων, Abu Ghraib Daily Spa που λέει και το MAD!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλειο τέλειο. Αν και ήθελα λίγο παραπάνω Aaron μόνο του με "ho ho ho now i have a machine gun " ατάκες :P
    Ίσως στο επόμενο επεισόδιο.
    Θέλω και τον Tony σε ενεργό ρόλο.
    Για τα βασανιστήρια κλπ, υποθέτω ο Jack θα σώσει τη ζωή του Meyer και θα τον κάνει να δει την αλήθεια :)

    Να υποθέσω επίσης ότι όταν τελειώσουμε με τον Zuma στο επόμενο ή το μεθεπόμενο, η επόμενη απειλή θα είναι το shipment που περιμένει ο Voight?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hellbοy, όλα καταλήγουν σε ένα θεμελιώδες ερώτημα: όταν ο John McClane κατέρριψε ελικόπτερο χρησιμοποιώντας αυτοκίνητο και μετά αποκρίθηκε "μου τελειώσαν οι σφαίρες", χειροκρόταγες σαν χαζός ή σκεφτόσουν οτι βλέπεις βλακείες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το πρώτο χωρίς πολύ σκέψη. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις; Είναι ο Jack Bauer ένας χαρακτήρας με χιούμορ και αυτοσαρκασμό όπως ο McClane και το 24 μια σειρά που μπορεί να παρομοιαστεί με το Die Hard; Μακάρι δηλαδή αλλά όχι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σαφέστατα όχι, αλλά προσωπικά με τον ίδιο βαθμό suspension of desbelief το προσεγγίζω, για τη μέγιστη διασκέδασή μου. Δηλαδή προφανώς, βλέπουμε ένα narrative που κορυφώνεται με τον κακό στρατό να τρυπάει τον Λευκό Οίκο (*) από κάτω, να σκοτώνει τον ένα φρουρό και να μπουκάρει μέσα. Δε νομίζω οτι προσπαθούσαν καν να πετύχουν κάτι που να μοιάζει με αληθοφάνεια, οπότε εξίσου δεν νοιάζομαι κι εγώ.

    Βασικά καταλαβαίνω τι λες, απλά είναι κάτι που το δέχομαι. Και καταλαβαίνω γιατί να μην το δέχεται κάποιος, I just do. Άλλοι περιμένουν πώς και πώς τη μαγειρική της Sheila. :D


    (*)Ο Λευκός Οίκος δεν είναι καν δίπλα σε ποτάμι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο επεισόδια/ενέσεις αδρεναλίνης

    Παρότι παρακολουθούσα με ευχαρίστηση αυτή τη season, δεν μπορούσα να σκεφτώ τι διαφορετικό θα μπορούσε να γίνει… και πήρα την απάντηση που έψαχνα!

    Είχε μπόλικα κουφά; Ναι... ΟK δε μπαίνεις έτσι στον Λευκό Οίκο ακόμα και με βοήθεια από μέσα… αλλά δε κάθισα να τα πολυσκεφτώ για να είμαι ειλικρινής γιατί η δράση ήταν καταιγιστική, οι ατάκες πέφτανε βροχή και η καημένη η πρόεδρος έτρωγε απανωτά τα (νοητά) χαστούκια πριν φάει το πραγματικό! Και τι χαστούκι ε;;;

    Υπάρχει σχετικά κοντά ποταμός (αν υποθέσουμε ότι πήγανε μέσω του ποταμιού για κάλυψη και τα υπόγεια του Λευκού Οίκου επεκτείνονται …αρκετά): http://maps.google.com/maps?hl=en&safe=off&q=white+house&oe=UTF-8&ie=UTF8&ei=cL-uSf2BCoe1-Qa2s8DbBg&cd=1&ll=38.891534,-77.042313&spn=0.017136,0.038452&t=h&z=15

    Cotsos:
    Να υποθέσω επίσης ότι όταν τελειώσουμε με τον Zuma στο επόμενο ή το μεθεπόμενο, η επόμενη απειλή θα είναι το shipment που περιμένει ο Voight?


    Λογικά ναι και δε μασάει…

    dark tyler:
    Ο Jonas του Jon Voight casually πετάει ατακάρα "Stress is the fertilizer of creativity" πριν το ρίξει στα darts


    Ο Zuma είναι καμένο χαρτί πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή