House / 24 / Skins


Ξέρω οτι έχουν μείνει πίσω οι κωμωδίες και 2-3 άλλα shows, αλλά με αυτό το ποστ είμαι ΟΚ για την ώρα σχετικά με τα χρωστούμενα. Για τα υπόλοιπα ελπίζω να κάνω catch-up posts μέχρι το weekend που λογικά θα είμαι λίγο πιο χαλαρός, για την ώρα πάμε δυο λόγια για House, 24 και Skins.

~

House 5x17 'The Social Contract': Ωραία, καλό επεισόδιο για να το ξαναπιάσω. Δεν έχω κάτι φοβερό να γράψω, απλά οτι ακόμα και το πιο συνηθισμένο επεισόδιο της σειράς θα με κρατήσει παλουκωμένο αν είναι τόσο εστιασμένο στον House, στη σχέση του με τον Wilson, και με ασθενή-μεταφορά που να παίζεται από κάποιον ηθοποιό τόσο καλό και αγαπημένο όσο τον Jay Karnes. Θεματικά δεν ήταν κάτι που δεν έχουμε συναντήσει ξανά 8,000 φορές, αλλά ακριβώς το οτι ήταν καλό παρά την απουσία αίσθησης καινοτομίας, πρέπει να κάνει τους σεναριογράφους να αναρωτιούνται γιατί δεν κάνουν κάτι τέτοιο συχνότερα φέτος.

Γιατί η γοητεία της σειράς πάντα θα βρίσκεται σε φάρσες σαν αυτή όπου ο House φωνάζει την Cuddy μπροστά στον ασθενή που δε μπορεί να συγκρατήσει την αλήθεια, ή όπου βάζει τον Taub να του αποδείξει οτι ξέρει να παίζει racquetball, ή που πολύ απλά θα φέρει τον εαυτό του στη θέση του ασθενή του. (Και θα βάλει τον Kutner να κάνει αναφοράρα στο Harry Potter!) Το οποίο ακούγεται κατακουρασμένο, αλλά δεν είναι και ποτέ δε θα γίνει, γιατί ο Hugh Laurie πάντα βρίσκει τρόπους να κάνει συναρπαστική την παθολογία του House, σε αντίθεση με όλους τους άλλους ηθοποιούς/χαρακτήρες αυτής της σειράς. Οι οποίοι είναι τόσο καλύτερα τα πράγματα όταν περιορίζονται στους δευτεροτριτεύοντες ρόλους για τους οποίους ο θεός της τηλεόρασης εξαρχής τους είχε πλάσει. Καλό, καλό επεισόδιο.

(Και για την θεαματικότητα, που σχολιάστηκε σε άλλο ποστ, δεν είναι κάτι συνταρακτικό πλέον. Η σειρά έτσι κι αλλιώς είχε χάσει σημαντικό κομμάτι τηλεθέασης φέτος όπως και οποιοδήποτε μη-CBS show, και ήταν λογικό οτι με την είσοδο του Dancing With the Stars στο παιχνίδι θα έχανε ακόμα περισσότερο. Εντάξει.)

~

24 7x13: Υποθέτω αυτός ήταν όσο καλός τρόπος για να φύγει ο Bill όσο γινόταν, αλλά και πάλι ρε γαμώτο, κρίμα. Είχε καιρό να πεθάνει στο 24 κάποιος αληθινά αγαπημένος χαρακτήρας και μάλλον είχα αρχίσει να συνηθίζω στην ασφάλεια. Όμως η αλήθεια είναι οτι αυτό το μίνι-στόρι με την κατάληψη του Λευκού Οίκου ήθελε κάποιον να πεθάνει για να το θυμόμαστε στο μέλλον ως "Όταν πέθανε ο Τάδε στην κατάληψη του Λευκού Οίκου", και τουλάχιστον χαίρομαι που δεν ήταν ο Aaron.

O οποίος ο Aaron έπιασε τρελές φιλίες με την κόρη Taylor σε βαθμό που, όταν αυτή ξεσπάθωσε απέναντι στον Ethan για την εκδίκηση που θέλει να πάρει κτλ κτλ, ένα λαμπάκι μέσα μου άναψε, το ίδο που άναβε στις σκηνές του Dutch με τον Billings στο The Shield, το Λαμπάκι Spin-off με λίγα λόγια. (FX, Shawn Ryan, ακόμα περιμένω by the way.) Kαι ωραίος τρόπος για να tease-άρουν τις μοίρες των Logans. Δε μας έφτανε που είμαστε στο σκοτάδι για τον Charles, τώρα θα ανησυχούμε και για την Martha; Μήπως ετοιμάζεται κι άλλη τηλεταινία, The Logans; Tελοσπάντων, καλό επεισόδιο, ο Jon Voight δίνει κι άλλα δείγματα villainous απολαυστικότητας που ποτέ ξανά δεν έχουμε δει σε αυτή τη σειρά, αλλά ελπίζω αυτό το framing of Jack Bauer να μην πολυτραβήξει γιατί είμαι too old for this ship.

~

Skins 3x07 'JJ': Και, το κάνουν και πάλι, ντύνοντας το επεισόδιο του JJ με έντονη κλασικίζουσα μουσική και εντείνοντας την αίσθηση κοινωνικής ασυμβατότητάς του. Η σειρά καταφέρνει πάντα να απεικονίζει τα πιο περίπλοκα συναισθήματα με τους πιο απλούς και αναπάντεχους τρόπους. Στην πραγματικότητα αυτό ήταν ένα από τα αγαπημένα μου επεισόδια για τη σεζόν χάρη στους τρόπους με τους οποίους ζωγράφισε το πορτρέτο ενός παιδιού που πολύ-πολύ συχνά παρουσιάζεται ως τίποτα περισσότερο από ένα κλισέ στην τηλεόραση και το σινεμά. Θα πρέπει να πάμε πίσω σε κάτι σαν το Freaks and Geeks για να βρούμε μια αντίστοιχη σκιαγράφηση.

Κρίμα λοιπόν που οδήγησαν όλα σε ένα τόσο προβλέψιμο και εύκολο φινάλε, όσο κι αν το επεισόδιο είχε στηθεί έντεχνα γύρω από αυτό, και όσο κι αν το βρήκα αρκετά τρυφερό. Δεν ξέρω αν όντως εδώ και κάμποσα συνεχόμενα επεισόδια η σειρά λύνει εύκολα τις επιμέρους καταστάσεις που δημιουργεί ή αν απλά τα τελευταία επεισόδια δημιούργησαν υπερβολικά ενδιαφέροντες χαρακτήρες (και άρα την επιθυμία για πιο δυνατά φινάλε) ή αν πρόκειται για συνδυασμό των δύο. Πάντως ανεξαρτήτως αυτού, υπάρχει κάτι πολύ δυνατό στο μικρό quest του JJ και την απαίτηση να γίνει πρωταγωνιστής στην ίδια του τη ζωή. Quest στο οποίο πολύ συχνά στέλνει το Skins του ήρωές του, αλλά εδώ εντονότερα από οποιαδήποτε άλλη πρόσφατη φορά.

Άντε, φτάσαμε στο 'Effy' τώρα, που παραδοσιακά είναι το επεισόδιο που οι πάντα καλές σεζόν απογειώνονται οριστικά. (βλέπε και #2 επεισόδιο του 2008 για το μπλογκ.) Can't wait λέμε.


.

11 σχόλια:

  1. Τελικά το 24 πρέπει να είναι το χειρότερο διαφημιστικό στρατολόγησης πρακτόρων. Γίνε πράκτορας, πέθανε νέος! LoL

    Καλό το House, είχε και την φάση με τα πιστόνια. Έπεσε η τηλεθέαση; Ας άκουγαν τις συμβουλές μου να τα φτιάξει η 13 με την Κάμερον.

    Ρε, το Castle δεν το είδες; Είχε και μεγάλη πλάκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. To Castle θα το δω οπωσδήποτε, γιατί έχω παρακολουθήσει τον Nathan Fillion στα πάντα, και δεν έχω σκοπό να χάσω τώρα το σερί. :)

    Άμα είναι και όντως ωραίο, τόσο το καλύτερο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για 24, το μόνο που με χαλάει κάπως είναι ο Tony. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακριβώς πού είναι, τι κάνει. Δεν ξέρω αν το πάνε κάπου ή απλά τους βγήκε τόσο μεγάλο το cast και δεν χωράνε όλοι. Δεν έχει και στα τελευταία επεισόδια κάποιο από τα κλασσικά άσχετα storylines να πεις ότι πιάνει χώρο. Θα ήταν μια καλή ευκαιρία στα επεισόδια αυτά να βοηθούσε κάπως underground ο Tony και να έπαιρνε pardon πχ. Εκεί κοντά ήταν έτσι κι αλλιώς.
    Για την απουσία της Chloe, νομίζω ότι είναι τα επεισόδια που θα λείπει λόγω maternity leave. Προς το φινάλε θα την ξαναδούμε αν δεν κάνω λάθος.

    Για House, περιμένω να κάνει πάρτυ το anti-13 group. Με την κακία σας να μείνετε. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, και αν εκτός από τον Karnes σου έλειψε και ο Goggins μπορείς να τον δεις στο χθεσινό Criminal Minds. Μαζί με Bruce Davison και μπαμπά-Dexter επίσης. Το C.Minds btw μαζεύει με διαφορά τους καλύτερους guests από όσα procedural βλέπω. Κανονικές ταινίες θα ζήλευαν τα ensemble cast που έχουν τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Anti-13 group <----


    *party!!!!!!*
    *xoreuei!!!*

    Asxeto giati na kanoume party?Den to eida to epi!lol!
    (kai oi 13 den einai kalos xaraktiras opote to karathapsimo tis epitrepete imo!alla an exeis provlima tyler to kovoume to thapsimo,den einai thema!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στο χθεσινό ER ήταν η επιστροφή του Clooney (νομίζω θα εμφανιστεί και στο φινάλε). Και Margulies και Eriq La Salle και Susan Sarandon και fuckin Ernest Borgnine!!! Δεν ήξερα καν ότι ζει ακόμα. 92 χρονών and still going! ! Τι να λέμε τώρα. Τα πάντα όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιέργως το έχω κατεβάσει αυτό, και αν το δω τώρα σήμερα θα χτυπήσω ένα ποστάκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εντάξει, αν δεν έχεις δει ποτέ την σειρά , ειδικά τις πρώτες σεζόν δεν θα σου πει τπτ απολύτως. Είναι 100% θέμα νοσταλγίας. :)
    Μου άρεσε πάντως πώς όλες οι επιστροφές -εκτός από του Wyle, που χρειαζόταν όμως η σειρά ένα κεντρικό τελευταίο storyline- είναι μικρές και "ήσυχες" χωρίς υπερδραματοποίηση.

    Είναι βέβαια και ψιλοάδικο για το τωρινό cast που στα τελευταία επεισόδια όλοι ασχολούνται με το ποιος βετεράνος θα επιστρέψει παρά με τα δικά τους storylines, αλλά τι να κάνουμε, καλός και χρυσός ο Stamos, και η Cardellini, αλλά δεν είναι Clooney και MArgulies... :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Euxomai i 13 na psofisei me enan grigoro thanato kai poli poli aima!!!!!
    Na figei i palio atalanti i wilde apo tin seira mou kai kai na min ti doume POTE POTE ksana!!!
    Ouf!Ksalafrwsa ligo giati vlepontas poso gamato mporei na ginei to House xwris tin agouro me eixe piasei to parapono...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. House:
    Δεν έχω προλάβει να δω το τελευταίο επεισόδιο του House, έχω βαρεθεί κιόλας λιγάκι… κυρίως λόγω της 13! Τι στο καλό θα γίνει με αυτή την ανισσόροπη; Είμαι σίγουρος ότι έχει χιλιοειπωθεί αλλά δεν αντέχω άλλο αυτό την υποτιθέμενη θηλύκια house με κρίσεις μελό που σε κάνει να βαράς το κεφάλι σου στο τοίχο, που ο χαρακτήρας της έχει μαζέψει πάνω της ότι μαλακία κατέβει στο μυαλό των σεναριογράφων! Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τα νούμερα του καναλιού γενικότερα αλλά δεν θα μου έκανε εντύπωση αν πέφτανε και μεμονωμένα. Να πεθάνει και μάλιστα άδοξα.-

    Απορία: Πως γίνετε να έχουν παραμείνει οι ίδιοι τίτλοι αρχής; Είναι δυνατόν να είναι τα ονόματα της αρχικής (γαμάτης) ομάδας ακόμα πρώτα;

    24:
    Ο Aaron όντως έκλεψε την παράσταση… ευτυχώς που δεν ήταν αυτός, ο δε Jon Voigh δίνει ρεσιτάλ! Ωραίο επεισόδιο, αλλά με προχειρότητες... Το είπαμε και την προηγούμενη εβδομάδα αλλά οκ ήταν ο Λευκός Οίκος. Αλλά αυτό με το νοσοκομείο ήταν εντελώς χαζό. Τους βλέπεις κολημένους στις οθόνες να τον βλέπουν να βγάζει την γραβάτα και να προχωράει και τον ξαναβλέπεις εκεί… κόβετε και ο ήχος… τι άλλο θες για να τρέξεις;;; Είπαμε σεναριακές ευκολίες αλλά όχι τόσο… να μην πιάσω δε το θέμα του χρόνου. Τουλάχιστον αυτό γίνετε για περισσότερο θέαμα που είναι θεμιτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ax na zisei to stoma sou A.P!Kala ta les gia autin tin ilithia tin 13 pou trwei olo to xrono apo tous allos cast-members!Den exei tipota ksexwristo gia mena oute tha xei pote!Oute kala tis ton exoune grapsei ton xaraktira,oute kali ithopoios einai i wilde,oute aksisei na iparxoun episodia pou auti na exei perissotero screen-time apo to hugh laurie!(alitheia!).Kai prosvoli einai auto kai tromeri adikia!
    Den aksize i wilde oute that aksizei pote na einai anamesa se toso aksiologo cast.Otan figei tha mporesw na ksanadw epitelous House.

    ΑπάντησηΔιαγραφή