How I Met Your Mother 4x17 'The Front Porch'


Θα τα θυμόμαστε στο μέλλον αυτά τα δύο επεισόδια ως 'Το Θρυλικό Karen 2-Parter'.

Γιατί πραγματικά είχε από τη 2η σεζόν να είναι τόσο καλό για δύο συνεχόμενα επεισόδια το show. Αρχικά η Karen δε νομίζω ποτέ να ξεχαστεί ως χαρακτήρας. Από τις άπειρες λάθος γκόμενες του Ted αυτή θα τη θυμόμαστε για πάντα, και αν ό,τι είχαμε δει ως τώρα δεν ήταν αρκετό για να μας την χαράξει επίπονα στο μυαλό μας, νομίζω ο μαξιλαροπόλεμος με το "You're a fan of 2000 Chianti" νομίζω την έκανε τη δουλειά μια για πάντα. Είναι πιθανώς ο πιο αντιπαθής χαρακτήρας στην ιστορία του Sitcom, και χρησιμοποιήθηκε στην τέλεια ποσότητα για να βγάλει γέλιο και αντιπάθεια πριν γίνει βάρος.

Ταυτόχρονα αναδεικνύοντας την dounche-ness του Ted, γεγονός που τον έκανε αστείο για πρώτη φορά από.... πάντα, βασικά. Kαι την ίδια στιγμή ήταν σε τρελό σερί όλοι οι υπόλοιποι χαρακτήρες. Ειλικρινά, τόσα επικά αστεία για όλους θα πρέπει να πάμε πίσω σε κάτι σαν το 'How I Met Everyone Else' για να βρούμε.

Ο Barney και η πιτζάμα-σακάκι; Με δουλεύεις! Το αστειάκι στο τέλος ήταν προβλέψιμο, αλλά αποζημίωνε και μόνο η ύπαρξη αυτού του concept! Για να μην πιάσουμε το pajama-off με την κελεμπία του Marshall και την αντίδραση του Barney που δε μπορούσε καν να βάλει τα αστεία του σε σειρά: "Something about Scrooge!" Τo οποίο όλο σκηνικό οδήγησε στην υπέροχη σκηνή των δυο τους στο κρεβάτι με τον Neil Patrick Harris να ρωτάει σα μπόμπιρας για όλα τα καλά του γάμου, παίζοντας ταυτόχρονα νότες ευαίσθητες και ξεκαρδιστικές, ισορροπία που κατέκτησε με το Dr. Horrible όπως φυσικά θυμόμαστε.

Και φυσικά η τέλεια αναφορά στο Big Lebowski με τους δυο τους να πετάνε στον ουρανό. Μία από τις δύο φανταστικές αναφορές του επεισοδίου, η άλλη βέβαια η στιγμή που η Lilly μετατράπηκε στον Jack Nicholson του A Few Good Men ("You can't handle the truth!"). Tης οποίας Lilly το στόρι υπήρξε γαμάτο, υπήρξε ολόσωστο, υπήρξε απλά τέλειο, βασικά!

Kαι το κερασάκι στην τούρτα, το γεγονός οτι ενώ συνέβαινε όλος αυτός ο καταιγισμός από ατάκες, αναφορές και επικά γκαγκς, στο background υπήρχε μια Robin να τα δίνει όλα στην εκπομπή της ζωής της, κλαίγοντας για τους φίλους της από συγκίνηση, αφιερώνοντάς του την εκπομπή, βγάζοντας φωτογραφίες τους στον αέρα κτλ. Όλα ενώ η φωνή ήταν κατεβασμένη και στο διαμέρισμα στην Dowisetrepla γινόταν της κακομοίρας.

Λοιπόν, αναρωτιέμαι αν το έχουν μέσα τους οι Bays & Thomas να συνεχίσουν αυτό το σερί για την υπόλοιπη σεζόν-- θα μιλάμε για επικό φίνις. Αλλά και αν όχι, το γεγονός παραμένει οτι μιλάμε για δύο σερί αριστουργήματα από τη σειρά.

Seriously, πιτζάμα-σακάκι.


.

7 σχόλια:

  1. den exw dei to episodeio alla eixa mia treli idea gia twist pou tha ekana egw an egrafa to HIMYM

    to mustirio ine poia ine i mitera etsi? simainei aparaitita oti ine k i mellontiki gunaika tou Ted? toses blakeies exei kanei sti zoi tou o atimos, apokleietai na tou ksefuge k kana koutsoubelo stis toses gomenes, i opoia meta tou to parataei, k aytos to megalwnei mazi me ti mellontiki gunaika tou (let's call her Aunt Robin :) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επεισοδιάρα από πάσης πλευράς..)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ^^
    Είχα σκεφτεί κάτι παρόμοιο.

    Στο επεισόδιο τώρα. Ήταν καλύτερο ακόμη και από το προηγούμενο. Ιδιαίτερα η σεκάνς στο σπίτι των Marshall και Lilly με τον πρώτο και τον Barney να μιλάνε για νυχτικιές, την Lilly να τσακώνεται με τον Ted και στο βάθος την Robin "να τα δίνει όλα στην εκπομπή της ζωής της, κλαίγοντας για τους φίλους της από συγκίνηση, αφιερώνοντάς του την εκπομπή, βγάζοντας φωτογραφίες τους στον αέρα κτλ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απολαυστικό σερί επεισοδίων… ειδικά στο τελευταίο, στις σκηνές με την Robin από πίσω να της συμβαίνουν όλα τα κουφά που μπορούν να συμβούν σε μία live εκπομπή, πραγματικά δεν ήξερα με τι να πρωτογελάσω!

    "θα μιλάμε για επικό φίνις"

    Της σειράς ή της σεζόν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. prepei na grapseis gia to xtesino greys!!!Gamoto sparaksa sto klama!Egine gamato pali!*cries again!*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. A.P., της σεζόν, μην ανησυχείς.

    Μανώλη, Hellboy, μου έχει περάσει από το μυαλό κι εμένα αυτό αλλά υπάρχει πλέον και ο παράγοντας Barney στην εξίσωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πραγματικά καταπληκτικό επεισόδιο! Σίγουρα στα καλύτερα ever της σειράς. I loved πιτζάμα-σακάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή