πώς είναι ο Stringer Bell στο Office;


Προσπαθώ εδώ και βδομάδες να προλάβω να κάνω ένα catch-up post για το Office (κυρίως) και για το 30 Rock αλλά επειδή δε με βλέπω να αδειάζω ούτε του χρόνου, θα αναφερθώ έστω εν συντομία στο γιατί νιώθω εδώ και λίγες βδομάδες την αγάπη μου για το πρώτο να ζωντανεύει ξανά.

Γιατί θυμήθηκε αυτό που κατά κύριο λόγο εξαρχής ήταν. Γιατί δυο βδομάδες πίσω είχε τα ατσάλινα μπαλάκια να μας ζωγραφίσει μια πλευρά του Michael που δεν είναι ούτε αξιαγάπητη, ούτε αστεία άβολη, ούτε ανθρώπινη, ούτε καρτουνίστικη, ούτε τίποτα-- ήταν απλά κακή. Ήταν ο εγωισμός του αφεντικού που δίχως ενδοιασμό θα έδινε έναν άνθρωπό του προκειμένου να κρατήσει τη δουλειά του. Το στοιχείο του χαρακτήρα του βρισκόταν πάντα εκεί, αλλά μέχρι το επεισόδιο με τα golden tickets νιώθω πως είχε παραμεριστεί σε τόσο εξοργιστικό βαθμό (προκειμένου να ασχολούμαστε αντ'αυτού με σαπουνο-plots) που μαζί με την σκοτεινή πλευρά του Αφεντικού Michael είχε εξαφανιστεί και κάθε όρεξή μου να παρακολουθώ τη σειρά.

Και ευφυέστατα, η τοποθέτηση αυτού του επεισοδίου έδειξε την πλευρά του Michael μια βδομάδα πριν την πλήρη αντιστροφή. Από εκεί που έδινε τον Dwight για να μη χάσει τη δουλειά του, γυρνάει και παραιτείται τη στιγμή που νιώθει πως τον πατρονάρουν-- και δεν το αξίζει. Και έχει φυσικά δίκιο, και είναι προς τιμήν των συγγραφέων που κατάφεραν να παρουσιάσουν μια τέτοια εξέλιξη με τρόπο απόλυτα πιστευτό στη συμπεριφορά και τον χαρακτήρα του Michael.

Είναι σαφές πως ο Stringer Bell/Charles Minor (ένας απολαυστικά detached villain Idris Elba) δεν έχει μεγάλο μέλλον στο branch, καθώς εκτός ίσως από την Angela και την Kelly (και τον απολαυστικό τσακωμό τους) κανείς άλλος δε μοιάζει να τον εκτιμά όσο περνάει ο καιρός. Στην πραγματικότητα κάθε του απόφαση είναι μια μικρή απόδειξη του θριάμβου του ενστίκτου του Michael, και την ίδια στιγμή και ένας λεπτός σχολιασμός πάνω στις εργασιακές σχέσεις. Δείτε πώς ο Michael ουσιαστικά ήταν τόσο ανυπόφορς ορισμένες στιγμές που έκανε τους υπαλλήλους να θέλουν να είναι οι ίδιοι καλύτεροι. Αναλογιστείτε πώς ποτέ δε θα έβαζε τον Kevin στα τηλέφωνα ή τον Stanley... σε οτιδήποτε. Πολύ απλά, ο άνθρωπος ήταν ένα σπουδαίο αφεντικό, με όλα τα του στραβά.

Οι τελευταίες 2-3 βδομάδες έχουν φέρει την πρώτη φορά ύστερα από χρόνια που το κλείσιμο ενός επεισοδίου Office με έφερνε στο σημείο να έχω ανάγκη επί τόπου να δω το επόμενο, και να έχω επιπλέον και ειλικρινή περιέργεια για το τι θα σημάνει η κάθε σεναριακή εξέλιξη. Αυτό με την εταιρεία ας πούμε δεν το είδα να έρχεται, αλλά μοιάζουν να είναι απόλυτα σοβαροί με αυτό.

Όπως και να εξελιχθεί το storyline όμως, ακόμα και αν με κάποιο τρόπο στραβώσει στην πορεία, δε θα αναιρέσει το γεγονός οτι επιτέλους η σειρά επιχειρεί να μαγνητίσει τους θεατές με ένα ongoing arc που έχει actually σχέση με το mission statement της σειράς. Kudos, και ελπίζω σε ακόμα καλύτερη συνέχεια.


.

4 σχόλια:

  1. ore, afto to 19o epeisodio itan kai to season finale? H' exei akoma epeisodia to season, gia dose info...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχει τελειώσει ποτέ σειρά Μάρτιο μήνα μωρέ; :P

    Έχει ακόμα κάμποσα επεισόδια, απλά αυτή τη βδομάδα έχει κενό. (Grrrr.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tom Tucker: And now, back to Ollie Williams who wants to comment on the American version of "The Office"

    Ollie Williams: THE OFFICE ROCKS!

    Tom Tucker: Thank you Ollie... In other news, Dwight and Mose Schrute (aka 'the Beets') released their new album: 'I am a ninja'.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ok re si giati tromaksa... malista stis arxes tou season eixa diavasei oti afti tha exei kai perissotera epeisodia (25-26, kati tetoio) kai eipa exe gousto (eixa koitaksei kai se tv.com kai eixan meinei sto 19 oi malakes) :D
    yoooo

    ΑπάντησηΔιαγραφή