CSI 9x20 'A Space Oddity'


Η καλύτερη κωμωδία της βδομάδας, indeed!

Ομολογώ οτι από τη στιγμή που έκανε την έξοδό του ο Petersen έχω χάσει την αγάπη μου για το CSI, κάτι που δεν περίμενα οτι θα γινόταν, αλλά αυτή ήταν μάλλον η μία αποχώρηση που το show δε μπορούσε να αντέξει. Γι'αυτό και έχω σταματήσει πια να γράφω, ακόμα και όταν το παρακολουθώ.

Nevertheless, αυτή τη βδομάδα οι νέοι παραγωγοί στο team, David Weddle & Bradley Thompson (που ήρθαν πακετάκι από το Battlestar Galactica) έστησαν ένα απολαυστικό tongue-in-cheek αστειάκι πάνω στη γένεση της λατρεμένης σειράς του Ron Moore, ο οποίος κάνει ένα σύνομο cameo ως Εκείνος ο Τύπος στο ακροατήριο των geeks που σηκώνει το μπαϊράκι της επανάστασης όταν ένας γλιτσολέρας παραγωγός αποφασίζει να βρωμίσει το αγαπημένο τους αφελές show.

Το οποίο είναι φυσικά πάρα πολύ αστείο για όποιο γνωρίζει την Galactica history του, καθώς το ίδιο ακριβώς πράγμα είχε συμβεί και με το ίδιο το Galactica-- εκτός από τον φόνο, φυσικά. (Εκτός αν ο Moore είναι Cylon. 'Χαχα.') Επίσης εμφανίσεις πραγματοποιούν κι άλλα μέλη του καστ του Galactica, όπως η Grace Park σε blink-and-you'll-miss-her cameo ως μέλος του αποσβολωμένου κοινού, ενώ η Kate Vernon... ας πούμε πως όταν εμφανίζεται ως ύποπτος για το φόνο, απλά ξέρουμε οτι το έχει κάνει αυτή. Σόρι!

Αλλά όλα τα λεφτά στο επεισόδιο, πέρα από την σάτιρα εξίσου των τρελαμένων geeks και των 'άψυχων' παραγωγών με τη μανία για σκοτάδι, ήταν το love story του Hodges με τη Wendy. (Και σε αυτό το σημείο, μπορώ να παρακαλέσω για περισσότερη Liz Vassey, πληηηηζ.) Τα ξύπνια όνειρα του Hodges ήταν όλα αναφορές στο Star Trek εποχής Shatner, ενώ κάθε σκηνή που μοιράζονταν οι δυο τους ήταν απολαυστική.

(No news there: το 'Lab Rats' είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έχει κάνει ποτέ η σειρά, κι εκεί πρακτικά δε εμφανιζόταν κανείς από τους τότε series regulars.)

Goodness all around, σε μια αναπάντεχα καλή βδομάδα να είσαι Galactica fan.


.

5 σχόλια:

  1. Και αυτή με το γκρίζο με τις μαύρες ρίγες πουλόβερ πρέπει να είναι η Rekha Sharma.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mπράβο! Διάβασα οτι ήταν άλλο ένα cast member κάπου, αλλά δεν την είχα εντοπίσει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο τα σενάρια κρατιούνται σε υψηλό επίπεδο δεν με πειράζει η απουσία του Grissom. Εκτός από το 200ο με τους παλαιστές που ήταν ίσως το χειρότερο της σεζόν, όλα τα άλλα μετά την αποχώρηση του Petersen ήταν εξαιρετικά.

    Και θέλουμε Liz Vassey ρεεεεεεε!
    Η Lauren Lee Smith (ξεχνάω ακόμα και το όνομα του χαρακτήρα της) δεν έχει δείξει τπτ όλη τη σεζόν. Βάλτε τη Wendy στην ομάδα ρε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επιπλέον μια κλασσική trekkie αναφορά που οι περισσότεροι non trekies χάσαμε στην αρχή μεταξύ hodges και brass http://www.youtube.com/watch?v=qJQwHwP0ojI

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ναι, ξεχασα να το γράψω κι εγώ τέλειο opening, με τον Brass να του λέει "ποιος είσαι εσύ?" :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή