Doctor Who: 'Planet of the Dead'


Το πρώτο από τα 4 Specials της φετινής μη-σεζόν Doctor Who. Και σόρι για την καθυστέρηση, αλλά κατάφερα να το δω μόνο σε 10λεπτα κομμάτια σε ένα διάστημα ημερών. Κάθε φορά το σταμάταγα-- όχι για δουλειά, αλλά γιατί τελικά αποφάσιζα να δω κάτι άλλο.

Wow. Wow. Είναι από τις σπάνιες φορές που ειλικρινά δεν έχω απολύτως τίποτα να πω για ένα επεισόδιο. Όχι επειδή δεν εχω ένα σωρό πράγματα τα οποία δε μπορούσα να πιστέψω πως έβλεπα στην οθόνη μου (η Michelle Ryan και το Ιπτάμενο Λεωφορείο, σοβαρά τώρα) αλλά γιατί ξεκάθαρα είμαι εντελώς μακριά από το target audience αυτού του επεισοδίου.

Αλήθεια. Όποιος έχει δει καθόλου Sarah Jane Adventures θα ξέρει οτι το 'Planet of the Dead' έχει μεγαλύτερη θέση στις 11 το πρωί Σαββάτου ακόμα κι από τα SJA επεισόδια με τους Slitheen. Σε μερικές δεκαετίες από σήμερα θα επιστρέψω σε αυτό το ποστ για να βάλω τον τότε 11χρονο ανιψιό μου να κάνει edit και να σχολιάσει εκείνος την απειλή των Ιπτάμενων Σαλαχιών όπως θα ήθελε και ο Davies.

Sigh.

Δεν έχει νόημα να σπαταλήσω άλλο χρόνο για την ώρα, απλά να σημειώσω λίγα πραγματάκια. Αρχικά, ελπίζω ο Moffat να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο να φέρει τη Michelle Ryan πίσω στη σειρά όταν αναλάβει. (Εξάλλου από το δικό του Jekyll την πρωτογνωρίσαμε.) Θα είναι ένας αέρας φρεσκάδας μια αληθινή όλα-στον-άνεμο high-class σύντροφος μετά από την chav-ίλα του Davies. Πρήτυ πληζ;

Ένα άλλο σχόλιο έχει λίγο να κάνει με τη δομή, όπου ο Davies ξεκινά κλέβοντας τον εαυτό του ('Midnight'), για να αποφασίσει τελικά πάνω στο 20λεπτο οτι βαριέται να ασχοληθεί με τους ανθρώπους στο λεωφορείο (thank god) και αντ'αυτού μετέφερε το λαμπερό του ζεύγος στο μυγοσκάφος για να μας φλομώσει στο exposition για την επόμενη μισή ώρα. Ήμαρτον. Δε μας νοιάζει. Ας φιληθούν, ας δραπετεύσουν, ας αποχαιρετιστούν 'δραματικά', ας πάμε σπίτια μας.

Κι έτσι, και μετά το ominous σχόλιο της precog γηραιάς κυρίας ('το τραγούδι σου τελειώνει', 'θα έρθει από το σκοτάδι', 'θα ακούσεις 4 χτυπήματα', 'τι έχεις στην πλάτη σ-- ερμ, άκυρο αυτό) ο Doctor μας άφησε να σουβλίσουμε το αρνί μας με την ησυχία μας. Ουφ.

Τουλάχιστον το επόμενο μοιάζει ενδιαφέρον. Από αυτά τα επεισόδια που όταν τα γράφει ο Moffat βγαίνουν αριστουργήματα κι όταν τα γράφει ο Davies είναι γαμάτα μέχρι τη μέση. Το 'Waters of Mars' το γράφει ο Davies με τον κυρίως γραφιά του Sarah Jane Adventures. Be very afraid. (;)

Άντε, 1+2 μείνανε.


.

8 σχόλια:

  1. Ακόμα και αν δεν έχει χρόνο ο Moffat - καθώς μην ξεχνάμε, μαζί με τον Edgar Wright και άλλον έναν έχουν αναλάβει τα σενάρια των ταινιών Τεν Τεν - από τον RTD καλύτερος θα είναι. Τουλάχιστον 5 φορές. 10 αν έχει χρόνο. Ή και 20.

    Και πόσο φοβερός είναι ο PJ που αντί να κάτσει να τα ξύσει όπως ο Lucas του ¨κλέβει¨ συνεργάτες, προσλαμβάνει τύπους όπως ο Moffat, o Wright, ο Del Toro και συνεχίζει και να σκηνοθετεί.

    Εκτός θέματος αλλά έπρεπε να τα πω αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ καλά κάνεις και τα λες, με βρίσκεις απολύτως σύμφωνο σε όλα. Μεγάλο respect o Jackson και η 'κομπανία' του.

    Για το Τεν Τεν από όσο έχω καταλάβει ο Moffat έγραψε την πρώτη ταινία αλλά μετά αποσύρθηκε από την τριλογία για να κάνει το Doctor Who κι άλλη μια σειρά που αναπτύσσει για το BBC, αν θυμάμαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τεράστια ανοησία, και πολύ φτωχό οπτικά. Τουλάχιστον το χριστουγεννιάτικο είχε ένα πιο large scale feeling.
    Δεν θα με χαλούσε πάντως να ξαναδούμε την Ryan.

    Το επόμενο φάνηκε ενδιαφέρον από το teaser αλλά δεν περιμένω και πολλά.
    Πότε βγαίνει? Καλοκαίρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για Νοέμβριο φημολογείται. Και μετά μάλλον Χριστούγεννα & Πρωτοχρονιά τα Specials 3&4, αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. afou den tin skotosan simainei oti epistrefei(kai kapou se kapoio simpan den einai kai i kori tou dr?)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μακάρι, γιατί τη λατρεύω την Gillian. (Αν και μοιάζει πολύ φλου για την ώρα το ρεπορτάζ.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή