This week: τι άλλα;


Περνώ σαν σίφουνας από ό,τι άλλο είδα αυτή τη βδομάδα.

~-~

The Office 5x20 'Dream Team' / 5x21 'The Michael Scott Paper Company': Τα είδα σαν ένα, αλλά ο θαυμασμός μου ισχύει κυρίως για το δεύτερο από τα δύο, το οποίο ειλικρινά θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα επεισόδια που έχει κάνει ποτέ η σειρά. Κατάφερε να με κάνει να συγκινηθώ και να γελάσω από τους τίτλους αρχής, διάολε! Που 'διαδραματίζονταν' στη νέα εταιρεία του Michael, και είχαν τον Dwight να ψάχνει την τουαλέτα και τον Jim σε φωτογραφείο στο 'γραφείο' της Pam. Και μετά είχαμε ένα παθιασμένο σκαμπανέβασμα στην MSPC, με την Pam να μη θέλει να κάνει ξανά αυτό που την οδήγησε στο αδιέξοδό της, τον Ryan να είναι αθλιότερος από συνήθως, και τον Michael να αμφιβάλει για τον εαυτό του, μέχρι την Πρώτη Πώληση. Σίγουρα δεν το βρήκα μόνο εγώ συγκινητικό και με καρδιά για να χαρίζει αριστερά και δεξιά το επεισόδιο.

Την ίδια στιγμή, πρέπει να σταθώ στους Dwight/Andy, των οποίων η σκηνή του ντουέτου βρισκόταν σε κάθε πιθανό επίπεδο χιούμορ/καρδιάς/awkwardness, από το "In German!" του Dwight μέχρι τους δυο τους να πωρώνονται παίζοντας το κομμάτι του ο ένας για τον άλλον, κι από την 'New' Kelly να φεύγει τρέχοντας μέχρι τον Toby να τους διακόπτει με τη συνήθη του μιζέρια που μας υπενθυμίζει πως κι αν ο Michael δεν είναι πια εδώ, τα πράγματα μένουν πάντα ίδια. Υπέροχο, υπέροχο επεισόδιο, και αναρωτιέμαι αν μπορούν να κρατήσουν αυτό το φανταστικό σερί μέχρι το τέλος της σεζόν, κι ακόμα παραπέρα.

A, και Creed. Creed. (Mε τη βεβαιότητά του πως ο Charles πάει στην τουλάετα. W! T! F!)

~-~

30 Rock 3x17 'Cutbacks': Έχω άπειρες βδομάδες να γράψω γι'αυτό, ε; Oh well. Ανάμεσα στο διχασμό του Kenneth ανάμεσα στην κανονική δουλειά του και σε εκείνη που του επιβάλεται αν και δεν έχει το χρόνο να κάνει και τις δύο, και στο
"I can't go back to teaching high school math!" του Pete, ένιωσα το επεισόδιο πολύ κοντά στην καρδιά. Κι ενώ ήταν ασύνδετο με τρόπο που συχνά είναι τα επεισόδια της σειράς, και το στόρι με το διαμέρισμα του Kenneth ήταν μπούρδα, εκτίμησα πάρα πολύ τη σχιζοφρενική και σχεδόν serial killer περσόνα του στο τέλος, ξεκαρδίστηκα με το "Last verse" του Jack όταν ο Jonathan τραγούδαγε Whitney, πέθανα με τα ατελείωτα gags απολύσεων και έπαθα ένα μίνι nerd-gasm στην παρουσίαση του iPh-- εεε, του TGS από την Liz. Lovely.

~-~

24 7x17: Συγγνώμη, θα προσπαθήσω αργότερα να ανεβάσω όλο το επεισόδιο στο μπλογκ χρησιμοποιώντας το τελευταίο μοντέλο του υπέροχου Sprint κινητού μου! Μα δεν είναι καταπληκτικό; Στέλνει εγκαίρως φωτογραφίες επικίνδυνων χημικών, τραβάει συγκλονιστικής ευκρίνειας σεξ βίντεο από απόσταση και μες στο σκοτάδι, αποστέλει εικόνα και ήχο μέσω κρυφών κυβερνητικών καναλιών... Δεν είναι απόλυτα λογικό που το προτιμούν οι πάντες, από τον Tony μέχρι τον Jonas; Γουάου!

Ερμ. ΟΚ, απλά ήθελα να το πω αυτό, δεν γινόταν. Το επεισόδιο ήταν πολύ καλό χωρίς να πολυέχω κάτι να σχολιάσω, πάντως. Πέραν του οτι εντάξει, απλά δεν το πιστεύω οτι όλη αυτή η απειλή για θάνατο του Jack από βιολογικό όπλο έγινε μόνο και μόνο για να βρεθεί τρόπος να μπει ξανά στο κόλπο η Kim. (Ελπίζω να κάνω λάθος.) Rene, δεν την έχεις γνωρίσει, οπότε μη βιάζεσαι να κρίνεις τον άνθρωπο που προτιμά να πεθάνει από το να επιστρέψει η Elisha Cuthbert στο show!

~-~

Fringe 1x15 'Inner Child': Wow, το θυμάστε αυτό το show; Απίστευτα πράγματα, it's back! Και με τι επεισόδιο. Μέχρι τώρα έβρισκα υποχόμενα μόνο εκείνα τα επεισόδια που βουτούσαν κάπως στη μυθολογία του show, ξεφεύγοντας από την procedural δομή που συνήθως με άφηνε να χασμουριέμαι και να έχω το χέρι στο fast-forward. Αλλά εδώ κάτι άλλαξε. Εδώ το επεισόδιο κύλησε σα να ήταν 20λεπτο sitcom, ούτε που μου πέρασε από το μυαλό η σκέψη 'να έχει πολύ ακόμα, άραγε;'.

Το χρεώνω στο πόσο φανταστική είναι η Anna Torv στις σκηνές που δεν υπάρχει άλλος ηθοποιός για να της κλέψει τη δόξα κάνοντας κάτι πιο φαντεζί, μετατρέποντας εδώ σε understated θριάμβους όλες τις στιγμές που μοιράστηκε με τον creepy πιτσιρικά (;).Τέλειο connection ανάμεσά τους, με τρόπο που να με έχει κολλημένο στην οθόνη για 50 λεπτά. Το δέσιμο με τη μυθολογία ήταν απλά added bonus στο φινάλε, αν και είχε περάσει από το μυαλό μου και νωρίτερα σαν ενδεχόμενο. Αλλά WTF; Δηλαδή υπάρχει ένα ξέμπαρκο τμήμα της CIA τύπου Fringe κι εκείνο, που αναπτύσσει Observers; Και πώς; Θάβοντας παιδιά σε σκοτεινά υπόγεια; Μπλιαχ. Και άπειρα intriguing.

Α, πριν κλείσω, ένας ακόμα θρίαμβος του επεισοδίου: o John Noble να χορεύει για να ηρεμήσει τον μικρό. Μεγαλειώδες. Just sayin'.


.

4 σχόλια:

  1. Για το 24 διπλό LOL! To πρώτο γιατί σε όλη τη διάρκεια του επεισοδίου προσπαθούσα να καταλάβω αν είναι το Omnia ή όχi… και δεν ήταν και το δεύτερο για την Kim… μαζί σου! :-) Ωραίο επεισόδιο χωρίς πολλά για ανάλυση.

    Το Fringe φαίνετε να βρήκε το ρυθμό του… Ωραίο επεισόδιο! Όσο για τον Leonard Nimoy θα υποδυθεί τον William Bell, ιδρυτή της Massive Dynamic και πρώην συνεργάτη του Walter, αλλά κάτι ακούστηκε ότι δεν θέλει να δεσμευτεί για πολλά επεισόδια και έτσι δεν θα αναπτυχθεί όσο ήθελαν ο χαρακτήρας…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. i am sure that olivia has seen penis before....xaxaxa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 24: I don't get it. Όλοι ξέρουν πως ο ιός δεν έχει μεταφερθεί σε όλους τους πυραύλους αλλά γίνεται εκείνη την στιγμή - το είπε ο Τόνι, μετά το βίντεο που έστειλε μέσω κινητού 30 μέτρα κάτω από την γη - αλλά η πρόεδρος κάνει πίσω; Τι περιμένει, να γεμίσει και τους άλλους;

    Fringe: Μεγάλη πλάκα και σ'αυτό το επεισόδιο... Walter get all the good lines, his son the best responses. Kαι η ηθοποιός που παίζει την Ολίβια έχει γίνει καλύτερη ή την έχουμε συνηθίσει πια... Ελπίζω στο πρώτο.

    Και μια σειρά που είναι sci fi, έχει γίνει καλή και δεν κινδυνεύει να κοπεί. Ουφ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Hellboy
    Μπλοφάρει ή όχι; Πάντως ο αριθμός των πυραύλων (8) είναι μεγαλύτερος από τα δοχεία που δείχνει να μεταφέρονται. Όπως και να έχει, το διακινδυνεύεις;

    Kαι η ηθοποιός που παίζει την Ολίβια έχει γίνει καλύτερη ή την έχουμε συνηθίσει πια...
    To ίδιο σκεφτόμουν και εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή