FinaleWatch: 24


Δυο γραμμές για το φινάλε της 7ης μέρας.

Το έχω δει το φινάλε από τη Δευτέρα το πρωί, και φαντάζομαι το οτι όλο αναβάλω το σχετικό ποστ σημαίνει οτι δε βρίσκω πολλά να πω. Θα έπρεπε, πολλά πράγματα συνέβησαν σε αυτές τις δύο ώρες: o Tony αποκαλύφθηκε ως ο τετράδιπλος πράκτορας που πολλοί τον περιμέναμε να είναι όταν είχε πρωτοσκάσει το τρελό twist, είχαμε το retcon της αρκούδας με τον Will Patton να κρύβεται τελικά πίσω από τα μισά γεγονότα στην ιστορία της σειράς, είχαμε την Kim Bauer να μην απορροφά τη θέλησή μου να ζήσω, είχαμε τη Renee να βαδίζει περήφανα στο δρόμο που χάραξε ο νέος μέντοράς της.

Μάλιστα η ιδέα πως ο Jack φαινομενικά πεθαίνει (what's up with that, btw;) αλλά άφησε πίσω το ζωντανό του πνεύμα στην Renee (που εκτός κάδρου προφανώς θα απέσπασε τις απαιτούμενες πληροφορίες από τον Will Patton, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα κι έτσι) και στην Kim (που αναφώνησε "Dammit!" όταν -σοκ- πέθανε το κινητό της), είναι αρκετά δυνατή για να συγχωρήσω τις θεολογικές του αναζητήσεις (κοιτάχτε! φώναξε τον μουσουλμάνο αλλά η σειρά προσποιείται οτι δεν το κάνει θέμα! Ξεκαρδιστικό) αλλά και σκηνές άπειρου camp value, όπως την Kim να πιάνει φωτιά ή βασικά οτιδήποτε είχε να κάνει με την Αγία Οικογένεια των Taylors.

Αλλά η αλήθεια είναι πως έχω σταματήσει να πολυνοιάζομαι. Το παρακολουθώ δηλαδή το show, αλλά με φοβερή απάθεια. Η σεζόν 7 ήταν σαφέστατα πολύ καλύτερη από αυτήν που προηγήθηκε, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η σειρά θα μπορέσει ποτέ ξανά να με κάνει να ενθουσιαστώ με οτιδήποτε κάνει. Αν παραμείνει σε αυτό έστω το επίπεδο, φαντάζομαι οτι θα την παρακολουθώ μέχρι να σταματήσει (ή μέχρι να φύγει ο Kiefer Sutherland) αλλά απλά... δεν νοιάζομαι πια.

That's just me, though. Συμπαθές φινάλε για μια μέτρια-προς-συμπαθή σεζόν. Τα ξαναλέμε στη Νέα Υόρκη.


.

5 σχόλια:

  1. Εγώ θα έλεγα πολύ μέτριο φιναλε για μία καλή σεζόν. Με ξενέρωσαν τα 3-4 τελευταία. Από τη μία είναι καλό που δεν ανακάλυψαν από το πουθενά μία τεράστια απειλή για τα τελευταία επεισόδια, αλλά ήθελα κάτι πιο δυνατό.
    Η Kim όντως δεν ήταν τόσο κακή όσο την περίμενα.
    Είχα φάει spoiler για την σκηνή στο αυτοκίνητο χωρίς να το θέλ.
    Το Δεκέμβριο είχαν κυκλοφορήσει φωτό με την Cuthbert στα γυρίσματα να "καίγεται" δίπλα από ένα αυτοκίνητο και είπα να τις δω μιας και Δεκέμβριο δεν μπορεί να είναι από τα τελευταία επεισόδια. Χα... Και περίμενα επεισόδιο σε επεισόδιο πότε θα δείξουν τη σκηνή.

    Δεν αναίρεσε τίποτα ο Patton.Μπορεί άνετα ο πατέρας του Bauer να ήταν ένα από τα μέλη της οργάνωσης. Μία ατάκα είναι, θα μπορούσαν να το πούνε γμτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι, φαντάζομαι έχεις δίκιο, δεν είναι οτι αναιρέθηκε κάτι με το backstory που δώσανε στον Patton. Απλά το χαρακτήρισα ως retcon γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να είχε δημιουργηθεί όλο αυτό το ιστορικό όταν γράφανε τις τραγικές 'ανατροπές' της 6ης σεζόν, με τον μπαμπά Bauer και την επανεμφάνιση του Logan κτλ. Οτι ταιριάζει, ταιριάζει. Και δε με χαλάει καθόλου η προοπτική να αναλάβει το κυνήγι τους ο Jack στην 8η (τελευταία;) σεζόν του, συνεχίζοντας από εκεί που άφησε ο Tony, ζητώντας εκδίκηση... για τα πάντα, λίγο-πολύ.

    Αυτή θα είναι μια φρέσκια κατεύθυνση για τη σειρά, αλλά δε νομίζω πως θα το πάνε εκεί. Για να δούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μία από τα ίδια με τον Cotso και εγώ. Ίσως κάτι να έγινε από το σημείο που είχαν σταματήσει τα γυρίσματα και αναθεωρήσανε το σενάριο για να το κάνουν και καλά μου καλύτερο (σε κάποιο post εδώ πέρα πρέπει να το είχα διαβάσει), γιατί μέχρι πριν 4-5 επεισόδια προχωρούσε πολύ δυνατά η σειρά. Ευτυχώς που απέδωσαν και τα χρόνια της Kim στη CTU και λύθηκε πιο ομαλά το θέμα. Είναι τυχαίο που κάθε φορά που εμφανίζετε, εκτός του ότι παθαίνω μια τρομάρα, πεθαίνουν στο διάβα της καμιά 10αριά άτομα; (αεροδρόμιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι είχε ξαναγραφτεί όλο το τελευταίο act από τη στιγμή που ο Tony αποκαλύπτεται.
    Καλά πόσο χάλια πρέπει να ήταν το original για να προτίμησαν αυτό.

    Σε κάνα μήνα ξεκινάν τα γυρίσματα της 8ης (αν δεν ξαναμπει στη φυλακή ο Kiefer για τις κουτουλιές...lol).
    Με νέο chief of staff τον Chris Diamantopoulos! *περηφάνεια*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στην 8η σεζόν, Kim, Jack & Renee (The Bauer Family v2.0) εναντίον των πάντων. Στη Νέα Υόρκη.

    (Το λέμε, το λέμε, κάποια στιγμή πρέπει να συμβεί. JACK BAUER VERSUS THE MARVEL UNIVERSE.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή