TrailerWatch: V



Aπό τις πιο αναμενόμενες νέες σειρές, το ABC την προγραμμάτισε για midseason και ο πρόεδρος του δικτύου, Stephen MacPherson, λέει πως την οραματίζεται να διαρκεί 4 σεζόν 13-22 επεισοδίων η κάθε μία, με μια ιστορία να απλώνεται σε αυτές με αρχή, μέση και τέλος. Το Lost έχει δείξει το δρόμο εδώ.

Αυτό που κάνει εντύπωση σε αυτό το πρόμο, και που έχουν ήδη σημειώσει πολλοί σχολιαστές, είναι η ψιλοπροφανής ανάγνωση της βασικής πλοκής ως κάποιου είδους αντι-Obama αντιδραστικού storytelling. Φανταχτεροί εξωγήινοι φτάνουν στη Γη με μήνυμα ελπίδας και αλλαγής, αλλά πράκτορας της κυβέρνησης πάει να αποκαλύψει την αλήθεια για του διαβολικούς σκοπούς τους. Η πρωτότυπη, καρα-campy σειρά έχει τα ίδια βασικά plot points βέβαια, αλλά το context της εποχής είναι τα πάντα. Το V χρησιμοποιεί εμφατικά τις λέξεις ελπίδα και αλλαγή με αρνητικό subtext, ενώ αυτό το διαφαινόμενο conflict εκκλησίας-προόδου μυρίζει συντηρητισμό από χιλιόμετρα.

Στην ελπίδα αυτό το trailer να μην μας έχει δείξει τη μισή σειρά ήδη, και η σειρά με τη σειρά της να είναι more than meets the eye με τον ίδιο τρόπο που το Battlestar Galactica πάτησε σε '80s camp για να αλλάξει την τηλεόραση, περιμένουμε με ενδιαφέρον (και επιφύλαξη) τη σειρά με την οποία η Morena Baccarin του Firefly θα κάνει επιτέλους το breakthrough της.

Ακόμα στο καστ συναντάμε πολλά γνώριμα πρόσωπα: την Elizabeth Mitchell του Lost, τον Joel Gretsch των 4400, τον αγέραστο Scott Wolf του Party of Five και την Laura "Σε ευχαριστώ Θεέ μου" Vandervoort της 7ης σεζόν του Smallville. Eνώ ο Alan Tudyk και το φρέσκο acclaim του θα συνοδέψουν τη σειρά στον πιλότο της, αλλά παραμένει ασαφές αν θα συνεχίσει ως μέλος του καστ. Developer και executive producer είναι ο Scott Peters των 4400, το οποίο ειλικρινά δε μπορώ να αποφασίσω αν είναι καλό ή όχι.

.

15 σχόλια:

  1. Πάντως, ο τρόπος που σκάνε οι εξωγήινοι, πάνω από τις μεγάλες πόλεις είναι copy-paste από το Independence Day...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ...με ότι εφέ περίσσεψε από το BSG. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ...Alla 300 xronia prin kai apo ta duo mias kai sto palio V pali me ton idio tropo eskagan :P

    Egw imoun megalos fan tis palias seiras. Imoun kai 7 xronwn vevaia opote auto den leei kai polla.

    An mas edeikse kati to 4400 einai to pws mporeis na exeis kati me polla potentials sta xeria sou kai na min to eksereuniseis eparkws.

    I am exited n stuff, fusika, mono kai mono apo to cast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φαίνεται ενδιαφέρουσα! Ελπίζω ο anti-obama παραλληλισμός να είναι όσο γίνεται συμπτωματικός και προσωρινός. Γουστάρω Tom Baldwin και Juliette! (spoiler - άρα πέθανε οριστικά και αμετάκλητα στο lost ε; - spoiler)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαντάζομαι δεν είναι απαραίτητο. Το Lost έτσι κι αλλιώς χρησιμοποιεί το καστ του σε rotation, είναι και οι δύο σειρές midseason, και μοιράζονται δίκτυο, οπότε θα ήταν εφικτός ένας διακανονισμός για να μοιράσει η Mitchell τα duties της και στα δύο. Όπως πέρσι πχ η Katee Sackhoff ισορρόπησε το Bionic Woman με το Battlestar Galactica.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υποθέτω οτι κανένας σας δεν έχει δεί το Earth: Final Conflict που οι εξωγήινοι υποδεχθησαν μετα βαίων και λουλουδιών...?

    Και μετά ο καλός βιομήχανος (στύλ Κόκκαλης) χρηματοδοτούσε την underground οργάνωση, βάλανε και τον kevin kilner να είναι πράκτωρας στην αρχή (τον θυμάστε στο dollhouse που βίασε την Sierra?) και απο κεί και μετά για 4-5 seasons άλλαξε γενικώς η ιστορία της Γής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. To original έχει παιχτεί ποτέ Ελλάδα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το original V υπάρχει απο βιντεοκασσέτα, circa 1994.

    Αλλα νομίζω οτι το είχε παίξει είτε το Ant1 είτε το Star γιατι θυμάμαι διαφήμιση με voiceover Μαστοράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eixe paixtei nai. Kai polu paliotera apo idiwtika kanalia.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Εκ πρωτης οψης μοιαζει με τρεηλερ ταινιας και οχι σειρας.. Το κονσεπτ ειναι καλο , το θεμα ειναι πως θα δομη8ει και χωρισθει ωστε να μην χρειαζεται να διανυσουμε μιση τηλεοπτικη σεζον για να δουμε ενα επισοδειο της προκοπης....

    ΥΓ Αρκετα ενδιαφερον συνδυασμος ηθοποιος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Emena pantos ektos apo Anti-Obama mou mirizei kai Anti-Fringe.
    Thelo na do an tha to valoun pempti...
    An k den me ikanopoiise idietera to trailer, san na mou ediksan ti misi season niotho.
    Mallon exo ginei j.j. junkie k thelo kathe fora na mou dinoun me stagonometro ti dosi.
    Juliette-Lost telos alloste itan i moni pou den pire tin evlogia tou Iakovou.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σε αντίθεση με τα κινηματογραφικά τρέιλερ, τα τηλεοπτικά, δεν μου λένε τίποτα και σπάνια ψάχνω να τα δω. Αυτό το είδα, γιατί μας το έβαλες έτσι in our face και όσο να 'ναι το play είναι πειρασμός να το πατήσεις. Πάντως θα τηρήσω την πάγια στάση μου με όλα τα σήριαλ. Θα δω 3/4 επεισοδιάκια και αν με κρατήσει με κράτησε. Έχει όμως ηθοποιούς που συμπαθώ και αυτό είναι στα συν. Αν κι η ιστορία είναι καλή, τότε θα με κερδίσει. Δεν ξέρω αλλά κι αυτό και το Flash Forward, θα τα έβλεπα καλύτερα στο FOX, απ' ότι στο ΑΒC.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ναι, κι εγώ πιο πολύ για Fox το έβλεπα αυτό, αλλά κατά τα φαινόμενα το ABC δεν είναι έτοιμο για ένα 100% σαπουνοπεροπρόγραμμα και θέλουν να δοκιμάσουν 1-2 σειρές προς αντικατάσταση του Lost.

    Για τα trailers μαζί σου, γενικά, αλλά είναι καλός τρόπος και αφορμή για μια πρώτη γνωριμία με τις σειρές του χειμώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. The Dude is sooo right - σαν τον άλλο Dude. The one who abides an' all.

    Και το point του Than για το 4400 είναι τόσο μα τόσο σωστό - αυτή η σειρά φαίνεται, από το trailer, να έχει τη δυνατότητα να πάει σε οποιαδήποτε από τις δύο κατευθύνσεις, και όντως, πάλι θα πονέσει πολύ να το πάνε προς την κατεύθυνση όπου δεν τα σκαλίζουν αρκετά.

    Πάντως, εμένα μου κάνει εντύπωση το πώς το πάνε από θέμα αρχικού promotion και setup. Το cast είναι δείγμα του κοινού στο οποίο απευθύνεται η σειρά ή ιδέα μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σχετικά με το θέμα της Elizabeth Mitchell.. η ίδια δήλωσε πως τον τελευταίο καιρό γύριζε ταυτόχρονα και το πιλοτικό επεισόδιο του V και τα τελευταία επεισόδια του Lost, χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα σχετικά με το πρόγραμμά της. Αυτό δείχνει ότι είναι εφικτό να συμμετέχει του χρόνου και στις δύο σειρές, ειδικά από τη στιγμή που θα προβάλλονται και από το ίδιο κανάλι.. αλλά από την άλλη δε σημαίνει και ότι επιζεί τελικά και θα αποτελεί regular cast του χρόνου στο Lost.. απλώς δε έχει νόημα να βγάζουμε συμπεράσματα για το αν θα συνεχίσει ή όχι με βάση μόνο το γεγονός ότι αναλαμβάνει ρόλο στο V..

    ΑπάντησηΔιαγραφή