First Impressions: The Tonight Show with Conan O'Brien


Όπως έχω κατά καιρούς γράψει στο μπλογκ, κυρίως από την απεργία της WGA και μετά (κατά τη διάρκεια της οποίας έκανε το αληθινό του breakthrough για πολύ κόσμο), ο Conan O'Brien είναι μακράν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η non-Comedy Central βραδινή τηλεοπτική ζώνη, οπότε περίμενα με μεγάλο ενδιαφέρον τη μετάβασή του στο slot που καταλάμβανε για 17 χρόνια (ή απλά, για 17 χρόνια περισσότερο από όσο έπρεπε) ο λιγότερο αστείος κωμικός που έχει θεωρηθεί ποτέ αστείος, o Jay Leno. (Kαι όσοι βιάστηκαν και σκέφτηκαν Dane Cook δεν έχουν καμία αίσθηση Ιστορίας!)

Για να μην πολυλογούμε, ο Conan βασικά μετέφερε το δικό του show μια ώρα νωρίτερα, και συνεχίζει να κάνει αυτό που έκανε και στο Late Night, δηλαδή βασικά χιουμοριστικούς μονολόγους, σκετσάκια, χιουμοριστικά βίντεο, και προς το τέλος 5 λεπτά με έναν καλεσμένο. Σε αντίθεση με κάτι πιο straight talk-show-ey που φοβόμασταν. Και επειδή είναι φρέσκια μούρη στο timeslot, χρειαζόταν και ένα 'thing' που θα τον κάνει reference point (αλλιώς, για τους θεατές που δεν τον ήξεραν πριν, θα ήταν απλά ένας αστείος τύπος) και το 'thing' του είναι η φρέσκια του μετακόμιση στο LA, το οποίο έχει ήδη δώσει ανοιχτό πεδίο για πολύ χιούμορ. (Όλα τα λεφτά ήταν το shopping spree του στο Rodeo Road στην 2η εκπομπή του.)

Από τους μέχρι τώρα καλεσμένους δε μπορώ να μην κάνω ειδική αναφορά στον Tom Hanks ο οποίος κέρδισε πίσω με τη μία όση καλή θέληση είχε χάσει με το Angels & Demons, και κάτι παραπάνω. Ο τύπος είναι σταθερά από τους πιο διασκεδαστικούς guest stars σε οτιδήποτε. Κατά τα άλλα ο Conan είναι στη φόρμα που πάντα ήταν, κάποιες βραδιές είναι προφανώς περισσότερο αστείος από άλλες, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι οτι κράτησε την ταυτότητα του show του, έστω κι αν πλέον αυτό έχει άλλο όνομα. Για τους φανατικούς (...) του Jay Leno δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό (οτι θα πρέπει να μάθουν να γελάν και με κάτι αστείο, ενδεχομένως), και ο Johnny Carson δεν ξέρω αν θα ενέκρινε, αλλά για όσους γουστάρουν τον Conan, τα νέα είναι καλά.

ΥΓ. Η φωτό είναι κλεμμένη από το Vulture, και βασικά δείχνει πώς το νέο σκηνικό του Tonight Show είναι ξεσηκωμένο (of all things) από το Super Mario World. +1 πόντος.

.

6 σχόλια:

  1. Δεν τον έχω δει ποτέ τον τύπο. Και γενικά στο είδος, μόνο Stewart και Colbert έχω δει. Πάντως το σκηνικό παίρνει όντως πολλούς πόντους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ithela na sou pw kiolas gia tin eisodo tou will Ferrell :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τι κοινό έχουν οι δεινόσαυροι, οι δεκαεφτάχρονες παρθένες και το χιούμορ του Leno?" - ένα πράμα...

    Letterman & Conan O'Brien fdw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Α, και highlights του 3ου:

    YouTwitFace και το cameo του Kenneth από το 30 Rock!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν πολυασχολούμαι με το "είδος" (μόνο Ferguson/Letterman βλέπω λίγο) και από Conan έχω δει 1-2 επεισόδια (το 1 ήταν με τον Seinfeld :P ). Απλά δεν κρατιέμαι να πω ότι ο Jay Leno είναι τρελά άμπαλος, και δεν είναι αστείος ούτε κατά διάνοια σε ό,τι τον έχω δει. Τον βλέπει πολύς κόσμος αυτόν τον άσχετο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή