True Blood camp-athon, Season 2, Episode 2

Ah ahm a vah-mpire.

Πολύ χαίρομαι που τσουλάει έτσι γρήγορα φέτος το πράγμα. Της κακομοίρας γίνεται, βασικά.

Σε 4 βασικά μέτωπα κινείται η 2η σεζόν, το οποίο σα δομή διαφέρει αποφασιστικά από την αργόσυρτη πρώτη που όλο γύρω από τη Soookie πήγαινε κι ερχόταν, κάτι πολύ δυστυχές αν αναλογιστούμε πως η Sookie είναι ίσως ο πιο βαρετός, αδιάφορος και ηλίθιος χαρακτήρας της σειράς. (Πώς το Grey's Anatomy άρχισε να σκίζει όταν η Meredith βρήκε την ευτυχία δίπλα στον McDreamy και άφησε τη σειρά στους ώμους άλλων χαρακτήρων; Ένα τέτοιο πράγμα.)

Έλεγα λοιπόν πως από τις πλοκές που τρέχουν αυτή τη στιγμή, και που σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και πώς θα τυλιχτούν σε κάποιο σημείο, βρίσκω απολαυστική εκείνη του Jason και του anti-vampire cult στο οποίο έμπλεξε (πάρε τηλέφωνο την Kelly Taylor, λέμε! Ξέρει εκείνη να σου πει!) ακολουθούμενη από κοντά από την αρρωστημένη με τον Lafayette. Και τώρα τι, δηλαδή; Βαμπίρ ο δικός μας; Very cool, πάνω που άρχιζα να φοβάμαι πως θα πήγαινε με tongue-in-cheek torture porn όλη η σεζόν.

Της Sookie το στόρι το σώζει το όλο parental context το οποίο είναι ξεκαρδιστικό και οδήγησε και σε σκηνάρα από τις λίγες που έκλεισε το επεισόδιο (ιδανικός συνδυασμός campry, cool & scary), ενώ το άλλο με την Michelle Forbes περιμένω, περιμέεενω, περιμέεεεεεεενω να δω πού το πάνε, αν και μια ιδέα την έχουμε, ελέω Cotsos.

Κλείσιμο με πέντε σκηνές απείρου camp κάλλους για να φυλάξουμε στην καρδιά μας από αυτή την εβδομάδα:

5. Αρχή επεισοδίου, Vampire Bill και Sucky το παίζουν γονείς. Ανεκτίμητο.

4. Η όλη "I'm pretty sure it was Moses" / "Some Muslim Buffy with a dick" σκηνή του Ryan Kwanten στην τουαλέτα μετά την παράσταση.

3. Το screencap στην κορυφή του ποστ, από την εν λόγω παράσταση.

2. "This is a disaster. We'll have to go much shorter than I planned." Επειδή η ξανθιά βαφή του euro/SVEN βάμπιρα παραείναι ξεκαρδιστική ως concept για να δώσει αστεία σε ένα μόνο επεισόδιο.

1. Η τελευταία σκηνή!
-As your maker ah commaaand you!
-Thank God you're here!
-SHUT UP.
Συνοδεία όλα αυτά ταιριαστά φρικτών ερμηνειών επιπέδου Αλίκη Βουγιουκλάκη κοιτάει κοσμήματα / Δημήτρης Παπαμιχαήλ πεθαίνει στον Παπαφλέσσα.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι οτι αυτή η σκηνή οδηγείται σε ένα αυθεντικά creepy και awesome cliffhanger. Απίθανο.

Νext week: Lafayette a vampire; For real; Και τι παράδειγμα είναι αυτό που πάει να δώσει στην 'stepdaughter' του ο Vampire Bill; Can't wait, γαμώτο μου!


.

9 σχόλια:

  1. Egw lew oti tha tous kanei superglam o bill gia na ksexasoun :P
    I tha tous filisei sto stoma (superman II reference?)

    Fovero episode overall. Sto 'muslim Buffy with a dick' imoun etoimos na se parw tilefwno :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Superglam post-punk ΤexoCanadian indie alt-rockers, Bill & The Vampires.

    Μπορώ να το δώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χωρίς να ξέρω τι έπαθε η Kelly Taylor βάζω την φαντασία μου να δουλέψει σε ρυθμούς 90210 και να πω πως τα χριστιανόπουλα του True Blood μόνο φαινομενικά έχουν ομοιότητες. Θα δείτε παρακάτω...

    Το τραγουδάκι που έλεγε η ξανθιά κοπελίτσα με έκανε να πέσω κάτω από τα γέλια και μου θύμισε την Denise Richards στο Drop Dead Gorgeous!

    Ο Sam φέρεται στην Maryann σαν να είναι απλώς μια πρώην γκόμενα. Όλα τα λεφτά η σκηνή της Forbes στην οποία βγάζει στην αρχή προσποιητή αθωότητα και στο τέλος του δείχνει ποιος είναι το αφεντικό. Η Σούκι , όταν διαβάζει το μυαλό της δεν πιάνει τους Βάκχους και τα άλλα ελληνορωμαϊκά... Ε, υπάρχει και το επόμενο επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πας φυρί φυρί να σου γράψω spoiler. :P Απλώς να πω πως δεν θα χρειαστεί να μάθει ξένες γλώσσες, θα καταλάβει αυτή και εμείς το κοινό ποια είναι επιτέλους η Maryann με άλλο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατί, εσύ που ξέρεις;

    ...καλά, άσε, μη μου πεις :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Alitheia, mias kai to anaferate, kserei kaneis poso kai an akolouthei i seira ta vivlia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Ball έχει κρατήσει σχεδόν αυτούσια την πλοκή των βιβλίων και ταυτόγχρονα έχει προσθέσει της παναγιάς τα μάτια. Μιας και έχουμε δεύτερη σεζόν μπορώ να πω άνετα πως στο πρώτο βιβλίο δεν υπάρχει η Τάρα με ότι συνεπάγεται αυτό για τα subplots της, Ο Λαφαγιέτ είναι minor character που εμφανίζεται αν θυμάμαι καλά μια δυο φορές και στο τέλος του 1ου βιβλίου πεθαίνει,δεν υπάρχει εμπόριο V, η Amy εμφανίζεται μια φορά και μετά πεθαίνει κτλ κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Some Muslim Buffy with a dick"

    "Jesus ask me out on a date"

    μεγάλες ατάκες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή