True Blood: I -still- wanna do bad things


Είναι δημοφιλές το άτιμο, και το βλέπω έτσι κι αλλιώς έστω και όχι για τους σωστούς λόγους, οπότε φαντάζομαι δεν είναι τίποτα φοβερό να ποστάρω δυο λόγια εδώ κάθε Δευτέρα.

Και θα το κάνω, φαντάζομαι (αν και όχι την ερχόμενη γιατί θα λείπω για ένα τριήμερο), αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσω και πάλι την άποψη που είχα πέρσι για τη σειρά και που, μετά την πρεμιέρα της 2ης σεζόν, εξακολουθεί να ισχύει απαράλλαχτη: Η σειρά είναι πάνχαζη τηλεόραση.

Τώρα, το καλό είναι οτι ο Ball είναι in on the joke, το οποίο βέβαια δεν κάνει τη σειρά λιγότερο σκουπίδι, αλλά αν μη τι άλλο την κάνει χαζή τηλεόραση για έξυπνους θεατές, το οποίο είναι κάτι. Οι προφορές παραμένουν υστερικά αστείες, η Anna Paquin συνεχίζει να είναι κάκιστη και ο χαρακτήρας της υπερβολικά ηλίθιος για να ζει και αντιπαθής για να σηκώνει σειρά πάνω του, το αστείο δε διατηρείται για ολόκληρο 50λεπτο με αποτέλεσμα όλα τα επεισόδια να κάνουν κοιλιά εγκύου στον 8ο μήνα κάπου προς τα μέσα τους.

Αλλά. Για κάποιο αρρωστημένο λόγο είμαι πάντοτε excited όταν αρχίζει κάθε επεισόδιο. Κάτι οι τίτλοι αρχής, κάτι τα φοβερά cliffhangers, κάτι οι διάσπαρτες στιγμές αστείρευτου camp value, πάντα κάτι με φέρνει πίσω. Όχι με τον ψυχαναγκαστικό τρόπο που έβλεπα Heroes για ένα διάστημα: Το True Blood αληθινά το απολαμβάνω, έστω με έναν ελπίζω-κανείς-να-μη-βλέπει-οτι-βλέπω τρόπο.

Πού αλλού στην τηλεόραση θα βρείτε χαρακτήρα σαν το Lafayette, που θα αρκούσε από μόνο του σα φράση, αλλά πόσο μάλλον που επιβιώνοντας το περσινό season cliffhanger, βρίσκεται τώρα στο creepy μπουντρούμι ενός τύπου που θα μπορούσε να είναι μέλος των SVEN και που όταν κατέβηκε για να τσεκάρει τι παίζει πρακτικά μπορούσες να δεις τη βαφή του μαλλιού του να στάζει ακόμα από τις τρίχες. Euro-trash meets white trash! Hello!

Και πώς να επιτρέψεις στον εαυτό σου να βαρεθεί κατά τη διάρκεια του τραγικού διαλόγου της self-righteous "Sucky" με τον "Vah-mpah-rrr Beehl" της όταν επιθετικά ρωτάει αυτή αν ο βάμπιρας κοιμήθηκε με το νέο βαμπιροτσουλάκι και την ώρα που εκείνος θιγμένος (!) απαντά πως "Όχι βέβαια!", η μικρή από δίπλα κάνει "Ewww, old...;"

Παράλληλα υπάρχει πάντα και ο Ryan Kwanten που όμως σε αυτή την πρεμιέρα δεν ήταν ο γνωστός καλός (γυμνός) εαυτός του, παρά έτρεχε εκεί και έμπλεκε με ένα cult που σαν υπόθεση μοιάζει με κάτι που ξεπήδησε από το 90210. Που υποθέτω είναι κομμάτι του point, αλλά άντε να παίρνουμε μπρος, γιατί τώρα απλά βαριέμαι. Δε γίνεται να κάνουμε fast-forward κατευθείαν στο σημείο που η Jennie Garth παίρνει ναρκωτικά;

(To ξέρω πως τώρα έμπλεξα μεταξύ τους διάφορα storylines, αλλά το point παραμένει.)

Και το κυρίως κομμάτι, φυσικά η παρουσία της Michelle Forbes που είναι πάντα στα θετικά οποιουδήποτε show. Λέτε να καταφέρει να κάνει και τον Sam ενδιαφέρων χαρακτήρα; Για όλα την έχω ικανή, ούτε μάγισσα να ήταν. (Hohoho.)

Bottom line, δε θα πάρω ποτέ αυτή τη σειρά πιο σοβαρά από όσο την παίρνει και ο ίδιος ο δημιουργός της, αλλά ειδικά τώρα μες στο καλοκαίρι όπου το ποιοτικότερο show που προβάλεται είναι το So You Think You Can Dance, νομίζω πως ένα εβδομαδιαίο ραντεβού θα το έχουμε.

.

11 σχόλια:

  1. δεν σχολίασες για την καλύτερη σκηνή του επεισοδίου όταν βλέπουμε την Sukie γυμνή...χεχε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Eδώ ισχύει οτι ένα βίντεο είναι 1,000,000 λέξεις :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η σειρά είναι ότι πρέπει για αυτή την εποχή. Βλέπεις την εισαγωγή και την αναλύεις για κανένα 40λεπτο οπότε περνάει το επεισόδιο. True story, έχετε ποτέ σταματήσει επεισόδιο True Blood και να το βάλετε από τη μέση μετά από ένα δύωρο να το δείτε; Δε γίνεται :)

    "We also recycle
    in this house. True Blood and other glass items
    go in the blue container. And paper products
    go in the white container."

    με hillbilly accent. So bad it's good :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα, το καλό είναι οτι ο Ball είναι in on the joke

    Nomizw fetos perissotero apo tin proigoumeni season. I premiera tis season eixe skines pou itan grammenes gia parwdia. I mean... oi antaugeies tou Eric? Poso perissotero na dialuseis tin eikona tou 'thousand year old viking vampire" dld?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και οι δύο παραπάνω σκηνές θα στήριζαν πολύ γερά ένα υποθετικό επιχείρημα που λέει πως σε 10 χρόνια το True Blood θα έχει επανεκτιμηθεί ως modern classic κωμικό αριστούργημα. Και το λέω ημι-σοβαρά αυτό.

    Ανταύγειες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Mετά απο τέτοια πρεμιέρα, αναμένω η δεύτερη σεζόν να είναι twice the fun σε σχέση με την πρώτη... θυμάστε κάτι ύπνους που ρίχναμε με την πρεμιέρα της πρώτης σεζόν?

    Μένει μόνο να ξαναρχίσει να γδύνεται ο Kwanten το μανάρι μου, αν και δεν το βλέπω (με βάση δικές του δηλώσεις πάντα)...

    Υ.Γ. Αγαπάω αντάυγειες!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το επιπεδο ηλιθιοτητας αυτης της σειρας μπορει να συγκριθει μονο με του Prison Break ή του Heroes...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ρε παιδια η πρτγνστρια δεν πηρε και το α γυναικειου περ"σι???

    α! ηταν για τη σκηνη με τα ασπρα που ετρεχε στο δασος/ζουγκλα προς τον αγαπημενο της!

    παντως δεν εχει κ τιποτα καλυτερο αυτη την εποχη, μια σειρα που εχει παντως καλες στιγμες και μπολικο ωμο σεξ καθε φορα...

    νταρκ παντως ολο κ θα στο αναφερουμε... αυτη εδω η σειρα και το αριστουργημα breaking bad ξεφυγαν της προσοχης σου!
    ...εμπλεξες με την 7η τεχνη και χαθηκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BTW, ME EKEINO TO IN TRATNENT TI EGINE;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αυτη εδω η σειρα και το αριστουργημα breaking bad ξεφυγαν της προσοχης σου!

    Δεν ξέφυγαν της προσοχής μου, αφού αυτό το γράφω as it happens και το άλλο έστω με καθυστέρηση. Ό,τι προλαβαίνω! Πάντως ευελπιστώ από την επόμενη σεζόν να το γράφω ανά επεισόδιο και το Breaking Bad, μιας και δεν έχει πια Shield και Galactica.

    Το In Treatment είναι στη λίστα αμέσως μετά το Breaking Bad.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χαζή τηλεόραση για έξυπνους θεατές ή έξυπνη τηλεόραση με χαζούς χαρακτήρες; Σαν fan των Coen τείνω στο δεύτερο.

    Φυσικά και σπάει πλάκα με τους χαρακτήρες της σειράς ο Alan Ball. Σατιρίζει την τεράστια ματαιοδοξία του Erik βγάζοντάς τον με τα αλουμινόχαρτα στα μαλλιά αλλά αυτό κάνει και την αντίθεση μεγαλύτερη στην σκηνή που ακολουθεί, που κρατάει τον redneck σαν μπουτάκι χοιρινό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή