True Blood: If a tree falls in the woods, it's still a tree


Κι αν ένα επεισόδιο λάβει μηδενικές αντιδράσεις, είναι ακόμα επεισόδιο.

Θα είμαι σύντομος γιατί δεν έχω πολλά να πω, όπως δηλαδή και το ίδιο το φινάλε. Το οποίο ξεπέταξε εντελώς unceremoniously την ιστορία της Maryann που έχτιζε εδώ και μια+ σεζόν, με ένα ομολογουμένως καλό twist που όμως από μόνο του έμοιαζε πολύ λίγο. Δηλαδή... αυτό ήταν όλο; Ούτε Διόνυσος ούτε τίποτα; Απλά ανταλλάξαμε τη Sookie και ούτε γάτα ούτε ζημιά; Eh.

Από τη στιγμή που ο Sam κεράτωσε τη Maryann και η Sookie της έκανε το αυγό μελάτο (what was up with that, btw;) το επεισόδιο αφήνεται σε ένα ελαφρώς ανυπόφορο σερί από snapshot χαράς και ευτυχίας, από την πόλη που ξαναβρίσκει τους ρυθμούς της, στους κεντρικούς χαρακτήρες που γίνονται όλοι φίλοι, στο δείπνο της Sookie με τον Bill που με έφερε στο όριο του να ξεράσω μες στο στόμα μου την πίτσα που είχα μόλις φάει. (Βρισκόμασταν όλοι σε τέτοιο hypnotic state που δε νομίζω έστω για λίγο κάποιος να μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί, ποιος απήγαγε τον Bill.)

Ο Erik ξεπετάχτηκε με μια -κατά κύριο λόγο γαμάτη- σκηνή στη ναρχή του επεισοδίου, και περιμέναμε όλο και περισσότερο την επιστροφή του για ένα WTF φινάλε που όμως δεν ήρθε ποτέ. What a letdown. Ελπίζω η ιστορία του να συνεχιστεί επικότερα στην 3η σεζόν, ενδεχομένως παράλληλα με εκείνη της mostly-lesbian Βασίλισσας. Της οποίας κάθε δευτερόλεπτο screentime ως τώρα ήταν καθαρός χρυσός, ε. (Θυμάμαι ακόμα τις άβολες εκφράσεις του Bill στο προηγούμενο επεισόδιο και λιώνω από τα γέλια!)

Μιλώντας για γέλια, αυτό που με διαφορά και άνεση ήταν το καλύτερο κομμάτι του επεισοδίου ήταν οτιδήποτε είχε να κάνει με το καρτούν δίδυμο των Jason και Andy. Πρώτα που το σχέδιο μετά θριαμβευτικού λογυδρίου πήγε κατά Διονύσου, αργότερα στη σκηνή τους στο μπαρ του Sam που κατέληξαν πως βασικά είναι οι ήρωες της ιστορίας επειδή τίποτα άλλο δε βγάζει νόημα, και τέλος όταν ο Jason σκότωσε εν ψυχρώ τον Eggs (yay!). Το τελευταίο αυτό με ανησυχεί βέβαια, γιατί στήνει ένα ενδεχόμενο storyline για την 3η σεζόν από αυτά που έχει βαρεθεί η ψυχή μου, με παρεξηγήσεις που απλά δεν έχω χρόνο πια να παρακολουθώ. (Τι στοίχημα οτι η κοινότητα θα κατηγορήσει τον Andy για δολοφονία, ειδικά τώρα που τον θεωρούν τρελό; Ugh.)

Αναμένοντας για ένα αληθινά εμπνευσμένο story μεταξύ Sookie, Eric και Queen (Αναζητώντας τον Bill, ίσως;) για την επόμενη σεζόν, και με αληθινό θησαυρό αυτού του φινάλε την ατάκα του τίτλου του ποστ (αλήθεια, what a Michael Scott thing to say!), αφήνουμε για λίγο τα βαμπίρ του Alan Ball να ξαποστάσουν και να μαζέψουν δυνάμεις. Και με ουσιαστικότερο ερώτημα όλων, το αν η υπερπροσφορά θα έχει ως αποτέλεσμα αυτό το αίμα να μπαγιατέψει ως το ερχόμενο καλοκαίρι, ή το ακριβώς αντίθετο.

.

11 σχόλια:

  1. Pes ta Xrysostome! Me to pou efyge h Maryann ap to story koitaksa to poso akomh eixe meinei sto epeisodio kai elega: "Twra, ti?". Kai perimena ena epiko sok sto telos, mias k h sezon htan poly kalyterh apo thn persinh, alla telika ana8ewrw k gi ayto. Bare8hka sto teleytaio epeisodio kai de me noiazei k poios phre ton Bill. Kala de gia Eggs eipa: DOKSA SOI.

    P.S. Egw giati nomizw pws o Eric kai h Queen isa isa einai ypey8ynh gia thn apagwgh Bill?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kαλά, για Eggs εννοείται. Απορούσαμε αρχικά αν θα ήταν αρκετά ανόητοι να τον κρατήσουν και για την επόμενη σεζόν, ευτυχώς όχι.

    Για την απαγωγή Bill είναι πολύ πιθανό αυτό που λες, αλλά δεν ξέρω, δεν παραείναι η προφανής απάντηση; Νομίζω θα έκανε για πολύ πιο δυνατό cliffhanger να βλέπαμε τον ίδιο τον Eric να απαγάγει τον Bill, αν είναι αυτός που το έκανε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλος πάντων, τουλάχιστον ήταν καλή η σεζόν. Καμία αναφορά στο οικογενειακό δράμα των Merlotte, πρέπει να σε ενδιαφέρει πάρα πολύ λολ.

    Μία είναι η Βασίλισσα. Και δεν είναι βαμπίρ. Τουλάχιστον όχι με τη συμβατική έννοια. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Nαι αυτά τα οικογενειακά δράματα είναι ο νεκρός χρόνος που έχουμε για να σχολιάσουμε το υπόλοιπο επεισόδιο :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κλαψ, πέθανε η Μαρρυάν... Σνιφ... Λυγμ... Σομπ... :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έλα μωρέ, όλο και σε κάποια άλλη σειρά θα σκάσει μούρη η υπέροχη και fabulous bitch Michelle Forbes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα την γλιτώνει στο βιβλίο και να την παθαίνει στην σειρά; Δηλαδή όχι απλώς την γλιτώνει, κάνει τον χαμό της αν και σε μικρότερο βαθμό, κάνει τα βαμπίρια να τρέμουν και στο τέλος βαριέται και παίρνει το γουρούνι της και φεύγει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έλα ρε σεις μη γκρινιάζετε, μια χαρά ήταν το επεισόδιο και κάποια στιγμή έπρεπε η "πόλη" να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς. Μέχρι την επόμενη κατακλυσμική καταστροφή, ας έχουμε να περιμένουμε και κάτι για την 3η σεζλονγκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μωρέ να επιστρέψει η πόλη στους ρυθμούς της, δε λέω εγώ όχι. Απλά ας το έκανε πιο σύντομα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ηταν λιγο χλιαρο το φιναλε η αληθεια ειναι... αλλα γενικα ομολογω οτι απολαυσα τη 2η σαιζον περισσοτερο απο την 1η, Μισελ Φορμπς θεα!

    Βασικα εκεινο που με εκνευριζει αφορητα στη σειρα ειναι το ποσο κακα παιζουν η Πακουιν και ο τυπος που παιζει ο Μπιλλ.. Και την Πακουιν την εχω σε φοβερη εκτιμηση αλλα εδω μου χαλαει ΚΑΘΕ σκηνη που εμφανιζεται.
    Ενταξει ο ρολος της ειναι της αγαθης βλαχας του νοτου αλλα η ερμηνεια της ειναι πιο ανυποφορη και απο τη βλακεια της ηρωιδας.
    Εδω ουτε οι ερωτικες τους στιγμες δεν εχουν την παραμικρη μαγεια ή ερωτισμο (και ειναι και ζευγαρι στη ζωη!!)

    Απλα φανταζομαι πως θα ηταν στον ιδιο ρολο π.χ. η Κατυ Σακοφ και ο ηθοποιος που παιζει τον Ερικ αλλα στο ρολο του Μπιλ..

    Οπως και να χει παντως οι δευτερευοντες ρολοι πραγματικα κρατανε τη σειρα. Αντε και του χρονου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή