Without a laughtrack I: Bored to Death


B O R E D TO D E A T H

H νέα ημίωρη κωμωδία του ΗΒΟ έρχεται με φοβερά credits και εντυπωσιακό καστ, αλλά ακόμα και χωρίς προσδοκίες πάλι απογοητευτική θα ήταν. Πού ακούστηκε κωμωδία χωρίς αστεία;


>Premise Βαριεστημένος self-loathing Νεοϋορκέζος hipster συγγραφέας γίνεται από σπόντα ιδιωτικός ντετέκτιβ μετά το χωρισμό με τη δυσανάλογα καυτή γκόμενά του.

>Talent Φοβερό καστ με Schwartzman, Galifianakis και Danson μπροστά και Olivia Thirlby (του Wackness) να περνάει καμιά βόλτα πού και πού για να μας κόβει την ανάσα. Ο νοβελίστας Jonathan Ames (The Extra Man) δημιουργεί τη σειρά και ουσιαστικά φαντάζεται τον εαυτό του ως αναπάντεχο ντετέκτιβ.

>Veteran actor O Ted Danson έχοντας αφήσει πίσω του το Damages (όπου έπαιξε με μεγάλη επιτυχία κόντρα ρόλο) επιστρέφει στα κωμικά μονοπάτια που τον έκαναν αυτό που είναι. Εδώ κρατάει εμφανώς δεύτερο ρόλο αλλά κερδίζει με άνεση κάθε επεισόδιο με σύντομες έστω εμφανίσεις, στο ρόλο του editor του Schwartzman, που τα έχει τα θεματάκια του.

>Hangover alum Ο Zach 'one-man wolf-pack' Galifianakis προσφέρει λίγες από τις ξεκαρδιστικά αμήχανες κινήσεις που τον ξεχώρισαν από τους υπόλοιπους λύκους του αριστουργήματος του Todd Philips, αλλά περνά κατά κύριο λόγο ανεκμετάλλευτος. Κάτι που επιβεβαιώνει μάλλον την υποψία οτι για δυο ωρίτσες το χρόνο είναι ό,τι πρέπει, αλλά ως εκεί.

>Title card Χαρακτήρες που γεννιούνται και ζουν ανάμεσα στις αράδες ενός αστυνομικού βιβλίου. Το ΗΒΟ κεντάει για μια ακόμη φορά.

>Sample quotes "That's what my therapist said. 'Are you sure?' Yes, I'm sure! God, it's like I'm surrounded by Holocaust deniers. It happened. I'm sure!"

>Smart or smart-ass? Το δεύτερο, χωρίς σκέψη.

>Verdict Υπερβολικά εξυπνακίστικο και επαρμένο, χαρακτηριζόμενο απόλυτα από την εβραϊκότητα και τη νεοϋορκίλα του (αν το παραπάνω quote δεν εμπεριέχει ολόκληρη τη σειρά, τότε δεν ξέρω τι το κάνει), στοχεύει σε έναν indie noir νευρωτισμό προς το μέρος όπου ο Philip Marlowe συναντά τον Woody Allen. Κι αν η τέχνη όντως δημιουργείται χάρη στη βαρεμάρα, τότε το αντίστροφο δεν ισχύει απαραιτήτως, όπως αποδεικνύει αυτό το απογοητευτικό, truth-in-advertising ονομασμένο δημιούργημα που είναι τελικά πολύ λιγότερο από το άθροισμα των επιμέρους κομματιών του. Και το χιούμορ θα μπορούσε να δράσει εξιλεωτικά για πολλά από τα προβλήματα, όμως η απόλυτη αμαρτία της σειράς είναι οτι, πολύ απλά, δε σε κάνει να γελάς.

.

6 σχόλια: