Without a laughtrack III: Modern Family

M O D E R N FAMILY

Oι Levitan & Lloyd δεν έχουν πάψει ποτέ να αποτελούν εγγύηση στο χώρο του sitcom, αποδεικνύοντας πως η απεγνωσμένη προσπάθεια να φαντάζεις young n' hip είναι τελικά άσχετη όταν έχεις κάποιον που πολύ απλά ξέρει πώς να το γράφει σωστά το ρημάδι. Τον ιδανικό πιλότο ακολουθεί μια -ως τώρα- ιδανική σειρά.


>Premise Νέα και παλιά ήθη συγκρούονται σε μια πολυπληθή φαμίλια που αριθμεί μεταξύ άλλων, έναν πατέρα με την νεαρότερη λατίνα trophy wife του, την κόρη με την πυρηνική της οικογένεια (και τον σύζυγο που προσπαθεί απεγνωσμένα να είναι cool wit' da kids) και τον γκέι γιο που υιοθέτησε Βιετναμάκι με τον αγαπημένο του.

>Talent Αψεγάδιαστο καστ, με τον Ty Burrell (ο κακομοίρης Gary Crezyzewski απ'το Back to You) να κλέβει ανετότατα την παράσταση. H σειρά έρχεται από τους βετεράνους Steven Levitan & Christopher Lloyd, που από τα Wings και Frasier μέχρι το Just Shoot Me και το υποτιμημένο Back to You αδυνατούν να κάνουν unfunny sitcom.

>Veteran actor O Ed O'Neill αφήνει τον John στο Cincinnati και επιστρέφει στο sitcom ως ένας γηραιότερος και ελαφρώς σοφότερος Al Bundy.

>Title card Generic, αλλά εκεί θα τα χαλάσουμε;

>Sample quotes "Manny's good. He keeps us grounded. Like fog at an airport." (O Jay του Ed O'Neill για το γιο του.)
"Ex-Cuuuse me, Meryl Streep could play Batman and be the right choice, she is perfection."
"I'm cool dad, that's my thang. I'm hip, I surf the web, I text. LOL: laugh out loud, OMG: oh my god, WTF: why the face."

>Smart or smart-ass? 100% smart. And funny.

>Verdict Γυρισμένο σε στυλ faux-documentary αλλά χωρίς να το πολυκάνει θέμα, το sitcom των Levitan & Lloyd είναι έξυπνο και αστείο χωρίς καν να ιδρώνει. Οι συγγραφείς ξέρουν πώς να στήσουν μια ιδανική χιουμοριστική κατάσταση, εισάγοντας μια ντουζίνα χαρακτήρων, τις σχέσεις τους, και τα χιουμοριστικά τους τικς μέσα σε ένα 20λεπτο, σε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς κωμικούς πιλότους που έχουμε δει εδώ και χρόνια. Και επειδή είναι όλοι τους (οι χαρακτήρες) ανεξαιρέτως αστείοι, φέρνοντας στο νου αυτό που ίσως να ήταν το Arrested Development αν είχε εξαρχής συλληφθεί ως παραδοσιακό sitcom, το Modern Family καταφέρνει να παραμένει αστείο όποιο storyline κι αν ακολουθεί, σε όποιον κι αν εστιάζει, σε όποιο σημείο του όποιου επεισοδίου κι αν βρισκόμαστε.

Δηλαδή, θέλω να πω, του έριξε το αεροπλανάκι στα μούτρα ρε σεις!

.

14 σχόλια:

  1. ΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΝΗ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ COUGAR TOWN ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΩ ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΟ [ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΩ ΚΑΠΩΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και επειδή είναι όλοι τους (οι χαρακτήρες) ανεξαιρέτως αστείοι, φέρνοντας στο νου αυτό που ίσως να ήταν το Arrested Development αν είχε εξαρχής συλληφθεί ως παραδοσιακό sitcom, το Modern Family καταφέρνει να...

    Θα πέσει φωτιά να σε κάψει που βάζεις στην ίδια παράγραφο το Arrested Development και αυτή τη σάχλα.

    Το βρήκα υπερβολικά προβλέψιμο και κοινότυπο και μια δυο ατάκες δεν μπορούν να το σώσουν... και δεν το βρήκα καθόλου έξυπνο!

    Από την άλλη θα μου πεις εσύ δεν αντέχεις το Two and a half men στο οποίο κάθε φορά με πιάνει πονόκοιλο από τα γέλια οπότε τελικά περί ορέξεως κολοκυθόπιτα!

    Να δεις το Better off Ted αν δεν το έχεις δει. Αυτό, ναι, θυμίζει Arrested Development!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μου άρεσε πολύ.
    Levitan εγγύηση, για μένα τουλάχιστον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Cougar Town δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ ακόμα, αλλά επιφυλάσσομαι γιατί διαβάζω καλά πραγματάκια.

    Περί Modern Family, φαντάζομαι πως στην κωμωδία τα πράγματα είναι πολύ πιο ξεκάθαρα από τις υπόλοιπες σειρές, γιατί όλα καταλήγουν σε ένα βασικό ζήτημα, αν αυτό που βλέπεις σε κάνει να γελάς ή όχι. Όπως και τον Cotso, ο Levitan απλά με έχει!

    Το Better Off Ted είναι ήδη σημειωμένο για κάποια πρώτη ευκαιρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει να κάνει με το Levitan, έχει να κάνει με τη σειρά και τους πρωταγωνιστές της. Με εξαίρεση τον Ed O'Neill και τον Ty Burrell οι άλλοι δεν λένε τίποτα και το σενάριο είναι μια από τα ίδια! Που είναι οι μία και μία διαλεγμένες φάτσες του Just shoot me! ή του Back to you? Που πήγαν οι fast paced, πνευματώδεις και γεμάτοι λεπτή και ενίοτε χοντρή ειρωνεία διάλογοι;

    Ίσως πάλι να είναι και το είδος. Δεν περιμένεις από μια τέτοιου είδους οικογενειακή σειρά να ειρωνεύεται, να κοροϊδεύει και να προσπαθεί ο ένας να κάνει τη ζωή μίζερη στον άλλον, στοιχείο που υπήρχε έντονο στις προηγούμενες σειρές του Levitan.

    Προφανώς και δεν μπορώ -και ούτε έχω σκοπό- να πείσω κάποιον που γελάει με μια σειρά ότι δεν είναι αστεία. Απλά από το Levitan περίμενα κάτι καλύτερο και είναι και τέτοια η υφή αυτής της σειράς που δε νομίζω ότι θα στρώσει, τουλάχιστον όσον αφορά στο να με κάνει να γελάσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. to title card proerxetai από προεκλογική διαφήμιση της Νέας Δημοκρατίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. LOL, πες το ψέμματα.

    Cynic Bastard, νομίζω κι εγώ οτι η μορφή της σειράς θα είναι αυτή ακριβώς που βλέπουμε ως τώρα. Ασχέτως του πώς τη βρίσκει κάθε θεατής, το σίγουρο νομίζω είναι οτι έχει προκύψει απόλυτα πιστή σε αυτό που ήθελαν να κάνουν οι δημιουργοί της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κι εμένα μ' αρέσει, αν και θεωρώ το "Τhe Middle" την οικογενειακή κωμωδία της χρονιάς.
    Όσον αφορά το Modern Family, πήρε και λίγο έμπνευση από μια γαλλική σειρά (http://programmes.france2.fr/fais-pas-ci-fais-pas-ca/) την οποία συζητούσε το ABC, για προσαρμογή στις ΗΠΑ. Ακόμα και το mockumentary στυλ πήρανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τιποτα το σπουδαιο παιδια η σειρα

    ειδα 2 επεισοδια κ το παρατησα.


    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Λάτρεψα και ακολουθώ τη σειρά με ενδιαφέρον. Η ατάκα για Streep όλα τα λεφτά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. cynic bastard
    "Που πήγαν οι fast paced, πνευματώδεις και γεμάτοι λεπτή και ενίοτε χοντρή ειρωνεία διάλογοι; "

    Από τη στιγμή που επέλεξε αυτό το concept του documentary, πρέπει να σε ψήνει ότι αυτό που βλεπεις είναι "ρεαλιστικό",με το απαραίτητο suspension of disbelief εννοείται.
    Δεν μπορεί να τους έχει καρικατούρες σαν τον Finch από το Just Shoot Me. Όπως στο Office πχ που το έχει γράψει ο tyler αρκετές φορές όταν κάνουν τους χαρακτήρες υπερβολικά ηλίθιους, δεν δουλεύει.

    Νταξ δεν είπαμε ότι είναι και κάνα αριστούργημα, απλά είναι ένα sitcom που βλέποντάς το περνάω ένα ευχάριστο μισάωρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. +1 και +1 για το σχεδόν-αλμοδοβαρικό-αλλά-όχι-πραγματικά Cougar Town.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. to Cougar Town meta ton piloto exei xasei

    Modern Family: WOW! we have a winner :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Auto to eidate?!!!

    http://link.brightcove.com/services/player/bcpid44550008001?bctid=45319876001

    ΑπάντησηΔιαγραφή