Doctor Who: The End of Time


Παρακαλείσθε να αφήσετε τις απόψεις σας στον παρακάτω χώρο μέχρι να γεμίσω κι εγώ το παρόν κενό με τις δικές μου.
Σύντομα σχόλια για τους ατελείωτους αποχαιρετισμούς του Ten μετά το άλμα.


Δεν έχω κάτι που να μην έχει ήδη καλυφθεί από όσους σχολίασαν. Το πρώτο μέρος ήταν κάκιστο και ασύνδετο, το δεύτερο ήταν απλώς μετριότατο. Υπήρχαν προφανείς αδυναμίες και πεταμένες ευκαιρίες με ψευδοκορυφώσεις (όλος ο χαμός για το όπλο; Για να πυροβολήσει το μηχάνημα. Wow.) και τουλάχιστον κάπως σώζεται το όλο πράγμα οτι υπήρχαν μερικές δυνατές ιδέες πίσω από το ασύνδετο χάος.

Βρήκα ας πούμε επιβλητική την ιδέα των Time Lords ως οντότητες απειλητικές διψασμένες για αίμα και εκδίκηση και καταστροφή, κρυμμένες στο χάσμα του χρόνου. (Αν και τελικά, in pure RTD fashion, τόσο μπλα μπλα για την επιστροφή τους, και; Τίποτα.) Και λάτρεψα το backstory του τραγικού αντι-ήρωα Master. Για πρώτη φορά, αυτός ο χαρακτήρας έβγαζε για μένα νόημα. (Αν και τελικά, θα μας μείνουν τα ενοχλητικά γέλια του John Simm. MAKE IT STOP. Κάπως έτσι πρέπει να ένιωθε ο Master για τα drums.)

Oπότε τελικά αυτό που μένει είναι μια φτηνή δικαιολογία για έναν ατελείωτο αποχαιρετισμό, το ακριβές είδος φινάλε που απεχθάνομαι. Δε μπορούσε ο Ten απλά να 'πεθάνει', έπρεπε να υπάρχει μια προφητεία που θα του έδινε την ευκαιρία να κλαφτεί για δυο χρόνια, έπρεπε να υπάρξει ηρωική αυτοθυσία, έπρεπε να βρεθεί τέχνασμα ώστε να έχει το χρόνο να περάσει μια γύρα και να τους χαιρετήσει όλους από Μία Τελευταία Φορά. Ugh. Just go already.

(Και το "I don't want to go"; Έλεος. Απόλυτα ταιριαστό με τον Doctor Emo, αλλά απλά συγκρίνετέ το με το απίθανο regeration του Nine ο οποίος ναι, ήταν όντως spectacular dammit. Έτσι φεύγουν οι άντρες, if I may.)

Τώρα λοιπόν που ο RTD μαζί με τις χαμένες του ευκαιρίες (τι κάναμε τελικά με το God Complex του Ten; Και τι έκανε ο Timothy Dalton εκτός του να κάθεται και να φτύνει κρατώντας το γάντι της Witchblade;) μας αδειάζει τη γωνιά για έναν συγγραφέα πολύ-πολύ καλύτερό του, βρίσκω πως είμαι πολύ πιο ενθουσιασμένος στην προοπτική να γράψω για το trailer της νέας σεζόν, παρά να ασχοληθώ περισσότερο με το τέλος της RTD era. Οπότε, Geronimo!


.

12 σχόλια:

  1. Σαν πρώτο σχόλιο, οτι το πρώτο μέρος της προηγούμενης βδομάδας ήταν από τα χειρότερα πράγματα που έχει κάνει ποτέ ο RTD στη σειρά, δεν έβγαζε το παραμικρό νόημα, ήταν μια σαλάτα δίχως μέτρο ή αισθητική, αλλά είχε τουλάχιστον γαμιστερά τελευταία 10''.

    Κρατώ μια αισιοδοξία για το αποψινό γιατί μες στη βιασύνη του πρώτου μέρους γινόταν ψιλοεμφανές οτι τουλάχιστον οτι RTD έχει κάποια φοβερή ιδεά για το τέλος αλλά ήθελε τρελό μανουβράρισμα μέχρι να φέρει όλους τους παίχτες στη θέση που τους θέλει. Οπότε να συγχωρήσουμε τον Master-Sith Lord άμα είναι να καταλήξει κάπου όλο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά που λες αλλά βρήκα τα τελευταία 10 δεύτερα το ίδιο άσχημα ή και χειρότερα γιατί έφτυνε κιόλας ο άλλος. Κοίτα να δεις είπα, εκτός από κάτι εκατομμύρια Daleks είχαν κρυφτεί και μερικοί Time Lords. Τι τεμπελιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. meh, μέτριο και το χθεσινό. Συνολικά κακό two parter.
    Αλλά cant wait για τα επόμενα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι κατά πάσα πιθανότητα το πιο ηλίθιο επεισόδιο Doctor Who που έχω δει ποτέ μου. :|

    Πρώτα απ' όλα, κανονικά η προφητεία έπρεπε να είναι, "He will knock four times, you will say goodbye to every person you've ever met and then you'll die." Έλεος, 10 λεπτά από τον ένα στον άλλο...

    Το story με τους time-lords ήταν τελείως lazy, ήρθαν κι έφυγαν έτσι κατ' ευθείαν. Ο τρόπος που πέθανε ο Doctor επίσης lazy, η σκηνή με το όπλο που έκανε α-μπε-μπα-μπλομ ανάμεσα σε master και president με την επιβλητική μουσική ήταν σχεδόν όσο cheesy όσο το ενοχλητικό γέλιο του Master κάθε τρία δευτερόλεπτα...

    Στους υπότιτλους που έβαλα είχε και περιγραφές για κωφούς και έλεγε, "laughs victoriously", "laughs joyously", "laughs gloatingly"... Εμένα γιατί μου ακουγόταν συνέχεια το ίδιο γέλιο; :Ρ

    Γενικά, πλήρης απογοήτευση, και στα δύο part μετρούσα τα λεπτά. Άντε να έρθει ο Moffat να το στρώσει λίγο το πράγμα. Τουλάχιστον η πρώτη εντύπωσή μου για τον καινούριο doctor είναι καλή. Επίσης, μου ταίριαζε απίστευτα η τελευταία ατάκα του 10: "I don't want to go." Τον χαρακτήριζε απόλυτα τον Mr. Emo. Ίσως γι' αυτό η καινούρια βέρσιον να έχει μελαχρινό μαλλί με φράντζα: απομεινάρι από τον προηγούμενο.

    Το είδα με παρέα και λέγαμε πόσο γαμάτο θα ήταν να μας κάνανε κανένα twist του τύπου αντί για τον Matt Smith να μας βγει η Karen Gillan και να μας στείλει όλους! Θα έπρεπε να το κάνουν κάποια στιγμή αυτό, να ανακοινώσουν έναν ηθοποιό ως Doctor κι άλλον ως Companion και να τα αντιστρέψουν ξαφνικά όταν προβληθεί το επεισόδιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θύμισε πάντως LotR με την κακή όμως έννοια. 20 λεπτά για αποχαιρετισμούς! Μέχρι και προξενήτρα έγινε ο 10ος, Alonso, ew, gross. Ew, gross λέμε.Τουλάχιστον είδαμε πως η Piper έχασε τα κιλά της εγκυμοσύνης, κάτι είναι κι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. oreeeeeeeeeee gkrinia :P

    mpa... ego de leo tipota giati nomizo oti i sxesi moy me to doctor Who exei ftasei sto simeio poy einai pera* apo kritikes.






    *prosoxi oti de leo "yperano". :P lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kai to parapano moy to efage.
    "ela moreeeeeeeeeee" egrafa

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. also:
    http://twitpic.com/wfcqp

    fanart for the new Doctor

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Updated με σχόλια. Didn't hate it, didn't like it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιο συγκινητικό ήταν το confidential με τον αποχαιρετισμό του Tennant, παρά το επεισόδιο.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Για μένα ο David Tennant ήταν ο καλύτερος Doctor μέχρι στιγμής. Και λυπήθηκα που έφυγε.

    Συμφωνώ απόλυτα ότι ο λόγος για το regeneration ήταν τελείως Lame, απλά ψάχνανε δικαιολογία για να γίνει το regeneration.

    Ίσως να είμαι συναισθηματική, αλλά δεν με χάλασαν τα τελευταία λεπτά του αποχαιρετισμού.

    Και το τελευταίο μισάωρο του End of Time II άξιζε έστω και μόνο για τους τρείς ηθοποιούς: David Tennant, John Simm & Timothy Dalton.

    Και όλο το End of Time αν δεν ήταν ο Tennant και ο Simm με τις ερμηνείες τους δεν σωζόταν με το τίποτα.

    Όσο για τον 11ο Matt Smith θα δούμε την άνοιξη, όταν παιχτούν τα πρώτα επεισόδια. βασικά περιμένω storylines, ιδιαίτερα από τον Moffat που μας έδωσε το υπέροχο Blink, το Girl in the Fireplace, και τα Silence in the Library/Forest of the Dead.

    ΑπάντησηΔιαγραφή