Survivor turns 20


Και γιορτάζει με την uber-season που του αξίζει.


Ο 20ος κύκλος Survivor είναι το απόλυτο all-star game. Η παραγωγή μάζεψε τους πιο αξέχαστους και πιο σημαντικούς παίχτες που έχουν περάσει από τα 10 χρόνια της σειράς (*), τους θέτει ως εμπόδια τις πιο αξέχαστες δοκιμασίες, και τους ντύνει με τα δύο μεγαλύτερα αρχέτυπα χαρακτήρων, ήρωες εναντίον villains. Και τι φοβερή έμπνευση που ήταν αυτό το τελευταίο: Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από το να βλέπεις ώριμους και έξυπνους ανθρώπους να αποκαλούν τους εαυτούς τους villains και μετά χαράς να παίζουν το ρόλο. Ή, αντιστρόφως, να βλέπεις κάποιον σαν τον JT, το απόλυτο παράδειγμα 'ήρωα', που κέρδισε κάνοντας ένα από τα πιο καθαρά παιχνίδια στην ιστορία της σειράς, να δηλώνει πως τώρα είναι έτοιμος για να το παίξει ανάποδα. Έχουμε early favorite;

(* Φυσικά το λέω αυτό γνωρίζοντας πως από τους 3 μάλλον διασημότερους παίχτες της ιστορίας, Richard, Fairplay & Russell, εδώ έχουμε μόνο τον τελευταίο. Όμως ο Hatch δε μπορούσε να συμμετάσχει λόγω των μπλεξιμάτων του με το νόμο, και ο Fairplay είναι πλέον persona non grata στην Probst-ville λόγω του πώς παραιτήθηκε στο προηγούμενο all-stars edition. Ταυτόχρονα, συμμετέχουν άνθρωποι που δε βγάζουν και πολύ νόημα ως all-stars -hello, Candice!- αλλά ας μην ξεχνάμε πως τα ίδια λέγαμε και για την Parvati στην Micronesia, μέχρι που έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουν παιχτεί. Οπότε θες και κάτι τέτοιους 'μέτριους' για το ανακάτεμα.)

Μην προτρέχω. Η σεζόν ξεκίνησε με δίωρη εξτραβαγκάνζα που υπό άλλες συνθήκες θα με έκανε να χασμουριέμαι από τη νύστα, όμως όταν η συλλογή χαρακτήρων είναι τόσο απολαυστική και με αποδεδειγμένη αξία, νομίζω οτι θα μπορούσα να τους βλέπω για ώρες να αναταλάσσουν τσιτάτα και κακίες. Πρόκειται πράγματι για την απόλυτη γιορτή του Survivor και δε βλέπω πώς δε θα είναι μια από τις καλύτερες σεζόν στην ιστορία του show όταν μπούμε στο ψητό.

Επί της ουσίας εδώ είχαμε τους villains να επικρατούν χάρη στην καλμαριστή ηγεσία ενός μεταμορφωμένου Boston Rob (που πολύ θα στεναχωρηθώ αν αποχωρήσει από το παιχνίδι, όπως άφησε να εννοηθεί το preview) και να στείλουν τους ήρωες σε αυτό που πιστεύω πως είναι η αρχή του τέλους τους: αρνούμενοι να παίξουν το στρατηγικό παιχνίδι (ως Ήρωες που είναι) δείχνουν πως όταν φτάσει το merge θα πάνε λίγο σαν πρόβατα στο σφαγείο απέναντι σε ανθρώπους σαν τον Russell ή τον Rob ή την Parvati, χωρίς δικές τους εσωτερικές ισχυρές κλίκες.

Στο μεταξύ ο Tom Westman και ο JT έκαναν μια πολύ καλή διαπίστωση στη συζήτηση που είχαν μεταξύ τους, οτι πράγματι θα είναι εξαιρετικά απίθανο να κερδίσει κάποιος πρώην νικητής απέναντι σε κάποιον μη-νικητή. Δε θα εξέπληττε αν στην πορεία του παιχνιδιού έβλεπα τον JT να στήνει συμμαχίες με ανθρώπους σαν τον Tom και την Parvati γι'αυτόν ακριβώς το λόγο.

Αν υπάρχει ένα σκοτεινό σύννεφο πάνω από αυτή τη σεζόν, είναι η βεβαιότητά μου πως ο Russell δε θα φτάσει πολύ μακριά- στο τελευταίο tribal της Samoa ήταν έτοιμος να κλάψει. Σα να ήξερε πως η 19η σεζόν ήταν η ευκαιρία του να κινήσει, και όχι η 20 (την οποία είχε ήδη φιλμάρει). Αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Για την ώρα ας χαρούμε που έφυγε η Sugar- καλό παιδί, αλλά χωρίς έναν Randy ή έναν Ace δίπλα της, έχει την προσωπικότητα και το χάρισμα ενός πυρσού. Σβηστού. Τουλάχιστον πριν φύγει μας χάρισε το στιγμιότυπο του πρώτου επεισοδίου, τα γυμνόστηθα middle fingers. Καλά πήραμε μπρος.

.


10 σχόλια:

  1. Σούπερ το concept, ωραίο άνοιγμα. Αποφάσισα φέτος να το δω κανονικά από την αρχή μέχρι το τέλος μετά από κάμποσες σαιζόν, και ήδη θυμάμαι για ποιους λόγους το γουστάρω. Δεν ξέρω ούτε τους μισούς οπότε δεν πάω για favorite ακόμα, θα δείξει η πορεία. Καλή σαιζόν να χουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσπάθησα να μπω σε κάποια φάση στη διαδικασία να σκεφτώ με ποιον είμαι, ποιον προβλέπω κτλ, αλλά πραγματικά είναι τόσο overwhelming να τους βλέπω όλους αυτούς μαζί που θα περιμένω 2-3 επεισόδια να πάρει μια μορφή το παιχνίδι πριν προβλέψω κάτι. Πάντως βάση προηγούμενων επιδόσεων 'συμπαθώ' ιδιαίτερα Russell, Parvati, Rob, JT και Cirie.

    Επίσης αναρωτήθηκα στιγμιαία αν θα είχε πιο πολύ χαβαλέ να τους είχαν χύμα στο παιχνίδι, αλλά αυτό το Heros vs Villains και το πώς έχουν ανταποκριθεί ως τώρα όλοι ως ομάδες στους ρόλους τους, είναι άκρως διασκεδαστικός και κοινωνιολογικά ενδιαφέρων, επίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκανα ένα mini-μαραθώνιο και είδα όλη τη 19η (γνωρίζοντας μόνο ποιος ΔΕΝ κέρδισε). Ένα έχω να πω: WOW. Απλά WOW. Russel Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο-Σ, πραγματικά έκανε ό,τι ήθελε. Στο τέλος την έφαγε όμως από τη αλαζονεία του, πραγματικά περίμενε ότι μπροστά στους ενόρκους θα κέρδιζε τη Natalie; Ήταν η μόνη που είχε καλές σχέσεις με τη Galou, είχε εντυπωσιάσει σε 3 challenges, είχε σκοτώσει μόνη της τον Έρικ, και ffs, καθάρισε και έναν αρουραίο ρίχνοντας όλα τα σαγόνια στο πάτωμα. 2-3 ακόμα που ήθελα να σχολιάσω:
    1) οι ένορκοι απλά τραγικοί, κρατάνε προσωπική βεντέτα σε έναν, όταν και οι τρεις φιναλίστ τους την έφεραν.
    2) η έκπληξη στα πρόσωπα των Galou όταν παίζει το 2ο idol ο Russel απλά priceless!
    3) Η Shambo μου έφερε πολύ σε Calamity Jane σε όλη τη σαιζόν: μισεί τους 2 αρχηγούς της φυλής (Al - Cy), κάνει συμμαχία με την άλλη πλευρά (Joanie) και φυσικά έχει το ίδιο ατημέλητο στυλάκι.
    Θα επιχειρήσω να δω τη 16η τώρα σιγά σιγά παράλληλα με την καινούρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η έκπληξη στα πρόσωπα των Galou όταν παίζει το 2ο idol ο Russel απλά priceless!

    Ναι, απλά και μόνο γι'αυτό θα άξιζε όλη η σεζόν. Dave Ball όλα τα $$$!

    Δες 16 τώρα, ναι. Εξαιρώντας την χωρίς συναγωνισμό πρώτη σεζόν, είναι για μένα μακράν η καλύτερη της σειράς. Και αν θες και την καλύτερη 'νορμάλ' σεζόν (όχι η πρώτη, όχι all-stars) προτείνω Pearl Islands, η 7η. Απλά οι καλύτεροι χαρακτήρες που είχε ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βασικά αν και εχώ δει μόνο cook islands, gabon και micronesia συμφώνω ότι η micronesia ήταν by far η καλύτερη. Και μόνο που συμμετέχουν ξανά μαζί Parv και Cirie θα αξίζει η 20η. Ίσως να πιάσω και καμία από τις παλιότερες σεζόν πριν την 20η να δω τι καπνό φουμάρουν και οι άλλοι all stars.

    ΥΓ1:But I'm with the villains already:P

    ΥΓ2:Η λατρεμένη Cirie για ποιο λόγο μπήκε στους heroes? Ούτε φίδι στον κόρφο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Haha ναι δεν ξέρω η Cirie γιατί είναι Ήρωας. Μάλλον επειδή σφάζει με γλυκό χαμόγελο :)

    Από παλιότερες αξίζει να τσεκάρεις Pearl Islands όπως λέω παντού, αλλά και Κίνα λόγω των χαρακτήρων που πρωτοεμφανίστηκαν εκεί. Ε και φυσικά Σαμόα για τον Russell.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τα σπάνε οι μαραθώνιοι Survivor όταν είσαι κλεισμένος στο σπίτι με κλειστό λαιμό και μύτη να τρέχει σαν βρύση. :P Είδα με τη σειρά:
    Micronesia: ΦΟΒΕΡΗ σαιζόν, μόνο και μόνο για το ρεσιτάλ ηλιθιότητας των περισσότερων fans άξιζε. Χαβαλές + blindsides + ηλιθιότητα = WIN
    Pearl Islands: Όπως ακριβώς το έλεγες, καταπληκτικοί χαρακτήρες, Rupert ο απόλυτος hero, και Fairplay απλά θεός. Γενικά πολύ καλή σαιζόν και ευτυχώς σχετικά άξια νικήτρια.
    Amazon: Ωραία σαιζόν, απογοητευτικό φινάλε. Rob πολύ καλός, αλλά όταν έχεις δει Russell σ' αυτό το ρόλο, δεν σε εντυπωσιάζει όσο θα έπρεπε. Κρίμα που πήγαν τα φράγκα στην μια απ' τις 2 πιο αντιπαθητικές γυναίκες της σαιζόν, ακόμα και τον Butch θα ψήφιζα αντί αυτής από τους final four.
    Λέω για 1η ή 8η τώρα, αν και πιθανόν να μη δω και καμία εν τέλει, ψιλο-μπούχτισα τόσες μέρες. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Την 1η αξίζει να τη δεις ακόμα περισσότερο τώρα που ξέρουμε πώς έχει διαμορφωθεί το παιχνίδι. Είναι φοβερά ενδιαφέρον να βλέπεις τους παίχτες εκείνης της πρώτης σεζόν να πηγαίνουν αφελώς και ρομαντικά και να ψηφίζουν ο καθένας ό,τι θέλει, και να εμφανίζεται ένας άνθρωπος που τους έκανε ό,τι ήθελε και λίγο-πολύ διαμόρφωσε τους κανόνες και την ορολογία του παιχνιδιού όπως το ξέρουμε σήμερα.

    Η 8η είναι χάλια :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. STEFANOS
    επιτέλους βρήκα κάποιους που το βλέπουν
    πέρασα ένα καλοκαίρι βλέποντας όλες τις σεζόν...δεν ήξερα ότι η 20 θα ήταν ALL STAR ΚΑΙ ΤΟ απολαμβάνω τρελλάααααααααααααα
    ........
    η Candice ήταν πριν 4 σεζόν φαβορί για την νίκη και το πρόσωπο που συζητήθηκε πιο πολύ στην σεζόν της ,δεν καταλαβαίνω γιατί η απορία
    .....ασφαλώς έκανε δυο φορές το λάθος να πάρει βιαστικά απόφαση και να αλλάξει στρατόπεδο...
    παιδιά η Σάντρα θα κερδίσει η κουράδα που καθόταν όλη μέρα στο all star δεν το συζητάω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όπως θα δεις αν ψαχουλέψεις κι άλλο το μπλογκ, το Survivor είναι μια από τις 2-3 σειρές που παρακολουθώ και σχολιάζω σε εβδομαδιαία βάση τώρα που έχουμε την all-stars edition, οπότε θα έχεις πράμα να διαβάσεις! (Σε επόμενα επεισόδια γίνονται και τρελές συζητήσεις στα σχόλια.)

    Να περάσεις ξανά οπωσδήποτε προς το Σάββατο (συνήθως τότε βρίσκω χρόνο να ανεβάζω post για τη σειρά) και φυσικά Δευτέρα για να τα πούμε για το φινάλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή