The Zeros: My number 4, The Shield


FX (2002-2008)
Created by Shawn Ryan

Ανάμεσα στον τέλειο πιλότο και το τέλειο φινάλε σειράς αναπτύχθηκε ένα σύγχρονο σαιξπηρικό δράμα, μια προσωπογραφία ενός κοινωνιοπαθή αντιήρωα-καρχαρία, μια μυθολογία που ακολουθούσε την κάθε μικρή ή μεγάλη αμαρτία με αληθινές συνέπειες.
Συνταρακτική τηλεόραση.

~-~-~

essential episodes:
1x01 Pilot
1x13 Circles
2x08 Scar Tissue
2x13 Dominoes Falling
3x03 Bottom Bitch
3x14 All In
4x06 Insurgents
4x09 String Theory
4x12 Judas Priest
5x01 Extraction
5x08 Kavanaugh
5x11 Postpartum
6x06 Chasing Ghosts
7x06 Animal Control
7x07 Bitches Brew
7x08 Parricide
7x12 Possible Kill Screen
7x13 Family Meeting

~-~-~

links:

.

40 σχόλια:

  1. Αριστουργηματικη σειρα που απο το πιλοτο μεχρι το φιναλε δεν βαρεθηκα δευτερολεπτο.

    Ο Βικ που ειναι το κατακαθι της κοινωνιας με ευαισθησιες οποτε ερχοταν σε γυναικες και παιδια αλλα αμειλικτος οσο αφορουσε τα προσωπικα του.

    Πατησε επι πτωματων, προδωσε φιλους, εκανε κομματια καθε γραπτο και αγραφο νομο. Παρολα αυτα ειναι απο τους λατρεμενους μου ηρωες.

    Ετερη αγαπη ο Ντατς που πολλοι τον θεωρουν comic relief αλλα εγω τον πονεσα οσο λιγους. Εξαιρετικη προσωπογραφια ενος ανθρωπου με σπανιο μυαλο που παντα καταφερνει να ειναι στο περιθωριο.

    Στα της σειρας που να αρχισω που να τελειωσω τι να γραψω τι να αφησω εξω?

    Η σκηνη γυρω απο το τραπεζι στο φιναλε 2ης, η εικονιζομενη σκηνη, ο Βικ και ο Σεην στο παρκιγκ, ο Σεην να τρεχει εξω απο το αστυνομικο τμημα, το δευτερο μισο της 7ης ολοκληρο..

    Αριστουργημα, απλα αριστουργημα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ό,τι είπε η sirina, απλά ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ, με ένα καταπληκτικό φινάλε. Κι εγώ αγαπάω Dutch, αλλά και Billings.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πως το ξεχασα? Ποιοι ηταν το πιο επικο ζευγαρι της 7ης? Ντατς και Μπιλιγκς κλεβαν ολα τα φωτα οσο επαιζαν. Λατρειεεεεεεεεεεεες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εξακολουθώ να πιστεύω πως το Misadventures of Billings & Dutch! είναι η μεγαλύτερη χαμένη ευκαιρία για spin-off στην ιστορία της τηλεόρασης. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το φινάλε της πέμπτης από το οποίο και το cap είναι για μένα η συγκλονιστικότερη σκηνή που έχω δει ποτέ στην tv.

    Από τις ελάχιστες σειρές που δεν έκανε κοιλιά σε κανένα σημείο (εκτός αν μου διαφέυγει κάτι) και επιβεβαίωσε τις υψηλές προσδοκίες που είχαμε από το φινάλε. Είτε το έβλεπε κάποιος επεισόδιο-επεισόδιο, είτε το δει μαζεμένο πλέον, δεν χάνει σε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνώ και στα δύο points. Το φινάλε της 5ης σεζόν είναι μακράν ο πιο earned (από την ίδια τη σειρά) θάνατος που έχουμε δει στην τηλεόραση, σε μια εποχή μάλιστα που άλλες σειρές είχαν ευτελίσει το κάποτε σοκαριστικό "death of a character" event. Στου τίτλους τέλους έτρεμα κυριολεκτικά και κοίταγα το μαύρο για καναδυό λεπτά μέχρι να συνέλθω.

    Και φυσικά ναι, η σειρά δεν έκανε κοιλιά. Την παραμικρή. Για σειρά που κράτησε τόσες πολλές σεζόν, αυτό είναι μοναδικό, αδιανόητο. Το Shield καταρρίπτει το επιχείρημα οτι μια σειρά είναι αδύνατον να είναι κυριολεκτικά τέλεια. :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το σηλντ δεν εχει κανει δευτερολεπτο κοιλια, ποτε και πουθενα.

    Βρε συ ταυλερ Βερονικα δεν εβαλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Όχι :p
    Την αγαπώ πολύ τη Veronica, και την έχω κάπου στην 30-40άδα μου σίγουρα, αλλά πραγματικά εξαιρετική μόνο τη μισή σειρά μπορείς να πεις νομίζω. Και δεν έχω την αίσθηση πως άφησε κάποιο στίγμα στη δεκαετία έτσι κι αλλιώς. Την αγαπώ όπως και νά'χει, πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Shield καταρρίπτει το επιχείρημα οτι μια σειρά είναι αδύνατον να είναι κυριολεκτικά τέλεια. :P


    Και παρ' όλα αυτά, θα δούμε κάνα λοστ στην πρώτη/δεύτερη/τρίτη.

    Χα. Πραγματικά πιστεύω πως αν δεν σε διάβαζε κανένας, θα ήταν αααααααλλη η λιστα.

    Δεν ειμαι του φλέιμ, πραγματικά, αλλά αφού έχεις ανοιχτό μπλογκ, όνομα, και επηρεάζεις γνώμες, θα τα ακούσεις θες δε θες :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όχι, δεν υπάρχει θέμα, αυτό είναι και το νόημα του blog, να συζητάμε. Απλά δεν ακολουθώ απόλυτα τη συλλογιστική σου. Το αν και πόσοι διαβάζουν το blog μπορεί προφανώς να επηρεάζει τα πράγματα για τα οποία γράφω πιο συχνά, αλλά δεν επηρεάζει ποτέ τη γνώμη μου για κάτι (βλέπε τη γνωστή ξεροκεφαλιά μου με το Survivor, πχ). Ούτε θεωρώ τόσο περίεργο να είναι στην 4η ή 5η θέση κάτι που βρίσκω τέλειο. Είναι 4η θέση ολόκληρης της δεκαετίας! Και προφανώς αυτά που είναι ακόμα πιο πάνω θα τα βρίσκω ακόμα πιο τέλεια. Και είτε συμφωνεί κάποιος είτε όχι, σίγουρα δε θα μπορεί να μου προσάψει ασυνέπεια στο συγκεκριμένο θέμα. Όλες αυτές είναι σειρές που εδώ και χρόνια δεν έχω βγάλει το σκασμό να λέω ξανά και ξανά πόσο πολύ λατρεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπράβο Tyler, η λίστα είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα μέχρι τώρα. Ξεδιπλώνεται ωραία και δίνει ιδέες σε κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί τρομερά με το αντικείμενο (όπως εγώ) για το ποίες σειρές να παρακολουθήσει. Τα κειμενάκια αν και μικρά είναι περιεκτικά και μου μεταφέρουν την αίσθηση σου για κάθε σειρά. Περιμένοντας εναγωνίως την τελική τριάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. lost και band of brothers εκτος λιστας ε?brave thing to do...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Όχι ρε συ, δεν είναι θέμα ασυνέπειας.
    Δική σου λίστα είναι, ας έβαζες και άι λοβ λούσι στην πρώτη, και χέστηκες σε ποιον αρέσει ή όχι. Προφανώς. Αλλά όπως και να 'χει, προσωπικά γούστα συζητιούνται εδώ. Θα δω εγώ π.χ που είμαι σκατοκέφαλος μια σειρά που αγαπάω στην 12 θέση(τυχαίο το νούμερο, δεν θυμάμαι τι έχεις βάλει εκεί), και θα δω σε μια καλύτερη θέση το σορβάιβορ, ας πούμε.
    Ε, δεν μπορώ να μην έρθω να πω 2 παράπονα, και ειδικά όταν διαβάζω σε άλλες σειρές, περιγραφές του τύπου σαιξπηρικό δράμα, ριζοσπαστική σεναριακή δομή, κ.λπ. Και don't get me wrong, ζω και αναπνέω για να βλέπω τέτοιες εκφράσεις, γιατί είμαι κι εγώ της υπερβολής όταν θέλω να περάσω σε κάποιον την αγάπη μου για μια σειρά, και kudos γιατί γράφεις πολύ ωραία, αλλά όπως και να 'χει, έχεις όνομα στις σειρές, και κόσμος που δεν έχει φτάσει σε τέτοια σημεία ανάλυσης ή που δεν παίρνει σοβαρά ένα σενάριο, θα διαβάζει tyler, θα το πει στους φίλους του, θα αρχίσει τη σειρά, και το πράγμα θα πάρει το δρόμο του. Και όχι συγκεκριμένα tyler, πιστεύω να με καταλαβαίνεις.

    Μην το υπεραναλύω, έχεις γράψει και σε περιοδικά και καταλαβαίνεις τι εννοώ. Απλά εδώ υπάρχει η δυνατότητα να γραφτούν οι παπαριές που λέω τόση ώρα και να μην πάει μονόπατα η άποψη για το κάθε τι.


    Having said that(homage to L.D),
    εκτιμώ τα κόκκινα ματάκια σου μπροστά στις οθόνες, προσφέροντας μας λέξεις που θα μπορούμε να κουοτάρουμε κι εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. tyler

    αν τελικα εχεις εκτος 20αδας το lost

    θα θεωρησω πως δεν εχεις μονο ''αρχιδια''αλλα και μυαλο.

    και ας εβαλες νο4 το wire,αν εχεις εκτος 20αδας το ψαρολοστ θα σε παραδεχθω και θα υποκλιθω.

    κοντος ψαλμος αλληλουια



    46+2.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @Ανώνυμος:

    Μαζί σου. Στάθηκα περισσότερο στο σχόλιό σου "αν δε σε διάβαζε κανένας θα ήταν άλλη η λίστα", κάτι που δεν ισχύει, γι'αυτό μίλησα περί ασυνέπειας και μη.

    Από εκεί και πέρα, σαφώς, ο καθένας φέρει το βάρος της υπογραφής του, ιδίως στο ίντερνετ όπου οι αντιδράσεις μπορούν να είναι αμεσότατες και να ακούγονται και να συζητιούνται, αντίθετα με ένα περιοδικό. Κι ενώ είμαι ο πρώτος που θα παραδεχτώ οτι τις αγαπώ τις 'large' εκφράσεις όταν μιλάω για πράγματα με τα οποία είμαι παθιασμένος, προσπαθώ τουλάχιστον να στηρίζονται κάπου. Δε θα έλεγα ποτέ ας πούμε το Heroes "αλανμουρικό" όσο κι αν εκεί στην αρχή μας είχε ενθουσιάσει πολλούς από εμάς.

    Αλλά το Shield επέδειξε πρωτοφανή διάρκεια και συνέπεια και επίπεδο ποιότητας (ώστε να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό αριστούργημα), και είναι δράμα στημένο γύρω από μια 'καταραμένη' ομάδα ανθρώπων, όμοιο του οποίου ειλικρινά δεν πιστεύω οτι έχουμε ξαναδεί στην τηλεόραση. Κάθε άλλο προσωποκεντρικό δράμα γινόταν όλο και Μεγαλύτερο κάθε σεζόν που πέρναγε, με όλο και μεγαλύτερες απειλές, με όλο και πιο περίπλοκη μυθολογία. Το Shield με την κάθε του σεζόν γινόταν όλο και πιο εσωτερικό: Στο τέλος η απειλή ήταν οι ίδιοι οι ήρωες, και μόνο αυτοί. Fucking brilliant!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έχει πολύ πλάκα, που στους περισσότερους που διαβάζουμε τον tyler, θα τραβάμε τα βυζιά μας αν βάλει πάνω Wire, BSG και Shield το Lost :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ο καλύτερος πιλότος όντως. παρέμεινε σοκαριστικός και τη 2η φορά που τον είδα, παρόλο που θυμόμουν τι γίνεται (είχα πιάσει τη σειρά τα παλιάαα τα χρόνια και την άφησα στη μέση της 2ης σεζόν, επειδή τα νοίκιαζα απο video club και βαριόμουν :P)

    καλά για φινάλε 5ης, γενικό φινάλε, glenn close και φυσικά forest whitaker δεν χρειάζεται καν να σχολιάσω. αριστούργημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Από Shield μου άρεσε περισσότερο η σεζόν με την Glenn Close πάντως. Οι υπόλοιποι τι λέτε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @Hellboy: ήταν με διαφορά ή πιο "φωτεινή" ή αισιόδοξη. Με ταιριαστό τέλος βέβαια... Αλλά εγώ θα προτιμήσω τη σεζόν με τον Forest, ήμουν κολλημένος στην οθόνη απ' την ένταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Έτσι ακριβώς. Fucking brilliant.

    Για το ότι θα ήταν άλλη η λίστα.
    Έχω αυτή την εντύπωση, και καλύτερα να μην το αναλύσουμε εδώ, γιατί πιθανότατα να πω και καμιά μαλακία παραπάνω, η οποία να είναι εκτός πραγματικότητας, και να χαλάσει η σούπα. Άσε που ίσως να είμαι και λάθος in the first place. Αν σε προσέβαλα, ζητώ συγγνώμη.


    Μένω στη σειρά.
    Δεν θα ξεχάσω εκείνα τα δευτερόλεπτα ανατριχίλας και τις βουβές κραυγές που έβγαλα στο P.K.S, όπως επίσης και το βλέμμα του Lem σε εκείνο το γαμημένο επεισόδιο, που ακόμα το θυμάμαι και πέφτω στα γόνατα. Πραγματικά ο Ράιαν ΔΕΝ σκότωσε χαρακτήρα του μόνο και μόνο για τα μάτια των λιγούρηδων που χάζευαν την οθόνη. Τα ρισπέκτ μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. το greys και το arrested ειναι σιγουρα στη λιστα...για τον ταιλερ μιλαμε...

    να φαει το firefly που ειναι οτι καλυτερο εχει φτιαξει o whedon?μπορει γιατι ηταν ημιτελες και το σερενιτυ δεν ειναι τιβι...μαλλον για το deadwood...

    αυτο σημαινει οτι lost,band of brothers,himym ειναι απεξω...ντροπη, αλλα προβλημα του...

    αλλα αυτο που δεν περιμενα με τιποτα και ειναι εκπληξη μεγατονων ειναι η απουσια του in treatment...

    η δικια μου παρακληση παντως ειναι, ταιλερ ασε το deadwood απεξω και βαλε στην κορυφη το gossip girl. τοτε πραγματικα θα μιλαμε για ενα εντυπωσιακο κατορθωμα...

    τη χειροτερη λιστα ολων των εποχων...

    :Pppp

    σκιιιιιιστε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Καλύτερη σεζόν του Shield πάρα πολύ παλούκι, αλλά είμαι μεταξύ 5 και 7. Η 4 ήταν αισιόδοξη και απαισιόδοξη ταυτόχρονα, όπως και αυτή που ταιριάζει λιγότερο με όλη την υπόλοιπη σειρά. (Όχι οτι δεν είναι φανταστική, απλά λέω.)

    Ανώνυμε, όχι, δε με προσέβαλες, don't worry. Αν πάντως δε θες να πεις τίποτα εδώ μπορείς να στείλεις ένα μεϊλάκι, θα με ενδιέφερε να το αναλύσουμε λίγο.

    xavier, συνάντησέ με έξω από το προαύλιο μετά το σχόλασμα :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Tyler, με τη σαθρή σιγουριά που προβλέπουν όλοι το top-3 σου, αλλά και τη δική σου μετρημένη σιγή απέναντι σε όλους τους υπαινιγμούς, νοιώθω ότι θα κλείσεις (ανοίξεις) πολλά στόματα στο τέλος...

    Έτσι πρέπει! ;-)

    Θα κάνω πάντως και γω τη δική μου (όρτσα) πρόβλεψη για να γουστάρουμε:

    #3: Arrested Development (Γιατί είναι η πιο εγκεφαλική κωμωδία της δεκαετίας)

    #2: LOST (Γιατί... είναι απλά το LOSΤ.-)

    #1: Survivor (Γιατί τα κολλήματα καθορίζουν την προσωπικότητα μας!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Το Survivor το έβαλε πιο κάτω.
    Deadwood και Arrested είναι τα δύο 100%. Για το τρίτο δεν ξέρω. Μάλλον Firefly.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. btw ετσι για να γινει συζητηση, το shield μου αρεσε, δεν μου αρεσε αρκετα για να το βαλω στα αγαπημενα για ενα λογο(πιθανον το ιδιο ισχυει και για το breaking bad) η σειρα ηθελημενα βγαζει μια μιζερια, μια μουνταμαρα σε ολους τους πρωταγωνιστες της. Δεν μπορεις να συμπαθησεις ή να ταυτιστεις με κανεναν τους...Για αυτο π.χ. προτιμω σειρες οπως το weeds,το life ή το wire...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Γιατί πρέπει να συμπαθήσεις ή να ταυτιστείς με κάποιον για να σου αρέσει κάτι.
    Το σημαντικό είναι να σου προκαλέσει μια αντίδραση, ένα συναίσθημα. Γιατί πρέπει να είναι ένα θετικό συναίσθημα? Αν μπορεί μία σειρά, μία ταινία, ένα τραγούδι, να με κάνει χάλια (με την καλή έννοια) μπράβο του.

    Και μιας και μιλάμε για το Shield, δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί χαρακτήρες out there με τους οποίους ταυτίστηκα περισσότερο από τον Dutch ή την Claudette.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. αυτοι οι 2 δεν ειναι ο ορισμος της μιζεριας?

    δεν ειναι απλα θεμα συμπαθειας...ας πουμε ο Schillinger στο ΟΖ ηταν ενας ναζιστης βιαιος χαρακτηρας...πιο αντιπαθητικος δεν γινεται...αλλα μου αρεσε σαν χαρακτηρας...

    στο shield ηταν σαν ολοι οι πρωταγωνιστες να μισουν τον εαυτο τους σε τετοιο βαθμο ωστε να ειναι στα προθυρα αυτοκτονιας...αυτο εννοω ως μιζερια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ούπς! Cotsos έχεις δίκιο. Το survivor μπήκε όντως παρακάτω.

    Άρα πάμε: Arrested, Deadwood (ο Tyler παραμιλάει γι' αυτό! Απορώ πώς το ξέχασα) και φυσικά Lost.

    Αν κρίνω από τη μέχρι τώρα λίστα, το Firefly θα μείνει μάλλον απέξω κυρίως λόγω του ότι κόπηκε νωρίς. Κι αυτό όσο να ναι αφήνει μία πικρή αίσθηση ανολοκλήρωσης, ικανή να το ρίξει από την εικοσάδα...

    Στοιχήματα κανείς για τη σειρά των τριών? :-D

    Λέω:

    #3 Arrested Development

    #2 Lost

    #1 Deadwood

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Δεν καταλαβαίνω πως εννοείς τη μιζέρια.
    Ναι είναι δύο χαρακτήρες που είναι good and honest στη δουλειά τους, αλλά στη προσωπική τους ζωή είναι σκατά. Δεν υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι? Δεν είναι αυτός ένας ρεαλιστικός ολοκληρωμένος χαρακτήρας?
    Αν ο Dutch ήταν ο Barney Stinson σε ντετέκτιβ (I'd love to see that btw) θα ήταν πιο "συμπαθητικός" χαρακτήρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. ο ρεαλισμος ειναι μια πολυ παρεξηγημενη εννοια και πολυ υπερτιμημενη οταν μιλαμε για σινεμα ή τεχνη γενικοτερα...

    δεν υπάρχει ουτε ενας χαρακτηρας στη σειρα που να ειναι ενταξει με τον εαυτο του και τη ζωη του...ουτε ενας...

    δεν ειναι δραματικο, απλα λυπηρο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Για μένα το Shield είναι ένα δράμα σε heightened reality που δεν πολυέχει σαν σκοπό να βάλει τον θεατή στη διαδικασία να ταυτιστεί με κάποιον από τους ήρωές του. Έτσι κι αλλιώς η ταύτιση είναι κάτι συμπτωματικό που προσωπικά δε με αφορά όταν παρακολουθώ μια ιστορία. Αν κάτσει, έκατσε- και μάλιστα είναι σπανιότερο ένα έργο να επιτύχει σπουδαιότητα αν στοχεύει στην ταύτιση με τον θεατή. Η δουλειά ενός έργου δεν καλά και ντε είναι να πέσει στο επίπεδο το δικό μου και το δικό σου για να μας διηγηθεί μια ιστορία που κάτι μας θυμίζει, η δουλειά του είναι να μας οδηγήσει κάπου αλλού. Η ταύτιση μου είναι αδιάφορη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Άσε που και η μιζέρια είναι σχετική έννοια. Οι χαρακτήρες της σειράς που είχαν αναλάβει το ρόλο των 'ανθρώπων' είχαν πολλές στιγμές αληθινά υπέροχες. Όποιος δε βρήκε inspirational τη φιλία του Dutch με την Claudette ή δεν χαμογελούσε με τη δυναμική του Dutch με τον Billings δεν ξέρω τι θέλει από τη ζωή του :p

    Και πάλι, όχι κάτι για να σε κάνει να πεις "φίλε, κι εγώ σαν την Claudette, τα ίδια περνάω", απλά άγκυρες ανθρωπισμού σε μια ιστορία τεράτων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. δεν μπορεις να αγαπησεις τους χαρακτηρες του shield γιατι κανεις δεν αγαπαει τον εαυτο του...ολοι τους(μα ολοι) ειναι δυστιχισμενοι, κανεις τους δεν κανει κατι για αυτο και ολοι τους κρυβουνται πισω απο τη δουλεια τους...

    δηλαδη το shield ειναι μια εξαιρετικη σειρα, καλογραμμενη, ωμη μερικες φορες...τις σειρες ομως που πραγματικα αγαπαω, τις αγαπαω περισσοτερο για τους χαρακτηρες της...για εμενα αυτο δεν συνεβαινε στο shield...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Το έχω γράψει και στο GTVS αλλά θα το γράψω κι εδώ: Για μένα η αγία τριάδα των σειρών είναι "The Wire, Battlestar Galactica και Arrested Development". Η κάθε μία ήταν μοναδική στο είδος της, η κάθε μία ήταν η κορυφή, το απόλυτο μέτρο σύγκρισης για κάθε άλλη.

    Ωστόσο επεισόδια σαν τα Of mice and Lem, Post Partum, Parracide, Possible Kill Screen και Family Meeting του Shield δεν είχαν γιατί επεισόδια σαν τα παραπάνω δεν έχουν ξαναϋπάρξει στην τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. [psych] κοιταξε τις λερωμενες γωνιες της οθονης του μυαλου του... και ειπε:

    3.deadwood [δεν παει πιο πανω]
    2. λοστ [ -//- ]
    1.arrested...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Να μπει το Lost πάνω από Buffy και να μη μπει το Firefly? Αποκλείεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Nat, είναι πιο πιθανό ν' ανακάμψει η Ελλάδα από την οικονομική κρίση παρά ν' αφήσει ο Tyler το Lost εκτός τριάδας... :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μμμμμμμμ (η κρυσταλινη μου μπάλα βλέπει έξω το lost) μμμμμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για 'μένα, εφ' όσον υπάρχει το Shield ψηλά σ' αυτή τη λίστα, όλα είναι καλά:)
    Για την υποκειμενική άποψη όλων μας, και την "τριάδα" "δεκάδα" ή "εικοσάδα" του καθ' ενός, θα χαρώ να μάθω, αλλά δεν θα τον πάρω και από τα μούτρα που δεν έβαλε το Stigrey στο νούμερο ένα, επειδή αυτή τη διαστροφή τραβάω εγώ :) Είναι σαν το φαγητό, ή τη μουσική. Αυτό που αγγίζει τον καθ' ένα μπορεί να είναι εντελώς διαφορετικό και να καθορίζεται από μικρές, και πολλές φορές απερίγραπτες λεπτομέρειες. Αυτό το "γιατί έτσι", που αποτελεί κορύφωση ενός τραγουδιού για' σένα, και στα αυτιά των άλλων είναι από αδιάφορο έως ενοχλητικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. its had me with hello

    apo to proto episodeio diladi,
    pos ginetai na latreueis enan toso "kako" xaraktira, kanonika den prepei.

    agapo the shield kai einai krima pou den tin xeroun pio poloi

    otan oi xaraktires allis seiras(weeds) anaferonatai se autin , apla deixnei tin axia tis

    ΑπάντησηΔιαγραφή