Is the love Justified?


Well, yes and no.

Την καινούρια σειρά του FX σίγουρα δε μπορείς να την πεις κάτι άλλο πέρα από καλή. Έχει πολύ δυνατές ερμηνείες, θα τις έλεγες και καθηλωτικές, με τον Timothy Olyphant να προσφέρει να προσφέρει την γωνστή του ίσα-ίσα συγκρατημένη self-righteous οργή και τον Walton Goggins να κάνει τον χαβαλέ του μετά την φοβερά subtle δουλειά του στο Shield. Έχει γουστόζικους διαλόγους (νά'ναι καλά ο Elmore Leonard, και στην πορεία βλέπουμε), έχει ωραία old-school νουάρ καουμπόικη αίσθηση, έχει μια καλή ιστορία με αρχή, μέση και ας πούμε άνω τελεία. Και το teaser είναι φοβερό, με τον σερίφη του Olyphant να υποχρεώνει ουσιαστικά τον Peter Greene να βγάλει όπλο πρώτος με τίποτα άλλα παρά τη δύναμη της πειθούς, με αγνό ένστικτο.

Με όλα αυτά θέλω να πω οτι προφανώς και κάθε γρανάζι του Justified δουλεύει άψογα, και όλο μαζί κινείται εξαιρετικά στο δρόμο, απλά δεν είμαι σίγουρος οτι η κούρσα με ενδιαφέρει τόσο πολύ. Σίγουρα θα το παρακολουθώ, απλώς ίσως να είχα κάπως υπερβολικές προσδοκίες. Φαντάζομαι οτι μέτριο και κάτω δε θα το βρήκε κανείς, αλλά μοιράζονται άλλοι την "απλώς solid" αίσθηση που μου άφησε;

.

5 σχόλια:

  1. δεν έχω χρόνο παρόλο που ο λέοναρντ είναι αγαπημένος.been there ,done that.ασε που ξεκίνησε και το breaking..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ίσως να φταίει που ο πρόλογος είναι το καλύτερο κομμάτι του επεισοδίου. Πιστεύω πάντως πως πραγματικά θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον η σειρά όταν θα αρχίσει να σκαλίζεται το παρελθόν του τόσο θυμωμένου ήρωα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλό φαίνεται, αλλά πότε θα τα αφήσει όλα αυτά το FX και θα κάνει σειρά το Scalped (Vertigo comics) να γουστάρουμε. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κάπου το έχω το Scalped να κόβει βόλτες, πρέπει να το διαβάσω.

    Πιστεύω πάντως πως πραγματικά θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον η σειρά όταν θα αρχίσει να σκαλίζεται το παρελθόν του τόσο θυμωμένου ήρωα.
    Κι εγώ το πιστεύω. Απλά δε με έχει κάνει hook ως τώρα. Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλό και το χτεσινό 2ο. Όλοι οι χαρακτήρες ακριβώς στο στυλ που εμφανίζονται στις δουλειές του Leonard. Έπαιζε και η "Pam" του True Blood, με "νέο" αλλά σχετικά επιτυχημένο στόμα. Ε, στο True Blood μάλλον δεν θα φαίνεται καθόλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή