Lost: ReCon


Χάσαμε το προηγούμενο επεισόδιο που δε με ενθουσίασε όπως τον πιο πολύ κόσμο, αλλά ας πούμε δυο πράγματα για το φρέσκο που είναι μια χαρούλα.

Να’ναι καλά ο Sawyer δηλαδή. Γιατί νομίζω πως είναι η πρώτη φορά σε όλη τη σεζόν που έχω actually ενδιαφερθεί για ένα flash-sideway, με την εν τέλει όχι ακριβώς απρόβλεπτη, αλλά όπως και να έχει ενδιαφέρουσα από πλευράς story-telling, ανατροπή που έφερε τον λατρεμένο conman στην πλευρά του νόμου. Ίσως πάλι να είναι ότι απλά έχω παραιτηθεί μπροστά στο δεδομένο της ύπαρξης αυτών των ιστοριών οπότε έπεισα τον εαυτό μου να ενδιαφερθεί. Όπως αναρωτήθηκε κι η Sandra Bullock καθώς δεχόταν το Όσκαρ (να μια φράση που δεν πίστευα ότι θα έγραφα ποτέ μου), «Did I earn this or did I just wear y;all down;»

Αλλά δεν έχει πολλή σημασία. Η παράλληλη ιστορία του James Ford μου άρεσε, για έναν έξτρα λόγο ότι δεν επαναπαύθηκε σε κάποιο υπερδραματικό resolution με λυτρώσεις και όλα τα συναφή. Ήταν μια απλή, καλή ιστορία. Και η χημεία του με τον Miles είναι πάντα δεδομένη- δε με νοιάζει που η συνάντηση των δύο στο ίδιο στόρι είναι αποτέλεσμα του γνωστού κλισέ που με έχει ενοχλήσει ως τώρα (όλοι οι χαρακτήρες θα εμφανιστούν κάπως, κάποτε), απλά χαίρομαι που οι συγγραφείς αναγνώρισαν τη δύναμη που έχουν ως buddies.

Στα νησιού, very cool από πλευράς Sawyer να παίξει την κλασική τακτική «κάνω συμμάχους τους πάντες, τους λέω τα πάντα και τους αφήνω να βγάλουν ο ένας τα μάτια του άλλου.» Μάλλον θα βλέπει πολύ Survivor στο καιρό του μακριά από το νησί. Χαίρομαι που ο Widmore επέστρεψε ως βασικός παράγοντας στην ιστορία. Κάπου είχα αρχίσει να νιώθει πως οτιδήποτε παρακολουθούσαμε 5 σεζόν τώρα θα καταλήξει παντελώς irrelevant. Και δεν εννοώ μόνο σε επίπεδο Jack και Kate (που χέστηκα πατόκορφα) αλλά ακόμα και εκεί που μιλάμε για κάποιον σαν τον Widmore ή τον Ben. Οπότε cool.

Κατά τα άλλα απολαμβάνω τον Not-Locke, τη σταδιακή αποκάλυψη της αληθινής του ταυτότητας στους tentative συμμάχους του, αλλά από την άλλη βρίσκω την παρουσία των Κακών Claire και Sayid αυξανόμενα ενοχλητική. Δηλαδή εντάξει, το καταλάβαμε ότι ο Sayid έχει γίνει ζόμπι, δεν είναι ανάγκη να δούμε αυτή τη σαχλά γραμμένη σκηνή που η Claire ξαφνικά αποφασίζει να επιτεθεί στην Kate (κάποια βαλβίδα γύρισε… στο δωμάτιο των σεναριογράφων) και ο άλλος κοιτάει από πίσω παγερός και ατάραχος. Oooooo you’re bad. Very bad. You’ve been a very VERY bad BAD girl Gaga.

Αλλά είπαμε. Cool. Σε κρατάει για μια βδομάδα. Αλλά εξακολουθώ να νιώθω ότι θα έπρεπε να κινούμαστε ελαφρώς πιο γρήγορα. Αφήστε που η επιστροφή του Widmore μου θύμισε την Eloise, τον Faraday κι όλο το χωροχρονικό γιούχου. Αυτό πότε και πώς θα έρθει να μπλεχτεί με τα παράλληλα σύμπαντα, είναι μια απορία που την έχω. Fun.


.

14 σχόλια:

  1. Η σκηνή που ο Smokey την πιάνει την Claire και την σηκώνει είχε πολύ φάση.

    Πάντως στο μυαλό μου έρχεται πως ο παράλληλος κόσμος είναι αποτέλεσμα όχι μόνο του ατυχήματος αλλά και της ανυπαρξίας του Jacob κάτι που οδήγησε σε διαφορετικά μονοπάτια τους ήρωες της σειράς. Ιδιαίτερα όσον αφορά τον Sawyer πρέπει να έχει σχέση με το ότι τον είχε συναντήσει μικρός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hellboy συμφωνώ με την παρατήρησή σου. Μάλλον τα flashsideways παραπέμπουν στο τι θα είχε γίνει αν ο Jacob δεν επηρέαζε καθοριστικά τις ζωές των ηρώων. Η απόφαση του Sawyer να γίνει μπάτσος συνέβει πολύ παλιότερα απ' την πτώση της oceanic.

    Συμπαθές το επεισόδιο. Τίποτα εξαιρετικό, φυσικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η θεωρια μου για αυτη την εβδομαδα ειναι οτι το νησι ειναι το κουτι της πανδωρας. την επομενη εβδομαδα μαζι μας το λιονταρι της νεμεας.

    οντως η φαση που την Βουταει ηταν γαματη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ βαρέθηκα.

    Από άθλιες ατάκες τύπου “I’m the smoke thing” (αλήθεια;!) μέχρι την σκηνή οπού ο Saywer επαναλαμβάνει την oh so sad ιστορία του που την έχουμε ακούσει 50 φορές (και ειλικρινά, όση μουσικούλα και να παίξεις Michael, δεν μας συγκινεί πια), εγώ είμαι πεπεισμένη πως το σενάριο είναι γραμμένο στη χέστρα από κάποιον που βιάζεται για να πιάσει το sudoku.

    και πάντα βαριόμουνα την Charlotte. και για να μην την σχολιάσατε καν, φαντάζομαι και σεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://www.tv.com/lost-sawyer-to-the-rescue!-or-not.../story/22000.html?page=2&tag=container;news_story

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πολύ κακό επεισόδιο.. κρίμα..
    οι ρυθμοί αντί να αυξάνονται, μειώνονται...
    και σόρυ αλλά δεν μπορώ να νιώσω χαρούμενος για ένα touchdown όταν το Lost μας έχει δώσει σκηνές που μας αφήνουν με το στόμα ανοικτό - και την φαντασία να καλπάζει...

    ευελπιστώ στο επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κι εμένα κακό μου φάνηκε. Βασικά μόνο στο προηγούμενο γούσταρα μέχρι τώρα σε όλη τη σαιζόν. Καλά πάμε. :P

    PS. Ωραιότατο το "Justified".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απολαυστικό κείμενο! Ειδικά με το χωροχρονικό γιούχου έφυγα... Γράφεις πουθενά?

    Το επεισόδιο ήταν κοπής παλιού καλού επεισοδίου, ανώτερο από τα περισσότερα της σεζόν, η οποία όλο και περισσότερο μοιάζει να έχει περισσότερα επεισόδια απ'ότι θα'πρεπε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ενδιαφέρον που υπάρχει τόσο αρνητική αντίδραση σε αυτό το επεισόδιο. Εγώ ειλικρινά, και χωρίς να με έχει κερδίσει καθόλου ως τώρα η 6η σεζόν, νομίζω πως είναι ένα από τα 2-3 της επεισόδια που αξίζουν. Ίσως και να κρίνω on a curve ενστικτωδώς, τι να πω!

    Blake, ναι (Free, Esq, ΠοπΡοκ), αν και όχι για σειρές.

    Btw αναγκάστηκα να βάλω αναγνώριση για να μπορείτε να κάνετε comment, δεν ήθελα γιατί μου τη σπάει, αλλά τα bots με είχανε τσακίσει στο σπαμ ειδικά σε παλαιότερα ποστ για το Lοst.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. na pw ena wraio pou skeftika?

    sto sideways / Earth-X sumpan egine i ekriksi ktl ktl, alla exoume idi dei oti orismenoi xaraktires pou itan parontes stin ekriksi (Ben, kokkinomalla, pateras tou Ben) ine akoma zwntanoi sto paron, diladi meta tin ekriksi uphrxe akoma nisi k sikothikan k efugan. giati na min exoun epizisei k oi 60s sawyer, 60s jack ktl kai na zoun kapou sto sideways paron, tora sta 60s-70s tous?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Όοοοχι Mr Vamvounis, δεν εκκένωσαν το νησί πριν την έκρηξη; Όταν οι Dharmaσιότες κατάλαβαν πως λόγω ηλεκτρομαγνητικής ανωμαλίας στο Hatch (Χατς) την είχαν πουτσ***ι όλοι;

    Ή πρέπει να πεταχτώ lostpedia να τσεκάρω τη μνήμη μου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. mmm den thumamai sigoura, mipos exeis dikio? where was ben at the time?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δεν τον είχε μόλις πάρει ο Ρίτσαρντ στον ναό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή