a quick note on Buffy, Season Eight


Ευτυχώς έχει ένα μόνο story arc μέχρι να τελειώσει.

Όποιος έχει κάτι άλλο να προσθέσει, μετά και το #35, την τελευταία προσθήκη που έφερε, το συνεχιζόμενο πανηγυρικά out of character γράψιμο του Angel, το γελοιωδώς out of proportion retcon που έχει πέσει για το Σύμπαν και την Προέλευσή του, και το Πιο Εύκολο Δίλημμα Που Έχει Αντιμετωπίσει Ποτέ Η Buffy, μπορεί να το κάνει στα comments. Εγώ δεν έχω τη δύναμη να γράψω πάνω από 100 λέξεις, αλλά βλέπεις, μιας και τελείωσε το story arc from hell είπα τουλάχιστον να ανεβάσω ένα ποστ έτσι, εθιμοτυπικά.

.

9 σχόλια:

  1. Το διάβασα προχθές ολοκληρωμένο.
    Ναι μπορεί να γίνεται ένα τρελό retcon, αλλά έχει ξεφύγει τόσο πολύ που είμαι intrigued να δω που θα καταλήξει.
    Θα ξενερώσω αν γίνει κάτι τύπου Smallville, και ξαφνικά θα γίνουν όλα όπως ήταν πριν.
    Και για τον Angel, δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι γίνεται, αλλά η συμπεριφορά του εξηγείται με την ίδια λογική του Magneto στο run του Morisson. :P Τότε εμείς κράζαμε για το characterization και εσύ μας έλεγες για το sublime. Ε τώρα καλώς το δέχτηκες το Twilight.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι αλλά η διαφορά είναι ότι ο Morrison έγραψε μια ιστορία με αρχή, μέση, τέλος και μες στα όρια του δικού του run όσα έγραφε ήταν συνεπή μεταξύ τους. Η 8η σεζόν της Buffy δε μπορεί να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, οφείλει να είναι συνεπής με τις προηγούμενες 7, με τρόπο που ο κάθε X-Writer δεν υποχρεούται να το κάνει. (Για μένα τουλάχιστον.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ότι και να πω λίγο θα είναι... εκπλήσσομαι πάντως που ο Whedon έδωσε πράσινο φως (αν δεν προήλθε απ αυτόν κιολας) για αυτο το πράμα που διαβάζουμε...

    τουλάχιστον ας το κάνανε αυτό αντί της βαρετής έβδομης σεζόν, να βλέπαμε και κωλαράκι Boreanaz! :P

    A, και μιας και τον επιασα στο στόμα μου:
    http://www.popeater.com/2010/05/03/david-boreanaz-infidelity/?ncid=webmaildl2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κι εγώ διαφωνώ..
    Πιστεύω ότι θα δώσει επιτέλους κάθαρση σε 2 ιστορίες που έμειναν ατέλειωτες.. Και όσο να ναι η καταστροφή του Hellmouth δεν ήταν ακριβώς ξεκάθαρο τέλος για τον χαρακτήρα της Buffy, και αντίστοιχα ο Angel δεν πέρασε και λίγα πριν επιστρέψει εδώ και έτσι κι αλλιώς είχε αρχίσει να πηγαίνει out of character καθόλη την εμφάνιση του και στα 2 story arcs αλλά και στο After the Fall που αναγκάστηκε να αλλάξει εντελώς και απότι προσωπικά το θεωρώ συνδετικό κρίκο ανάμεσα στο Not Fade Away και το Twilight.. Prove me wrong..
    Και στην τελική το issue ήταν τόσο "ευρηματικό" που εγώ το καταευχαριστήθηκα μετά από την περίοδο κοιλιάς της σειράς..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ κακό για ακόμη μια φορά. Έχω βαρεθεί να το θάβω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αν και ορκισμένος fan Buffy/Angel πότε δν άσχοληθηκα με τα κόμικς (μου φαίνετε αχρείαστη η οποιαδήποτε συνέχεια στις 2 σειρές)αλλά η συγκεκριμένη φωτό μου δημιούργησε απορία.

    Πως γίνετε να το κάνουν Angel-Buffy; Η τσιγγάνικη καταρα δν ισχύει στα κόμικς; ή βρήκαν κάποιον τρόπο να τη λύσουν; Η ξανάγινε Angelus;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η σύντομη απάντηση είναι ότι έχουν γίνει και οι δύο ανώτερα όντα που θα οδηγήσουν το Σύμπαν σε μια νέα ανώτερη πραγματικότητα.

    Η ουσιαστική απάντηση είναι ότι, όπως το βλέπω εγώ, η κατάρα αυτή σταμάτησε να απασχολεί τους συγγραφείς από ένα σημείο κι έπειτα. Ήταν απλώς μια φοβερή αλληγορία που δε νομίζω ότι ο Whedon είχε σκεφτεί πολύ καλά τις κυριολεκτικές της συνέπειες τόσο πολύ. Οπότε από ένα σημείο κι έπειτα απλά κάπως υπήρξε κάτι σαν 'συμφωνία' ότι δεν πολυπαίζει μπάλα πλέον. Βλέπε ας πούμε το σεξ του Angel με τη Nina στα τελευταία επεισόδια της σειράς του, όπου 'εξαφανίζει' την κατάρα με ένα throwaway comment του τύπου "Έχω βρει τρόπους να λειτουργώ around it".

    Αλλά βασικά ναι. Ανώτερα όντα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. to pio shameless mislead gia villain reveal ever, k to pio shamelessly fanfic sex scene... genika... fanoboy-ila

    to twiliht den ine o angel, ine ... meros? stamatisa na endiaferomai, pragmatika. kataferane retro-actively na amayrwsoun olokliro to run tis 8is sezon.

    ante, ligous mines dialleima na figei i ksinilia k exoume whedon gia ta teleytaia teuxi tis sezon

    ΑπάντησηΔιαγραφή