Survivor: And the winner is


Μια φοβερή σεζόν Survivor ολοκληρώνεται με ελαφρώς απογοητευτικό τελευταίο Tribal, αλλά το reunion αποζημιώνει.


Πρώτος αποχωρεί ο Colby, αναμενόμενα, αφήνοντας τους 4 villains κι επισήμως θριαμβευτές μιας σεζόν που είχε δείξει από νωρίς προς τα πού θα έγερνε. Ο Colby κάνει ίσως το χειρότερο παιχνίδι που έχει κάνει ποτέ παίχτης που έχει φτάσει τόσο μακριά, και δε μπορούσα παρά να σκάσω στα γέλια όταν έλεγε ότι δεν παραιτείται (αχά, αχά) και όταν προσπάθησε να πείσει τον Russell να διώξουν την Sandra ώστε μετά να έχουν ελπίδες να κερδίσουν την Parvati στην τελευταία δοκιμασία. Τι λες, Colby;

Τεσπά, όταν έμειναν οι κανονικοί παίχτες, το φινάλε πήρε μπρος, και είχαμε μια γαμάτη τελευταία δοκιμασία που για 2η φορά στις ισάριθμες σεζόν του, κέρδισε ο Russell. Ένα ακόμα measure σπουδαίου παίχτη, είναι το γεγονός ότι κερδίζει individual immunities όταν
πρέπει να τις κερδίσει. Επικράτησε του Brett στην Samoa πετώντας τον έξω από τον τελικό, κέρδισε πριν 2 επεισόδια όταν ένιωσε ότι χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και πέταξε έξω την Danielle (που σύμφωνα με τα ίδια της τα λεγόμενα, αν είχε μείνει στο παιχνίδι θα στόχευε με τη σειρά της τον Russell), και εδώ πήρε πάλι την τελευταία δοκιμασία ώστε να ελέγξει ποιον θα κουβαλήσει μαζί του στον τελικό.

Και εδώ φτάνουμε στο σημείο της σεζόν που ο Russell μετατρέπεται από ένας σπουδαίος παίχτης σε mumbling idiot. Εκτιμώντας ξανά με πανηγυρικά λάθος τρόπο τις ορέξεις του Jury ("Η Sandra δε θα πάρει ψήφους, δεν έχει κάνει τίποτα"), επιλέγει όχι μόνο τη λάθος σύνθεση για τελική τριάδα, αλλά και όταν φτάνει η στιγμή, τα χάνει μπροστά στο Jury. Δεν προσπαθεί καν να τους πουλήσει τις μεγάλες στρατηγικές του κινήσεις ή να τους κολακέψει έστω και λιγάκι, παρά κάθεται εκεί σε defense mode λέγοντας ξανά και ξανά παραλλαγές του "δεν καταλαβαίνω γιατί δεν καταλαβαίνετε ότι είμαι ο καλύτερος", και τελικά αφήνοντας τις μεγάλες ατάκες στις δύο συν-φιναλίστ του (την Parvati με το "κράτησα τον δράκο για pet μου" και την Sandra με... βασικά οτιδήποτε έλεγε στο φινάλε, που ήταν όλα χρυσός) και προβλεπόμενα, να παίξουν το παιχνίδι μεταξύ τους.

(Και ενώ από τη μία ήταν πολύ ευχάριστο να βλέπεις σε ένα τελικό τριών ανθρώπων τρεις τόσο άξιους παίχτες να διασταυρώνουν τα ξίφη τους, θα επαναλάβω ότι αυτό το format καταστρέφει το σασπένς και χαντακώνει τη σεζόν. Όταν ένας παίκτης κερδίζει το τελευταίο immunity, αυτό πρέπει να
σημαίνει κάτι: ότι θα διαλέξει ποιον θα πάρει μαζί του στον τελικό. Ή, στην περίπτωση του Russell, ότι θα διαλέξει από ποιον θα χάσει. Εδώ είχαμε ένα ακόμα Συμβούλιο. Lame. Κι επίσης, μη μου πει κανείς ότι αυτό το βαρετό τελευταίο Tribal είχε καμία σχέση με τη δυναμική ενός Todd v Amanda ή Parvati v Amanda ή Richard v Kelly κτλ κτλ. Τελικοί τριών ανθρώπων απλά δε γίνεται να είναι συναρπαστικοί. Γιατί διαλέγεις από λίστα, δε συγκρίνεις άμεσα δύο παίκτες. Δεν διαλέγεις το φίδι ή τον αρουραίο, όπως είχε πει η Sue Hawk στην ιστορική season 1 ομιλία της. Double lame.)

Στο σημείο που βρισκόμαστε, είναι πλέον Parvati και Sandra, και οι τελευταίες ελπίδες για οτιδήποτε άλλο σβήνουν όταν η Danielle φωνάζει στα μούτρα του Russell "ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΟΥ. ΕΧΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ΨΗΦΟΥΣ!!" αλλά εκείνος κάθεται εκεί κλαμμένος και defensive και δεν νιώθει να πει τίποτα. Το παιχνίδι έρχονται να καθαρίσουν με απανωτά χτυπήματα η Courtney και όλα αυτά τα άβολα "You go grrrl" προς τη Sandra, και ο Rupert, ο αηδιαστικός Rupert που νομίζει ότι είναι καθαρός και αγνός και σπουδαίος και δεν έχει σχέση με τη γλίτσα τον Russell εκτός από εκείνη τη μία φορά που, χμ, α ναι, για θυμήσου,
συμμάχησε μαζί του.

Δεν έχω χειρότερο από το να βλέπω Survivor και να χαλάνε το fun παίχτες που νομίζουν πως το παιχνίδι είναι η ζωή, και μας φλομώνουν στην ηθικοπλαστικούρα. (Το πρώτο All-Stars είχε πολλούς τέτοιους επίσης. Αυτό ευτυχώς όχι τόσους.)

Η νίκη λοιπόν πήγε στη Sandra η οποία πρόλαβε να δικαιολογήσει (στα μάτια μου) το στάτους της ως μοναδικής διπλής νικήτριας, με την awesome κίνηση να κάψει το καπέλο του Russell. (Και αυτό ένα επεισόδιο μετά το επίσης awesome "I'm against you, Russell.") Το παιχνίδι της δεν είναι του γούστου μου, γιατί κάνει βαρετή τηλεόραση ενώ η ίδια έχει τόσες δυνατότητες να είναι διπλά απολαυστική, αλλά την εκτιμώ ως περσόνα, και φυσικά καταλαβαίνω γιατί έχει νικήσει δύο φορές παίζοντας με τον ίδιο τρόπο. Και επιπλέον, επειδή αν ξανάπαιζε, θα ξανακέρδιζε, και πάλι κανείς δε θα καταλάβαινε πώς. (Αλλά δεν θα ξαναπαίξει.)

Αυτό όμως που κρατάω από ένα γενικότερα απολαυστικό reunion show, είναι η ατάκα του Russell (που μίλαγε για τη μισή του διάρκεια, άρα θα έλεγε και κάτι σωστό!), ότι "υπάρχει flaw σε ένα παιχνίδι που έχει για διπλή νικήτρια μια παίχτρια σαν τη Sandra". High five! Αλλά από την άλλη, το σκεπτικό που οδήγησε σε αυτή την ατάκα, ήταν φρικτό. Γιατί ο Russell, μη μπορώντας να χωνέψει ότι έχασε back-to-back σεζόν στις οποίες βασικά κυριάρχησε, αποφάσισε ότι όχι μόνο δε θα παραδεχτεί τις ήττες του, και όχι μόνο ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξει ποτέ διαφορετικά (στην αναπόφευκτη 3η σεζόν του που θα έρθει κάποια στιγμή στο μέλλον), αλλά και ότι βασικά είναι ο νικητής σε ένα Survivor που υπάρχει μόνο μέσα στο μυαλό του, και τέλος.

Βασικά ξέρετε τι; Αν ο Russell επιστρέφει ξανά και ξανά στο παιχνίδι και συνεχίσει να βγαίνει δευτεροτρίτος και να κερδίζει την ψήφο του κοινού μαζεύοντας 100χίλιαρα δολλαρίων, μπορεί να μαζέψει 10 από αυτά φτάνοντας το εκατομμύριο, και να τα ανταλλάξει στο τέλος με τον τίτλο του Sole Survivor! (Είναι ήδη στα 3 από 10.) Πιο πιθανό είναι να συμβεί αυτό, παρά να κερδίσει.

I kid! (Sort of.) I kid because I care. Όποιος έχει παρακολουθήσει το blog φέτος ξέρει πόσο πολύ γουστάρω το toothless hobbit on crack (σαν παίχτη και σαν χαρακτήρα εντός παιχνιδιού, γιατί κατά τα άλλα δε θα πλησίαζα κοντά του), και δεν το συζητώ καν ότι για μένα ήταν ο παίχτης της σεζόν. Κέρδιζε δοκιμασίες όταν έπρεπε, εκμεταλλευόταν στο έπακρο κάθε λάθος αντιπάλου ή την παραμικρή δυνατότητα που προσέφερε το παιχνίδι, για δύο διαδοχικές σεζόν έφτασε στους τελικούς, για δύο συνεχόμενες σεζόν δεν υπήρξε ούτε ένα Συμβούλιο που να μην γνωρίζει και ελέγχει την κατάληξή του. Ενάντια σε κάθε έννοια αριθμών ή λογικής, γύρισε τούμπα και τις δύο σεζόν από αυτό που έμοιαζε να είναι η λογική κατάληξή τους, χωρίς να φοβάται να πάρει τεράστια ρίσκα και να κάνει μεγάλες κινήσεις. Είναι στο hall of fame, ασυζητητί.

Αλλά στο τέρμα αυτής της (όπως σωστά επίσης παρατήρησε) μίας μακράς σεζόν που έπαιξε, θα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω και να δει τα πράγματα ψύχραιμα. Αντ'αυτού, είδαμε πάλι στο reunion έναν άνθρωπο ταραγμένο, που αδυνατεί να δεχτεί μια ήττα (αν και σε μια αναλαμπή του, παραδέχτηκε ότι η Parvati άξιζε να κερδίσει αυτή τη σεζόν, κάτι που εν τέλει με βρίσκει σύμφωνο) και που συνέχιζε,
μήνες μετά, να επιτίθεται αδιακρίτως στους πάντες. Jesus! Relax, man!

So. Ήταν μια φοβερή σεζόν, είχε χωρίς συζήτηση το καλύτερο pre-merge κομμάτι στην ιστορία του Survivor (Russell v Boston Rob! Βρήκαμε τον τίτλο της 24ης σεζόν!), είχε σπουδαίους παίχτες να κάνουν διαδοχικές σπουδαίες κινήσεις ή έστω να επιχειρούν και να αποτυγχάνουν εντυπωσιακά (hello, JT!), μεγάλες προσωπικότητες έπεσαν σε τοίχους άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων, είχαμε γαμάτες δοκιμασίες, είχαμε ένα σερί από απρόβλεπτα και άκρως απολαυστικά Συμβούλια, κινήσεις που έγραψαν ιστορία, είχαμε Sandra (μέσα στο παιχνίδι) και Courtney (από το Jury) να γεμίζουν με ατακάρες το β' μισό της σεζόν, είχαμε τον Russell και την Parvati σε ένα επικό reign of terror από την Survivor Hell, τα είχαμε όλα βασικά.

Εκτός από, well, ξέρετε, ένα αντάξιο φινάλε. Γι'αυτό και χάνει στις λεπτομέρειες από το Fans vs Favorites, διότι εκεί είχαμε ένα φοβερό finish, με final 2 φυσικά. Και καλύτερο νικητή, with respects to Sandra. Είχαμε ένα Jury δηλαδή που επιβράβευσε τον παίκτη που έκανε τις κινήσεις, και το επιθετικό παιχνίδι, και όχι ένα All-Stars Redux.

So long λοιπόν, θα τα πούμε στη Νικαράγουα! (Και ήμουν ο μόνος που, όταν στο κλιπάκι της επόμενης σεζόν ο Porbst είπε "and something that may surprise them all", σκέφτηκα τον Russell να μπαίνει στο παιχνίδι από το πουθενά, αλά Stephenie στη Γουατεμάλα; Hoho.)

See you next year, Jeffrey.


.

22 σχόλια:

  1. Apogohteythka pou den kerdise h Parvati, alla h Sandra eixe poly kalo point sto opening speech ths sto teleytaio tribal. Kahmene Russell eisai katadikasmenos na agnoeis to social game...

    8elw poly na dw Nicaragua, apo persy exw lyssaksei me ta Survivor. Alh8eia to twist poio mporei na einai? Kai ekeino pou egrafes peri idols k pws 8a paizontai pia sto paixnidi (to xe grapsei eixes pei o Probst sto blog tou) ti shmainei? Mhpws einai ayto?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όντως τρομερή σεζόν, ψιλοαπαγοητεύτικο φινάλε. Τουλάχιστον είναι κάπως παρήγορο πως αυτή που κέρδισε ήταν παίκτρια με προσωπικότητα που έκανε κάποιες κινήσεις (αποτυχύμενες but still) κ δν ήταν καμιά Jerri. Βασικά ο τελικός τελείωσε με το επειχήρημα της Σάντρα ότι ερχόμουν να σας προειδοποιήσω για τον Ράσελ κ δν μ ακούγατε. Ήταν 100% σίγουρο ότι οι heroes θα τσιμπήσουν και μπράβο της.

    Για τον Ράσελ τα χουμε ξαναπει. Τρομερός παίκτης αλλά αγνοεί παντέλως το social game. Συμφώνω σε όλα εκτός από το ότι έλεγχε το παιχνίδι απόλυτα, αρκέτες φορές έκανε άστοχες κίνησεις αλλά είπαμε το social game γι αυτόν δν υφίστατε. Κάτι που φάνηκε πανυγυρικά όταν επέλεξε τους αντιπάλους του. Αν είναι να διαλέξεις ανάμεσα στη Σάντρα κ την Τζέρι βγάζεις την Σάντρα. Η Τζέρι ήταν μια ανύπαρκτη παίκτρια under his thumb ακόμα κ ο πιο πικρόχολος με τον Ρασελ και την Παρβ δν θα της έδινε ψήφο, η Σάντρα ήταν μια παίκτρια που μπορεί να μην κατάφερε κάτι στρατήγικα αλλά ήταν ξεκάθαρα έναντια στους δύο που πέταξαν τους πάντες έξω plus είχε προσωπικότητα και δν ήταν ουρά κανένος μετά την ένωση. Τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια;

    Δν πα να ναι η Σάντρα double winner η καλύτερη γυναίκα που έπαιξε πότε το παιχνίδι είναι η Παρβατι κ σε αυτό το επ φανήκε ακόμη μια φορά γιατί. Είναι 99% σίγουρο ότι θα φύγει εφόσον έχασε την ασυλία και πάει με τον Ράσελ στο δάσος. Άντι να πάει στην εύκολη λύση "βάλε την Τζέρι στο συμβούλιο να έχεις μια ψήφο" του λέει βγάλε τη Σάντρα γτ ξέρει ότι έχει τεράστιες πιθανότητες νικής όπως και το ότι Ράσελ κ Τζέρι δν έχουν ούτε ένα ψήφο και χωρίς την Σάντρα θα έφτανε σε ένα 9-0-0 χώρις καν να ανοίξει το στόμα της στο final TC. Και μετά στο συμβούλιο αντι να γλύψει τον Ράσελ που έλεγε ότι αυτός μόνο την προστάτευε παίζει για τους ψήφους του jury λέγοντας ότι ήταν ισάξιοι στη συμμάχια ρισκάροντας να πληγώσει το τεράστιο ego του Ράσελ. Αν αυτό δν είναι το απόλυτο ρίσκο μια μέρα πριν τον τέλικο δν ξέρω τι είναι. Και σε ένα πιο δίκαιο κόσμο θα είχε νίκησει κ την Σάντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το 'χαμε πει και την άλλη φορά : τα final 3 είναι πάντα τα χειρότερα. Και αυτό δεν ήταν εξαίρεση.
    Δεν θα προσπαθήσω καν να κρύψω τη χαρά μου που κέρδισε η Sandra και όχι οι άλλοι δύο.Καλά το μίσος μου για τον Russell είναι γνωστό, αλλά με τη Parvati δεν είχα τόσο πρόβλημα, μέχρι που κατάλαβα πόσο πολύ προωθείται από τη παραγωγή ως 2 times winner. .Γιατί το λέω; Όλα σχεδόν τα immunity challenges μετά το merge,και ειδικά αυτά που έπρεπε η Parvati να κερδίσει ,ήταν endurance ,στα οποία είναι άπαιχτη.Αλλά όταν ο Russell διάλεξε να τη κρατήσει στο final 3, εκεί κατάλαβα ότι είναι τελειωμένο το πράγμα και ότι από την αρχή θέλανε τη Parvati νικήτρια .Οπότε το ότι κέρδισε η Sandra ήταν τεράστια και ευχάριστη έκπληξη για μένα.Ο λόγος που κέρδισε ήταν γιατί η Parvati ήταν πολύ κοντά με τον Russell σε όλο το παιχνίδι και παρ'όλο που δεν το παραδέχτηκε, τον χρειαζότανε και αν δεν ήταν αυτός,δεν θα είχε φτάσει μέχρι το final 3 ,γι' αυτό είμαι σίγουρη.Επίσης η Sandra με το να λέει στους Heroes ότι κάθε φορά έκανε ότι μπορούσε για να τους σώσει αλλά αυτοί δεν ακούσανε καμία, στο οποίο είχε απόλυτο δίκιο, τους κέρδισε σχδόν όλους .Έτσι, στο τελευταίο tribal ο Russell ήταν σαν να τον είχαν δείρει(ωραίος villain ρε, μπράβο!), η Parvati προσπαθούσε να σώσει ότι μπορούσε και η Sandra ήταν απλά χείμαρος, όπως ήταν και στον τελικό του Pearls.
    Αλλά αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η "ηθικοπλαστικούρα" που ανέφερες.Νομίζω πιο καλά από όλους το περιέγραψε η Candice .O Russell είπε τόσο άσχημα πράγματα σε όλους τα οποία ειλικρινά δεν χρειαζόντουσαν.Δέχομαι και το back stabbing και το manipulation ,αλλά πάντα υπάρχει ένα όριο,όπως και στα πάντα.Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που ο Richard κέρδιζε το 1o Survivor .Μετά από 10 χρόνια έχουν αλλάξει πολλά και πάλι καλά που άλλαξαν.Φαντάσου πως θα ήταν το αν βάζανε 10 Russell και 10 Richard μέσα μια season.Δεν θα έβγαινε κανείς ζωντανός και εγώ προσωπικά μετά από κάποια στιγμή δεν θα άντεχα να βλέπω 20 τέρατα να προσπαθούν να αποκεφαλίσουν το ένα το άλλο.Δεν σου λέω τώρα για τον Rupert που ανέφερες,που δεν έχεις άδικο, απλά για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν υπάρχει κάποιος διακόπτης που μπορούν να κλείσουν και να πουν "Αυτή είναι η ζωή μου, τα συναισθήματα μου και η συμπεριφορά μου και αυτό είναι το παιχνίδι και η τηλεόραση".Όπως λέει και η Amanda, έχει χάσει το παιχνίδι 2 φορές γιατί στο τέλος αντί να υπερασπιστεί ότι έκανε, γυρνάει και μοιράζει συγγνώμες γιατί απλά στενοχωριόταν που είχε βγάλει τόσο κόσμο έξω από το παιχνίδι. Αυτό λοιπόν μπορεί να μη κάνει καλή τηλεόραση, αλλά είναι κατανοητό και αναμενόμενο.Και λογικό για μένα.Όμως προφανώς και ο χαρακτήρας του Russell είναι έτσι και έξω από το παιχνίδι, αν πάρουμε υπόψιν όλες τις γελοιότητες που ξεστόμισε στο reunion.Για να μη βγαίνει αυτός νικητής, κάποιο πρόβλημα έχει το παιχνίδι.Ναι, βέβαια.Έτσι θα είναι.Αλλά πόσο χάρηκα όταν του την είπε ο Jeff για την αδιανόητα ηλίθια πρόταση του για America's vote,δεν λέγεται!Ελπίζω λοιπόν, αν και έκανε καταπληκτικό strategic game, να μην υπάρξουν ξανά άλλοι άλλοι παίχτες σαν αυτόν ή τον Richard,γιατί απλά τους βρίσκω εμετικούς.Καλή τηλεόραση έχουν κάνει και άλλοι παίχτες με πολύ καλή στρατηγική που δεν ήταν τόσο αντιπαθείς(Parvati, hello!).Αν θέλω να δω το Battle Royale, το παίρνω και σε DVD,thanks! Aν λοιπόν και εγώ ακούγομαι σαν τον Rupert ή τον Colby ή δεν ξέρω και γω ποιον άλλο,ηθική μέχρι απόλυτης βαρεμάρας,too bad :)
    Εγώ αν έπαιζα στο Nicaragua, θα ήθελα το twist να είναι μια prive βραδιά με τον Lindelof και τον Cuse, για να μου εξηγήσουν επιτέλους τι σκατά συμβαίνει στο Lost !
    Καλά, και ένα immunity idol δεν θα με χάλαγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, συμφωνώ για Parvati. Είναι η καλύτερη παίκτρια ever, ίσως και ανεξαρτήτως φύλου. Μέχρι κι ο Russell παραδέχτηκε ότι τους έπαιξε όλους. Τελικά έχασε λόγω της σχέσης του με αυτόν.

    Ακόμα κάτι διασκεδαστικό σχετικά με τη Sandra, το ότι στήριξε το λόγο της στον τελικό πάνω στο ότι η μεγάλη της στρατηγική κίνηση και όλο της το παιχνίδι ήταν "να διώξω τον Russell". Βασικά τους έλεγε ότι ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΤΟ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ. Και παρόλ'αυτά κέρδισε, τόσο μισούσαν τον Russell! Απίθανο.

    oni: Ναι, αυτό εικάζω κι εγώ, ότι έχει να κάνει με κάποιο νέο τρόπο λειτουργίας του immunity idol. Είναι προφανές ότι με δεδομένες τις φετινές σεζόν, όλοι θα πήγαιναν έτοιμοι να ψάχνουν παντού για είδωλα για να γίνουν οι νέοι Russells, οπότε το παιχνίδι καλά θα κάνει να προστατευτεί, γιατί κάπως χάνει την γοητεία του. Γενικά είμαι πολύ περίεργος να δω το post-Russell Survivor. Πάρα πολύ περίεργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο λόγος που κέρδισε ήταν γιατί η Parvati ήταν πολύ κοντά με τον Russell σε όλο το παιχνίδι και παρ'όλο που δεν το παραδέχτηκε, τον χρειαζότανε και αν δεν ήταν αυτός,δεν θα είχε φτάσει μέχρι το final 3 ,γι' αυτό είμαι σίγουρη.
    Αυτό είναι κλειδί, νομίζω. Ουσιαστικά όλοι αναγνώρισαν το ότι ο Russell έσωσε την Parvati και την όλη τους συμμαχία σε 2-3 περιπτώσεις, και αντί να τον επιβραβεύσουν, καταψήφισαν και την Parvati που ευνοήθηκε από αυτή τη συμμαχία. Τουλάχιστον ήταν συνεπείς ως προς αυτό, επέλεξαν να επιβραβεύσουν ένα παντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού.

    Το υπόλοιπό σου pοst σηκώνει πολλά ζητήματα σχετικά με την ίδια τη φύση του παιχνιδιού, και δεν είμαι σίγουρος ότι αρκεί ένα comment για το συζητήσουμε πλήρως. Ο καθένας μας γουστάρει προφανώς διαφορετικά στοιχεία στο παιχνίδι, αλλά θαρρώ πως το ίδιο το παιχνίδι πήρε θέση στο ζήτημα όταν στην πρώτη του σεζόν το φίδι έφαγε τον αρουραίο.

    Φαντάζομαι ότι κάπου εκεί στην Parvati (ή στην Cirie, ενδεχομένως) μπορούμε να βρούμε ένα happy medium, ένα είδος παίχτη που μπορούμε και οι δύο να λατρέψουμε.

    Αλλά από εκεί και πέρα ναι, θα προτιμώ πάντα τους Russells και τους Richards και τους Robs (μη μου το παίζει Παναγία τώρα, όλοι είδαμε το πρώτο All-Stars!), αλλά εκεί που θα συμφωνήσω είναι ότι υπάρχει 'too much'. Όχι μέσα στα ίδια τα όρια ενός παιχνιδιού (δηλαδή προσωπικά εμένα όταν βλέπω μια σεζόν δε με νοιάζει πόσο μακριά μπορεί να φτάσει ένας παίχτης, ας κάνει ό,τι γουστάρει) αλλά περισσότερο στη μεγάλη εικόνα.

    Δηλαδή μου αρέσει να παίρνουμε διαλείμματα, γιατί όντως μπορεί να συσσωρεύεται ασχήμια. Μετά από μια ολόκληρη τηλεοπτική σεζόν Russell θα ήθελα μια Κίνα, θα ήθελα μια Αυστραλία. Αλλά αυτό περισσότερο έχει να κάνει με την ανάγκη μου για ποικιλία, εξίσου θα κουραζόμουν αν είχαμε 2-3 συνεχείς νικητές τύπου Bob.

    (Όλα αυτά λίγη σχέση έχουν βέβαια με την αφορμή αυτής της κουβέντας, τα λόγια του Rupert, για τον οποίον από ό,τι κατάλαβα είμαστε σύμφωνοι.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μια τέλεια περιγραφή και ανάλυση του Russell από τον Colby, από τη συνέντευξή του στο HitFix. Είναι αυτό που λέμε, "τα είπε όλα".

    it's Russell's arrogance and his lack of humility that will prevent Russell from ever winning this game. Nobody discredits his crafty play and his ability to navigate his way through the game. He's pretty good at that. But he's just an idiot. The guy's just a Bozo. It's funny to me that he can't wrap his head around that. And the girls, Jerri for one and I don't know how many others, but Jerri went into that final Tribal Council going to vote for him and because of the way he responded to my question, with zero humility and 100 percent arrogance, she changed her vote right there. That's just pretty silly right there. As an adult, if you can't understand that, if you can't wrap your head around that... At the end, all Russell says is "I play as hard as I can. That's all I know how to do is play as hard as I can." Well nobody's saying you don't and nobody's taking that way from you, but admitting that you may have gotten lucky once or twice through the game, or admitting that somebody may have helped you at some point in the game, is not saying you didn't play as hard as you can. That's the thing. That's where I guess he's just unintelligent. I don't know why he can't wrap his head around that.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποια Σάντρα, πλάκα κάνουμε? Η κοπέλα είναι αστεία, στο reunion είπε ότι ΕΠΙΛΕΓΕΙ να χάνει στα challenges λόγω στρατηγικής..! Βαρέθηκα να βλέπω τόσο στη Σαμόα όσο και στο φετινό, πικραμένους που δεν τολμούν να επιβραβεύσουν κάποιον που τα έβαλε (σχεδόν) με όλους και τους κέρδισε.

    Βίβα στο τεξανό χόμπιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πρέπει να το αρχίσω, μάλλον.
    Πολύ ενθουσιασμό βλέπω τελευταία, από παντού.

    Φαντάζομαι δεν θα χρειαστεί να δω όλες τις σαιζόν.
    Θα κοιτάξω από εδώ καλές κακές, και θα αρχίσω, απλά πείτε μου ποιο να δω πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. BOOOOOOOOOOOO!!

    Δλδ έλεος η pettiness του jury είναι αδιανόητη! Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν ο νικητής είναι καλός άνθρωπος ή αν έπαιξε με τιμή, το δε γεγονός ότι το top 4 ήταν villains δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι η καλύτερη στρατηγική για να κερδίσεις.

    Την προηγούμενη σεζόν το έδωσαν στη Nat παρά το γεγονός ότι την κουβάλησε κυριολεκτικά στον τελικό ο Russ. Τώρα η Parv τον έπαιζε στα δάχτυλα και ούτε αυτό μπόρεσαν να της αναγνωρίσουν. Πάντως ήταν απογοητευτικό και το speech της Parv, μου έκανε φοβερή εντύπωση το πώς δεν ανέφερε (ξανά και ξανά) το γεγονός ότι ο arch-villain της έδινε τα idols σαν καραμέλες και εξακολουθούσε να νομίζει ότι ελέγχει το παιχνίδι. Νομίζω ότι θα μπορούσε να είχε πείσει περισσότερα άτομα αν είχε προσπαθήσει.

    Βέβαια όταν έχεις απέναντί σου άτομα με προσωπικότητα (και ίσως νοημοσύνη) κουνουπιδιού όπως η Candice και o Rupert δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θα συμφωνήσω με όσα είπε ο fake Superman,που κατάφερνει όμως ακόμα να παραμένει συμπαθής.Και έχει και το ρεκόρ με τα περισσότερα individual immunities(αυτός??)
    Όσο για τη φύση του παιχνιδιού και το πως πρέπει να παίζεται, σαφέστατα και είναι υποκειμενικό.Είδα το All Stars και να σου πω ειλικρινά, δεν τον μπορούσα με τίποτα τον Rob.Βλέποντας όμως και άλλες seasons από τότε και ξαναβλέποντας τον πάλι φέτος, κατάλαβα, όχι ότι είχα άδικο, άλλα το ότι ήταν μεγάλος παίχτης και στεναχωρήθηκα πραγματικά που έφυγε.Αυτή είναι η διαφορά του "μου φαίνεται κάποιος αντιπαθητικός γιατί τον ζηλεύω που είναι εκεί που είναι γιατί απλά δεν είμαι εγώ στη θέση του" και του "μου φαίνεται κάποιος αντιπαθητικός γιατί απλά είναι.Πολύ" .Ακόμα και ο Rob στο All Stars όταν ήταν να ψηφίσει τον Lex ,του στοίχισε.Για να μη μιλήσω για το final council,που κόντευε να βάλει τα κλάμματα. Δεν έκανε καλό παιχνίδι?Καταπληκτικό.Χρειάζεται όμως να έχεις έστω και αυτό το λίγο humanity ,όπως το έχει και η Parvati και η Cerie και η Jerri,η οποία από black widow έγινε εξαιρετικά αγαπητή.O Russell δεν το έχει αυτό ούτε θα το έχει ποτέ, όσες φορές και να παίξει.Ο Richard μπορεί να το είχε και να κέρδισε παρόλα αυτά, αλλά ήταν το πρώτο Survivor,και δεν υπήρχε καμία σύγκριση με κανένα προηγούμενο και γι'αυτό δεν βγήκε άλλος νικητής σαν και αυτόν από τότε. Και επίσης ήταν ακριβώς ο ίδιος στο All Stars, γι'αυτό και έφυγε από τους πρώτους.Ίσως να είμαι τόσο εναντίον του Russell γιατί παίχτηκαν οι seasons του back to back και δεν αντεχόταν για παραπάνω από μία(ούτε καν στη μία).Αλλά ας μη μιλάω άλλο για τον Russell,ο Colby με κάλυψε.

    Άσχετο : δεν το'πα ότι θα βγει ο JT stupidest move???To 'πα. Εγώ δεν θα κερδίσω τίποτα?

    JT:"Dο I get any money if I win this thing?"
    Jeff: "No, actually the winner of this has got to give some money back".

    Για άλλη μια φορά προσκυνώ Jeff,ο οποίος μετά από μια δεκαετία είναι ακόμα, αν όχι περισσότερο πορωμένος με το Survivor και τον λατρεύω γι'αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εμένα η obnoxious πλεύρα του Ράσελ δν με ένοχλει από ηθικής πλεύρα αλλά καθαρά από πλεύρα στρατηγικής. Κάνει όλα τα άλλα που ζητάει το παιχνίδι τόσο καλά και στο συγκεκριμένο κομμάτι του να είναι λίγο πιο cool και πιο light στις αντιδράσεις του το γ*μαει ανάποδα το θέμα. Είναι απλά κρίμα.

    Όσο για τον Hatch νομίζω έχει μυθοποιηθεί αρκέτα το πόσο villain ήταν κυρίως επειδή ήταν ο πρώτος που σκέφτηκε το strategic κομμάτι του παιχνιδιού. Αλλά αυτό που έκανε ήταν μια συμμαχία και έβγαλε έξω όλους όσους είχαν πάει νομίζοντας ότι αν είναι όσο πιο καλοί και ενάρετοι γίνεται θα πάρουν το εκκατομύριο. Ούτε βρισίες, ούτε backstabbing, ούτε τπτ. Κάμια σχέση με τα πράγματα που έκαναν μεταγενέστεροι villains

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δεν έχεις άδικο για τον Richard,απλά τον συγκρίνω με τον Russell ως προς το πολύ επιθετικό του παιχνίδι και το ότι και αυτός ήταν αδιανόητα αντιπαθητικός και εγωπαθής.Μη ξεχνάμε τι έκανε στο All Stars,παρά τη σύντομη παραμονή του.Για μένα στην ίδια κατηγορία παίζει και ο Johnny Fairplay, αλλά ΟΚ, λίιιιιιγο πιο light.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τι λες τωρα?

    Εχασε ο επαρμενος βλαχος??
    χα χα ισως πρεπει να το κατεβασω να το δω τοτε..

    μπαααα.... δεν υπαρχει περιπτωση


    υ.σ. στο φιλο που ειπε οτι ισως αξιζει να δει ολες τις σαιζον, αστο καλυτερα παληκαρι μου, μη σε ξεγελα ο Ταιλερ, ειναι δεινος πωλητης ο μπαγασας, προσεχε! :) :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Όλες με τίποτα προφανώς, αλλά οι μισές τουλάχιστον, γαμάνε. Stay tuned, θα κάνω ένα summer guide προς το τέλος του μήνα, και θα χώσω και Survivor μέσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. xaxa epiko post, xairomai pou contributed... den exw ora na grapsw tora, to analusame dieksodika xtes. basika, o russell tha mporouse na to eixe swseian eixe parei black widow mazi opotena min exoun kanena 'diko' tous anthrwpo oi 'heroes', alla k pali, tha eprepe na eixe milisei ligo, na pei, oti egw ekana ayti k ayti ti brilliant move, aytes oi duo klwsses dipla mou psifisan akribws to idio me mena se kathe sumboulio, den ine athwes, aplws aytes akolouthousan enw egw trabousa ta inia.

    alla anyway, afou apo tis alles duo epiloges protimisane sandra apo thea queen parvati, ti na pw...

    next season:

    tria tribes, duo twn 10 paixtwn kai to trito o russell monos tou, na mpainei ta bradia krufa sta camps na tous klebei ta immunity idols

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μη χάσετε με τίποτα το απολαυστικό post-game βίντεο που έκανε ο Dalton Ross του EW με Russell και Parvati. Πού υποράφουμε για να τους δούμε σαν ομάδα στο Aamazing Race;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κι επίσης, μη μου πει κανείς ότι αυτό το βαρετό τελευταίο Tribal είχε καμία σχέση με τη δυναμική ενός Todd v Amanda ή Parvati v Amanda ή Richard v Kelly κτλ κτλ.

    mia mikrh diorthwsi: den htan Todd v Amanda sto China alla Final3 Todd v Courtney v Amanda k malista h Amanda irthe teleytaia me mia molis pshfo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Wow, έχεις απόλυτο δίκιο φυσικά. Και η πλάκα είναι ότι την Courtney την πάω, και πολύ συχνά σκέφτομαι πόσο μάγκας είναι που έχει φτάσει σε τελικό. Κι εδώ απλά την ξέχασα :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ψιλο off topic αλλά μόλις τέλειωσα το Amazon που εχεις αναφέρει εδώ και εκεί ότι είναι από τις top σεζόν και όντως ήταν ίσως η πιο entertaining σεζόν και με τον uber-αγαπημένο μου πλέον παίκτη ever. So thanks.

    Βέβαια έχει ένα τέραστιο άγκαθι που είναι το χείροτερο final 2 που πρέπει να έχει υπάρξει πότε με δύο παίκτες που βρέθηκαν έκει από τύχη. Δν θύμαμαι πότε άλλο τέλικο που να μην έχει ένα τουλάχιστον ικανό παίκτη. 1000 φόρες να πήγαινε αυτός που το άξιζε και ας καταψηφιζονταν από ένα bitter jury πάρα αυτή η παρώδια τελίκου με δύο clueless άτομα που ούτε οι ίδιοι ξέραν πως βρέθηκαν έκει, το jury να μην έχει τι να τους ρωτήσει και όλοι να παραδέχονται ότι ο καλύτερος κάθεται στη λάθος πλευρά του TC. Εκνευρίστηκα τρομερά αλλά γαμάτη σέζον.

    Επίσης μου κάνει εντύπωση πως δν καλέσαν τον Rob σε κανένα all stars. Και κορυφαίος παίκτης είναι και κορυφαία περσόνα. I just don't get it.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τον Rob τον είχανε καλέσει στο πρώτο All-Stars με πολύ φτωχά αποτελέσματα, αλλά παραμένει ένας από τους καλύτερους που έχουν παίξει το παιχνίδι. Και σεζόν σαν τον Αμαζόνιο θα στέκονται για πάντα σαν απόδειξη ότι ειδικά στο Survivor δεν κερδίζει ο καλύτερος. Και ουσιαστικά ήταν φριχτοί τελικοί σαν αυτόν που ήθελε να αποφύγει η παραγωγή όταν θέσπισε το final three- αν υπήρχε τότε τριάδα ο Rob θα είχε κερδίσει ασυζητητί. Αλλά έτσι αλλάζεις το ίδιο το παιχνίδι, το επόμενο βήμα είναι να βάλεις και την Αμερική στην ψηφοφορία για να κερδίζει ο Russell πχ. Ευτυχώς ή δυστυχώς, είναι αυτό που είναι, και φριχτοί τελικοί είναι κι αυτοί μέσα στο κόλπο. Τι θα είχαμε να συζητάμε; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ναι το έψαξα λίγο το θέμα και είδα ότι στο all stars έφυγε από τους πρώτους αλλά δν μου λέει κάτι. Γιατί και τα άλλα δύο all stars που έχω δει μας έχουν δίδαξει ότι πάντα στην άρχη ένας από τους έξυπνους παίκτες θα πάρει πάνω του όλα τα πύρα απλά γιατί οι άλλοι θέλουν να μην τον έχουν μέσα στα πόδια τους (στο FvF ήταν ο Yau Man, στο ΗvV η Cirie) όποτε φάνταζομαι δν μπόρεσε να γλιτώσει απ αυτόν τον ρόλο.

    Επίσης δν νομίζω ότι χρειαζόταν καν final three για να κερδίσει. Έτσι όπως είχε ενορχηστρώσει στην εντέλεια το παιχνίδι είχε πάει final 5 με 4 άτομα που θα κέρδισε τον κάθενα τους στο final 2. Ο μόνος λόγος να το χάσει ήταν να κερδίσει η κότα την τελευταία ασυλία και να έχει την εξύπναδα να σκεφτεί ότι ο Ρομπ έχει παίξει τέλεια το jury και ότι δν θα είναι τόσο bitter απέναντι του γιατί είχε και τρομερές social skills όπως και έγινε. Σε κάθε άλλη περίπτωση ήταν νικήτης. Αλλά αυτή είναι όντως και η ομορφία του παίχνιδιου. Βασικά το παιχνίδι του έχει πολλές ομοιότητες με του Ράσελ μόνο που ο Ρομπ ήταν και στο social game ασυναγώνιστος και έπαιξε ένα τόσο φανερά villainous παιχνίδι χώρις idols.

    Για μένα είναι no brainer επίλογη για το επόμενο all stars και δν μπορώ να καταλάβω γιατί δν τον διάλεξαν και φέτος αντί κάποιου εκ των Coach, Randy, Tyson που ήταν στην ουσία εκεί χωρίς κάποιο λόγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δυστυχώς αυτοί οι παίχτες αποτελούν προσωπικές εμμονές του Probst, δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα παρά comedic fodder. Από την άλλη, ίσως και μια villain tribe με 10 Russells και Robs και Boston Robs και Parvatis και μόνο τέτοιους παίχτες, να ήταν way too much. Όπως εξελίχθηκε, είμαι ικανοποιημένος με την αναλογία. Αλλά ναι, θα ήθελα κι εγώ να τον ξαναδώ τον Cesternino άλλη μία φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή