No Damage done


Όπως
μεταδίδει ο Michael Ausiello, το DirecTV έρχεται να σώσει άλλη μια λατρεμένη -από πολύ κόσμο- σειρά μετά το Friday Night Lights, το Damages του FX, το οποίο φαινόταν αρχικά πως θα κατέβαζε ρολά μετά την 3η σεζόν. Σε αντίθεση με το FNL βέβαια, το Damages το παράτησα μετά από λίγα επεισόδια δίχως την παραμικρή διάθεση να επιστρέψω ποτέ σε αυτό. Αλλά έχει πολλούς πιστούς, και δίνει δουλειά -και βραβεία- στην Glenn Close. (Αναρωτιέμαι αν έχουμε εδώ κόσμο που γουστάρει ακόμα.)

Ο λόγος που προσωπικά βρίσκω σημαντική μια τέτοια συμφωνία, είναι ότι δεδομένου του εξαιρετικά χαμηλού ποσοστού τηλεθέασης της σειράς στην Αμερική (κάτω από μύριο), μιλάμε πλέον πως δίκτυα αρχίζουν να σώνουν σειρές βάσει της διεθνούς αγοράς. Κάτι που μέχρι πρόσφατα φαινόταν αδιανόητο. Μην πας μακριά, δες το κόψιμο του FlashForward. Τα international markets το χρυσοπλήρωναν, το ABC αδιαφόρησε πλήρως.

Φυσικά πρόκειται για διαφορετικά μεγέθη, αλλά το γεγονός παραμένει πως ένα δίκτυο πάει να σώσει μια σειρά επειδή έχει μεγάλη επιτυχία την Αγγλία και την Γερμανία. Υποθέτω ήταν θέμα χρόνου μέχρι να αρχίσουμε να μετράμε κι εμείς οι δόλιοι- άντε με το καλό και η πρώτη σειρά που θα σωθεί βάσει των παράνομων downloads!

.

9 σχόλια:

  1. Χμ, το άρθρο που αναφέρεις ως πηγή είναι γραμμένο τον Απρίλιο που μας πέρασε και ανέφερε το "σώσιμο" της σειράς ως πιθανότητα, όχι ως βεβαιότητα.

    Αυτό είναι το σωστό, πρόσφατο άρθρο, με την είδηση της διάσωσης τη σειράς: http://ausiellofiles.ew.com/2010/07/19/directv-deal-saves-damages/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετικη σειρα, μου αρεσει παρα μα παρα πολυ. Δε ξερω τι εχει ακομα να δωσει δεδομενου οτι το κλεισιμο της 3ης σεζον ειναι επαρκως ικανοποιητικο, αλλα αν καταφερουν να κρφατησουν ψηλα τον πηχυ θα δουμε ομορφιες.

    Παντως ειναι ενθαρρυντικο που μικρα καναλια σωζουν σειρες διαμαντια που για καποιον λογο οι μεγαλοι σνομπαραν. Τι να λεει αυτο αραγε για το μελλον της τηλεορασης? Εγω παντως μονο χαρα νιωθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχμ ναι, αυτά παθαίνεις άμα γράφεις στις 4 το βράδυ, μπλέκεις τα μπούτια και τα links σου. Fixed.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. prosopika seires poy dinoun efkairies se "pareksigimenous"ithopoious tipou ted danson h martin short na dinoun tetoies ermineies me kerdizoun ki as exoun ena karo ateleies.karaguilty pleasure...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την βλέπω, μου αρέσει πολύ και εντάξει με χαροποιεί το νέο. Παρ'όλα αυτά ο πρώτος κύκλος της είναι αρκετά ανώτερος από τους δυο επόμενους, πιο καλογραμμένος και χωρίς να σε κάνει να βαριέσαι ούτε στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρών κι εγώ, από τις αγαπημένες μου σειρές. Πολύ αξιόλογο cast· πέρα από τη Glenn Close λατρεύουμε και τη Rose Byrne και τον τρόπο που ο ρόλος της (εξ)ελίσσεται μέσα στη σειρά. Πάντα ενδιαφέρον story. Good news everyone!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mou aresei para poly to Damages, aporw giati to stamathses. Einai senariaka diamanti gia mena. An k ena subplot 8a mporouse na leipei ston 3o kyklo. Perimenw th synexeia. Latreyw dynamikh Byrne - Close.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. To σταμάτησα γιατί δε βρίσκω κάποια αξία στις διαρκείς ανατροπές και δε θεωρώ πως μπορεί να βγει κάτι ουσιαστικό (νοηματικά, συναισθηματικά ή plot wise) από αυτές. Ένιωθα πως το τράβηγμα του χαλιού κάτω από τα πόδια του θεατή ήταν αυτοσκοπός για τη σειρά, και το διαρκές "ha! gotcha!" το βρίσκω εξίσου κουραστικό κι ανούσιο με μια ιστορία όπου δε συμβαίνει τίποτα.

    But hey, to each his own. (LOL)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. To ``Damages`` το έχω δει μέχρι τη δεύτερη σεζόν.Η πρώτη ήταν πολύ καλή -τίποτα το εξαιρετικό,βέβαια- και η δεύτερη με απογοητευτικό φινάλε.Για την τρίτη έχω ακούσει μόνο άσχημες κριτικές,αλλά το θέμα είναι πως η σειρά λόγω Glenn Close και της -είναι η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη- Rose Byrne,είναι πλέον guilty pleasure και με ισχυρή fan base,στην οποία ανήκω.

    God Bless (?) DirecTv?Πάντως για το FNL σίγουρα bless it...

    ΑπάντησηΔιαγραφή