Pilot: Running Wilde

Τρέχτε για τη ζωή σας όμως.

Ας μην το πολυλογήσουμε το θέμα. Ο πιλότος είναι κακός. Ναι, ο άνθρωπος πίσω από το Arrested Development επιστρέφει με νέα κωμωδία, με τον Will Arnett πάλι να πρωταγωνιστεί μάλιστα, και την αγαπημένη Keri Russell να γεμίζει την οθόνη με συμπάθεια και αγάπη, και το αποτέλεσμα είναι μια νερόβραστη βλακεία.

Το χειρότερο είναι ότι δεν έχω ιδέα γιατί δεν λειτουργούσε τίποτα- όμως είμαι σίγουρος ότι δεν λειτουργούσε. Το επιχείρημα πως ο Hurwitz έχει γίνει προβλέψιμος (ας μην ξεχνάμε και το περσινό του, οικτρό animation Shut Up, Sit Down) δεν βρίσκω πως έχει βάση, διότι και που τα ξέρουμε τα αστεία του Arrested Development, και πάλι αστεία τα βρίσκουμε. You know?

Όχι, εδώ υποπτεύομαι πως το πρόβλημα έχει περισσότερο να κάνει με το κωμικό timing, το οποίο είναι πολύ μεγάλη μαγκιά. Που μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά ανάμεσα στο να είσαι η Palladino των Gilmore Girls και στο να είσαι η Palladino του Jezebel James.

Εδώ οι ρυθμοί και η χημεία είναι εντελώς off. Φταίει και ο Arnett που ξέρει να παίζει μόνο μία νότα, και φταίει και ο Hurwitz που θεώρησε πως ο Arnett θα μπορούσε ποτέ να λειτουργήσει ως πρωταγωνιστής, ως straight man. Την ίδια στιγμή, η Keri Russell είναι η τύπισσα που πάει και τρέχει στις ζούγκλες για χρόνια. Πολύ απλά, δεν υπάρχει στο Running Wilde απολύτως τίποτα στο οποίο να μπορείς να αντιπαραβάλεις κάτι δικό σου, ώστε να νιώσεις το κωμικό μέγεθος του σουρεαλισμού. Δεν υπάρχει κανενός είδους άγκυρα με την πραγματικότητα, με καταστάσεις ελαφρώς έστω αναγνωρίσιμες, οπότε το Running Wilde καταλήγει να είναι απλώς μια συρραφή quirky και over-the-top προβλέψιμων αστείων.

(Πράγματα όπως το 'μικρό μου πόνι' σίγουρα δε βοηθήσανε.)

Τελοσπάντων, το πρώτο και πιο βασικό είναι ότι δεν πέτυχαν τα αστεία, το Α και το Ω μιας κωμωδίας. Αλλά από εκεί και πέρα, νιώθω πως επίσης δεν πέτυχε και τίποτε άλλο. Ίσως βρει τον ρυθμό του στην πορεία βέβαια. Τον Hurwitz δεν τον εγκαταλείπω, αλλά κι αυτός σίγουρα έκανε την παραμονή μου δύσκολη.


.

10 σχόλια:

  1. Δε ξερω τι λες εσυ, εγω γελασα πολυ. Αν ελεγε αλλος οσα λες εσυ, θα ελεγα οτι ειναι κομπλεξικος "επειδη δεν ειναι το arrested"

    Ειχε πιο αστειο πιλοτο απο το AD, ειχε αστεια που μονο ο Arnett θα μπορουσε να πει με straight face και να πιστεψεις οτι τα εννοει (OK, but if you tell anyone I can read minds the deal is off) και γενικα ηταν πολυ αστειο μισαωρο.

    Εγω γελασα αβιαστα και σκοπευω να το ξανακανω! :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ηταν τόσο κακό ρε.
    Γέλασα σε πολλές στιγμές. Και στο πόνυ. :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το είδα στραβωμένος; Με προβληματίσατε - ειλικρινά δεν έσκασα γέλιο όμως. Μόλις βγει το δεύτερο θα επανέλθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγώ πιστεύω πως μας έχει επηρεάσει πολύ το κακό press που είχε η σειρά. Το πόνυ δεν είχε πλάκα; Ο φίλος ινδός/ηλιοκαμένος που παρήστανε το γιατρό δεν είχε γέλιο; το κοριτσάκι που έτρωγε το φυτό δεν ήταν αφασία; "Don't tell anyone I can read minds" δεν ήταν ωραία ατάκα;
    Ούτε εγώ έσκασα στο γέλιο αλλά ήταν πολύ καλή αρχή. Εγώ νόμιζα πως θα δω καμιά μπούρδα με γέλιο κονσέρβα από αυτά που διάβαζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ξέρεις ποια είναι η πλάκα; Ανέφερες ακριβώς τα τρία αστεία (πόνι, ψευτογιατρός, I can read minds) που ενώ τα έβλεπα σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να έχουν γέλιο, αλλά δεν είχαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν μ'άρεσε, δε γέλασα, μόνο ένα χαμόγελο έσκασα σε 2-3 ατάκες. Λέω να του δώσω και μια δεύτερη ευκαιρία πάντως, for AD's sake.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μου άρεσε, σε κάποιες σκηνές γέλασα, σε κάποιες όχι και απ'ότι φαίνεται θα δείξει στην συνέχεια τι θα κάνει. Επίσης ενώ μπορώ να καταλάβω χαρακτηρισμούς και δικαιολογήσω χαρακτηρισμούς περί αδιάφορου δεν μπορώ να κάνω το ίδιο με χαρακτηρισμούς περί κακού κοκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εμένα μου άρεσε πολύ! Σίγουρα θα δω και τα επόμενα επεισόδιά και ελπίζω ότι θα στρώσει σε κάποια σημεία. Ίσως βέβαια μου άρεσε τόσο επειδή βλέποντας το trailer το περίμενα πολύ χειρότερο και μπορώ να πω ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μου κατά πολύ. Άσε, που μου αρέσει και αυτό το υπερβολικό που έχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Hmm, το δευτερο δεν ηταν ακριβως "I rest my case" material :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή